Tid?

Vad är tid? Vart tar tiden vägen? Och varför har vissa människor fler timmar på dygnet än andra? :P

Här i Kina verkar just tiden vara viktigare än något annat. Speciellt på det jobbet vi är nu, där tiden alltid motarbetar dig. Det finns ingen tid för misstag. Så efter en dag på jobbet anser sig dom flesta inte ha tid att göra något annat än åka hem och spea dataspel. Träning och andra saker finns det knappt någon som har tid med. Mamma har dock alltid sagt att man aldrig ska skylla på tidsbrist som en faktor om man inte tränar. För alla har vi ju lika många timmar på ett dygn. Men stämmer verkligen det? Ibland känns det som om alla andra har minst 3 timmar mer om dagen än mig! :P Och i en stad där det bor 20 miljoner människor och INGEN har tid att träna, betyder det att det är mindre timmar på dygnet här än hemma?

Det verkar föga osannolikt.

Allt handlar om prioriteringar. Prioriterar man att träna, då hinner man ju alltid till gymmet. Människan är generellt sett en fri varelse med gåvan/förbannelsen att själv bestämma över sitt liv. Bestämmer jag mig för att sitta hemma en hel dag, så är det mitt val. Självklart kommer det att få konsekvenser beroende på NÄR jag gör mitt val att stanna hemma, och hur andra väljer att se på mitt val.

Men kan man välja att få mer tid?

För i så fall vill jag, precis som alla andra, ha det! :D Mer tid så jag hinner med mer på en dag än jobba och träna. :P Jag vill umgås med mina vänner, prata med alla hemma, läs min bok, se på film, shoppa, gå ut på sightseeing, läsa mer om jobbet och det runtomkring och även hinna med att fixa alla uppgifter som hör till den här kursen som vi läser nu. Men det går inte.

Förut har jag haft dåligt samvete om jag har prioriterat träningen framför allt det andra (dock ska man INTE prioritera det före skola/jobb!). Om en kompis frågat om jag har några planer på en dag jag tänkt träna, så har jag nästan alltid valt bort träningen för att inte vara taskig mot kompisen. Men jag känner ju verkligen att träningen får mig att må bra. Jag känner mig gladare och får mer energi om jag bara få gå iväg till gymmet en timme eller två. Så sen jag kom hit så har jag slutat förstöra för mig själv. Jag har ett val att gå och träna efter jobbet om jag vill. Därför gör jag det valet nu så ofta jag kan, för jag har lärt mig att det är okej. Jag FÅR gå iväg och träna, för det är MIN tid. :) Och tro det eller ej så har ingen halshuggit mig för det! ;)

Jag vet att det är lite konstigt att få dåligt samvete för en sån sak. Speciellt eftersom jag själv inte tycker att det är nåt fel om nån kompis vill iväg och träna. Då kan man ju bara göra upp planer nån annan dag istället! Så det är verkligen inget nån kan bli sur för. Och äntligen har jag förstått att andra inte blir det heller. :) Så idag drog jag iväg och tränade direkt efter jobbet som vanilgt, och det känns helt underbart. :P

På tal då om tid, så har jag ingen kvar nu för denna dag. :) Jag ska fortsätta packa, för imorgon åker vi till Xián, som ligger mitt i Kina, och ska se på Terrakottaarmén. Det är den sista stora saken vi ska göra innan vi åker hem. Så det ska bli spännande! :)

Jag lämnar er med någa visdomsord från mina kära föräldrar: "Den bästa träningen är den som faktiskt blir av"




Ha en bra helg allihopa och se till att spendera ER tid på det bästa sättet NI kan! ;)

Kommentarer
Postat av: Emelie

ååh min söta vän, du är för go! hoppas att du får en bra dag :) i helgen är mamma här så snart ska vi och henke iväg på julmarknad i mariebergsskogen.. minnah gick vidare till final i Globen, fattar du :) de är så himla stort!! saknar dig pussar

2010-12-04 @ 11:44:36
Postat av: syster_yster

Me lav Jo long Tajm <3

2010-12-06 @ 15:01:56
Postat av: Jag

Emelie: Gud vad roligt gumman! Hoppas ni har haft det bra. Kul att hon gick vidare! Jag håller tummarna för henne. ;) Saknar dig vännen! <3



Marielle: ME laaaav juu värry long tajm 2! <3<3<3

2010-12-07 @ 14:54:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0