Dator

Sitter i soffan nu och är helt död. Jag var på gymmet igår och sprang, så jag kom hem lite sent. Men inte FÖR sent utan runt 22.30. Trots att jag hade verkligen kört slut på mig själv (sprang 7 km på 50 min, varav dom första 25 min körde jag hård intervall med olika lutningar och sånt där igen), så orkade jag inte somna förrän klockan var strax före ett. Sedan vaknade jag 06.00 och kunde inte somna om. Så där har jag legat i sängen och snurrat runt som en iller på ecstasy i väntan på att klockan skulle ringa. Inte bra!
'
Snart ska jag in till skolan (om min magkramp slutar vill säga...), för vi har en föreläsning nu på morgonen och i eftermiddag ska vi ha datorövning. Vi ska kolla på olika program som man använder för att studera proteiner och nukleinsyror. Det skulle säkert vara jättespännande om det inte hade varit för att jag är halvdöd till följd av sömnbrist och magont.
'
För övrigt så hade jag en jättebra påsk med en massa god mat, bra sällskap och fint väder. :) Jag har suttit ute i solen en del, men inte så mycket som jag egentligen velat. Jag fick lura ut Marcus på en långpromenad bara för att han också skulle få lite sol på sig. ;) Jag älskar verkligen när solen skiner!
Vi har även hälsat på min stackars farmor som brutit benet på TVÅ ställen, så hon har fått ligga på sjukhuset i en herrans massa dagar nu för dom opererade henne och ville kolla upp att allt gick bra. :( Vi tyckte så synd om henne så vi åkte dit för att hålla henne sällskap ett par gånger. Första gången hade vi med saker hemifrån så hon skulle få, och andra dagen köpte vi med en stor flaska ramlösa, en tidning, en chokladkaka, ett äpple och lite minimorötter i en påse så hon kunde tugga på om hon fick tillbaka aptiten. :)
Måndag kväll åkte Marcus tillbaka till Ringhals. Det har varit underbart att få ha honom hemma igen, och det märktes att han inte ville åka tillbaka till jobbet. Men för att överleva i dagens samhälle så måste man jobba. Och den här gången skulle han inte bli borta lika länge som sist, så det var ju skönt! Plus att jag åker till Ringhals imorgon med Tekla (tjejföreningen för alla som läser teknik och natur). Äntligen får jag se vart Marcus jobbar och hur det ser ut på insidan framförallt! :D Jag har ju hälsat på honom när han varit där förut, men jag har ju så klart aldrig fått bli med in. :) Så kommer jag hem och är lila så vet ni att något har gått fel. ;) Hoppas att ni också har haft en bra påsk!
'
'
Åååh, vad jag älskar att grilla! :D

Äntligen! <3

Hahaha Förlåt Rosanna att jag inte hade något bra skvaller till dig! ;) Jag lovar att försöka hitta nåt kul nästa gång. :) 
'
Jag hade skrivit ett långt, gnälligt inlägg nyss, men så insåg jag något. Jag orkar inte bry mig. Jag har alldeles för många underbara personer i min omgivning så jag tänker inte låta andras dumheter påverka mig så. Det handlar ju inte ens om mig egentligen ändå! Jag vet vilka som står mig nära och vilka jag kan lita på. Och har jag problem med någon så är det bättre att jag tar den diskussionen "ansikte-mot-ansikte", för jag tycker det är så fegt att skriva skit om andra på en blogg.
'
Vissa som jag irriterar mig på kanske har en dålig dag? Eller så kan det vara något annat som skaver på dom. Oavsett så tänker jag inte bry mig om att gå runt och vara bitter, utan jag hoppas att det bara blir bättre. Imorgon är en ny dag. En ny chans med nya möjligheter.
'
Istället tänker jag bara säga det här: ÄNTLIGEN är min älskling hemma, och jag är så lycklig så jag kan inte ens sätta ord på det.
'
Jag älskar dig Marcus!
'


