Ruzzel

Mamma har fått mig beroende av spelet ruzzel. :P hon bad mig ladda hem det igår, och sen dess har vi spelat pinsamt många matcher! :P men skoj är det! Jag får ständigt hjärnsläpp och hittar på egna konstiga ord, men så länge som jag får poäng för det så är jag nöjd! ;)

Annars så är jag helt slut i huvudet nu. Satt halva dagen som en dreglande hund och väntade på brevbäraren (hoppades att han skulle ha med sig min glossybox!), men han dök ju såklart inte upp... :/ fick ingen post alls idag! :/ så nu håller vi tummarna för att den kommer imorgon istället. :) annars så har jag läst artiklar idag igen, diskat, handlat och varit ute på en springtur. Fick bli 5km intervallöpning idag och när jag kom hem körde jag magträning och armhävningar. :) så det blev ganska bra ändå! Trots att jag var nära att få en hjärtinfarkt vid vissa tillfällen. :P men då var det bara att kolla på pulsklockan och försöka springa lite lugnare. :)

Nu när jag kom hem gjorde jag i ordning thaisoppa, med handskalade räkor, avokado och körbärstomater. HUR JÄKLA GOTT SOM HELST!!! :D hittade receptet på ICAs hemsida, och eftersom jag kunde köpa "färdig" thaisoppa så var allt färdigt på typ 10min. Lätt värt att göra igen! :)

Nu ska jag låta huvudet vila en stund innan jag ska lägga mig. Jag och min sötgumma Emelie ska iväg till Ikea och ha allmänt bästismys imorgon så jag behöver alla krafter jag kan få. ;)

Btw så vet jag att det är en skitdålig bild, men jag ville bara visa mitt übersnygga rosa underställ! :P det blir liksom lite roligare att ge sig ut och springa om man har bra och uppiggande kläder på sig tycker jag. :)

Ha en mysig kväll snuttisar! :)


Stuvade makaroner

Åååh idag fick jag ÄNTLIGEN äta mina mjölkstuvade makaroner! Till dom åt jag jättegoda pannbiffar som jag gjorde själv. ;) mums!

För det mesta försöker jag äta nyttigt (men ser alltid till att det smakar gott!!!) men idag kände jag för att äta riktig husmanskost. :) och det var underbart! Omväxling förnöjer som man säger. Och simpelt kan vara minst lika underbart, ellerhur Emelie? ;)

Annars har jag läst vetenskapliga artiklar idag och tävlat mot mamma i Ruzzel. :P rätt skoj faktiskt! :) fast jag sitter mest och hittar på egna ord hela tiden. ;)

En annan rolig sak är att jag och Marcus har planerat att gå på dejt till helgen. :) hoppas det går bättre än förra gången bara! ;) haha! Och skulle det gå åt helsike så kan jag ju alltid trösta mig med min kommande Glossybox! :D det är min första box EVER och jag håller på att längta ihjäl mig! :D tror det kommer bli hur bra som helst. :) förhoppningsvis kommer den imorgon, för jag fick sms att den var påväg idag. Skulle den göra det skulle jag bli överlycklig. Så SNÄLLA post-fen, bring my baby to me! :D

Nu är det dags att tänka på refrängen. Många ordspråk idag märker jag! :P så innan jag börjar tjata om grönt gräs eller fiskar i havet så vill jag bara passa på att säga:

Hoppas ni får en superbra vecka snuttisar! ;)


Vintertid! :)

Nu är det vintertid! Och jag är skittrött. :P sov väldigt dåligt inatt, så det är kanske inte så konstigt. ;)

