PMS

Tjejhelgen var grym! Hade riktigt roligt, och jag hoppas det inte tar allt för lång tid innan vi kan styra upp nåt liknande igen! Jag gillar Göteborg och känner mig rätt så trygg där eftersom jag ändå bodde där i typ 1 1/2 år. Fast jag har aldrig varit i Partille, så det var en ny upplevelse! Jag fick även en vän när jag skulle ta bussen ut till Sofia. Jag lyckades charma en kille att hjälpa mig med bussen, sen klev vi av på samma hållplats, och eftersom jag såg så förvirrad ut (min välkomstkommite var försenade så jag visste inte vart jag skulle ta vägen) så erbjöd han sig att hjälpa mig till min destination. ;) men jag stannade vid hållplatsen, och tydligen hade min nya vän träffat på tjejerna när dom var på väg ner för att möta upp mig. Han hade frågat om det var deras förvirrade värmländska vän som stod vid bussen och väntade. Gissa om dom blev chockade! :D annars så åt vi lunch vid Jensens, lite shopping, matlagning och sen en härlig fest med utgång. Jag skrattar enormt mycket den kvällen! Det är otroligt vad roliga människor det finns i Göteborg!

Den här veckan har jag börjat jobba också! Blir lite tufft såhär i början så jag känner att kroppen och huvudet är helt slut när jag kommer hem. :P men det går bra och alla är riktigt trevliga. En patient som var otroligt rädd för nålar gav mig massor av beröm och sa att hon önskade att hon alltid fick ha mig som provtagare, så jag gissar att jag gör rätt så bra ifrån mig också. ;) fast jag har känt mig PMSig sen igår, så jag är lite bitter och har ont i mage, men det visar jag såklart inte på jobbet! ;) nu ska jag äta lite, sen tänkte jag försöka ge mig på en liten springtur. Håll tummarna för mig för idag lär det gå tungt! ;)


Tjejhelg i gbg! :D

Igår var en bra dag! En MYCKET bra dag! :D började med en promenad i solen in till stan för att få massage. Jag gick hemifrån i bra tid, så jag kunde bara gå och njuta till max. :) och njutningen slutade inte där! Massagen var fantastisk! Tyvärr känns det alltid som om dom slutar alldeles för tidigt, men då är jag helt massagetokig också! :P efter massagen fick jag ligga kvar på värmefilten, en stund och dom bjöd på vatten, lite apelsinklyftor och en liten chokladbit. Som grädde på moset fick jag en liten present också. Fabulous!! :D när jag var färdig hämtade Marcus upp mig, för han slutade tidigt igår, och vi drog hem. Eftersom båda var helt slut så beställde vi hem pizza och sen myste vi resten av kvällen. Bortsett från vår långpromenad som vi tog på kvällen, men det var bara skönt. :)

Idag så tvättar jag för fullt och laddar inför kvällens tripp till Göteborg och tjejhelgen med bästaste brudarna! :) ska bli hur roligt som helst! :D jag är verkligen taggad som fasen! nu ska jag hänga tvätt! ;)


La parmigiana

Ojojoj!! :D började dagen med att jag fick ett underbart sms där det stod att mina efterlängtade rosa mjukisbyxor anlänt. Fylld av ett glädjerus så jag sprang till Coop och hämtade ut dom direkt efter frukost. :) jag hann knappt innanför dörren innan jag tagit på mig dom! :P och dom var precis så bra dom jag förväntade mig. :) jag passade även på att handla på ica när jag var ute. :) blev bara en massa frukt och grönt, lite mjölk och falafel, så dom trodde nog att jag var vegetarian. :P det är jag ju inte, men jag har ändå bestämt mig för att försöka laga några vegetariska måltider ett par gånger i veckan. Dels för att få variation i min matlagning och sen för att minska köttförbrukningen här hemma. Jag tycker absolut inte att det är fel att äta kött, men jag vill äta bra kött där djuren haft ett bra liv. Och som vi konsumerar kött nu så är det inte hållbart. Men bara genom att äta vegetariskt nån gång i veckan så kan vi göra något åt det. Vi kan se till att vi gör bra matval, både för vår skull, djuren och för naturen. Och vad skulle det göra om vi byter ut en korv mot quorn? :) nu för tiden finns det massor av löjligt goda vegetariska recept, så varför inte? :)