Intervaller

Fyyyyy Fasen säger jag bara! :D
'
Kom hem för typ 30 min sen efter att ha sprungit 5,5km intervallträning i 45 min med olika "inclines" (uppförsbackar). Det var riktigt jobbigt kan jag säga! :P Har inte sprungit på typ 3 veckor eftersom jag blev sjuk och en massa annat dumt. :) Men nu är jag igång igen! Och i värsta fall måste jag gå in i hårdträning nu i 3 veckor för att komma i form till Vårruset som går här i Karlstad. Mamma och hennes kompis Eva vill att jag ska med och springa. Problemet är bara att dom två är supertränade och kommer få mig att se dum ut som bara den. :D
'
Men jag ska kämpa! Är det så att jag måste springa, då ska jag i alla fall springa så långt och så hårt jag kan. Ska bara komma ihåg att inte ta ut mig för mycket i början.
'
Annars idag har jag haft seminarium och det gick mycket bra. Fick beröm av en kille i klassen för han tyckte att jag var så otroligt duktig på att presentera mitt arbete. :) Det gjorde mig glad! Jag har även fått finbesök av mamma och pappa så det var kul att dom hade tid att kika förbi. :)
'
Nu ska jag äta lite och lägga mig sen för imorgon blir det labb!
'
Ha det bra nu alla i lingonskogen! <3<3<3
'

Längtan

'
'
'
'
Nu är det inte långt kvar! <3
'

Clownfisk

Visste ni att clownfiskarna lever i harem som består av en hona (den största fisken av dom) och en hane, samt massa andra könlösa fiskar?
'
Det roliga är att när honan dör förvandlas hanen till den nya honan och den största av dom könlösa fiskarna blir den nya hanen.  :D
'
Inget dåligt könsbyte det! Det innebär att det är fel i filmen "Hitta Nemo" för när mamman dör skulle alltså pappan ha bytt kön till en hona. :P
'
Visste ni även att världens starkast djur i förhållande till sin kroppsvikt är en typ av kvalster? Den är så stark så skulle en människa besitta samma styrka skulle han/hon kunna lyfta ett megastort flygplan. :)
'
Visste ni att världens snabbaste djur är egentligen en typ av skalbagge? Denna skalbagge springer så fort så den blir blind. :P Därför springer han sicksack för han måste stanna ofta för att se vart han egentligen är. :P
'
Visste ni att bläckfiskar har enormt mycket mer komplicerade ögon än människor, vilket gör att dom kan fokusera på två helt olika punkter samtidigt och få en klar bild?
'
Visste ni att det är ca 3 cm mellan vingspetsarna på en kollibri?
'
Visste ni att min älskling snart kommer hem? <3<3<3
'
'
'
Jomensåärreatt! :D

Love it

Jag ÄLSKAR att få sova ut! Det är nog bland det bästa som finns när man kan lägga sig på kvällen och vet att man inte behöver gå upp någon speciell tid dagen efter. :) Ingen klocka som skriker alldeles för tidigt att man måste iväg utan bara lugn och ro... :)
'
Igår köpte jag en ask jordgubbar som var förvånansvärt god, glass, popcorn och påskmust. :) Jordgubbarna klarade sig inte länge här hemma utan hamnade snabbt i min mage. :) När jag slukat dom satte jag på en film, "Megamind", som är en barnfilm. Skitrolig! Will Ferrell är med i den och han är skitbra! :D Den är animerad, och jag har sett den förut, men jag skrattar lika mycket varje gång. :)
'
Nu har jag verkligen sovit ut och ätit en superstadig frukost, för jag ska iväg och träna. Ska hoppa i mina träningskläder direkt jag har skrivit klart här, så jag tänker inte bli långrandig. :) Allt detta gör jag för att ladda upp inför kvällen för då blir det FEST! :D
'
Egentligen borde jag kanske vara här hemma och fixa iordning, men jag tänker prioritera mig själv nu. Jag vill träna och då ska jag ta mig tusan göra det! :)
'

