Stängt?!

Idag hade jag kunnat sova hela dagen om jag bara fick. :P Och egentligen borde jag inte ha gått ur sängen imorse. Det började med att jag släpade mig upp som vanligt och skulle göra mig iordning för jobbet. När jag står där ochförsöker kladda på mascara (vilket är nog svårt för mig som det är på morgonen), så går strömmen. Det blir helt svart och allt på rummet, inklusive kylskåpet, dog. Vi kan ju inte direkt prata med dom som jobbar här heller,så vi fick be Julie om hjälp.

Väl på sjukhuset så var varenda hiss proppfull så jag fick ta trapporna (gjorde mig egentligen inte så mycket, men det är en principsak). Sen fanns det INGET att göra och jag var skittrött, så jag har mest bara suttit på en stol och försökt att inte somna. :P När vi då äntligen slutade jobbet skulle jag iväg och träna. men då var gymmet stängt! Då kom jagpå idén tt ringa Rosanna så vi kunde gå och äta tillsammans, eller iaf gå hem tillsammans. Då var hennes mobil helt död, så det gick inte att få tag på henne. :P

Men nu är jag hemma och ska tvätta tänkte jag. Så nu blir det nog bra. Eller nåt... :D Men allt detta var ju tur för er, för nu har jag ju en massa tid att spendera på att lägga ut bilder till er! :) Dessa bilder är från Peking:

Himmelska fridens torg:



Mao Sedongs masoleum, där han ligger balsamerad.




En dam ville att vi skulle köpa en lika fin mössa som hon hade. :D



Kinesiska kongresshuset


Muren och den första ingången till förbjudna staden:




Här på denna basketplan (?!!!!) brukade säkert kejsaren spela lite one-on-one mot enuckerna. (Reds.anm: Detta är inte vetenskapligt bevisat eller för den delen baserad på någons sorts fakta, utan ren spekulation.)




Kejsarens privata trappa där dom fick bära honom upp och ner i hans bärstol



 
Det intressanta med bilden ovan är att man kan se 10 figurer på hörnet av byggnaden. Detta var i normala fall förbjudet, för det fick bara den himmelska kejsaren ha. MEn i det här fallet gjorde man ett undantag. :) Om ni kollar på det lilla huset i bakgrunden med pelarna, så är det ett "rasthus". Där stannade kejsaren när det blev för långt att gå mellan dom två stora husen, så han kkunde vila, dricka vin och få något att äta. (Inte lat han inte!)




 Det stora templet i mitten är platsen där den sista kejsaren begick självmord efter ett folkuppror, och därmed upplöstes Kinas traditionella kejsardöme.


Kejsarens sommarpalats i norra Peking:


(Sjön på bilden är handgrävd)




Den långa korridoren där kejsaren kunde gå om det regnade ute så ham skulle slippa bli blöt. Varje bild är unik i denna oändligt långa passage.




Stenbåten som kejsaren brukade åka runt på. :)



Bilderna nedan är från Pekings INNERSTAD! Såhär såg det ut nästan överallt:




Bilder från Badaling och Kinesiska muren:












Jag avslutar med denna bild. Den säger allt. Och JA jag har definitivt gjort mig förtjänt av den. ;)

Imorgon blir det bilderna från Xian! :D


Kommentarer
Postat av: Monlars

Fatta vilket inlägg! Där slog du mig med hästlängder! ;) Kul! :) pussåkram!

2010-12-07 @ 14:14:48
Postat av: Sandra Andersson

Vilka underbara bilder =) Det ser ut som du fått en resa för livet :D Nu är det inte länge kvar tills du är hemma :D

2010-12-08 @ 10:59:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0