The Simpsons

Ligger död i soffan och kollar på the Simpsons. Ska snart dra mig iväg till Ica och köpa nåt gott för kvällen. :) men det tar emot nu kan jag säga! Hade jag haft nåt roligt att dricka hemma hade jag nog skippat turen dit. Fast det känns ju lite torftigt att sitta ensam hemma på en fredagkväll och inte ens ha liiiite mysigt. Så jag får samla energi och skutta iväg snart. ;) får se var jag är sugen på när jag kommer dit, men det blir nog nötter, choklad och viktigast av allt: nåt att dricka. ;)

Idag har jag tränat BodyPump. :) skitroligt pass, men en riktigt bra instruktör kan lyfta vilket humör som helst. :) efter var jag så jäkla trött, men gjorde ändå i ordning lite mat. Fick bli lax, potatis, broccoli, gurka och en kall sås till. Supergott och enkelt som tusan. :)

Det fick bli ett rätt ointressant inlägg idag, men som ni kanske redan listat ut så är jag alldeles för trött för att tänka nu. ;)

Hoppas ni får en riktigt mysig kväll och att ni har nån där hemma som ni kan gosa ordentligt med. ;)


Mitt-i-city

Idag har varit en grå och trist dag. :/ fast med underbara ljuspunkter såklart. ;) jag kom i säng på tok för sent igår (måste köpa en sänglampa BTW!!!), så dagens planer gick åt helvete. Sen att jag fick göra en spontantrip till Apoteket för att köpa brännsårsplåster hjälpte inte heller. Så jag pratade med Marcus mamma istället för att träna, för jag skulle inte hinna träna ändå. :)

Sen på eftermiddagen kom Emelie och hämtade upp mig så drog vi in till stan på tjejkväll. :) jag trodde jag var förberedd för vad som väntade, men jag hade fel. :P det var helt SJUKT mycket folk ute, och det var killar överallt! Vissa killar sprang tom runt med morgonrockar på sig! :S trodde faktiskt det var TJEJkväll, men det var skoj ändå. :) nog för att det inte gick att köpa nåt, men jag lyckades ändå hitta te, rengöringskräm och ansiktskräm. :) vi hann även med att köpa sushi och lite kvällsfika. :) så det var en riktigt mysig kväll! :)

Så nu sitter jag här hemma och lyssnar på regnet som smattrar på fönsterrutan med en stor kopp av mitt nya te med smak av apelsin. :) rooibos såklart, för jag hoppas somna i tid ikväll. :)


Ensam hemmafru

Då har jag alltså städat toaletten, diskat, vattnat blommor, dammsugit hela lägenheten, plockat i ordning ett ton med tvätt, bytt handdukar och sängkläder, tagit ut soporna, pantat flaskor, handlat mat och även lagat mat. Så jag har varit en väldigt duktig hemmafru. :) tråkigt att jag är helt ensam hemma och kommer att vara det i minst en vecka till. :P till råga på det så kommer min älskade vän Emelie att lämna mig för en underbar resa till Las Vegas och Minnesota. :P damnit säger jag bara! ;) skämt åsido så är jag jätteglad för hennes skull, och jag längtar tills jag får höra hur dom haft det. Men jag kommer ju självklart sakna min lilla Törnrosa! ;) Som tur är finns det ju massa annat roligt att göra bortsett från att umgås med min pojkvän eller min bästis. Som typ... Plugga? :S ååååh vad skoooooj... ;)

Egentligen skulle jag ha tränat idag, men det hann jag tyvärr inte med. Och eftersom det blir tjejkväll på stan med Emelie imorgon, så ska jag träna "på morgonen", för nu MÅSTE jag verkligen få röra på mig. :) så vi får se om det bli ett gruppass eller gymmet. :P

Annars vill jag bara tipsa om en sjukt god smoothie jag gjorde till mellanmål/panikutfyllnad tidigare idag. Den var inspirerad av PT-Fia (http://blogg.veckorevyn.com/ptfia/) och blev kanonbra!