Fredagsmys

Emelie är inte helt borta och får pluspoäng för att hon hört orden som användes i mitt förra inlägg. :)
'
Nu när vi fått det avklarat kan jag berätta om min dag. :) Emelie kom hit vid lunch och vi drog in till stan. Där köpte jag välbehövliga saker som ansiktskräm, body lotion och mascara. Hitta även en jättefin kjol för 50kr, en spetscardigan för 50kr och ett långt svart linne. :)
Vi gick även till systembolaget där jag köpte lite gott att dricka inför imorgon och så. :) Hittade ett nytt rosévin från Two ocean som verkade gott. Generellt sett så har jag inte förstått grejen med rosévin, men det kan ju bero på att jag bara smakat det en gång på restaurang. :P
'
Vi satte oss också på Waynes och tog fika. Kladdkaka med grädde och iste med persikosmak. :) Blev några riktigt mysiga timmar. :)
'
Sen fick jag skjuts att Henke som hämtade oss till universitetet där jag fick fixa stipendieansökan och hittade en artikel till seminariet på måndag. :)
'
När jag fixat allt där åkte jag hem och har lagat mat nu. Blev citronbakad torskfilé med körsbärstomater och färsk basilika. Till det gjorde jag potatis och en kall sås med creme fraich som bas och en massa gott i. :) Blev otroligt nog mycket bättre än sist för nu var fisken tinad innan den åkte in i ugnen.
Nu sitter jag här i soffan mätt och belåten. Ska snart iväg och handla lite gott inför kvällen så jag har nåt sällskap här hemma. ;) Ska bli riktigt skönt att få en ledig kväll följt av sovmorgon. :) Behöver vila ut eftersom jag ska ut imorgon kväll med Line och hennes kompis Emma. :)
'
Nu väntas bara en bra film och så är kvällen komplett! (sanning med modifikation, för skulle Marcus vara här skulle kvällen vara miljoner gånger bättre.... Usch vad jag saknar honom!)  :(
'
'
Du är den finaste som finns i hela världen! Jag älskar dig mer än nåt annat... <3

SM-Guld!

Grattis Färjestad till guldet! Jag måste säga att jag tycker att ni förtjänar det. :) Skitskoj att Munkförspöjken Pelle Prestberg har spelat så bra. Jag har bara sett typ 3 matcher, men som jag har sett det så har Färjestad varit överlägsna (bortsett från när dom slappnat av).
'
Men hatten av till Skellefteå som har kämpat så tappert! Hoppas dom hittar motivation till nästa år och gör dom förbättringar som behövs för att ta guldet (även om jag såklart hejar på Färjestad!).
'
Färjestad är det enda laget i min mening, som kontinuerligt är bra. Har dom en dålig säsong kommer dom typ 4:a eller 5:a i tabellen. Till skillnad från andra lag som åker runt i tabellen som en berg-och-dalbana. Upp och ner... Upp och ner... :)
'
Men Färjestad är alltid ett säkert kort. :) Dom är så duktiga våra killar. :)
'
Utanför åker folk runt som tokar i bilarna och tutar och skriker. :) Människorna på trottoaren sjunger i total glädje. :) Det blir nog svårt att sova ikväll om det fortsätter såhär. :P Som tur är så är jag dock ledig imorgon så jag har inte så bråttom i säng. :) Ska träffa min söta Emelie så ska vi "shoppa" lite. Eller snarare kolla på saker vi inte har råd med. ;)
'
Förövrigt gick det jättebra på träningen! Det märktes att min kropp fortfarande inte är helt 100, men det gick mycket bättre än väntat! :D Jag pushade mig kanske lite hårdare än jag borde ha gjort, men jag var lite överexalterad att få komma iväg igen. :) Hoppas jag kommer in i mina träningsrutiner snabbt igen och kan komma tillbaka till min "gamla" for så snabbt som möjligt.  Måste bygga upp min kondition också! :D Jag har ett mål och jag vill träna upp mig så jag når dit innan sommaren. Jag kommer ju jobba en hel del i sommar och har jag då redan en bra grund så kommer det gå så mycket lättare. :)
'
Nu ska jag ta det lugnt och hoppa i säng så fort som möjligt så jag får vila upp mig inför morgondagen. :)
'
Snart kommer min älskling hem! <3<3<3
'
'

Hot spot!

