Emelie

Gårdagens spenderades med den bästa. Min söta vän Emelie. Vi hade inte setts sen innan sommaren, men såklart hållit kontakten ändå. Så igår när vi träffades så hade vi MASSOR att prata om. Och självklart köpte jag en bukett blommor till dom nyförlovade, som Emelie fick ta emot ensam då Henke är borta på jobb. Och precis som min snutt så kommer han hem först imorgon. :)
'
Buketten gick såklart i lila och rosa, och jag tyckte själv att den var jättefin.
'
Fasen nu ringer mobilen också....
'
UPDATE: Det var Emelie som ville ha sällskap till IKEA.
'
Så see you later dudes! Skriver mer sen, för nu ska det mysas! ;)

Holy Crap

Insåg idag att det är mindre än 4 veckor kvar innan det är tänkt att jag ska åka till Italien. :/ Jag är jättespänd samtidigt som jag inte riktigt förstår vad som händer. :P Att det alltid ska vara så ambivalent så fort jag ska iväg någonstans. När jag skulle till Grekland fattade jag inte att vi skulle iväg förrän vi varit där några dagar. Jag skulle bara ut på en biltur med familjen.
'
Men nu försöker jag förbereda mig mentalt. Något som känns skönt är att jag haft en helt fantastisk helg med Marcus och hans mamma. Det var verkligen välbehövligt för mig att få komma bort ett tag. Jobbet har varit lite stressigt den senaste tiden, och pendlandet har varit tufft. Men i fredags var det äntligen över och jag bjöd på kex, frukt och massa ostar. Dom blev superglada! :D
'
Jag fick även en fin present som tack för i sommar och dom ville verkligen att jag skulle komma tillbaka, så det var en "Tack för allt och välkommen tillbaka"-present. :) Skoj! Och det var en riktigt fin present! :) Ett par Filippa K skålar som jag även fick i Hagfors när jag jobbat där och gjort praktiken. :)  Anledningen till att jag inte bloggade förra veckan var för att jag sovit hemma hos mamma och pappa. Dom gick inte med på att jag skulle gå upp kl 04.30 för att gå bort till tågstationen på morgonen nu när dom stal min fina cykel.
'
(Jävla låglivade as! Ni är värda mindre än amöbor i mina ögon! Hoppas min cykel exploderade i ansiktet på er av nån mystisk anledning poch att ni för evigt kommer straffas och bli påminda om det förjävliga brott ni begått. Både det ni gjorde mot mig och dom ni helt säkert gjort mot andra)
'
Behöver jag säga att jag är bitter? :( Dom stal inte bara min cykel. Dom stal tid. Dyrbar tid. Och bekvämlighet. Dom stal en liten del av min oskuldsfullhet. Och det kommer jag aldrig förlåta dom för. Men tack vare underbara människor som mina föräldrar så har mitt sorgearbete gått ganska bra ändå. Förra veckan räddade dom mig. Pappa genom att bjuda mig och Marcus på en helgs hotellvistelse och genom att finnas där. Mamma genom att offra sig för att jag skulle kunna få sova hos dom. Tack!
'
Helgen har som nämnt varit underbar. Fredagen var lite tuff, eftersom jag först åkte från bil Munkfors-Sunne, tåg Sunne till Torsby, sen tåg Torsby-Karlstad, Karlstad-Göteborg och sen bil till Varberg. :P Men vi kom fram ordentligt och checkade in. Vi bodde på det 4,5-stjärniga hotellet Clarion Collection Hotel Fregatten. Superfint! Sen var det bara Marcus och Jeanette-mys på hotellet som gällde resten av kvällen. Lördagen spenderades i Ullared och sen fick vi middagsbuffé på hotellet. Ullared var skoj som vanligt även fast jag inte handlade så mycket. Men vi fick några riktigt bra saker i alla fall. :) Söndagen drog vi upp till Göteborg och gick på Universeum och åt på Jensens. Löööv it! :D Det var inte alls planerat, utan vi (läs: jag) kom på det på morgonen för vi hade inget att göra. På Universeum klappade jag en orm medan Marcus satt 30 m bort. Men vi var alla jättenöjda! Och trots en enorm kö in till Jensen så var det som vanligt onekligen värt det! Så jäkla god mat där! :D Vi åt tom efterrätt. Mumma!
'
Och nu är jag hemma igen och det känns skönt. Saknar Marcus bara! :(
'
Nu har ni i alla fall fått en liten update om vad som händer i mitt liv. ;) Har inte så mycket skoj att meddela nu för jag orkar inte, men det kommer. ;) Ha en bra kväll!
'
Pussar!