Jag tog ca 1dl frysta hallon, lite mild vaniljyoghurt, havre- och quinoagryn och blandade i jordnötssmör.

Den smakade suveränt, var riktigt mättande och krämig som tusan! :) så den kan rekommenderas. :) Och den var inte alls lika farlig som maten jag gjorde igår! Lyckades nämligen bränna mig på båda armarna på stekpannan, så det sög. :P men tack vare mammas fantastiska aloe vera-kräm och ett superplåster så gick det ganska bra ändå. :)

Nu ska jag skutta in i duschen innan jag lägger mig. :) hoppas ni har haft en mysig dag. :)


The experiment

Jag lyckades snubbla över ett program häromdagen som heter "the experiment". Jag satt mest och bläddrade genom kanalerna, för det fanns inget roligt att se på. Och precis när jag skulle ge upp hittade jag det där programmet. Jag vet inte hur dom andra avsnitten är upplagda, men det jag såg gick i alla fall ut på att dom skulle med hjälp av diverse scenarion, associationer och betingelser skulle övertyga en vanlig kille att han begått ett mord. Allt dom gjorde var ett experiment för att se om det verkligen går att få en oskyldig människa att "erkänna" något så grovt som ett mord. Han var såklart inte medveten om att han ingick i ett experiment, för han hade sökt till programmet, men dom hade sagt till honom att han inte blev utvald. Men sen blev han inbjuden att föreläsa för ungdomar under en weekend, där han skulle prata om livet som nyexaminerad. Alla som var där och föreläste mm var skådisar, och lärda i teknikerna som utövades. Dom började med att ge honom skuldkänslor, och fick honom att associera det med klockor som ringde i huset samt folk som rörde honom på axeln. Sen fick dom honom att tvivla på sitt minne. Sen gjorde dom massa andra saker, och när "mordet" skedde, lyckades dom få honom att tro att han mördat killen! :O helt sjukt! Han gick verkligen till polisen och skulle överlåta sig själv till dom!

Det är nästan skrämmande hur vissa kan manipulera, och hur vi kan känna saker genom association. Jag vet att jag har mycket starka känslor knutna till vissa saker. Dofter som klor och citron gör mig glad, för jag gillar att simma och bada, och citron luktar så rent och fräscht! :P (det luktade alltid citron när mamma hade städat hemma) jag blir helt lyrisk när jag känner doften av Marcus, och jag blir avtänd av mysk. Kokos får mig alltid att tänka på min vän Camilla, och även fast jag oftast blir besviken på smaken så tycker jag det är jättemysigt med pizza. För när jag växte upp så var det enda gången hela familjen kröp ihop och åt mat framför Tvn. :) annars satt vi alltid vid bordet, så dom få pizzakvällar vi hade var alltid så mysiga. Inte för att vi åt pizza, utan för sättet vi i familjen umgicks på. :P

Det finns såklart miljoner såna saker som väcker känslor hos mig, både såna jag är medveten om och flera som sker helt omedvetet. Men dofter bl.a. är så otroligt viktiga! Därför vill jag inte byta parfym hur som helst, och skulle jag bestämma mig för att testa en ny så MÅSTE Marcus vara med och lukta på den först, så att han också gillar den. För hur en person luktar är så sjukt avgörande för mig! En kille som är skitsnygg men luktar "fel" enligt mig kommer aldrig vara lika attraktiv som en kille som luktar "rätt". :P jag kan gå förbi en kille på stan, som har den där doften som jag gillar så otroligt mycket, och det får mig nästan att vilja vända om och bara stå och lukta på honom. Som tur är luktar Marcus helt otroligt gott! :) jag minns så väl när jag träffade honom för första gången efter vi gått ur gymnasiet på en fest och han kramade om mig och jag kände den där doften igen. Jag blev helt svag! :) och än idag så kan jag bara ligga och lukta på honom när han inte har på sig nåt utan bara luktar Marcus. :)

