Kärlek i juletid

Nu när det är juletid så tycker jag att det är ett ypperligt tillfälle att sprida extra mycket kärlek. :) egentligen bör man alltid visa kärlek och uppskattning, men det känns som om vi svenskar är ganska dåliga på att visa vad vi känner. I alla fall om det gäller nåt bra. Tyvärr...

Vissa människor verkar bara kunna vräka ut sig dumheter och glåpord för att trycka ned sina medmänniskor. Bortsett från dom stunder då dom väljer att sätta sig själv på en pedistal där dom talar om för andra hur jäkla snygga och bra dom är. Missförstå mig rätt, jag tycker inte att Jantelagen är något som ska hyllas, men vissa människor skulle nog må bättre av en dos av verkligheten.

För även om jag tycker att människor som inte värdesätter sig själva, eller det dom har, är väldigt trist, så måste jag ändå säga att jag tycker att människor som anser sig vara ofelbara och bättre än andra, är väldigt osmakligt.

Dessa människor verkar leva i en annan värld, där dom söker uppmärksamhet och komplimanger. Men även om alla dessa komplimanger som dom får verkar fungera som nåt mentalt beroende, där dom ständigt vill ha mer, så skulle dom aldrig kunna tänka sig att ge andra samma uppmärksamhet eller uppskattning. Frågan är bara varför? :S

Men innan vi går in i en psykologisk analys av narcissism så tänkte jag återgå till det jag ville säga från början. ;) jag tillhör dom människor som i alla fall försöker att visa uppskattning och jag har inga problem att säga snälla saker om andra och ge dom komplimanger (Dock tycker jag inte att man ska ge andra en komplimang om man inte menar det!!). Men komplimanger är egentligen så otroligt lätta att ge! Speciellt om det gäller mina vänner och min familj. Men det kan ju bero på att jag tycker att alla mina vänner är vackra på sitt egna sätt, oavsett om dom har några kilon för mycket eller är smala som pinnar. För sånt spelar ingen roll när det gäller skönhet. Skönhet är så mycket mer än så! :) och jag tycker att alla mina vänner är underbara personer på sitt egna lilla vis, och det lyser igenom. :) i alla fall i mina ögon. ;) och är det inte sant som det är sagt; skönhet ligger i betraktarens ögon? ;)

Vissa människor föredrar stora bröst, andra små. Vissa tycker det är skitsexigt med några extra kilon, andra tycker man ska vara i stort sett bara skinn och ben. Oavsett vad man föredrar, så har alla något som är vackert. Och det kommer alltid att finnas någon där ute som tycker att du är perfekt precis som du är. :) och när man tänker efter. Är det verkligen så jobbigt att säga till nån att dom är fina i håret, har en fin tröja, eller att dom har ett härligt leende? Vad är det värsta som kan hända liksom? Jag kan nästan garantera dig att personen i fråga bara kommer att bli jätteglad för att du sagt nåt. ;)

Så snälla ni! Glöm inte bort hur fina och duktiga ni är, och glöm för guds skull inte bort att berätta för andra vad ni gillar hos dom! ;) men se till att inte alla komplimanger stiger er över huvudet, för det är som sagt mindre sexigt! ;) fast det kanske bara är min åsikt. ;)

Ha en mysig kväll snuttisar! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0