Olyckor

Det sägs ju att olyckor kommer i 3. Om det vore så väl....
'
*Rånad i Grekland
*Mammas och pappas splitter nya bil blir påkörd hemma på gården av en gammal man som fick en propp
*Den supergulliga katten blir påkörd utanför vårt hus och dör
*Dom stal min löjligt fina och dyra cykel
*Dom ändrar Marcus schema hela tiden så det är inte säker att jag kan åka till Ullared
*Jag får nackspärr och bli sjuk pga av att Marcus blev superförkyld så han fick åka hem från jobbet
'
Sen har det hänt andra saker också, men det är inte upp till mig att prata om eller skriva om här i bloggen. Så jag måste nog säga, trots att många bra saker har hänt detta år och jag är omringad av underbara människor, så anser jag att detta är ett skitår. Får hoppas på lycka och välmående i Italien istället så kanske det väger upp. :/
'
Men just nu är jag bitter.

Nackspärr

Jag förstår inte varför Apollon avskyr mig så?! Vad har jag gjort honom för ont? Så fort jag är ledig är det dåligt väder, men idag när solen skiner och alla andra är nöjda och glada så har jag nackspärr så jag knappt kan sitta, ligga eller stå. Fantastiskt! :/
'
Vad nackspärren beror på vet jag inte. Kan vara så att jag sträckte mig igår eller överarbetade en muskel, men jag har ont från nedre delen av ena skulderbladet och ända upp i nacken och ut mot axeln. Inte roligt! Resultatet är i alla fall att jag är helt stillasittande hemma. Ensam. Utlämnad. Uttråkad. Bitter. Jag orkar inte röra nacken, och det blir bara värre och värre. Mamma föreslog att jag skulle stretcha och ta en Ipren. Jag kan gärna stretcha lite, men Ipren?
'
Njaaa... :/
'
Jag undviker gärna att äta alla former av medicin så långt det går. Tycker det är dumt när folk ska ta en massa tabletter mot helt naturliga åkommor. Sånt som inte är långvarigt och som går över av sig själv. Och som inte är farligt alls. I dom fallen tänker jag mest att medicinen verkar som placebo. Men det är min åsikt. :P
'
Gäspade nyss och det gjorde ont i hela skulderbladet... Nu hade det varit underbart med en nackmassage kan jag säga! Nån med starka nypor som kunde mjuka upp mig lite. Istället får jag bara vänta ut det hela. Snälla GUD låt det börja nåt roligt på TVn snart så jag kan fördriva tiden på ett någorlunda bra sätt.
'

Kebabrulle

Tack vare gårdagens enorma nederbörd så gick det inga tåg mellan Karlstad och Torsby idag. Fast det hade dom inte brytt sig om att berätta. Inte en enda notis på hemsidan! Sååå.... Jag höll på att missa ersättningsbussen. Men det gjorde jag inte. Egentligen borde jag ah gjort det, för jag blev så otroligt åksjuk när halvaklisen som körde oss valde att köra som en idiot på småvägar HELA vägen till Torsby.
'
Så jag blev otroligt illamående, kallsvettig och sen till jobbet. Skitbra start! Usch och fy.... :/
'
Men vid lunch hade dom fått bort det mesta av vattnet så jag kunde ta tåget hem. Men fortfarande känner jag mig lite låg, så nu har jag bestämt mig för att gå och hämta en kebabrulle, för jag tänker då INTE laga kvällsmat till mig själv idag. Helst hade jag velat ha sushi, men dom körde inte ut så då kryper jag bort till Vedugnen och fixar mat där istället. Så ligger det till nu. Ska nog köpa nåt att dricka också.
'
Det är jag ta mig fasen värd! ;)

Fröken effektivitet

Idag är jag ledig från jobbet....
'
Whooop Whooop! :D
'
Missförstå mig rätt. Jag gillar mitt jobb! :) Men jag behövde onekligen den här dagen för att fixa allt som jag inte hinner annars. :P Som att hämta ut mitt nya körkort från posten eftersom det legat där rätt länge nu. Men fram tills idag har jag inte kunnat hämta ut det. Detta pga av det faktum att dom bara har öppet till 18 mån-fre. Inte bra när tåget från Torsby kommer fram så sent.
'
But today is the day! :) Och nu när jag fått en extra dag såhär mitt i veckan så har jag hunnit fixa en massa annat också. Som typ stipendie, Peugia (Italien) plocka undan tvätt mm. Jag har även gjort upp en plan med svärmor så vi kan åka till Varberg. Hon fick nämligen det i 60-års present. ;) Så snart får Ullared besök av fröken Ljunggren! :D
Angående stipendiet, så har jag ju sökt stipendium i Munkfors, men inte fått svar än. Så jag trodde att dom valt andra stipendiater och att det var försent för min del. Men icke sa nicke! :D Idag mailade jag till kommunsekreteraren och fick svar i stort sett direkt att det inte alls var för sent och att jag fortfarande har en chans. Yeeey! :D
'
Så håll tummarna för mig nu!
'
Jag har även fått veta att jag kan komma i stort sett när som helt till Perugia, bara det löser sig med boende, vilket koordinatorn kanske kunde hjälpa mig med. Spännande!
'
En annan rolig sak som hänt sedan sist är att mina favoriter i Forshaga (Emelie och Henke) har förlovat sig! :D Så STORT grattis till dom! :) Jag blev superglad när jag fick höra det! :) Men GUD NÅDE DOM om jag inte är bjuden på bröllopet! ;)
'
'
Nu ska jag fortsätt plocka här hemma innan det blir träning som vanligt! ;)