Nåt annat som är intressant är att dom har kunnat bevisa att vissa människor kan inte få barn, för deras naturliga dofter (feromoner) passar inte. Fränt va?! :P vi kan alltså lukta oss till den perfekta partnern. :) så sniffa på alla glada! :) den rätta finns där ute! ;)


Tävlingen

Jag är så sjukt glad över min nya pulsklocka! :D den funkar skitbra, och är inte minst väldigt motiverande! Som jag nämnt tidigare så har både jag, min mamma och min syster varsin så vi jämför gärna våra resultat. :P det är liksom lite en intern tävling. :D och eftersom jag är kort, men väger som en häst, så förbränner jag väldigt lätt kalorier. Sen vet jag att min vikt inte beror på att jag är fet, utan jag har stor muskelmassa och har genetiskt väldigt lätt att bygga muskler och träna upp mig. Och det gör ju också så att jag förbränner mycket. :) men eftersom jag fortfarande har träningsvärk, så fick det bli en powerwalk igen. :) idag gick jag den vanliga turen, fast lite längre. :) så efter en timmes promenad så hade jag förbränt 578 kcal. Jag är så jäkla nöjd med det! :D så nu ska jag ladda upp med grillad kyckling och massa annat gott. :)

Ha en mysig kväll och se till att röra på er snuttisar! Finns inget som är så skönt som känslan efter ett riktigt bra träningspass. <3

(bilderna är lånade från Google)


Sminkning?

Jag är lite förstörd. Men jag är medveten om det i alla fall! :P mitt problem är att jag tänker lite för mycket ibland. Och jag ligger gärna några månader för långt framåt. Jag börjar gärna tänka på julafton och paket typ 6 månader innan. Samma med min, eller andras, födelsedag. Jag har redan börjat tänka hur jag ska fira min "stora" dag. :P trist att inte mamma och pappa kan vara där bara. :( och skulle jag få gissa så tror jag inte syrran kan komma heller. :P men det märks! ;)

Det som snurrar mest nu i mitt lilla huvud är Halloween. Jag vill så sjukt gärna gå som nåt fränt, med en grym sminkning och en bra kostym. :P jag vill inte vara en sexig häxa, sjuksköterska eller en slampig katt. Jag vill vara cool och lite läskig eller en fantasivarelse av något slag. :) så jag kollar på sminkningar och annat skoj innan jag ens blivit bjuden på fest. :P men sån är jag! :D

Fast jag kollar såklart på en miljon andra saker också. Kläder, smink (är så sjukt glad över att jag beställt en Glossybox, för jag håller på att längta ihjäl mig nu!!), träning i alla dess former, forskning, inredning, mat/recept mm. Jag älskar när jag kan hitta nya roliga saker och när jag får lära mig nått nytt. :) speciellt när jag hittar ett nytt, roligt och nyttigt recept. :) nu den senaste tiden har jag varit sugen på vitkålssallad, så efter att ha kikat på diverse olika recept så gjorde jag en med vitkål, morot, äpple med lite olja och vinäger till. Skitenkelt och supergott! Så det blev ett bra komplement till min hackkorv, potatis och ärtor. :) annars så bjöd pappa mig på mat på fredagen så vi drog till Manna, vilket är en Koreansk/japansk restaurang vid Viken med riktigt goda och prisvärda luncher. :) sen åkte jag hem till mamma och pappa efter träningen igår och där bjöd dom på rotmos och fläsklegg , och sen på kvällen tog jag lite majsgryta. Så jäkla gott!!! :D mycket rustik mat den här helgen kan jag säga. ;P

Annars så har jag tränat, tvättat, handlat, diskat mm. :) det fick bli ett ordentligt gympass igår, och jag blev faktiskt förvånad över hur tungt jag orkade köra, eftersom jag bara kört BodyPump som styrka den senaste tiden. Så det blev ett bra pass, och det känns verkligen i kroppen idag! :D så idag blev det bara en långpromenad så att musklerna fick vila lite. :)

Nu ska jag fortsätta min myskväll! :) tänkte vara duktig och göra en egen pizza sen, och imorgon får det bli business as usual. ;P

Btw så blev jag lite förvånad när jag fick den här av mamma igår. Försöker hon säga mig nåt tror ni? ;D


Motivation?