Idag hade vi seminarium med klassen. Är lite roligt när vi bara är 7 personer, och en inte var där. :P Jag pratade visst för mycket i början, vilket ledde till att jag fick gå fram till tavlan och rita upp vad som hände i artikeln. Dom andra hjälpte ju självklart också till. :)
'
Men det var måttligt kul när vi skulle förklara att Bradykinin (BK) binder till G-protein coupled receptor, vilket spänner över cellmembranet 7 gånger, och leder till att alpha subenheten på receptorn aktiverar proteinlipase C, vilket interagerar så den får två produkter, dG och IP3. IP3 gör så att jonkanaler på det endoplasmatiska retikulumet öppnas och släpper ut kalcium, Ca2+.
'
Ca2+ kommer ut i cytosolen och aktiverar PLA2, som i sin tur påverkar AA (arachnoid acid). AA, med hjälp av Cox2 omvandlas till PGE2 av PGES.
'
Det var den okomplicerade versionen. ;)
'
I dom här stegen har man även nu "bevisat" att PI-3 kinase och MAP kinase är involverat. Sover ni än? ;) Såhär är mitt liv nu. En massa kinaser och chimeriska strukturer vilket leder till olika konformationer av aminosyror och proteiner. Eftersom jag vet att ni antagligen försöker kväva era gäspningar så kan vi ju prata om lite roligare saker. :)
Det var Hotspot i skolan idag! Massa utställare och företag som man kan prata med och få gratissaker från. :) Fast jag är lite feg, för jag är rädd att ta något jag inte får eller att dom ska tycka att jag bara kommer dit och tar deras saker. Även fast jag vet att jag aldrig kommer vara värst. Som tur är hade jag Rosanna med mig, som pushade på mig och tog kontrollen. :)
Så jag har pratat med en massa människor idag, och fått massa saker. Jag blev övertygad om att bli medlem i vårdförbundet också, så jag fick en jättefin väska och massa annat skoj. Dom sa att dom ska arbeta för att vi som blir Biomedicinska analytiker ska få högre lön än sjuksköterskorna. Det tyckte jag lät skitbra, för vi har mycket svårare utbildning än dom, och vi har ett jättestort ansvar i vårt jobb. Nu säger jag inte att sjuksköterskorna bara sitter och pillar sig i naveln, för det gör dom absolut inte! Dom har också ett stort ansvar i deras utbildning och jobbet framförallt, och det är absolut inte dåligt att klara av en sjuksköterskeutbildning.
'
Ni får komma ihåg att jag är ju trots allt partisk. Men jag tycker inte att det är rätt att dom ska tjäna mer. Så det får vi göra något åt!
'
Naivt hoppas jag verkligen att dom kan stå för det dom sa, för det skulle göra många människor glada. Speciellt mig. :)
'
När jag kom hem fick jag ligga och vila en stund, men nu känner jag mig nästan på topp igen! :D Ska bara äta lite, så kanske jag försöker dra iväg och träna sen. (Håll tummarna!) I så fall blir det mitt första träningspass på 2-3 veckor. Ska bli så otroligt skönt bara jag får börja igen!
'
Mat och biggest loser var det ja! :D Ha en bra kväll! :P
'

Amerikanska plättar

Amerikanska pannkakor med blåbär
'(bild tagen från: http://www.recept.nu/1.318778/tove_nilsson/frukost_brunch/mjol/amerikanska_pannkakor_med_blabar)
'
'
Det här är vad som fick bli middagen idag. :) Fast jag hade mina blåbär vid sidan av blandat med lite sylt. :) Det gick jättebra det med. ;)
'
Nu ska jag förbereda inför morgondagens seminarium och försöka komma i säng mycket tidigare, så jag verkligen får sova ut. :) Ha en bra kväll!

