Lam

Efter att ha sprungit runt på Bergvik 2 gånger idag, promenerat mellan 6-7 km, tränat ett styrketräningspass och sen sprungit 5 km så är jag sliten vill jag lova! :P Men på ett bra sätt! Vi har handlat en massa inför imorgon och ska fixa med det. Blir även en tur till gymmet imorgon också på morgonen så vi inte klättrar på väggarna när vi kommer hem till Emelie och Henke. :)
'
Både träningen och löpturen idag gick riktigt bra! :P Fast idag tog jag det lite lugnare när jag sprang eftersom jag redan gjort av med så mycket energi. Och nu är ALL energi borta. ;) Kommer sova riktigt gott inatt! :) Resten av kvällen blir lugn. Om jag orkar ska jag förbereda min cevich. :)
'
Hoppas ni får en bra dag imorgon och ETT GOTT NYTT ÅR PÅ ER!!! :D 2012 IS GONG TO BE AWESOME!!
'

Bergvik! :)

Thank you Lord för rean säger jag bara!! :D egentligen skulle jag ut och shoppa lite träningskläder, framför allt en jacka som jag ska ha när jag springer, och gärna några bra byxor. Meeen... :) det blev ett rosa underställ från Everest, ett träningslinne, träningsbyxor, två par trosor från Björn Borg, en topp till nyår, två t-shirts, en tröja från esprit, ett armband (!!!) och en jeansskjorta istället. :P och jag är lyckligare än ett barn i en hoppborg. :D efter min shoppingtorka på 3 månader kände jag att jag förtjänade det. ;) och jag hade mer än gärna köpt en springjacka, men dom var lite dyra. Fanns inga till ett bra rea-pris. :( men jag ska nog göra en tur till innan jag köper en till fullpris. Man vet ju aldrig! Dom kan ju alltid få in fler. :)

Nu laddar jag för att träna! Ska testa mina nya träningskläder. ;) sen ska vi handla inför nyårsmiddagen. :) blir räkcevich med mango och annans till förrätt, plankstek till varmrätt och sen en sorbe till efterrätt innan vi åker till Forshaga. :) mumma!!

Igår gjorde jag förresten cannoli med hemmagjord tomatsås till middag och bakade sen kladdmuffins. Sen masserade jag min älskling med den nya massageoljan för han hade ont i ryggen. Behöver jag säga att Marcus var nöjd? ;)

Friskis here i come!!
Här är för övrigt glasögonen jag funderar på att köpa. :P vad tycks? :P


Ordning och reda

Nu var det dags. Mina väskor och all j-vla tvätt har stirrat på mig i en evighet nu och gett mig dåligt samvete. Men idag mötte jag min rädsla och tog tag i det. :) imorgon ska jag ut på shopping så då kan jag inte stöda och dola, och eftersom det är pissväder idag så känns det bra ändå. :) tråkigt när det blir så mycket bara! :/

Om typ en vecka är det min födelsedag också!! Enligt traditionen är det Marcus som ska baka tårta till mig, men jag tror inte att han hinner det iår. :( så jag får väl komma på nåt bra själv. :P

Snart är det nyår. Helt sjukt med tanke på vädret! :/ nyår ska i alla fall firas med bästisen med respektive i Forshaga. :) börjar bli tradition nu! Hoppas vi har kvar vår sovplats bara. ;)

Tvätta kläder är så fruktansvärt skoj! :D jippie på mig!...

Tur att jag har en sån otroligt snygg pojkvän som kramar på mig mellan tvättarna. ;)


Julstök

Ligger hemma i soffan och myser efter en stressig, men härlig julhelg. :) tomten måste ha varit full när han kollade sin snäll-lista för jag fick massor av fantastiska julklappar!! :D så trots att vi inte köpte nån gran iår så har det varit en bra jul. :)

Jag har även klippt mig och färgat mig. :) så nu har jag hår till axlarna och har mörkbrunt hår. :P och är skitnöjd! :) har kollat på nya glasögon idag också när jag ändå hade hjälp av min syster. :) Marielle och emil sov över här igår så vi gick på hockeymatchen och myste massor. :) skoj att Färjestad vann måste jag säga! Vi kollade även på en skitbra film som hette "warrior". jag rekommenderar den varmt!