Är. Så. Sjukt. Trött...

Tur att jag inte har så mycket skoj att berätta då. ;) bortsett från att gårdagen var superbra! Sushi med min underbara Emelie och sen hyrde vi två filmer och köpte lite godis. Vi såg "The change-up" och "Friends with kids". :) rätt roliga filmer faktiskt! Annars har det varit ganska lugnt idag. Har inte haft nån direkt lust att göra så mycket idag. Så bortsett från det vanliga så har jag mest myst här hemma. imorgon blir det däremot full rulle! :P mer om det senare. ;) men nu ska jag bara gosa in mig i min filt, filosofera om mitt liv och tänka ut massa goda och roliga recept så jag kan storhandla imorgon. ;) hoppas bara jag kommer i säng i tid inatt så jag slipper ligga vaken halva natten.

(Inte för att vara sån, men visst är det mysigt när det är mörkt ute och lite småkyligt i luften?! Önskar jag kunde visa hur mysigt det är här nu...) :D


BodyPump 83!

Idag har jag testat nya releasen av BodyPump 83! :) grymt bra pass med härlig musik och riktigt bra övningar. :) kände mig otroligt peppad hela passet, men när vi kom till stretchen så blev jag nästan stum. Då strömmade nämligen Adam Lamberts låt "Better than i know myself" ut från högtalarna. Anledningen till att jag reagerade som jag gjorde är för att den låten ligger mig varmt om hjärtat och betyder väldigt mycket för mig just nu. Det är en grymt fin låt, och lyssnar man ordentligt till den så kan man få sig en tankeställare. Det fick i alla fall jag när jag hörde den.


Åter då till passet. Mamma körde samma pass redan igår, och eftersom vi fruntimmer i familjen Ljunggren skaffat oss pulsklockor så är det såklart jätteskoj att se resultaten och jämföra oss emellan. :) så mamma berättade att hon förbrände hela 474 kcal på sitt pass igår, så mitt mål idag var att slå det. ;P så när passet var slut kollade jag vad jag fått för resultat.

640 kcal förbrände jag enligt min pulsklocka på 55 min!! Inte illa pinkat om jag får säga det själv! ;P speciellt inte eftersom man enligt en suuuuuuuperbra (drypande sarkasm där för den som inte fattade det) studie kom fram till att man i snitt bara förbränner i snitt 230 kcal på ett pass. Visst finns det säkert dom som inte förbränner supermycket på ett pass, men då har dom inte ansträngt sig heller. Min snittpuls låg på 164 slag/min, så jag har jobbat på bra kan jag säga! Och för dom som inte tycker att BodyPump är bra träning så vill jag bara poängtera att Ice från gladiatorerna är instruktör i BodyPump. ;) och hon är ju inte alls bra tränad eller så... ;) fast precis som all annan träning så blir det bara optimalt om man kombinerar med annan träning också. Och det är viktigt att hela tiden utmana kroppen och göra nya saker för annars vänjer vi oss med den belastning vi kör med och då slutar resultaten att förbättras.