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. :)

Så nu försöker jag dra mitt strå till stacken, och dagens lunch blev la parmigiana, som jag åt i Italien. :) det är en rätt där man först steker på skivor av aubergine i olivolja, sen häller man i lite vatten så dom blir mjuka, sen ska dom in i ugnen och gratineras täckta med en hemmagjord tomatsås med vitlök och basilika och så toppar man med parmesan. Detta serveras sen med en sallad. :) hur gott som helst!!! :D Och ikväll hade jag tänkt äta falafelrulle. :)

Nu ska jag fortsätta dricka vatten och ladda inför morgondagens massage. ;) hoppas ni får en bra kväll sötisar!! ;)



Bussen

Idag var det dags för mitt introduktionsmöte. Jag var supertaggad och gick upp extra tidigt för att inte bli sen. Men när jag gick ut till bussen (som jag hade kollat upp tiden på dagen innan) så åkte den INNAN UTSATT TID!!! Gissa om jag blev förvånad!! Jag kände att jag var ute i god tid, men busschauffören hade tydligen inte lust att vänta på mig. Så jag blev några minuter sen, vilket kändes surt. Men Ann sa att det inte gjorde nåt för hon hade fullt upp ändå.

Bortsett från att jag var lite sen, så gick mötet riktigt bra! Jag tyckte allt lät positivt och jag är spänd på att se hur allt utvecklar sig. Längtar tills jag får en chans att visa vem jag är och vad jag går för! Är jag bra nog och har tur så kanske det här kan leda till nåt mer så håll tummarna! ;)


Korv

Sitter nu här i soffan och är mätt så jag tror magen exploderar snart! :P idag unnade jag mig hackkorv och potatis med lingonsylt och ärtor. Mumma det!! :D Marcus tycker inte om hackkorv, men jag tycker att det är jättegott så jag får passa på att äta det när han är borta och jobbar. :)

Något som varit så otroligt bra den senaste tiden är att han kommer hem varje helg! Och oftast brukar han kunna jobba in fredag så han kommer hem redan på torsdagarna. :) det som gjorde den här helgen extra bra är att han stannade här igår också och åkte till jobbet tidigt imorgon istället. :) så jag fick snosa med min goding extra mycket! Välbehövligt eftersom jag åker till Gbg till helgen och spenderar tid med brudarna. :) kommer bli hur bra som helst!! :P

Annars den här helgen så har vi myst, ätit god mat (sushi bland annat!!!) och varit ute på långa promenader tillsammans. :) vi har även varit ute på en liten shoppingtur vid bergvik. Jag inhandlade två t-shirts, en leopardscarf, ett träningslinne och så köpte Marcus två väskor till mig, för alla mina är helt slutkörda. :P jag föll även för ett par rosa mjukisbyxor på Gina tricot, men dom hade inga kvar i min storlek, så jag beställde dom från internet istället. :) så nu är min lycka gjord! Skulle jag bara hitta ett par snyggare vardagsskor att ha på mig i vår så skulle det vara guld värt. :)

Nu måste jag fortsätta fixa med skolarbete och ladda inför mitt möte imorgon. :) ha en bra kväll alla godingar!


Träningsfri

Den här veckan har varit en seg vecka. Kroppen har varit seg så fort jag har gjort något ansträngande och jag har varit snuvig. Och jag har märkt att jag behöver mer sömn än vanligt. Men annars mår jag bra! så det är svårt, för jag vill springa, träna och röra på mig, men jag vet att jag inte borde stressa kroppen nu. Så den här veckan fick bli en träningsfri vecka, där min enda ansträngning är några långpromenader. Fast så är det ibland. Kroppen måste få en paus ibland när man tränar så den får en chans att vila upp sig ordentligt. Men till veckan drar det igång igen! Ska även in på ett introduktiosmöte på sjukhuset så jag kan hoppa in vid behov. :) jag har även en massagetid inbokad så det ska bli underbart!!