Nu ska jag vila efter ett riktigt hårt pass på gymmet. Fasen vad tungt det gick på crosstrainern idag!! :P får hoppas att det bara var tillfälligt. ;)

Ha en bra kväll! :)


Hemma igen

Nu är jag hemma igen! :P Skulle egentligen haft en apatisk dag hemma, men det hade jag inte tid med. ;) Så det blev att leta julpynt och försöka få lite stämning här hemma. :P Men jag är inte färdig än. Har även köpt julskinka som jag ska fixa irodning, ätit smörgås (julvört) med köttbullar och rödbetssallad. Mums! :P
'
Nu ska jag försöka ta mig till gymmet om det är öppet. :P Annars får det bli imorgon efter julshoppingen. :) Är dags att köpa julklapparna och allt annat nu. :)
'
Vi har förövrigt hat det underbart i Italien, bortsett från strejken när vi skull hem. :P Men mer info och bilder på det kommer! ;)
'

Venedig

Ligger i sängen på hotellet nu här i Venedig efter en lååång dag! :P Vi var uppe med tuppen i morse och tog tåget från Perugia till Venedig. Väl här började vi leta efter ett hotell och sprang runt hela stan i ett par timmar innan vi hittade ett som vi tyckte lät bra. :P Nu ska vi snart ut och äta lite för vi håller på att svälta här, men restaurangerna öppnar inte förrän 19. :P Imorgon tänkte vi gå till Markusplatsen och se Markuskyrkan (Marcus insisterade att vi skulle gå till "hans" kyrka!) ;) Därefter ska vi åka till Florens OM vi inte stannar här en dag till. Det märks helt enkelt. ;)
'
Helgen i Rom med mamma och pappa var förresten helt underbar, bortsett från att vi blev lurade vid en restaurang vid Colosseum och fick betala 70 euro för mikrovågsmat. Blä! :( Men allt annars var fantastiskt fint och det ska bli kul att komma dit igen under helgen. :)
'
Hoppas ni har det bra hemma!

Snällast i världen

Om det stämmer att pepparkakor gör folk snälla, så kan jag garantera att jag är den snällaste människan i hela världen från och med nu och 10 år framöver! :P Fy vad gott! Fast jag måste tänka mig för så jag sparar några i alla fall så dom på labbet kan smaka. Inte för att jag är speciellt sugen på att bjuda andra, utan för att mamma hade det som krav. :P Jag har ju trots allt så det räcker och blir över nu. :P
'
Mamma och pappa kom ju som sagt idag och jag är så otroligt lycklig nu! :) Känns helt underbart att få ha dom här och vi har haft en jättebra dag. :) När tåget rullade in på stationen såg jag dom omedelbart. Hur kunde jag göra det kanske ni undrar? Jo, för dom var dom enda två som tryckte upp näsorna mot fönstret och vinkade som tokar. :P Jag vinkade lika mycket tillbaka så man kan ju lätt säga att äpplet faller inte långt från trädet i det här fallet. Vilket jag är jätteglad över. :) Mina föräldrar är fantastiska människor och jag ser verkligen upp till dom båda. Och det är inte bara för att jag är kort, utan metaforiskt sett ser jag upp till dom också. :P Så när nån säger att jag är lik mina föräldrar så tar jag det alltid som en komplimang. :)
'
När dom checkat in på hotellet gick vi ut och åt pizza och traskade runt lite i stan. Båda var väldigt trötta för det varit tuffa dagar för dom den senaste tiden, så vi tog en fika och gick sedan till mitt boende. Måste erkänna att jag blev lite road när dom såg hur jag haft det. Ingen av dom trodde att det varit så illa, men sen när dom såg rummet själva förstod dom inte hur jag stått ut såpass länge. Och visst är det inget lyxhotell eller miljonboende jag har, men det duger i krig som man säger. ;) Sen blev jag med dom till hotellet där jag blivit ompysslad och bortskämd. Jag har fått mina efterlängtade kramar och jag känner mig lycklig ända in i benmärgen. Jag är helt säker på att den sista tiden här kommer bli fantastisk. :)
'
Och den ultimata "plus-i-kanten-saken" var ju alla godsaker som hade med sig från Sverige! :D 2st chokladkakor á 200g, en påse julskum med polkasmak, en LÅDA julskum, en burk pepparkakor och 2 flaskor glögg. :) Fantastiskt! Har redan bjudit några vänner på julskum, och imorgon blir det pepparkakor och glögg på labbet. :) Hoppas dom blir lika glada som mig. ;) Nu ska jag sova så jag är redo att leka guide imorgon. ;)
Nattinatt på er snuttisar!