Men nu ska jag sluta tjata om träning. :) annars så har jag städat lite här hemma och bara myst och gjort saker som gör mig glad idag. Jag unnade mig även att köpa, och läsa, en tidning (Cosmopolitan), vilket var helt underbart nu. Det var verkligen precis vad jag behövde. Dom senaste dagarna har varit känslomässigt jobbiga, av anledningar som jag inte vill dra upp här. Det skulle nämligen ta för mycket tid, och hur jag än skulle försöka förklara så skulle jag nog inte kunna göra situationen rättvisa. Så istället säger jag såhär: jag har inte varit på topp, och det finns en påtaglig saknad hos mig nu, men jag är långt ifrån knäckt. Jag fick en chans att bryta ihop under söndagen, vilket jag gjorde ordentligt, men nu har jag tänkt och jag har kommit fram till att jag inte ska älta eller överanalysera utan bara låta tiden utvisa vad som komma skall. Och oavsett vad som händer så får jag bara ta mig i kragen och acceptera det. Man kan inte styra över allt, och är det meningen att nåt ska ske så är det bara så. Och som situationen är nu så ligger bollen inte hos mig, så det enda jag kan göra är att fortsätta med min vardag som vanligt, för annars är det nog lätt att förlora förståndet om man försöker förutspå hur saker och ting kommer bli. :P

Så mys och peppande tidningar är det som gäller nu! :) och massor med god mat och träning såklart. ;) önskar bara att jag hade en bil så jag kunde ta mig iväg och handla ordentligt, för även om jag älskar min cykel så har min cykelkorg begränsat med utrymme så jag brukar bara få med mig ca 1/3 av allt jag behöver hem. :P men när man har typ 400 m till Ica så är det ett ilands-bekymmer antar jag. ;) oh well! Imorgon tror jag kommer bli en superhärlig dag. ;) men mer om det senare. :*

Hoppas ni har det bra snuttisar! :)

(Hittade förresten en bild på min underbara kissekatt Busan från när jag var hemma hos mamma och pappa under sommaren. Det var nämligen senaste gången jag köpte en tidning. Och det roliga var att hon blev helt galen när hon såg en bild på Rihanna och rev sönder den sidan TOTALT!! :D hon är så tokig min älskade misse. :P)


Lite bilder! ;)

Bjuder på några olika bilder från den senaste tiden. Lite random men jag är lite trött så det här är vad ni får. ;) btw så är den där blåa varelsen en snigel. Fränt va?! :D och kattungen är inte min, det är bara en bild på en scottish fold katt. :P


Tänkvärt om kärlek

Every relationship requires work. But when you find someone who's worth it, it's the best job in the world. <3


Onlineshopping

Normalt sett undviker jag att köpa saker via internet, för jag vill mycket hellre känna på klädena/skor mm och prova dom innan jag köper nåt så jag vet att dom passar och känns bra. men ibland går det inte att låta bli! Så trots min katastrof med skinnjackan förra veckan så beställde jag idag ett par byxor från pieces. :P skillnaden är bara att jag vet precis vad jag kan vänta mig och vilken storlek jag behöver. Jag har redan två par byxor därifrån, så det enda som kan överraska mig är kanske färgen, men jag tror det kommer bli superbra ändå! :D gula byxor är ju så jäkla fränt!!! :D japp, det stämmer! Byxorna jag köpt är GULA!! Wiiieee! :D

Jag fick skicka och fråga syrran först dock för att se vad hon tyckte, om hon också tyckte det var coolt eller om det snarare skulle bli BigBird-varning om jag drog på mig dom. Som tur är så var min älskade syster lika positiv till dom som jag är, och för 150kr så tyckte jag att det var rena rama fyndet. :) så i höst ska jag springa runt med mina gula byxor med ett stort leende på läpparna. Hur kan man inte bli glad av färg?! :)

😜


Polar FT4

Idag var det min tur att vara seg! :P har känt mig lite hängig den senare veckan, vilket onekligen beror på att jag varit runt Marcus nu när han varit sjuk. Fast mitt sitter i lungorna istället. :( så jag har haft lite "på-gränsen-till-feber"-temp idag, så det har inte varit nån jättehög feber utan runt 37,5-38. Men det är väl vara att fortsätt äta, dricka och sova ordentligt så blir det bättre snart. :)

