Tröttast

Pizzakvllen igår var skitskoj! God mat, gott sälskap och en otroligt god efterrätt. Vad mer kan man begära? ;) Tyvärr blev de ganska sent dock, så jag har sovit alldeles för lite inatt. :P Men det var det värt!

Jag gick upp ganska så tdigt imorse, för vi skulle förbereda min labb idag. Men när jag kom dit så hade min handledare fullt upp, så jag fick sitta och vänta läääänge. Min handledare hade fullt upp med andra elever. Så vi fick inget vettigt gjort idag tyvärr. Det mesta som hände var att jag fick vara med killarna när dom skulle "splitta" cellerna. Det innebär att man överför en viss summa celler (i vårt fall 750 000 celler), till en ny behållare med nytt medium för att dom ska kunna växa ordentligt och må bra. Hade jag inte gjort det själv relativt nyligen hade det nog varit mer intressant, men det känns inte som nån utmaning direkt. Fast jag fick beröm av min lärare ändå idag, för att jag lärde mig ett av instrumenten så snabbt. :P Hon sa att jag var en jätteduktig student. :) Så det var skoj!

Sen jag kom hem har det inte hänt så mycket. Pratade med Marcus en sväng förut, så det kändes bra. Älskar att få höra hans röst. Önskar att han var här så jag fick krama på honom också! :/ Men snart så! Förhoppningsvis. Ikväll hade jag tänkt ta det lugnt och sova tidigt. Kolla lite på film kanske. Jag trodde att jag skulle bli ensam på rummet ikväll, men min rumskompis verkar också ta det lilla lugna nu, så vi får se vad hon hittar på. :P Oavsett ska jag få i mig lite mat nu. Magen tjatar på mig att göra nåt, så jag måste nog lyda. :P

Gratulationer är återigen på sin plats, för idag är det min söta farmor som fyller år! Så grattis till dig!! :D Önskar jag var hemma så jag kunde få smaka lite på din supergoda morotskaka! :P Mums!...



Det var nog allt för mig idag. Ha det gott folket! ;)

Labbmöte

Idag var det en officiell start för mitt projekt! Jag ska arbeta med olika cellinjer som stimuleras med ett ämne som heter PhSeZnCl. När man stimulerat med detta ämne kan man se en skillnad på olika cellinjer, beroende på om dom har en gen som kodar för ett enzym i cellen som heter glutatoin-s-transfers. Detta är ett ämne som detoxifierar cellen (Tar bort skadliga ämnen som finns inne i cellen). Det är även involverat i cellsignaleringen. Om man inte har detta ämne i cellen kommer stimuleringen av PhSeZnCl leda till att cellen förlorar kontrollen över sin egna celldelning och kommer dela sig i mycket raskare takt än tidigare, och den kommer även förlora sin förmåga att gå i apoptos, vilket är den programmerade celldöden alla celler har. När en cell går i apoptos, skadar det inga andra celler. Det är en ren, fungerande process som är helt naturlig. När då dessa celler förlorar denna förmåga kommer de istället "dö" i form av nekros, vilket är onaturligt, och inte alls bra. Det jag ska göra är att mäta mängden/aktiviteten av detta enzym och jämföra mellan dom olika cellinjerna, samt några andra enzym som också hypotetiskt tros vara involverade för att få bättre förståelse för hela processen och vad som egentligen sker inne i cellerna.  

Cancerceller utmärker sig främst genom att dom cellerna också förlorar förmågan att gå in i apoptosfasen. Dom kan liksom inte dö naturligt. Istället kommer dom dela sig i en hög takt, precis som mina celler. Så man kan säga att genom att ta bort genen och stimulera med PhSeZnCl så ger vi cellerna cancerliknande egenskaper. Det här är i alla fall en väldigt förenklad och väldigt liten del av det jag kommer hålla på med, men för dom som är liiiite intresserad så vet ni nu i alla fall ungefär vad jag pysslar med. ;) 

Annars idag har jag åter igen försökt hitta till Erasmuskontoret, och misslyckats. :/ Så det blev siteseeing och en glass från Grom istället. Grom skulle tydligen vara det absolut bästa glasstället i Perugia, men jag måste säga att Coldstone glassen jag åt i Shanghai var faktiskt godare enligt mig. :/ Men den var helt klart värd att köpa fler gånger! :) Ikväll ska dom på labbet ta med mig ut för att äta pizza. Jag ser verkligen fram emot det, då vi tydligen ska till ett riktigt bra ställe. :) Så nu ska jag försöka göra mig lite fin! Skadar ju liksom inte att se presentabel ut när nån bjuder på middag. ;) Önskar bara att Marcus var här.