Helgen har i alla fall varit väldigt bra! :) halloweenfesten var skitrolig, även fast jag och Emelie inte stannade speciellt länge vid nöjes, då ingen av oss var speciellt danssugna. Men förfesten var hur skoj som helst i alla fall! :P salig blandning av folk, men det funkade. ;) jag hann inte pratade alla, men hälsade på alla (tror jag i alla fall!) :). Och det var så roligt att träffa både gamla och nya vänner och få umgås lite. :) jag var utklädd till kapten krok, men min mustasch ramlade av så fort jag log, så jag blev mer en "vanlig" pirat/captain morgan. :P kan säga att dom kollade vääääldigt mycket på både mig och emelie, som var utklädd till nunna, när vi klev in på McDonalds på natten! :) så grymt rolig fest som sagt, men störst eloge ska nog Christoffer ha, som var gullig nog att "skydda" mig i kön på väg in till nöjes när alla började knuffas och bråka. Det är stiligt gjort det! :)


Gårdagen var riktigt soft. Jag hade laddat upp med massa avsnitt av New Girl och ett par filmer om jag skulle vara bakfull. Men jag var inte dålig alls! Fast det blev en riktig mysdag ändå. :) filmerna jag såg var först "The Notebook" (grinade som fasen på slutet kan jag säga!) och sen livade jag upp mitt humör igen med filmen "Magic Mike". Ögongodis deluxe!!! Så det var en bra dag. :)

Idag har jag fixat nödvändigheter. Och läst Cosmopolitan. Och ätit pizza. :) så nu blir det inte så mycket mer idag. Marcus drar snart till Oskarshamn så jag blir ensam, men jag borde överleva. ;)

Imorgon blir det nya tag igen! :)

Hur gott hade inte det här varit nu btw!!! :D frukt är godare än godis alla dagar i veckan enligt mig. :)


Ajajaj!!

Min rygg fullkomligt skriker efter kärlek i form av massage nu! :( fast jag har varit väldigt duktig så det är därför som den lider! Igår tvättade jag huuuuur mycket som helst och hann även med att tvätta några fönster. Jag plockade även undan kläder som jag inte använder längre och sommarskorna så jag får bättre plats i garderoberna här hemma. :) Och idag cyklade jag in till stan där jag först var till banken, sen loomis för att sätta in pengar. Efter det fixade jag nytt busskort. :) Sen försökte jag vara en duktig och självständig powertjej genom att pumpa mitt framdäck på cykeln. Jag ser mig själv som en hyfsat teknisk tjej ändå, så detta skulle ju bli en piece of cake tänkte jag. Det är ju inte direkt första gången jag pumpade ett däck liksom.

Efter 10 min pinsamt dålig prestation där jag istället lyckades släppa ut all luft ur däcket istället (och ett par svordomar slapp ut också) så fick jag erkänna mig besegrad och fick ringa min übertekniska morbror Tommy istället som jobbar i stan. :) efter ett par försök var däcket som nytt, och han var verkligen min räddare i nöden som kom och hjälpte mig direkt, trots att han var i skåre och jobbade. :) det är höjden av snällhet det! :D

Efteråt sprang jag in snabbt på Systembolaget och köpte ett par cider till morgondagen. :) när jag ändå var igång så handlade jag lite mat (är inne i en leverpastej-period nu) och sen cyklade jag hem.

Efter jag kommit hem så har jag plockat ihop, dammtorkat, lagat mat, vikt tvätt, vattnat och duschat av blommor, plockat undan tidningar, städat toaletten och nu ska jag dammsuga och diska lite.

Tack gode Gud för att det blev stormväder här i karlstad, för då kunde jag med gott samvete skita i att städa övriga fönster här hemma idag. :) men på ett vis var det synd att det blev sånt här väder, för jag hade tänkt springa idag. Måste verkligen komma igång med löpningen nu! :P fast eftersom min rygg är åt helvete nu så får vi se om det blir nåt den här veckan. Tänk om jag hade en snäll sambo som kunde bjuda mig på en ryggmassage! Det hade varit helt fantastiskt nu det. Aja... Drömma kan man ju. ;P

Inatt kommer jag sova gott vill jag lova. ;)


New Girl

Killar är så roliga! Dom har konstiga saker för sig, tankar som inte är logiska någonstans och en otroligt skev världsbild. Men dom är charmiga! Och en del av charmen är ju att dom "är som dom är". :P och visst, ibland står jag där med öppen mun och tänker för mig själv: "men är han ALLVARLIG nu?!!! Ärligt, hur fasen tänker människan?!" Något jag vet att jag inte är ensam om att göra. ;) missförstå mig rätt, jag ÄLSKAR killar! :) dom är underbara, men även underhållande.