Annars då? Jag har jobbat lite med ex-jobbet och pysslat här hemma. Och nu ikväll har jag pratat med mamma. :) vi pratade en massa om träning och då speciellt om två träningstyper hon körde under helgen, Cx works och Grit. Båda påminner mycket om Tabata och är 30min långa. Grit är baserat på HIIT (high intensity interval training), vilket ökar förbränningen och har blivit superpopulärt överallt. Jag är grymt sugen på att testa dom båda, men jag är ändå otroligt förtjust i Tabatan. ;) Fast det är aldrig fel att prova nåt nytt. Förhoppningsvis kan jag komma igång med mitt löpprogram snart också som jag hittade på iForm. Jag behöver verkligen göra nåt åt min kondition, och jag vet att bara jag börjar springa ordentligt så blir det både lättare och roligare att gå ut och ta sig en tur sen. ;)

Åååh var jag vill bli helt frisk igen istället för att vara mesigt halvdålig. Men istället för att tycka synd om mig själv så ska jag fokusera på nåt roligt istället. Som t.ex att tack vare min älskade mamma så ska jag få hem godingen på bilden till veckan! :D Awesome!! Nu ska jag göra en god kvällsmat innan jag hoppar i säng. :) sov gott alla godingar! ;)


Dark shadows

Shit vilken fin dag det var igår! :P tyvärr var jag väldigt trött hela dagen, för jag sov väldigt dåligt dagen innan. Men vi drog i alla fall iväg till Filipstad för att gå på marknaden där. Jag har aldrig varit iväg på Oxhälja, så det var riktigt roligt att se. Men det var sjukt mycket folk där! :D jag hade visserligen blivit förvarnad att det skulle vara det, men ändå. ;) så när vi traskat runt där några timmar så hade jag och Marcus shoppat loss rejält. 1hg marknadsgodis med nougatsmak och 1hg med mintsmak. Det ni!!! ;P

Sen på kvällen åt vi pizza och kollade på film. :) idag när vi vaknade till så åkte vi ut till bergvik och köpte brunch. Sen kikade vi i affärer och jag köpte en tröja. :) nu har vi ätit tacos och Marcus packar inför jobbveckan. Inatt åker han iväg på jobb, men förhoppningsvis kommer han hem till helgen igen. :) även fast det har varit mysigt att ha honom här hemma så är det nog skönt för honom att komma igång och jobba igen, och jag kan återgå till min vardag också. :) det är otroligt svårt att gå nåt gjort när Marcus är hemma för då hittar vi alltid på nåt annat skoj att göra tillsammans istället för att göra det vi borde. ;) men det är väl så när man är kär. :)

Imorgon är det tillbaka till verkligheten igen. ;) hoppas ni haft en bra helg! ;)

Här är för övrigt den nya träningstoppen som mamma köpte till mig i Stockholm när hon var på super saturday. Hon är så gullig min mamma! <3 älskar den redan!!!


Fredag igen! :)

Efter att ha legat som en sill i soffan och kramat om min älskling så är han äntligen på bättringsvägen. :) han har haft över 40 graders feber i 5 dagar så jag hade inte mage att lämna honom. Men nu är han som sagt bättre och begav sig tom ut på bio med vänner. :) vilket passade ypperligt då jag och min goding Emelie bokat in bästismys. ;) blev promenad in till stan, mat på o'learys och sen film. Vi såg "War horse", vilket visade sig vara betydligt bättre än jag trodde den skulle vara. :) nu väntar jag bara på att min snutt ska komma hem så jag får snosa med honom lite innan vi ska sova. Imorgon blir det nämligen Oxhälja så då behöver vi all energi vi kan få. ;)

För övrigt så värker kroppen efter gårdagens Tababta-pass. Trots att jag försökte hålla igen (det gick sjukt tungt igår!!!) så kan jag aldrig hålla igen nog mycket. Tävlingsmänniskan i mig är lite för stark antar jag. ;) men igår kändes det som om lungorna tagit semester och att jag tagit en näve valium blandat med en hög adrenalin. Inte för att jag någonsin gjort det i verkligheten, men jag misstänker att det skulle kännas som det gjorde igår. ;)

Ha en bra helg nu snuttisar! <3

(min lilla sjukling!!!)


Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0