Värt att nämna idag är ju såklart också att min söta Emelie fyller år idag! Så grattis på dig stumpan! Hade så gärna varit där hos dig idag för att fira din födelsedag, men jag skickar all min kärlek härifrån istället! :) Hoppas du får en kanondag!


Galna gubben

Nu vet jag vad den där gubben försökte säga mig igår med tecknigen han satte framför mig. Han tyckte att jag förtjänade dödsstraff. Charmigt va? ;) Den människan var ju helt klart förstörd i huvudet.

Oh, well!

Annars flyter det på bra här i söder. Jag börjar få några bekanta nu, så det är skoj! Och jag har även träffat dom på labbet idag, vilket var otroligt trevligt. Fast det var verkligen ett stort porjekt att hitta rätt när jag skulle dit, så jag har säkert sagt "scusi" (ursäkta) 200 gånger idag. :) Men jag hittade tillslut! Plus att jag blev bara några minuter sen, vilket dom förklarade för mig var jättebra, för alla var alltid sena till allt här i Italien, så jag skulle aldrig behöva skämmas om jag are sig kom 5 min sent eller 30 min för den delen. :P Jag ser verkligen fram emot att få jobba med mitt projekt, då det verkar riktigt intressant. Missförstå mig rätt, det kommer bli tufft och dom har höga krav på mig, men jag ser fram emot utmaningen. :)

När jag kom hem från labbet så sov jag lääääänge. Förkylningen är inte alls nådig nu, och jag känner det i hela kroppen. :( Men när jag vaknat till knackade nån på min dörr helt oväntat, så jag skyndade mig dit. Det visade sig vara en av tjejerna på labbet (som inte kan engelska) och hennes kompis som ville bjuda mig på mat. Jag blev såklart superglad så vi gick tillsammans till Menza, vilket är typ en matsal, och åt tillsammans där. Båda tjejerna var supergulliga och det var verkligen trevligt med lite mäsklig kontakt! :) När vi satt där och åt, kom en av killarna jag träffat här nere fram till mig och frågade hur det gått med allt. :) Han bjöd även med mig ut ikväll tillsammans med hans kompisar. Men tyvärr kunde jag inte bli med för jag känner mig alldeles för matt och slö. :(

En mindre rolig sak fick jag höra när jag pratade med mamma förut. Pappa hade tydligen sett att det var en jättestor rättegång här i Perugia nu, för det var en brittisk tjej som blivit halshuggen här i stan av tre killar. Två hade tydligen hållit i henne och den tredje skar halsen av henne. Usch och fy säger jag bara! :( Stackars hennes familj liksom! :( Hur kan man göra så mot någon? :( Så det var stor mediaövervakning här nu när rättegågen hålls. Igår när jag var ute såg jag en massa nyhetsteam, men jag visste inte vad det gällde, men tydlligen var det denna hemska tragedi det gällde.

Nu ska jag åter igen sova så min kropp får den vila den behöver nu. Här är i alla fall lite bilder









Nu önskar jag verkligen att jag hade svensk choklad med mig. Det hade varit gott nu det! :)

Sov gott sötnosar!

Äntligen framme

Hej alla glada! Nu är jag framme i Perugia, och har fått internet fixat, vilket känns superbra! Något som inte är så skoj, är att jag är jätteförkyld. :( Jag hostar som en galning, är snuvig, ont i hela kroppen och har feber. :( Jag önskar att jag kunde säga att jag fått vara hemma och vila, men icke sa nicke. Igår var jag tvungen att fixa registreringar, få matkort mm, så det slutade med att jag gick ÖVER 2 MIL igår!!! Skitbra när man mår dåligt! Jag mådde så dåligt så hela min kropp skakade, men jag kunde inte göra mycket åt det. Mindre roligt var det också när jag kom fram till ett ställe som låg 5 km från där jag bor för att anmäla mig och inser att jag inte har med mitt pass. :/ Så hon som jobbade där var supergullig oh gjorde så gott hon kunde utan att ha mitt pass, men jag fick ändå vända på klacken och gå tillbaka hem för att hämta passet. När jag kom tillbaka hade hon gått hem, men hon hade gett mig lappen jag behövde, och sa att jag kunde bara visa upp den tillsammans med mitt pass, så var det okej sen. När jag då kom dit andra gången fick jag hjälp av en gubbe istället. Jag lämnade fram mitt pass tillsammans med pappret till honom men då blev han skitsur och slog näven i bordet och började skrika på italienska och tog fram en teckning med nån sur gubbe och ställde framför mig. Jag fattade nada av vad som hände, men när han hållit på och dumma sig i över 20 min trots att jag förklarade att jag inte kunde italienska, så blev jag irriterad. Så jag började prata tillbaka på svenska. Först då insåg han att det kanske inte var sån stor idé att hålla på och bråka, så han tog mina saker och på mindre än 5 min hade han gjort det han skulle, vilket var att kopiera mitt pass och häfta ihop två papper. Snacka om att slösa energi! :/