Min kille, Marcus då vill säga, beter sig t.ex ibland mer som en valp än som en människa. Och det är gulligt för det mesta. :) det är även ganska roligt (och ibland fruktansvärt frustrerande) hur han resonerar. Sen är han inte den mest verbala människan heller, och precis som såååååå många andra killar har han en något skev världsbild. :P nu ska jag inte gå in i detaljer här, men poängen är att jag förstår mig inte alltid på honom.

Ändå känner jag honom rätt så väl efter snart 5 år tillsammans. ;)

Fast idag kom jag ännu ett steg närmare att förstå EXAKT hur han tänker uppe i det där söta lilla huvudet som han har. ;P

Jag kan väl börja med att säga att Marcus tvättar ALDRIG sängkläder, handdukar eller nåt som har med mig att göra. Han tvättar sina kläder. Allt annat tvättar jag. Och då tvättar jag även allt som HAN slängt i tvättkorgen, hans handdukar och VÅRA sängkläder. Jag tar alltid med hans smutsiga kläder när jag tvättar, men jag får nästan tvinga honom att ta med nåt som "tillhör" mig om han ska tvätta. :P Han byter dessutom aldrig handdukar eller sängkläder eller nåt annat här hemma. Allt sånt fixar jag. :P Jag ser till att vi har allt vi behöver hemma och att allt fungerar som det ska. Jag är helt enkelt bättre på att ha ordning och är i grunden mer noggrann. Är jag superglad för att det är så? Kanske inte alltid. ;) Men han försöker bättra sig, och mer kan man inte begära. :P

Åter då till det jag vill ta upp nu. Jag såg idag på ett avsnitt av serien New Girl. :) Sjukt rolig serie, och den rekommenderar jag varmt! ;) i det här avsnittet som så pratade dom i alla fall om handdukar. Det visade sig att två av killarna använde samma handduk, och den ena killen blev helt förfärad över detta faktum. Bör påpekas att han har ganska seriös bacillskräck. ;) I alla fall så frågar han den andra killen bestört om han åtminstone tvättat handduken. Varav den andra killen brister ut i skratt och säger:

- (Nick) NO, I don't wash the towel! The towel washes me! Who washes a towel?! *Laughing*

- (Schmidt) you've NEVER washed a towel?!

- (Nick) What am I going to do? Wash the shower next? Wash a bar of SOAP?! You have to think here pal!...

Och i den här scenen fick jag min insikt i hur Marcus (antagligen) resonerar. Någonstans sitter det nog en liten tomte i Marcus huvud som säger: "Jag är ju ren när jag använder handduken, så hur skulle den någonsin kunna bli smutsig?!"

Och därför tvättat inte Marcus handdukar. ;)

Tadaaaaa! :) I just dropped a insightbomb on your ass! ;)


Nya skor!

Åååh jag är så nöööjd!!! :D igår var jag in till universitetet en sväng, och sen när jag kom hem komma mamma förbi och lämnade saker som hon köpt åt mig i Ullared, samt en STOR påse full med maskeradkläder. :) så nu har jag fått min garderob utökad med 7 par strumpor (varav ett par är gjorda i merinoull och är helt fantastiska!!) och ett par thermoleggins. :) helt underbart nu när det börjar bli kallt. :) jag fick även 7 otroligt underbara tomtar av henne så jag blev helt överlycklig! :) sen kom Emelie hit och började berätta massa olämpliga historier för min mamma, så det är ju alltid skoj! ;P som tur är så är inte mamma så känslig (misstänker att mycket beror på min systers små eskapader, så vad jag än gör så har hon alltid gjort nåt värre). :) haha!