Virgin conception

Idag är det åter igen en helgdag i Italien! :) Fantastiskt land egentligen som har så många lediga dagar. :P Så idag och imorgon är jag ledig, vilket är superbra för nu är mamma och pappa på väg hit! :D Fick ett samtal vid 11 att dom landat. Tydligen hade vädret varit så bra så dom landade en halvtimme tidigare än planerat. :)
'
Så nu sitter jag överexalterad i min pyjamas och sjunger disneysånger med Carmen. :D För tillfället är det skönheten och odjuret som gäller, och ack vad fint det låter när vi båda sjunger med! Hon på italienska och jag på svenska. Underbart! :)
'
Hoppas timmarna går fort nu tills dom är här så jag får krama på dom båda igen! :)
'

Last day at the lab

Idag gjorde jag min sista "officiella" dag på labbet. :) Blev inte mycket jobb, för dom ville mest att jag skulle leta efter några artiklar, vilket jag gjorde och hittade några passande efter typ 3 sekunder. PubMed är bra! :P För er som inte vet vad PubMed är, så är det en databas med massa vetenskapliga artiklar som handlar om biomedicin bl.a. Väldigt bra om man ska hitta info! Men jag stannade kvar ett tag ändå, fast gick ändå såpass tidigt så jag hann inte till stan för att äta lunch. :) Jag har en liten favoritrestaurang i centrum där dom har bra lunch, fast den kostar lite. Men idag kände jag för att unna mig det. Så jag gick dit och åt en superb lunch, och allt var trevligt som vanligt. Skillnaden var bara att när jag gick för att betala så berättade killen i kassan att kyparen redan betalat för min mat. Snällt va?! :D Så jag blev jätteförvånad och gick och tackade killen. :) Han log mest bara och sa varsågod, så det gjorde verkligen min dag kan jag säga! :P Oväntat men skoj. :)
'
Nu har jag kommit hem och ska dra på mig träningskläderna. :P Känner mig inte supermotiverad idag, men det finns inga bra undanflykter. Imorgon får jag underbart besök och då hinner jag inte träna förrän jag är hemma i Sverige igen. Så för att lätta på mitt träningssamvete och göra lite goda saker för min kropp så tvingar jag iväg mig ett par gånger nu INNAN dom kommer. :)
'
Tror inte ni förstår hur mycket jag längtar tills imorgon... <3
'

Är liksom.... Färdig!

Det känns så skumt! :P Jag hade en väldigt lugn dag igår då jag i stort sett bara gjorde en mätning av GSTpi aktivitet i 3 prover som vi hade, vilket resulterade att jag fick sluta tidigt för en gångs skull och hann därmed hem för att tvätta kläder. Det hinner jag ALDRIG annars! :D Och nu sitter jag här idag och har gjort fruktansvärt lite. :P Jag är liksom FÄRDIG!! :D Nu ska jag bara skriva ihop och sammanfatta alla resultat och fixa min presentation, men det blir senare. Eller, jag har ju gjort grafer av alla resultat och har dom rätt snyggt iordning, men man kan ju alltid finslipa mer. ;) Texten däremot måste jag jobba på. :/ Jag har ju skrivit ner allt jag gjort, men inte på ett snyggt, vetenskapligt sätt. All tid här har istället gått till att producera resultat, vilket jag gjort. :) Det riktiga skrivandet tar jag istället när jag kommer hem. :)
'
Anledningen till att jag är här idag är för att se resultat från ett annat prov. Så jag ska vänta tills 14 innan inkubationen är färdig, men tills dess är det bara.... Lugnt! :D
'
Så nu pysslar jag lite med datorn och kollar på internet och bara myser. Det förtjänar jag, för jag har slitit betydligt hårdare än dom flesta tror när jag varit här. Men jag har haft väldigt skoj också! :) Igår pratade jag förövrigt med Marielle. Hon är verkligen för tokig den damen! :P Hon berättade bl.a att hon haft sönder backspeglen på en polisbil häromdagen, plus en massa andra tokigheter. Tyvärr var internet från min sida alldeles för segt som vanligt, så hon hörde inte mig direkt. Men jag fick många goda skratt under samtalet ändå! :)
'
Hmm.... Kanske kan sätta på ett avsnitt av Supernatural medan jag väntar? :P Det lät alldeles för bra det! :)
'
Hoppas ni får en bra dag snuttar! :)
'