Annars har jag det bra, förutom att jag känner mig helt död. Rummet är okej, fast jag har inget kök. Förhoppningsvis kan jag dock byta boende efter den 16/10 för då kan jag få ett rum med gemensamt kök om jag har tur. Tjejen som ska bo i mitt rum kommer inte förrän imorgon, och är tydligen från Ungern. Hon ska plugga matte som jag förstod det. Förhoppningsvis är hon snäll, pigg och glad och inte en surtant, för då blir jag nog vansinnig! :P Känner att jag orkar inte med en surtant nu. :P
Det är även förvånansvärt få som pratar engelska här också! Jag trodde betydligt fler skulle kunna engelska, men det är verkligen få som vågar prata med mig. Trots detta är dom flesta otroligt hjälpsamma. Nu ska jag försöka mig på att ta bussen och träffa min "kollegor". Egentligen skulle jag behöva vara hemma och vila, men jag vill iväg ändå. Förhoppningsvis nyser jag inte på nån, för det skull nog ge ett ganska dåligt första intryck. ;) Stan är otroligt fin, vädret är bra (varmt!) och jag tog en massa bilder igår när jag strosade (gick) runt, så får jag tid senare ska jag visa er dom.

Ha det så bra nu gullungar!



Tänk om jag fick bli såhär brun igen när jag är här! :D

Rom

Nu är jag framme i Rom och har pratat lite med mamma, pappa och Marcus på Skype. Resan har gått bra, fast som väntat grät jag som ett litet barn när jag skulle lämna Marcus. Jag hatar att vara ifrån honom. Han är ju min älskling! Min snutt! Så ajg blir alltid ledsen när han inte är med mig. Men så är det nu. Gårdagen var i alla fall helt underbar, och vi hade superskoj tillsammans. En heldag bara han och jag var precis det jag ville ha innan jag åkte. :) Vi gjorde en massa skoj! Han överraskade mig med frukost på sängen, sen shppade vi det sista till mig, fikade, spelade biljard, åt sushi, tog några drinkar på diverse barer och sen drog vi hem och myste. :)

Idag kom vi iväg senare än planerat, och när vi kom till Gbg insåg vi att vi inte visste alls vart Landvetter låg. Men det gick bra ändå! Jag kom med flyget, fast jag blev nervös när jag stod vid min gate och dom börjde ropa på mig i högtalarsystemet! :P Det visade sig att jag skulle ha en handikappad person bredvid mig på planet, och dom ville att vi skulle byta plats. Givetvis gick jag med på det! Så det var inte så illa som jag trodde. :P Jag missade helt att shoppa på taxfree också, men jag offrade det för att få vara lite mer med Marcus, och det beslutet ångrar jag inte en sekund.
'
Från flygplatsen tog jag tåget vidare till Stazione Termini och frågade efter hjälp så jag hittade hotellet. Hotellet ligger ganska så nära, så det är bra, för min väskor väger hur mycket som helst! Hotellet i sig är ganska så fint och jag längtar tills frukosten imorgon, för jag är jättehungrig nu, men vågar inte direkt gå ut ensam. Så nu ska jag sova i alla fall, innan jag fortsätter min färd till Perugia imorgon.

Jag kan trösta er med att det är väldigt varmt här, men det regnade lite när jag kom med tåget. Annars verkar det jättebra! Hoppas ni har det bra hemma i Sverige!

Kramar!


Fönstret

Idag har jag tagit mig själv i nacken. Jag har tvättat mina fönster i lägenheten, och trots att jag höll på i flera timmar så hann jag inte bli helt klar. :/ Jag fick avbryta mitt arbete för jag hade bokat in ett möte med min handledare angåede ex-jobbet, så bara jag fått i mig lite mat nu tänkte jag göra klart det sista, för imorgon har jag INTE tid. Då ska jag städa hela lägenheten och tvätta alla mina kläder så jag bara kan packa allt på lördag.