Annyoing Orange

'
'
"Hey Eggplant! You look like a potatoe with bad circulation" Hahahaha

Huvudvärk

Som en blixt från klar himmel. Har haft huvudvärk hela dagen, och varit jätteseg... Men jag har massa saker jag ska göra. Det var så mycket som skulle handlas igår så jag fick ta det i två omgångar, vilket innebär att jag handlade det jag behövde omedelbart igår, och resten tar jag idag. :)
'
Tänk om vädret bara hade varit bättre! Då hade jag kunnat solkurera mig kanske. :P
'
Igår satt jag förövrigt och kollade på tavlor jag skulle ville ha här hemma. :)
'
'
'
Jag gillar tavlorna i mitten mest, men tyckte dom andra var fräna. :) Blev speciellt inspirerad av den längst ner så jag målade lite själv. :P
'
Nej nu måste jag sluta för mitt huvud vill verkligen inte vara med. :/ Hoppas ni har det bra!

Handla

Insåg nyss vad mycket det är som jag ska handla... Ååååh vad bra det hade varit med en bil nu! :P
'
'
'
Speciellt en som tvättar sig själv! :D

Askungen

Hänger ni med? :) Hur skulle ni egentligen kunna göra det när jag inte skriver nåt? Såhär ligger det till:
'
I Torsdags fick jag skjuts hem till Munkfors till mamma och pappa av deras granne, Berra. När jag kom hem var jag helt slut, men gjorde iordning tacos så vi åt alla 3 tillsammans. Mycket hög mysfaktor!
'
Dagen efter (fredag) busade jag lite med grannhundarna och farmor hälsade på. Hon hade med sig en massa presenter till mig eftersom jag aldrig fick nåt på min födelsedag. :) Hon hade också med sig sina hundar, så dom busade allihopa, men Urax (farmors hund) kanade och hans knä åkte ur led så han fick jätteont! :(
'
Stackare!
'
Men det gick bra sen och han mår bättre nu. På kvällen åkte föräldrarna till Umeå, och Emelie kom och hälsade på mig. Hon sov över efter att vi hade lagat supergod mat, och på lördagen åkte vi till Råda och jag kollade när hon och fotbollslaget spelade internmatch. Det var riktigt kul, och jag fick träffa några gamla godingar. ;)
'
Efter matchen köpte vi mat och kollade på hockey. :) Emelie stannade en natt till och dagen efter var det också väldigt lugnt. :) Mormor hämtade mig efter att Emelie åkt hem, och vi drog upp till mina kära kusiner och kollade på kattungarna.
'
DOM VAR SKITSÖTA!!! :D
'
Dom föddes på onsdagen och har inte öppnat ögonen än. Dom är tre stycken och det är ett mirakel att jag inte tog med alla hem. :P
'
Idag var det tänkt att jag skulle åka med pappa till Karlstad, men det fanns inte plats så jag fick ta bussen. :P Annars har jag dammtorkat hela lägenheten idag och plockat ihop. Jag ska även gå iväg och handla och fixa matlåda tills imorgon. :)
'
Så nu vet ni. :)

Envis?

Inte jag inte.
'
Igår fick jag nog. Jag har gått och skjutit på en massa saker som jag borde ha gjort för att bra tag sen. men efter gårdagens otrevliga bravader så blev jag förbannad. Och när jag blir förbannad då tar jag tag i det som gjort mig förbannad och annat som stört mig.
'
Min mamma och min morbror Tommy hade diskuterat just detta fenomen hos mig. Det var så dom motiverade mig att göra saker när jag var mindre. Vart det något som jag tyckte kändes svårt räckte det med att dom sa: "Det där klarar du aldrig!". Den enkla meningen gav upphov till min tävlingsinstinkt. Min kämparglöd.
'
Det var som en ON-knapp.
'
Den gjorde att jag kunde flytta berg om så var, bara för att bevisa att dom hade fel. Jag KAN om jag VILL.
'
Självklart bryter jag också ihop ibland och tycker att saker och ting är för jobbiga eller svåra. Men när jag ger mig fasen på nåt, då gör jag allt jag kan för att klara det.
'
Så idag har jag tagit tag i mitt liv. Jag har fixat saker som stört mig, och jag ska ta mig fasen ta mig igenom det här. Ja, det blir tufft, men jag SKA fixa det här.
'

#¤!&%!!!!!!

