Leaving

Idag fyller min älskling år!
'
Grattis fisen! <3<3<3
'
Vi har bara varit hemma och myst idag efter gårdagens bravader, samt haft min familj på besök för att fira min goding. :) Men nu är det allvar igen. ;) Jag ska packa, för 00.15 hämtar min familj upp mig, sen blir det två underbara veckor i Grekland. Äntligen ska jag få åka iväg! :D Löööööv IT!
'
Gårdagen var trevlig bortsett från senare på kvällen när jag och Marcus blev osams. Han blev irriterad på en annan tjej och tog ut det på mig, så jag blev sur. Men han gottgjorde mig rejält för det idag. :) Så nu är allt frid och fröjd igen. :)
'
Nej! Packa, äta, åka!
'
'
Önskar du kunde komma med fisen! Älskar dig så otroligt mycket! <3

Tidspress

Ja nu jäklar gäller det att vara effektiv! :P Har miljoner saker att fixa, på kort tid. Första steget blir att handla! :P Bilder kommer! :D
'
Kram på er!

Munkfors

Lite oväntat så kan jag meddela att jag sitter hos mamma och pappa i Munkfors. Maten står i ugnen och jag ska snart få maldivisk fiskgryta. Den är supergod för er som inte testat! :P Anledningen till mit spontanbesök är att min älskade syster är hemma, och jag ville träffa henne. :) Så när jag satte mig på tåget idag så somnade jag som ett barn. Sen vaknade jag upp i Sunne, och såg att Marielle skrev att dom skulle hämta upp mig där. Så jag fick hoppa upp från mitt säte och springa ut i panik helt yrvaken.

Så där stod jag i Sunne och var inte säker på vart jag skulle ta vägen. Men tillslut fick jag tag på mamma som berättade att dom var på coop och handlade, så jag begav mig dit. Väl där letade jag febrilt efter Marielle och ammam och tillslut såg jag nån som vevade som en tok.  Trots mig risiga skick listade jag snabbt ut att det var MArielle. :) Ingen skräll där. Vi brukar fjanta oss när vi ser varandra. :P Så vi höll på att ta livet av mamma innan vi kom därifrån. Vi var båda väldigt skötsamma när vi var barn om vi var med och handlade. Men på senare år har något hänt. Fråga mig inte vad bara. ;)

Så nu blev det som så. Jag är i Munkfors men ska snart åka hem. Egentligen hade jag inte alls tid med det här, men vad gör man inte för familjen liksom? ;) Som plåster på såret fick jag i alla fall ÄNTLIGEN min present av Marielle. En skitfin gul topp och ett halsband från billabong. Jag blev jätteglad! :) Så till jul kan väl hon få sin 25-års present. ;) Haha nej då.  

Jag är aptrött nu så jag vill bara sova. Men förhoppningsvis blir det bättre bara jag får i mig lite mat. Bara några dagar kvar nu innan grekland!!! :D

Ha det gott folket!

Baka!

Nu är jag inne i en tårtfas. Och då menar jag inte att jag är sugen på tårta. Jag vill bara dekorera. :P Och turligt nog för mig (typ..) så får jag göra det om bara ett par dagar. Då ska jag fixa tårta till Marcus och hans mamma. :) Jag fick en beställning på en prinsesstårta och därför ska jag göra en sån. Den jag gjorde sist var tydligen väldigt uppskattad. ;)
'
Så nu letar jag inspiration och har inhandlat lite material. Jag har även testat att göra en marsipanros och färgat den. :P Annars ser mina dagar väldigt lika ut:
'
Går upp 05.20, cyklar hemifrån 05.50. Äter frukost på tåget ca 06.05. Tåget åker 06.16. Framme 07.55. Jobb mellan 08.00-15.45 med omväxlande perioder av lugn och tokstress. Åker hem 16.00. Framme i Karlstad 17.40. Cyklar till Friskis. Tränar. Cyklar hem. Äter. Duschar. Sover.
'
Och dagen efter så gäller samma sak igen. Men så är det. Jag tjänar bra, har ett bra jobb och jag hinner träna. Plus att det är en riktig merit att få jobba som jag gör nu. :) Så jag kan inte klaga. Längtar bara så sjukt mycket till Grekland! Ska bli underbart att få vila och få färg. :P
'
Lefkos på Karpathos.
'
Bild från (www.kalimera.nu)
'
Nu blir det duschen!