Lite lustigt att det står en cykel här i vardagsrummet också. :P Min nya cykel kom idag och jag är jätteglad! Så nu börjar bitarna fall apå plats inför min avfärd.

Bara 2 dagar kvar nu...


Water for elephants

Shit vilken myskväll det var igår! :) Jag skyndade mig till busstationen igår och för att spara några kronor så tog jag min väska och gick hela vägen dit. Vädret var ju sådär igår, så på min kära promenad så började det regna. Men som tur är hann jag med bussen i alla fall och satte mig där så glatt. Sen började bussen ka in mot stan. Sen körde vi förbi vår lägenhet.

Gissa om jag blev lett! Jag kunde bara ha klivit ut genom dörren hemma istället för att halvspringa tvärs över stan i regnet. :P Men men! Jag fick röra lite på mig i alla fall om man ska se det positivt! I forshaga så hämtade Emelie upp mig och vi handlade massa gott till kvällen. MASSOR av gott! SKulle jag skriva allt här skulle inlägget bli en halvkilometer långt, så vi skippr det. Vi frossade kan man väl enkelt säga! Vi hyrde filmen "Water for elephants" också, och åt tacos. Filmen var skitbra, maten var supergod och sällskapet var som vanligt suveränt! :) Sen sov jag över hos Emelie, vilket nog var roligare för mig än henne med tanke på mina underbara hostattacker och täppta näsa. Stackaren har säkert inte sovit en blund inatt. :(

Emelie skulle jobba idag, så jag fick ta hand om mig själv imorse, vilket gick bra. :) Fick inte igång deras TV bara, vilket var konstigt, för jag brukar vara rätt så teknisk. :P Nä jag skulle ta bussen hem var det helt fullt, så jag fick stå hela vägen hem! När jag ändå köpt en biljett skyndade jag mig in till universitetet och hämtade lite saker inför Italien hos Ingalill. Hon har precis varit i Shanghai och ska åka till Kambodja på fredag, så hon är riktigt på gång nu! :) Hon gör det ju inte som semester, utan för jobbet, så det var skoj att hínna träffa henne och prata lite. Hemma har jag kagat mat och diskat, samt bokat hotell i Rom så jag kan sova någonstans när jag kommer dit på söndag. :)

Nu ska jag bara ta det lite lugnt, och byta kompress på såret. :P



Tack för igår min söta Emelie! :)

Family guy



Ett av dom bästa avsnitten av Family guy som jag någonsin har sett! :D

Keep on walking

You have to walk the walk, and talk the talk. Och eftersom jag inte får träna så får jag väl gå ut och gå då. :P Annars så har jag en slö dag idag. :) Fast jag har en känsla av att jag har glömt något? :/

Oh, well! Är det nåt viktigt så får nån väl påminna mig. ;)




Måste bara säga att den här muggen är ovärderlig när man är riktigt sugen på en "kopp" te. ;)

Synopsis

Nu är min synopsis inlämnad! Jag hade inte mycket att gå på, men det blev några sidor i alla fall. :) Förhoppningsvis får jag mer info om vad jag förväntas göra snart så jag kan förbereda mig lite. :P MIndre än en vecka kvar innan jag åker nu... Heeelt galet!

Finslipningen tog lite längre tid än väntat, men jag ville vara noga. Sen blev jag lite distraherad av telefonsamtal och film, men det är ju som vanligt det. ;) Har jag tid att prata är alla upptagna men så fort jag ska göra nåt får hela världen för sig att dom ska höra av sig. :P Men det är skoj det med! :)

Nu ska jag unna mig att sova. Om inte kliandet hindrar mig...

Dumma stygn!