Igår var det en riktigt mysig dag! Mormor kom förbi och hälsade på, och jag fick en bukett tulpaner av henne så jag blev jätteglad! Fick ju även en bukett rosor och choklad av Marcus så nu finns det massor av fina blommor här hemma. :) jag passade även på att baka en sockerkaka innan mormor kom hit, och den blev supergod! Marcus frågade hela dagen igår om han inte kunde få ta en bit till, så nu återstår bara smulor. :) det är bra betyg det!! Vi gick även på en 2 timmars promenad i solen, och bara pratade och busade. Älskar verkligen att gå ut sådär med min snutt! :)

På kvällen var det tänkt att vi skulle ha ätit sushi, men pga tidsbrist så hann vi inte med det utan ska äta det idag istället. Jag älskar verkligen sushi, så jag är riktigt exalterad nu! Så när Marcus är borta och svettas i gymmet nu så ska jag fixa i ordning mig så jag är fin på vår "dejt". ;) hoppas ni får en underbar lördag!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2184320/images/2012/pic_189991045.jpg" class="image">


Whoop whoop!!

Idag var det dags för en glädjedans igen!! :D bestämde mig redan igår att jag idag skulle försöka ring till numret jag fick av min granne och se om det fanns nån chans att jag skulle kunna få gå in och jobba lite då och då vid behov. Problemet är bara att jag blir väldigt nervös när jag ska ringa såna samtal! Så idag när jag slog numret bultade mitt hjärta som bara den och jag kände mig riktigt obekväm. Men jag fick inget svar, så jag skickade ett mail istället. 3 sekunder senare så har jag färdigt sommarjobb här i Karlstad och jag ska jobba timmar nu under våren och så får vi se hur allt utvecklar sig sen. 😉 och jag är överlycklig!!! Det kunde knappt ha blivit bättre, och i ren lycka sprang jag ut och köpte en bukett blommor till min kära granne som tack för all hjälp. Köpte även en fin liten bukett tulpaner till mig själv och bjöd till på en tvättäkta segerdans här hemma! 😃 missförstå mig rätt, jag ÄLSKADE att få jobba både i Hagfors och i Torsby och fick jobba med fantastiskt trevliga människor, men att pendla så långt blev för jobbigt tyvärr. 😔 men nu får jag stanna ett tag till i mitt kära Karlstad, och jag hoppas verkligen att jag får chansen att visa vad jag gå för så kanske jag kan få en vidare tjänst sen. Om jag har tur vill säga! 😊 sommaren är i alla fall för min del räddad, och det ska bli spännande att se hur mycket jag får jobba innan dess. ☺

Förresten så är mamma och pappa på väg till Kenya nu, så jag hoppas verkligen att dom får en underbar resa!! 😘

Åååh jag är så glad nu!! 😜


Valentine

'
Whatever our souls are made of, his and mine are the same
-Emelie Brontë

Snö!!

Tänk så det snöar!! :P Precis när jag bestämde mig för att ta en liten springtur så började det ösa ner här i stan. Typiskt!! :/ så jag får nog vänta med träningen tills imorgon istället. Något jag antagligen borde vara glad för eftersom jag tror kroppen håller på att kämpa bort nåt dumt just nu. Har varit lite tätt i näsan och hostat dom senaste dagarna, fast ändå känt mig ganska pigg, så jag känner mig ändå inte sjuk. :S