Efter att jag och Emelie gått igenom alla kläder så drog vi in till stan och kollade på smink och skor. Väldigt tjejigt alltså! :D smink tycker jag är ganska roligt (läser nästan dagligen Linda Hallbergs sminkblogg), men skor är en annan femma. Jag blir nästan alltid obekväm när jag ska köpa skor, och jag blir snudd på dumsnål! :P men igår var jag tvungen att hitta nåt, för det börjar ju som sagt bli kallt, och jag går fortfarande runt med mina utslitna tygskor för 99kr från HM. :P och i höstregnet så duger inte dom. Otroligt nog tog det inte lång tid innan jag hittade ett par (enligt mig) skitsnygga skor! Varma var dom också!!! :) så jag blev jättenöjd! :) efter vår lilla shoppingrunda drog vi till subway och köpte nåt snabbt att äta, och sen drog vi hem. :)

Nu ska jag dola! :) har MASSOR att fixa innan den här veckan är slut, så det är bara att fortsätta. :P ha en bra dag snuttisar! <3


Bortskämd

Men shit vilken bra helg det har varit!!! :D började med bästismys på torsdagen med min favorit, Emelie. :) sen tränade jag på fredagen och mötte sen upp sockersöta Hanna i stan så vi drog på AW. :) och vår utekväll varade ändå in i småtimmarna och jag hade riktigt roligt! :) koriander levererade! :) sen på lördagen drog jag återigen till Forshaga där världens underbaraste par bjöd på tacos och film. :) jag blev så sjukt imponerad av Emelie, för hon lyckades hålla sig vaken alla 3 (!!!) filmer!!! Fast det var ju rätt så bra filmer också. ;)

På morgonen när jag vaknade hade det dukats upp med olika sorters bröd, te, kaffe, massor av pålägg, ägg, juice mm så det var rena rama hotellfrukosten! :D lyxigt värre, framförallt eftersom jag verkligen älskar långfrukost på helgerna. :) på eftermiddagen drog vi till sporthallen i Forshaga och kollade när herrarnas A-lag tog emot Sunne IBK. Det var en sjuuuuuukt spännande match.... ;) haha eller kanske inte. ;P Men sällskapet var oslagbart :)

Efter matchen köpte Emelie, Henke, Ante och jag pizza och efter det skjutsade Emelie hem mig. :) hon är så söt min älskade lilla gumma! Hon och Henke har skämt bort mig nåt så in i baljan den här helgen, så jag vette fasen hur jag ska klara mig själv nu under veckan, haha. :) men det är bara att hoppas att jag får bjuda igen ordentligt nån gång snart. :)

Jag blev även introducerad till nåt fantastiskt gott under helgen också! Nåt jag aldrig testat tidigare. Blomkål och dip! Trodde Emelie var tokig när hon sa det först, men efter att ha testat så var jag såld! :D grymt gott, och ett jättebra alternativ till vanliga chips. :) idag ska det städas lite och imorgon är det universitetet som gäller. :) btw, behöver jag påpeka att dom gillar lila där uppe i norr? ;)

Xoxo// En nöjd tjej. ;)


För tidigt

Jag misstänker att ni är några som funderar på hur det hela med mig och Marcus har gått. I grund och botten så kan man väl säga att vi båda har sagt att vi vill kämpa för det vi har. Mer kan jag inte säga nu. Det är alldeles för tidigt att säga att allt kommer att lösa sig, och det här kommer att ta tid. För det är lätt att säga att man ska kämpa och det är lätt att göra en förändring. Men att stå för det man har sagt, eller se till att förändringen håller, och inte bara är temporär, är desto svårare.

Så jag tänker avvakta och se. Jag lever och mår bra i alla fall, och har umgåtts med både Hanna, Evelin och Emelie och det var supertrevligt att träffa dom alla. :) och till veckan ska jag träffa Rosanna, någon jag också verkligen ser fram emot. :) jag har verkligen jättegulliga vänner som jag uppskattar mer än vad jag någonsin kan säga. <3 och då menar jag inte bara dom jag nämnt här, utan alla mina vänner! Ingen nämnd, ingen glömd. :)

Nu ska jag göra mig i ordning, för senare ska jag ta bussen till Forshaga. Bästismys står på schemat! <3