Asus

Jag har köpt ny dator! :D Eller, för att vara rättvis, Marcus och jag har köpt en ny dator. :) Mamma ringde och frågade en kille hon känner som jobbar som IT-expert för Sunne kommun, och han gav oss ett jättebra tips! En splitter ny Asus laptop med den snabbaste processorn och massa annat superduperbra inpackat i den. :) Så jag är nöjd! Även fast jag gillade designen på en annan dator som Emil, syrrans pojkvän, rekommenderade. :P Fast, man ska kanske inte satsa på att köpa nåt fint, när man kan köpa nåt riktigt bra istälet. ;) Och bara för tt ån råkat ha sönder tejpen på kartongen så fick vi den 800:- billigare! Asbra! Vad har hänt annars då? Jo, Marcus och jag drog tidigt på fredag från Varberg och åkte tll Gbg. Där åt vi på Jensens, gick och shoppade lite inne på Nordstan och sen passade vi på att fixa nya löparskor till Marcus. Han fick ju en massa pengar av mig och hans bror på hans födelsedag så han skulle få ordentliga skor. Och det bästa stället att få det på är Löplabbet. ;)
'
När vi kom in på Löplabbet fick vi hjälp av en kille om var Bingo Rimers dubbelgångare. :P Han var verkligen skrämmande lik honom! :P Eller så har Bingo bytt karriär kanske? ;) Jag och Marcus busade i alla fall som vanligt och jag skämtade om att vi skulle behöva luksalt  om han tog av sig strumporna osv (för dom som inte varit där själva, så får man alltid ta av sig barfota, stå på en glasgrej så dom kollar hur man belastar fötterna, låna ett par "springskor", springa på ett löpband samtidigt som dom filmar hur man placerar fötterna, sen får mn prova några skor som är anpassade efter dina fötter), men sen när Marcus skulle springa efter att ha fått skor som skulle passa hans fötter trodde jag att jag skulle dö!
'
Marcus snubblade! Han stupade framåt, för han missbedömde hastigheten på bandet. Jag fullkomligt bröt ihop av skratt! :D Han skadade sig såklart inte, för annars hade jag aldrig skrattat. Men han klarade sig och det såg otroligt roligt ut! :D Men sen begav vi oss hemåt, efter att ha köpt datorn. Dock fick min mobil damp och blev helt svart efter att jag haft den i min väska. Och sen vägrade den starta! Jag kunde inte ladda den, och fick ingen respons alls från den oavsett vad jag gjorde! Så det sög... Men idag när vi var ute och inhandlade saker inför min avfärd så frågade vi om hjälp på Expert. Trots att jag inte köpt mobilen där var tjejen vi frågade supergullig! Mirakulöst fick hon igång den genom ett specialtips som innebär att man "chock-startar/dödar" mobilen. Så nu funkar den som vanligt igen.

På lördagen hade jag inbokat möte på Hudmottagningen i Karlstad, för att kolla upp mina leverfläckar. Jag brukar skämta om att jag ser ut som en dalmatin, vilket självklrt inte stämmer, men det kändes viktigt att kolla upp det ändå. Så det slutade med att han avlägsnade en stoooooor hudbit från min rygg via operation. Marcus var en ängel hela tiden och fanns därför mig. Jag fick 4 stygn, vilket är stort för mig för jag har aldrig fått det förut. :P Vilket innebär att jag har träningsförbud i MINST 3 veckor, men jag får promenera och springa, men absolut inte lyfta tungt. Och diska. ;) Nu får jag i alla fall arbeta för att se till att jag inte får ett större ärr än vad jag behöver få, och försöka hitta nån i Italien som kan ta bort mina stygn. Pappa föreslog en veterinär... ;) Efter min lilla operation åkte vi till gamla flygfältet och kollade på motorträffen som var där. Marcus var superlycklig när han fick se alla bilar, och det var riktigt kul att se är dom tävlingskörde. Vid tretiden körde vi norröver till mamma och pappa där vi hjälpte till att fixa tacos och göra klart inför familjemiddagen. Senare kom farmor, mormor min morbror och hans fru och mina två kusiner. Så vi hade det jättemysigt hela kvällen och skrattade tills vi grät.

Idag drog vi ut för att fixa min mobil som jag berättade tidigare, och jag köpte ett par mjukisbyxor, strumpor, ett sovlinne (behöver ju inte visa brösten för min rumskompis i Italien det första jag gör liksom om jag får nån) och några hårnålar. Nu senare ikväll åkte Marcus tillbaka till Ringhals, och jag ska finslipa på min synopsis som ska vara inne imorgon. Sista veckan har varit oproduktiv kan jag ju erkänna för jag har legat utslagen med en riktigt tråkig förkylning, som fortfarande hänger i. :( Nej, nu ska jag jobba lite så min synopsis blir bra och så jag får sova i tid! :P