Planeraren

Jag vill skriva ett elakt inlägg. Jag vill spy galla över folk som irriterar mig. Jag vet precis vad jag vill skriva för att ge igen på alla lata/störande puckon som förbittrar min vardag. Svaga människor som inte kan fixa nåt själv.
'
Men jag tänker inte göra det. Jag är bättre än så. Jag fokuserar hellre på alla underbara människor som förgyller min vardag. Människor som jag skulle göra allt för. Ge allt för. Människor som ger så otroligt mycket till mig och sprider ett värmande ljus över mig och mitt liv. Dom människorna är min familj, mina vänner och min älskade pojkvän.
'
"Vi tycktes båda inse att det vi kände för varandra var någonting dyrbart och bräckligt som måste bäras med största försiktighet. Det fick inte rubbas eller oroas. Trots att det i sig självt var orörligt och passivt var vi fullkomligt medvetna om dess närvaro, och omedvetna om allt annat än just det."
'
-Marian Keyes, "En oväntad semester".
'
Jag anser att kärleken, i alla dess former, är fantastisk. Vårda dom som älskar dig. Våga älska andra i din närvaro och våga framförallt visa den kärleken. Älska dina närmaste även när dom är oförmögna att visa kärlek tillbaka. Det finns ett talesätt som förklarar det bättre: "Älska mig som mest när jag förtjänar det som minst, för det är då jag behöver det som bäst.
'
Nu ska jag fortsätta med min vardag. Älskar mera!
'
BTW så har jag köpt en ny kamera. Kanonbra och superfin. Och jag ÄLSKAR den! ;) Så nu blir det fler bilder framöver! :D Oh, Happy days!

En dag att njuta

Egentligen hade jag massor att göra idag. Men det blev inte så mycket med det. Jag har tränat, plockat ihop hemma, handlat, diskat lite och lagat mat. Men annars tog jag det lite lugnt. Ibland måste man bara få stänga av liksom. Träningen gick bra även fast tidsbristen gjorde att jag fick köra rätt så intensivt. :P
'
När jag handlade passade jag även på att köpa 2 liter jordgubbar. Supergott vill jag lova!  Jag ÄLSKAR jordgubbar, så istället för att köpa chips eller nåt annat tråkigt så tänkte jag satsa på nåt riktigt gott ikväll. :) Jag unnade mig det. Jag unnade mig även att göra en hemmagjord potatissallad, med purjolök och äpplen som blev kanongod! Till det grillade jag rostbiff och hade lite salladsblandning. Mumma!
'
Imorgon måste jag ut en sväng och fixa födelsedagspresent till Marcus. Måste även inhandla lite andra saker, så jag slipper panikhandla strax innan midsommar tillsammans med alla andra. :P Framförhållning is dah shit. ;)
'
'
Nån som har förslag på en bra present till min snutt? :P