Minihulken

Det är inte varje dag man vakar och inser att man i stort sett rivit örngottet i tu i sömnen i äkta Hulk Hogan stil. Börjar undra om det verkligen är en sån bra idé att kolla på Supernatural innan jag går och lägger mig? :P
'
Idag är det för övrigt 1 VECKA kvar till Marcus är HÄR HOS MIG!!! :D Ååååh vad jag längtar! Fast det som är så sjukt bra är att jag behöver inte vänta så länge för det underbara att börja, för redan om 4 DAGAR kommer mamma och pappa hit!! :D Den här veckan kommer bli hur bra som helst. Säger som Marcus: "Aldrig varit så glad över att en ny vecka börjar snart!"
'
'
Nån mer än jag som tycker att det är sjukt att det redan är 2 advent förresten? :P Hoppas jag hinner få mer julstämning när jag kommer hem, för här är det mest bara overkigt att det är december. :P

Lördag 3/12-11

Orkar inte komma på nån bra titel så det får bli enkelt. Dagens datum. :) Idag har det varit en lugn dag. Har mest myst och sen tränat. Blev styrka (bröst/triceps) och sen 20 min crosstrainer. :) När jag skulle gå hem blev jag erbjuden en sportdryck och en påse riskakor fyllda med protein från nåt företag. Så jag smakade när jag kom hem för jag var superhungrig. Men USCH säger jag bara! :/ Smakade inte alls bra, så dom kommer jag nog inte köpa inom en snar framtid. :P Ikväll hade jag tänka slappna av, men jag sprang på Daniel på vägen hem som ville att jag skulle bli med ut på en drink tillsammans med några kompisar, så det får nog bli det istället! :) Brukar alltid bli skoj när han är med. :)
'
Så nu ska jag slänga i mig lite mat och försöka sminka mig och fixa håret så jag ser ut som en människa igen innan jag gör stan osäker. ;) Typ. :P
'
Ha en mysig lördag!

Löpartok

I ett par veckor nu har jag haft drömska fanatsier om att få dra på mig löparkläderna och ge mig ut på en springtur. Fast alla som varit i Perugia vet att det är snudd på omöjligt. Det är bara upp och ner heeela tiden, trånga gator och massor av trafik. Så jag VILL inte springa ute här. Men jag har ändå haft spring i benen. Jag har tänkt springa på gymmet, men där finns det bara en maskin jag vill springa på, och den är typ alltid upptagen. Plus att jag varit lite rädd för att springa eftersom jag knappt sprungit nåt på 3-4 månader, och tävlingsmänniskan i mig HATAR att se hur mycket jag tappat när det gäller kondition och styrka. Jag vill inte se att jag blivit sämre eller tappat kondition. Jag vill alltid kunna prestera minst lika bra som sist. Så då skjuter jag på allt sånt, vilket gör att jag bara får mer ångest över att göra det för ju längre tid som går desto mer tappar man. Men idag var det alltså dags!
'
Jag och en tjej från Brazilien som bor i samma hus som mig och tränar på samma gym gick dit tillsammans idag. Mycket trevligt! Hon körde pilates och jag körde styrketräning (rygg och biceps) och sedan tog jag 3 djupa andetag innan jag ställde mig på löpbandet. Målet var att springa minst 15 min i lugnt tempo. Men det slutade med att jag sprang 4,5 km på 25 min. Så även om jag kommer vara helt död i benen imorgon så är jag så grymt nöjd! :) Trodde jag skulle storkna efter 5 min, men det flöt på bra! :) Jag vet att jag inte är någon långdistanslöpare men jag önskar att jag var det. Jag önskar att jag ÄLSKADE att springa, men förhoppningsvis kommer den känslan ju mer man springer. Så var det sist i alla fall. Ett tag körde jag rätt så mycket löpning, och när jag såg att jag gjorde framsteg var det så otroligt mycket roligare än i början. Så jag ska försöka. Jag ska göra mitt bästa för att bättra på min kondition.
'
Annars idag så har jag mätt proteinkoncentration och GSH i mina prover. :) Känns så sjukt bra att veta att jag har alla resultat jag behöver, så allt utöver det här är bara plus i kanten. :) Nu blir det bara lugnt hemmamys med nån film. :) Imorgon var det tänkt at jag skulle ut på shopping med Silvia från labbet men tydligen hade hon tenta på måndag så hon behövde plugga. :( Men jag får helt enkelt hitta på något annat skoj själv. Fast jag behöver verkligen tvätta så det blir nog det imorgon. :P Oh, well!
'
Ha en bra kväll snuttisar och LYCKA TILL BLIA-LAGET PÅ MUSIKTÄVLINGEN IKVÄLL på the Corner i Munkfors! :)
'