Förkylning

Jaaa.... Fy fasen vad tråkigt det är att vara sjukt. Halsen smärtar så fort jag gör något. Även om jag gäspar, andas eller vad jag än gör så håller halsen på att riva sönder mig känns det som. Jag är öm i öronen och hostar. :/ Så antagligen har jag åkt på en ordentlig förkylning. :( Men nu är jag inte lika klen idag som jag varit dom andra dagarna, eller lika öm i resten av kroppen. :/ Igår på kvällen fick jag en energiboost, vilket kändes bra. Så jag passade på att ta tag i vissa saker, som t.ex cykel. Så nu har jag köpt en ny cykel! :) Jag har även fått tips om en ny dator från Asus, som enligt IT-experten på Sunne kommun skulle vara superbra. :) Så förhoppningsvis säger Marcus att han gillar den också, för då kan vi bara svänga förbi Netonnet i GBG och köpa en där. :) Känns jättekonstigt att jag jag åker till Italien om mindre än 2 veckor också. Jag har liksom inte fattat det än. :/ Men en sak i taget! Det är mycket som ska fixas innan jag kan ta tag i det faktum att jag ska bort. Förhoppningsvis är jag på bättringsvägen nu i alla fall, så jag kan få mer energi allt.
'
Jag har hunnit klippa mig i alla fall!
'

Crap!

Hoooly crap! Jag är sjuk. :( började hosta lite smått på söndagen, och gjorde det även igår, men på mindre än en timme så fick jag jätteont i halsen och började må riktigt dåligt. :( Nu har jag ont i hela kroppen och får knappt i mig mat. Fan också. Hoppas verkligen att det inte är streptokocker.
'
Sängliggande? Ja...

Solen

Solen har återvänt till kära Karlstad! :D Helt underbart måste jag erkänna! :P Och vad prognosen visar som kommer det vara fint väder ett par dagar nu, så vi får hoppas att det stämmer. :) Ska faktiskt ge mig ut på en promenad sen, så jag får ladda upp D-vitaminförrådet. ;)
'
Igår dolade jag som vanligt, men jag tog även en träningspaus och lagade lite mat och fixade istället för att dra till gymmet. ;) Träningen har ju varit lite lidande dom senaste veckorna, och jag är sjukt taggad på att komma igång igen, men jag vet även att det inte är nån idé att gå på för hårt i början. Planen är att jag ska träna minst 4 gånger den här veckan, och jag har redan gjort två pass, så igår lät jag kroppen vila. :) Ska iväg och träna idag också är det tänkt. :)
'
Maten jag gjorde igår var förresten citronbakad torskfilé med tomat och basilika. Jag vet att jag lagt ut receptet förut, så jag gör det inte igen. Men ni bör veta att det är en sjukt god rätt! :P Och skulle det vara så att ni inte hittar receptet här så kan ni söka på www.recept.nu. :)
Annars känns det som jag mest sitter i telefon och försöker reda ut allt som ska fixas innan Italien. Boendet är fixat, planet är bokat, mottagningskommittén är tydligen fixad (Pizzaparty för att hälsa mig välkommen) och jag har köpt en extra resväska. Kläder har jag, även om jag som vanligt önskar att jag fick gå ut och shoppa nya utan att behöva oroa mig för priset. Det hade varit en dröm det! Smink och skor också för den delen. Generellt hatar jag att köpa skor, för jag är inte nöjd förrän jag har påsen i handen så innan dess är det mycket funderande! ;) Men det skulle vara skoj med nya skor. :P Trots allt detta är det mycket kvar att göra.
'
Innan jag åker ska jag fixa min synopsis, köpa ny cykel, maila in en massa olika papper till folk och hålla tummarna för att jag får stipendiet från Munkfors. :P
'
Jag vet att dom flesta inte gillar hösten, men jag tycker den är underbar! Alla vårtider är så vackra på dom soliga dagarna, och därför älskar jag Sverige! Vi har verkligen 4 distinkta vårtider. :) Och höstlöven är ju så fantastiskt vackra! Funderar på att ta med mig kameran ut så jag kan ta fina bilder och skicka till Chris i Kanada. :) Är så glad att han och jag fortfarande håller kontakten! :D
'