Eldorado

Bloggtorka? Nej, det skulle jag inte påstå. Men brist på modern teknik däremot. Japp.
'
Som ni vet så jobbar jag i Torsby på vårdcentralens labb, där jag köra analyser mm och ibland sitter jag i provtagningen. Provtagningen kan vara slitsam ibland, men sen kan den även vara helt underbar. Man kan träffa på jättetrevliga människor. :) Jobbet i sig är jättebra och jag trivs. Alla är så snälla mot mig och jag känner mig omhändertagen. Det sker ständigt roliga saker på jobbet, men pga av sekretessen kan jag inte säga nåt. För er som tycker det är löjligt/tråkigt att jag följer den regeln så säger jag bara såhär:
'
Tänk om du kom in till sjukhuset med något genant, typ gonorré, och skulle ta prover. Och när du sitter där så VET du att direkt du går därifrån så kommer den som tar proverna på dig att ringa till sin kompis och berätta ALLT! Kompisen i sig kommer ju såklart tycka att det är skitroligt skvaller, och föra det vidare. Och vidare. Och vidare. Inom loppet av en timme kommer alla veta att du har gonorré.
'
Trevligt va? Eller om någon ung tjej kommer och har blivit gravid av misstag efter någon fest som spårat ur. Vem som är pappa till barnet är okänt. Och det sista hon vill är att folk ska veta. Men jag som provtagare vet ju. Tänk vad spännande för mig att sprida vidare! Eller inte. Vissa saker är personliga, och jag tänker då absolut inte föra det vidare. Självklart pga av sekretessavtalet men framförallt pga av FOLKVETT!
'
Idag har jag massor jag ska hinna med. Maten ekar med sin frånvaro här hemma och kylskåpet hånflinar åt min hungrande mage. Så det blir nog steg ett. Sen ska jag träna, tvätta, städa, köpa present till Marcus samt lite saker inför Grekland (Bara en vecka kvar nu tills vi åker till Karpathos!!!!). Bikinin är ju redan inhandlad, och det känns underbart! Jag måste även hinna med att träffa Emelie en sväng, så jag får säga hej då till henne. :( Hon åker ju "hem" till Edsbro snart. :( Sen ska jag även göra matlådor och försöka kommunicera med hagforsingarna om planer inför fredag.
'
Träningen går bra förövrigt! Blev utlurad att springa den TUFFA banan på 5 km i förrgår. Över ett BERG! Jag har aldrig sett en motionsled med såna jäkla backar! :P Men det gick bra. :) Fick gå upp för 2 backar både pga den enorma lutningen men även för all lera. Mina strumpor som förr var vita var bruna.
'
WARP W HOLLY TOP S11 WHITE
Nu har jag inte tid med det här! Men visst är min bikini fin?! :D

Shoppa?

Jag vill handla! Så nu ska jag lura ut Marcus på en tur så jag äntligen kan köpa lite saker som jag vill ha.
'
Förövrigt så var jag ute på fest igår (hade skitskoj!), sprang 7 km på 45 min (igen), haft presentation om mitt ex-jobb, fått blommor och supergod mat och har kastat hamburgerdressing över HELA köket.
'
Jag är duktig ja! ;)
'

Magsår.com

Inför tentan var jag otroligt lugn. Jag fick såklart lite fjärilar i magen när jag fick tentan i9 handen, men det ser jag bara som ett bra tecken. Det lärde jag mig nämligen när jag läste psykologi på gymnasiet. Lite stress är bra för då kan man uppnå sin optimala potential, sk. "Peak Performance". (Precis som klädmärket)...
'
Men nu sitter jag här med en klump i magen (kan bero på att jag inte ätit på väldigt många timmar nu, men jag ska ta tag i det snart). NU är jag nervös.
'
Och för vad?
'
Jag är nervös för min presentation imorgon! :P Jag ska presentera mitt projekt som jag ska arbeta med i Italien. Framför representanter för Swedbank och Karlstad universitet och även för pressmänniskor då vi kommer göra det hela på en presskonferens. På ett vis hoppas jag att det lokalbladet i jokkmokk som kommer, men det känns inte så sannolikt. Dom som känner mig vet att jag inte har några bekymmer att prata inför andra människor direkt, men nu är det något annat.
Mitt arbete är ganska så avancerat och jag måste förklara det för människor som inte alls är insatt i ämnet. Jag måste få dom att förstå vad jag pratar om få dom att bli intresserad. Samtidigt som jag ska framstå som "professionell"/avslappnad/representativ och rent allmänt som en bra kandidat för stipendiet.
'
And don't get me started on the outfit! :O
'
Jag har INGET att sätta på mig! Nada. Zipp. NOTHING!
'
Jag dör snart! :/ Nej nu lägger jag mig istället och hoppas att allt löser sig imorgon. Nattinatt
'

Damdamdamdaaaam!