Så istället sitter jag här i soffan efter en effektiv dag och kollar på "våra pinsamma kroppar". Skoj eftersom det handlar om fetma den här gången. Fast det som irriterar mig är att dom hela tiden ska prata om BMI. Visst bör man ta längden i åtanke när man pratar om vikt, men BMI säger egentligen inget om man faktiskt är fet eller inte. Muskelmassa är mer kompakt än fett, vilket innebär att en tränad person i samma storlek som en otränad person kommer att väga mer. Därför blir så många förvirrade när dom ska "gå ner i vikt" och dom går upp eller stannar i vikt istället. Dom tror att dom gör fel. Men det stämmer inte!! Många kan stanna eller tom gå upp i vikt när dom börjar med styrketräning för dom bygger muskler samtidigt som dom bränner fett. Så även om dom minskar i massa så kanske det inte syns på vågen. Alla personer är byggda på olika sätt och det tar inte BMI hänsyn till. Så till alla er som inte "passar in i mallen" så hör detta: hälsa och lycka mäts inte i kilo. :)

Ha en superbra kväll!! ;)


Tänkvärt


Jenna marbles

Har precis suttit alldeles för länge och kollat på youtube-klipp av Jenna marbles. För er som inte sett dom så kan jag säga att hon är skitrolig!! Hon har verkligen självdistans och kan driva med sig själv och andra och det respekterar jag. :) jag har oftast inga bekymmer med att driva med mig själv och jag tror det är viktigt att man kan se på sig själv med en gnutta humor. Man behöver liksom inte vara perfekt! :D sen kan jag bli otroligt bitter om folk skämtar med mig när jag är ett PMSmonster. :P but that's a different story!!! ;)

Annars har jag skickat mail och fixat lite saker idag som gäller mitt arbete. Jag har även lagat supergod mat (potatis, kotletter och jensens favoritsås och en supergod sallad). Mumma! Jag har även försökt hitta träningsinspiration men jag lände inte för att träna idag så jag ska göra det imorgon istället. :) man måste ta det lite lugnt ibland. :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/2184320/images/2012/pic_188159693.jpg" class="image">


Emeli Sande

Så jäkla bra låt! :)

Ännu en torsdag

Det känns som om tiden går så fort! Rätt som det är så är en vecka gjord och tiden har tagit ännu ett steg fram. Men mot vad? Eftersom jag snart kommer vara färdig med min utbildning, så känns det lite skrämmande. Vad som väntar tunt hörnet är helt dolt för mig och jag vet inte hur det kommer bli framöver. Vad vill jag ha för jobb? Vart kommer jag få jobb? Måste jag flytta? Vill jag flytta? Vill jag stanna? Vad vill jag?

Jag borde inte tänka för mycket på det, men jag kan inte låta bli. :P jag är en sån person som mår bäst när jag vet vad som händer och när det finns nån sorts plan. Men nu kan jag inte gör nåt utan får mest sätta mig i baksätet och bara åka med.

Fast man kan ju ha riktigt kul i baksätet också! ;) i tisdags var jag hemma och hade tjejmys hos Emelie och vi åt mat och såg på true grit. Skitbra film! Meeeen både jag och Emelie somnade i soffan... :P oavsett så hade vi det supermysigt! På onsdagen när jag kom hem åt jag mat sen blev det träning som vanligt. :P rygg och biceps sen 30 min cykel. Dom sista två minuterna på cykeln drog jag upp motståndet så jag fick STÅ och trampa! :P benen var som gelé efteråt så jag nästan kröp hem. :D men skoj var det! Idag blev jag helt oväntat hundvakt, för grannens hund ylade i flera timmar och när jag var på väg ut såg jag att hennes dörr var upplåst. Men hon var inte hemma. Så jag var jätterädd att hon skadat sig eller nåt så jag ringde hennes mobil, men då var hon hos hennes dotter så hon bad mig ta hennes hund ett tag så hon skulle sluta gråta. :) men det gick skitbra! :) det var riktigt skoj att få busa med nån ett tag, och nu sitter jag bara och väntar på att Marcus ska komma hem så jag får busa med honom istället ;)


Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0