Resonemang

Ibland blir jag nästan mörkrädd när man hör hur vissa resonerar. Visst att alla har rätt till en åsikt, och att man tycker olika om saker, men vissa saker är aldrig okej enligt mig. Jag tycker t.ex inte att det är okej att hata en annan människa enbart baserat på deras hudfärg. Jag tycker inte det är okej att stjäla andras saker eller misshandla nån. Visst kan jag bli förbannad (som när dom stal min cykel) och känna att jag skulle vilja ge dom skyldiga en fet smäll, men sen om jag skulle göra det om chansen presenterade sig är en annan sak. Mord är också helt ofattbart. Självförsvar en en sak, men att ta en annans liv för att man känner för det. Galet!
'
Jag tycker även inte att det är okej att människor, framförallt poliser, tycker att tjejer som klär sig på ett visst sätt förtjänar att bli våldtagna av nån sinnesstörd idiot. Det är som att säga att en kille förtjänar att misshandlas brutalt, till den grad att misshandeln i all evighet kommer avspeglas i det han gör. Att han förtjänar att vara skadad resten av sitt liv. Bara för att han hade fel kläder. Eller fel färg på kläderna.
'
Det är ju helt sjukt! Jag ska ta mig fasen kunna gå ut naken om jag så vill, utan att nån har den mista rätt att lägga så mycket som ett finger på mig! Om det dom säger skulle vara sant, borde det ju sitta en varningslapp på kläderna när man köper dom. "Varning! Bör ej användas med en snygg topp då detta kan resultera i att du blir våldtagen".
'
Hur kan man anse att någon förtjänar en annan människas ondska? Att man förtjänar att bli ett offer? Och inte nog med det, när man väl blivit offer för någons illvilja så blir det oftast flest konsekvenser för offret! Det är verkligen inte klokt...
'
Går man igenom något traumatiskt kommer det alltid att finnas där bakhuvudet. Det förföljer personen. Det är det straff alla offer får. Men förtjänar dom verkligen det? Samma sak är det med djur. Djurplågeri kommer aldrig att vara okej i min värld.
'
Jag såg på Oprah Winfrey show igår då det var med en kille som hette Clayton. Fram tills han var 6 år blev han misshandlad varje dag. Han kedjades fast i en pytteliten garderob, helt utan anledning, och kunde få stå där inne i flera dagar. Utan mat. Han fick stå och sova för det var så litet utrymme. Skrek han hällde dom diskmedel i munnen på honom. Samtidigt som dom skrattade och tog bilder. Han hade fått jättefula utslag på halsen efter diskmedlet, för dom torkade aldrig bort det. Han kunde inte gå på toaletten utan fick kissa och bajsa på sina fötter. Och när han gjorde det tog dom hans avföring och smetade i ansiktet på honom. En gång kissade även pappan på honom som straff för att han kissat på sig när han var fastkedjad i garderoben.
'
Förtjänade han det? Den som tycker det borde omedelbart gå till polisen och lämna in sig själv, för då är den personen onekligen helt j-vla sjuk i huvudet. Som tur är räddades han av en ung polisman som valde att gå på sin instinkt. Hans pappa och styvmor resonerade att det var helt okej att göra så. Och när dom blev tagna av polisen skyllde dom det på pojken.
'
Som sagt... Ibland blir man fan mörkrädd.
'

Banan?

Sitter i soffan och laddar för träning. Gårdagens pass gör sig påmind i form av värkande träningsvärk idag. :P Fast jag måste erkänna att träningsvärk är den bästa form av smärta om man kan säga så! ;) Det är som ett kvitto på att man gjort något bra. :) Och nu känns det som om det var evigheter se jag hade en riktigt bra träningsvecka. :( Men nu jäklar! Nu är jag taggad! Och jag unnar mig att ta den tid det tar att träna. :P Det måste man få göra!
'
Träning och bra mat är något som man måste få unna sig. I alla fall i min bok. ;)
'
Så efter en lång dag med att fixa lösa trådar, så ska jag unna mig en tur till gymmet och ICA. Kylskåpet känns tomt nu och bananen jag precis tryckte i mig för att få lite energi smakade konstigt nog lite som.... Kiwi (?) :/
'
Identitetskris kanske? Oh, well!
'
Här är en låt som spelas på min iPod när jag tränar i alla fall. Enjoy! ;)
'
'
'
Träningspeppad Ljunggren på väg till gymmet! Ha det bra sötnosar!