Hoppas ni får en bra kväll snuttisar! :)


Fikapaus

När jag vaknade i morse såg jag ut som en marshmallow. Jag låg inbäddad i två täcken (frös som fasen inatt!) och omringad av fluffiga kuddar. Det var helt underbart! :D jag låg och gosade i mitt vita fluff hur länge som helst! :)

Men tillslut hade jag legat där på tok för länge så det var dags att gå upp och få nåt gjort. :) och idag hade jag nåt riktigt skoj att se fram emot! Jag och Hanna hade bokat in fika på stan, så vi möttes upp vid torget. Hon hade med sig sin jättesöta dotter lilja, så det var riktigt roligt att få träffa henne, även fast hon var lite trött. :) men det var så otroligt skoj att träffa Hanna igen, för hon har så härlig energi! Det är nästan omöjligt att inte skratta när man umgås med henne, samtidigt som det går att prata om typ allt. :P så det får vi göra om! :)

Sen lyckades jag pumpa bakdäcket på min cykel, men framdäcket bråkade. :P som tur är så finns det redan ganska mycket luft i dom så jag klarar mig ändå. ;) fast jag höll på att frys ihjäl när jag cyklade hem, så nu sitter jag i soffan med ett ton kläder på mig. :) skulle jag börja ta av mig kläderna nu, skulle det ta ca 1 år innan jag var helt naken. ;) så det blev ingen träning idag, bara "uppvärmning". ;)

Nu ska jag fortsätta titta på MasterChef USA. :) ha en mysig kväll! :*


Frusen

För ett år sen var jag i Italien. Det var varmt och skönt.
Två år sen va jag i Shanghai. Det var varmt där också.

Men nu är jag i Sverige. Och Sverige är underbart på så många olika vis! Men det blev kallt alldeles för snabbt. Jag är inte redo! Jag fick inte nån chans alls att njuta av sommaren eller nån värme, och nu ska det redan bli kallt?! Oh, hell no! :P

Jag och Marcus hade ju pratat om att åka utomlands i vinter, men eftersom det är som det är nu så är sannolikheten för att jag ska få resa iväg minimal. :/ så nu är det bara att börja dra på sig mer och mer kläder. Jag ser redan ut som en michelingubbe när jag ska hem från gymmet, så hur ska det bli i vinter? :)

För övrigt hann jag inte med mer idag än att finputsa på mitt ex-jobb, träna och laga mat. :P träningen gick bra, och det blev styrka och sen 30 min kondition. Sen gjorde jag i ordning en kryddig korvgryta med bl.a. majs och ris. Blev riktigt gott! Men jag förstår inte dom som säger att man blir så fruktansvärt hungrig efter träning. Visst blir jag hungrig, men jag blir istället så otroligt törstig så jag får nästan påminna mig själv att äta efter ett riktigt hårt pass. :P men alla är vi olika. :P

Och för er som undrar över mitt kärleksliv så ligger det till såhär: vi pratar, och hörs av mer eller mindre som vanligt, men vet båda att det finns en del saker som måste redas ut. Fast eftersom Marcus jobbar borta så ska vi försöka prata ut ordentligt i helgen istället för att ta det på telefon. Jag är i alla fall hoppfull. Det kommer krävas jobb, men i grund och botten så älskar vi varandra. Alla förhållanden går upp och ner, och nu har vi varit i en dålig period. Men det betyder inte nödvändigtvis att man borde slänga bort allt. Är båda villiga att kämpa och anstränga sig mer så kanske det är en bättre idé? Men det är som jag ser det i alla fall. Sen får vi se vad Marcus har att säga. :P

Nu MÅSTE jag verkligen få lägga mig och sova! :P ska försöka ta mig upp lite tidigare för varje dag, så jag får lite bättre rutiner inför skola, jobb osv. :)


Kyckling

Jag fullkomligt älskar kyckling! Det är få gånger kyckling inte smakar bra, och då är det oftast för att det är massproducerat och innehåller typ 2% kyckling. ;P men när man gör iordning det själv så är det fantastiskt gott. Just nu luktar hela lägenheten grillad kyckling. :) jag har hållit igång ganska rejält idag, med långpromenad imorse, plugg, BodyPump och sen har jag cyklat ca 5 km. Så min kropp behövde bränsle. :)