Förbannade j-vla *piiiiip*!!!!
'
Tack vare min uppfostran är jag inte den som säger fula ord i första taget... Men nu är ja så förbannad och ledsen så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Otroligt hur folk kan vara så....
'
Så....
'
Jag vill inte säga det ens.
'
HUR?!
'
Jag känner mig lurad nåt så in i h-vete.
'
Det är allt jag har att säga om det. Jag har gråtit ikväll, det erkänner jag. Men inte en tår till kommer att läggas till den här saken. Fråga mig inte vad som har hänt. Vill jag berätta gör jag det själv. Jag kanske väljer att berätta mer vad som hänt här senare när jag lugnat ner mig, eller så gör jag det inte. Det får vi se.
'
Det positiva är i alla fall att jag har en underbar familj som alltid ställer upp oavsett vad som händer och en tillika underbar pojkvän.
'
Jag älskar er.
'

Bättringsvägen

ÄNTLIGEN börjar jag må bättre! :D Jag har t.o.m fått i mig mat idag(som jag lagade själv!), och håller på att tvätta lite samt plocka iordning här hemma. :)
'
Och förut idag kunde jag bädda in mig i min dunjacka och sitta i solen ett tag på balkongen!
'
Oh, Happy days! :D
'
Fast jag blir fortfarande hostig och lite smått andfådd bara jag har gått upp och ned för trapporna till tvättstugan... Men det är mycket bättre ändå! :D Snart kan jag ju nästan börja träna igen! :D
'
Jag har även fått bekräftat att jag kan sova över några nätter i veckan i Torsby, så det blir superbra de! :)
'
Nej, nu ska jag fortsätta tvätta! <3
'
'
Det här är en av låtarna som ligger inne på min mp3 när jag tränar. ;)

Överexalterad

Nu är jag jätteexalterad. Jag är så glad! (Nej jag är inte med barn) :P
'
Jag har upptäckt något (återigen vill jag påpeka att min glädje INTE beror på att varken jag eller någon annan är med barn), som gjorde mig jätteglad, men samtidigt känns det som en chansning.
'
Jag är otroligt dålig på att hålla såna här saker för mig själv, för jag blir så glad så jag vill berätta för hela världen! Men allt är inte klart än.
'
Därför kan jag inte skriva mer här. Förlåt för att jag är så mystisk, men jag ville bara skriva av mig lite av min glädje! :)
'
'
'
Hoppas ni får en bra kväll! :D

Sammanfattning

Jag har massor att berätta egentligen, men ingen energi att faktiskt göra det. Så här kommer en sammanfattning.
'
Jag är fortfarande sjuk
'
Jag ska jobba hela sommaren i Torsby, men får mycket eget ansvar eftersom jag ska jobba med en undersköterska som inte får köra analyserna, utan bara ta blodprov, så det ska bli fränt!
'
Emelie är en underbar vän!
'
Jag älskar min familj
'
Jag älskar sushi
'
Jag orkar inte äta, eller har ingen lust ska jag väl säga
'
Jag hatar folk som gnäller, men nu är jag jättegnällig själv
'
Jag vill köpa ALLT nu
'
Jag har sökt stipendium och kommer söka fler när jag blir frisk igen.
'
Jag har massor att göra men ingen ork
'
Jag önskar att Marcus var hemma så han kunde ta hand om mig nu... :(

Pipa pipa frog

'
Såg det här för någon dag sen. Nån mer än jag som tycker att hela processen är ganska så... Hmm... Hur ska jag uttrycka mig på rätt sätt?...
'
MOTBJUDANDE?! :P

Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0