4 år av kärlek

Idag är det min och Marcus årsdag! :) Vi firar 4 år tillsammans och det känns lika bra nu som det gjorde då. :) Känns t.o.m bättre nu om jag ska vara ärlig! :) Jag är verkligen så otroligt glad för att jag har Marcus. <3 Han är en fantastisk kille och jag älskar honom så otroligt mycket. Även fast han kan reta gallfeber på mig ibland! ;) Fast så tror jag att det är med alla par. Ingen är perfekt, men det gäller att hitta den person som är perfekt för just dig. :) Och det tror jag att jag har gjort. :) Vi har så roligt tillsammans och har mycket gemensamt, men det är viktigt för oss båda att ändå vara individer. :) Det är liksom inte hälsosamt att vara tillsammans jämt, i alla fall inte för mig eller Marcus. :P
'
Så grattis min älskling för att vi lyckats stå ut med varandra i 4 år, och jag hoppas det blir många mer! ;)
'
Annars då? Jo jag är i stort sett färdig med mitt arbete. Har fått sjukt bra resultat, så nu är det mest finslipande och tillägg, även om det inte riktigt behövs. :) Har även fått massor av fina komplimanger idag från Francesco och Marta, så det gjorde mig otroligt rörd. Kunde nog inte ha fått bättre beröm än vad jag fick idag. <3<3<3 Bland annat fick jag höra att jag var unik för jag var så duktig, och att dom verkligen vill att jag ska komma och ta min doktorsexamen hos dom för dom tror att jag kommer gå långt. Sen var det en massa annat fint, så jag blev varm ända in i själen. :) På ett vis skulle jag vilja berätta allt dom sa, men samtidigt vill jag hålla det för mig själv. Men jag kan säga att jag är glad i alla fall! :)
'
Efter jobbet så gick jag till gymmet. vilket var helt underbart! :) Körde ett relativt hårt pass, men tog inte ut mig helt eftersom jag inte tränat på en vecka och haft problem med magen. :) Men kroppen kändes stark ändå! Nu ska jag försöka lägga mig så tidigt som möjligt så jag är laddad inför imorgon. Då ska vi mäta GSTpi aktivitet och Thioler. Spännande! :) Så får vi bra resultat så blir det bara några dagar till i labbet och så kan jag ta en vecka ledigt sen och umgås med min familj innan jag åker hem till Sverige. :)
'
Nu blir det ett avsnitt av Supernatural! Jag är förövrigt heeeelt säker på att en av mattanterna är ute efter mig. Hon hatar mig verkar det som, och jag vet inte vad jag gjort!! Spelar ingen roll hur jag än kombinerar maten så har jag alltid gjort fel! Även fast jag gjort precis som hon sa förra gången att jag skulle göra OCH har frågat mina kompisar! Så även om mina kompisar kan plocka på sig frukt, yoghurt mm så måste jag ALLTID ge tilbaka något. Elaka tant! :( Men men... Hoppas bara det är någon annan som jobbar imorgon så jag kan få både frukt och lite yoghurt. :)
Såhär fint väder var det idag.. :P Normalt sett ser man jättelångt bort bland alla berg. Nu var det bara grått. :)
'
'
'
Ville bara visa hur det ser ut här 1 december. :P Grönt gräs och det finns fortfarande liv i blommorna. Inte alla, men många! :) Galet!
'
Nattinatt på er godingar! <3

Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0