För er som inte vet det så är rubriken mitt ledmotiv för dagen. Varför? Jo, för idag är det tentadax! :P Jag har ju som tidigare nämnt haft fullt upp med att jobba och lära mig en massa där, men jag har även pluggat och förhoppningsvis har jag fått med mig rätt delar så jag klarar tentan. :)
'
Det intressanta är att trots all stress inför den här perioden så känner jag mig riktigt lugn idag. Jag har sovit gott inatt utan att behöva vända och vrida på mig i panik över nån fråga som jag glömt bort svaret på. Jag sov gott och vaknade vid 7, men låg och snosade tills klockan var 8. Sen har jag kollat igenom papper och lite föreläsningar. Nu har jag fått i mig frukost och min älskade TV är på. :) Jag känner mig redo. Jag känner inte att jag måste läsa en massa saker till. Jag sitter inte och ber till Gud att han/hon/den/det ska stoppa tiden en vecka och ge mig mer tid. Nu är det som det är. Jag har gjort det jag kan och jag hoppas jag fattat saken rätt. Har jag inte det så är det ingen katastrof, för då får jag väl göra om den då. Värre än så blir det inte. :P
'
När tentan är över idag ska jag fixa lite andra saker. Förbereda inför morgondagens presskonferens och så. Men jag ska även försöka lära mig lite italienska så jag kan prata lite när jag är där. Fast enligt en "Family Guy"-avsnitt jag såg häromdagen så verkar det inte vara så svårt. Räcker det om jag MÅLAR dit en mustasch? :D
Wish me luck today guys! :)
'

Tufftufftåg

HerrEEEEgUUUUd vilken helg det har varit! Jag ÄLSKAR när Marcus är hemma. Jag mår alltid bättre när jag är med honom. :)
'
Han kom hem onsdag kväll då vi åt tacos för att fira att vi har varit tillsammans i 3½ underbara år. På torsdagen shoppade vi lite saker till lägenheten och grillade. Fredagen spenderades med att jag jobbade och sen fick se Marcus försöka installera vårt nya hemmabiosystem. :P Lördagen så fixade vi saker till mamma och pappa och åkte dit och blev bortskämda med riktigt god mat och massa skratt. Marcus testkörde både mammas och pappas mc och blev helt såld. Vi fick, både jag och Marcus, testskjuta med pappas luftgevär vilket var skitskoj! Jag såg dock inte så bra för geväret var för stort för mig. :P När vi kom hem hade vi en riktig filmkväll! :) Hemmabiosystemet funkar skitbra. :)
'
Igår fixade vi en massa här hemma och gjorde iordning. Så nu ser det väldigt mycket bättre ut här hemma. :) Jag fick även hjälpa min kära granne att översätta en engelsk låt till svenska och fick en skitfin tavla av henne som tack. :) Hon är en ganska så känd konstnär så tavlorna är superfina och värda en del så det känns skoj att ha på väggen hemma. :) På kvällen tog vi det ganska så lungt och såg på film. :)
'
Dagen till ära (nationaldagen) kunde inte ha börjat bättre. Myspys heeela dagen! Vi hade planer på att hitta på saker men vi orkade inte. :P Så nu känns det skiiiiitsurt att Marcus har åkt tillbaka till jobbet och jag måste fixa inför jobbet imorgon. Den här veckan kommer vara riktigt tuff med jobb både tis och ons. På torsdag har jag tenta och på fredag är det utdelningskonferens med presskonferens, så då måste jag förbereda mig inför det. :P Jag har lite smått ångest inför allt detta men det kommer nog bli bra. :P
'
Nu ska jag tycka synd om mig själv för jag saknar redan min snutt. :/ Plus att jag måste tentaplugga...
'
Lord give me strength! :P
'

Torsby

Japp nu är det igång. Jag jobbar och jag pluggar inför tentan. Just nu har jag knappt tid att andas! Turligt nog för mig är Marcus hemma nu så han tar hand om mig. ;) Men det blir lite dåligt med bloggande nu en vecka framöver i alla fall, för nu måste jag fokusera. Vad har hänt då?
'
Jobbet kan jag ju inte berätta så mycket om för jag måste respektera sekretessen. :) Men det går bra, och dom är snälla mot mig. Lite roligt är att dom försöker locka mig till att komma och jobba där när jag är klar så det ser jag som en komplimang. :) En gubbe sa också att han tyckte att jag var så fin så han ville att jag skulle bli med honom hem. :P
'
Träningen går också bra! Sprang återigen 7 km häromdagen men på 45 min denna gång. :) Marcus har köpt hemmabiosystem så han dolar med det och jag är lycklig för att jag får vara liiiite ledig och vara liiite i solen. :) Vi har även shoppat lite på IKEA där vi köpte lite saker för att få iordning här hemma. Nej nu ropar solen på mig!
'

Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0