Måndag 5/9

Nu är flygbiljetten bokad till Italien! :) Känns konstigt att bara boka enkel resa, men än är upplägget inte klart så jag kan inte bokat annat än. :P Jag måste erkänna att livet känns lite som en berg-och-dal-bana nu. Det är svängar upp och ner hela tiden. Och då menar jag inte att jag själv är manodepressiv, utan att det händer många saker nu. Vissa bra, andra riktigt tråkiga. :/
'
Som ni vet fick jag en resa av mina föräldrar till Grekland där hela familjen skulle åka iväg. Allt gick superbra med flygresan dit och hotellet var jättebra. Dagen efter vi kom fram (När vi skulle flyga till Karpathos) blev vi rånade.
'
Min cykel blev stulen precis utanför mitt hem, och trots superduperförsäkring och det faktum att cykeln var i splitter nytt skick och knappt 3½ år, vill inte försäkringsbolaget ge mig pengar för den. Då vann mamma en cykel i lördags på Super Saturday som jag ska få.
'
Jag pratade med chefen för laboratoriemedicin norra Värmland om sommarjobb och fick positivt besked. Alltså skulle jag inte behöva oroa mig om pengar under sommaren. Men jobbet visade sig i slutet bli i Torsby. Inget illa gentemot varken jobbet i sig, eller Torsby för den delen, men pendlandet var skitjobbigt!
'
Jag, Gudrun (Marcus mamma) och Marcus får en hotellhelg i Varberg och får åka till Ullared, då blir pappa jättesjuk och får läggas in på Infektion i Karlstad med dropp och syrran får magsmärtor och får åka in på akuten i Umeå.
'
Igår kväll fick jag ett otroligt bra besked som verkligen lyfte en stor vikt från mina axlar, men idag kom nyheter om ett annat ärende som gjorde mig ganska skakis och nervös. :/ Egentligen är det säkert inget att oroa sig för, men just nu känns det jobbigt. :/
'
Och så fortsätter det.
'
Men jag ska försöka fokusera på dom bra sakerna som händer. Och jag tror det kommer bli riktigt bra framöver. Jag känner att jag egentligen skulle vilja ha mer tid att förbereda mig inför resan, men nu är det mindre än 3 veckor kvar innan jag åker. :P Så jag får bli effektiv istället! :) Förhoppningsvis får jag träffa Marcus också så ofta det går innan jag åker. :P Ska hinna med att träffa andra också. :) Nej, nu brinner datorn snart upp.
'
Ha det bra sötnosar!

Norwegian

Sitter och kollar på flygbiljetter. Jag har haft ögonen på biljetterna på Norwegian ett tag och det verkar superbra! :) Fast frågan är bara vilken dag jag ska flyga, och vart jag ska flyga ifrån. :/ När är det bra om jag landar i Rom? Och hur ska jag ta mig till Perugia och sen hitta fram till mitt boende? Och kan jag åka dit när det inte är vardag? :S Jag uppfattade det som de, men jag måste nog få ett andra utlåtande innan jag får panikångest över transport och tid. Varför sätta Fan i båten om man inte behöver, som mamma sa tidigare idag när jag förklarade min oro över att något hinder ska uppstå så jag inte får se Marcus nu innan jag åker ända tills jag kommer hem igen. Mamma tyckte jag var löjlig som kände så, och det var då hon berikade min vardag genom att använda ett 2000årigt ordspråk. ;) Och nog är jag medveten om att jag säkert kommer hinna se honom när jag är borta, för vi har sagt att vi ska göra allt vi kan för att ses så fort vi har möjlighet. Plus att han kom ju hela vägen till Kina för min skull, så varför skulle han inte komma till Italien? ;) Tanken är iaf att vi ska åtminstone fira nyår och min födelsedag där nere. Och jag ska nog hitta lite tid att åka hem också. :P Och nu är det ju så att Marcus kommer hem imorgon och stannar hela helgen. Så vi kommer nog hinna mysa!
'
Idag har varit superbra förresten! :) Jag och Emelie strosade runt på IKEA och shoppade loss som bara den! Emelie köpte en toasits medan jag köpte ett 10-pack batterier och ett paket ljus som luktar äpple. Shopaholilcs alert! ;) Vi spenderade mer på maten (och den är riktigt billig på IKEA som ni vet) än vad vi gjorde på saker. :P Men då shoppade vi ju igår också! ;)
'
Gårdagens shopping var dock lite roligare då jag köpte örhängen (I KNOW!), svarta byxor, en skitsnygg kjol, tajts och en festsnygg topp. :) Så nu har jag laddat upp inför helgen! ;) Whiskeyprovning på fredag med utgång på det. Ska faktiskt bli riktigt skoj. :)
'
Så flygbiljetterna får vänta lite. Måste samla tankarna lite först. ;) Och för att göra det så ska jag lägga mig nu. Sov gott snuttar!
'
(bild från: http://maps.unomaha.edu/peterson/funda/Pictures/Italy/Italy.htm) på Perugia

Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0