Studiebidrag

Japp, nu gick ansökan in för ännu en termin på universitetet. Jag har även fått klart att Jonny ställer upp och hjälper mig förbereda mig innan jag åker. :) Mucho gracias säger jag bara! :D
'
Jag ska även få iväg lite brev tänkte jag och lite annat smått och gott. ;) Det är mycket att tänka på och fixa såhär innan skolstarten och Italienresan. Ibland kan jag verkligen inte begripa att jag gett mig in på nåt sånt här IGEN! :D Fast den här gången åker jag ju själv, vilket både är positivt och negativt i sig självt.
Positivt är att jag inte behöver anpassa mig efter någon annan, utan kan leva mitt liv utan krusiduller och missnöje pga meningsskiljaktigheter. Negativt är att jag får inte samma trygghet, i form av någon att bolla idéer med om det skulle uppstå problematik. Men den delen är jag säker på att jag fixar ändå. ;)
'
Dagen förövrigt har varit bra. Det bjöds på tårta på jobbet, och förmiddagen var lugn. Men sen small det till och ALLA kom på att dom var sjuka! :S Tråkigt när man är ensam (Maud var på lunch), och det är massa prover som ska analyseras på diverse sätt samt massor i kö för att komma in till provtagningen. Då gäller det bara att dra på sig "game-face" och se till att alla får lika bra vård. En vårdcentral dit man kommer när man är sjuk ska inte vara som McDonalds där dom i stort sett slänger maten på människor för att mer eller mindre bara bli av med dom så fort som möjligt. Själv förespråkar jag service istället. ;) Alla ska gå ut och känna att dom har blivit väl behandlade, trots att jag effektiviserat mig själv för att hjälpa så många som möjligt.
'
'
Nu ska jag organisera mitt liv lite. ;) Ha en bra kväll!

Matlådor

Helgen har som förväntat varit superbra. :) Marcus kom hem torsdag kväll och då hade jag fixat pannkakor, jordgubbar, godis, dricka och kakor till min snutt för jag visste att han var godissugen och hungrig när han kom hem. :P
'
Fredagen var det jobb som vanligt för mig, och det gick bra. Som vanligt. ;) Med alla vikarierande läkare så är det alltid kul att se alla konstiga prover dom beställer och sen är det bara för mig att lista ut vad jag ska göra med allt. :) Men än så länge funkar det bra. Peppar peppar. ;) Ska dock bli jäkligt skönt när jobbet är över och jag slipper pendla hela tiden. :P
'
På fredag kväll var vi till Barbros brygga vid inre hamn och räkfrossade. Marcus åt typ 12 räkor, medan jag försökte äta min vikt i räkor. (Dyrt ju!) ;)
'
När vi kom hem, tidigare än väntat pga vädret, hade vi en riktig myskväll hemma. Dagen efter blev det tur upp i norr för att hälsa på våra respektive föräldrar. Supermysigt som vanligt! Och hemma hos mamma och pappa fick dom två karlarna (pappa och Marcus) visa upp sina nya leksaker (bilarna). Båda verkade nöjda och imponerade över den andras bil så det var skoj. :) Jag fick också provköra mammas och pappas bil (Volvo XC60 -11), vilket var trevligt! Riktigt fin bild måste jag erkänna. :)
'
När alla kört nya bilar och jag fått med mig massa mat från mamma och pappa (som vanligt) ;) så åkte vi hem och lagade iordning en räkpaj. Mumma!
'
Idag har det varit en riktig innedag. Vi har pantat och så, men annars har det varit lugnt. Marcus bakade dock scones till mig imorse som var jättegoda, plus att han hade fixat jordgubbar, gjort te mm, så jag fick frukost på sängen! :D Myspys!
'
Men nu är jag ensam igen. :( Ska bara laga lite matlåda tills imorgon (citroninbakad torskfilé med tomat och basilika) innan jag lägger mig. Nu är det 10 dagar kvar tills min älskling kommer hem. Behöver jag säga att jag längtar redan?
'
'
Lite axplock av bilder, bla blommorna jag fick från Swedbank, bilder från första semesterdagen i Aten, Marcus nya bil, tårtan jag gjorde till Marcus och Gudrun där jag gjort alla dekorationer samt färgat marsipanen helt själv, midsommar mm. Hoppas ni får en bra kväll och en bra början på veckan som kommer. :)

Räkor

Är precis hemkommen efter att ha varit ute vid inre hamnen i stan vid Barbros Brygga och ätit min vikt i räkor tillsammans med min älskling. Riktigt gott vill jag lova! :) Det enda som var tråkigt var att vädret var inte så bra, så vi gick hem tidigare än det var tänkt. :/ Men nu får det bli myskväll hemma med jordgubbar, daimtårta och film istället. ;)
'
Inte illa det heller om jag får säga det själv. ;)
'
BTW fick jag köra Marcus nya bil igår. Ojojoj! Vilken BIL! :D
'
Bild kommer!

Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0