Tidigare idag åt jag lax, sötpotatis med gurka och ärtor, och efter träningen köpte jag en gainomax (inte helt optimalt, jag vet!) samt drack ett glas mjölk (mjölk efter träningen har visat sig ge bättre effekt av träningen). Efter jag duschat så fick det bli grillade kycklinglår, ris, sallad och en lite näve mandlar. :) protein, kolhydrat, antioxidanter och nyttiga fetter. ;P perfekt! :)

Det är sånt här som får mig på bättre humör. Träning, hälsa och kvalitetstid. Imorgon ska jag försöka ta mig ut och fixa mina trasiga höststövlar. Och kanske köpa en tunnare mössa. ;) och jag måste definitivt pumpa däcken på min cykel. :P mycket på gång alltså! ;) förhoppningsvis är det fint väder imorgon också. :)

Sen vill jag även passa på att säga att jag har världens bästa vänner och familj! Vad skulle jag ta mig till utan er?! ;) <3

Jag älskar er!!


Oväntad vändning

Min romantiska helg gick åt helvete. Helgen som jag har längtat så efter. Helgen som skulle spenderas tillsammans med den jag älskar mest, där vi skulle vårda vårt förhållande. Något vårt förhållande var i desperat behov av nu efter några kämpiga månader. Istället blev den här helgen till en mardröm.

Så här står jag nu. Och jag vet vart jag står. Fast jag vet inte vart vi står.

Så just nu känns det allt annat än bra. Fast jag vet att vad som än händer så går livet vidare. Är det meningen att det ska vara jag och Marcus kommer det bli så. Och om det är äkta kärlek så är det värt att kämpa för. Och en kille som inte vill kämpa för mig, förtjänar inte mig. Så enkelt är det.

Men det betyder inte att det inte gör ont nu.

Så ta hand om er. Kämpa för det ni älskar. Och hitta det som gör just DIG lycklig.


Helg igen! :)

Det här har hänt:

Onsdag: körde crosstraining för första gången någonsin. Helt sjukt jobbigt, men skitskoj! Hittade även julmust på ICA och blev överlycklig! :)

Torsdag: Marcus kom hem, vi köpte sushi, gosade i några timmar, jag sprang iväg och köpte nybakade kanelbullar och dricka och sen myste vi resten av kvällen. :) fick även köra Marcus nya bil. BMW M5 E39 med typ 400hk. Rätt frän bil måste jag erkänna. :P

Idag: Varit till SATS på 1 timmes massage (Lisa Berglund är så sjukt bra!!!), somnade i soffan en liten stund, grillat hamburgare, cyklat 7 km och kört ett styrketräningspass på gymmet. :) nu är det tänkt att jag och Marcus ska ha en myskväll, men han är segare än segast på toaletten nu, och jag har inte hunnit duscha än så jag känner mig långt ifrån fräsch, så vi får se hur det blir med det. :P men det blir nog bra ändå. :)

Hoppas ni får en bra kväll!


SATS Färjestad 3 år!

Nu har det hänt en del! :) min älskade vän Emelie fyllde år i lördags (stort grattis till henne!!). :) och igår fyllde min söta farmor år också. Marielles pojkvän Emil har också fyllt år, så det är många att fira nu! :) tyvärr glömde jag bort Emil, vilket jag skyller på Facebook och min syster. Men grattis till er i alla fall! ;P

Lördagen hyrde jag en film och åkte till Munkfors för att ha filmkväll med pappsen. :) mamma skulle jobba ett dygn, så vi skulle både vara ensamma, så då passade vi på att ses istället. :) vi hade en jättemysig kväll, och filmen jag hyrde (Act of valor) var riktigt bra! :) lite speciellt att dom använde sig av riktigt soldater i filmen istället för skådespelare! :) men det var några riktigt häftiga scener!! :D se den!!!

Igår pysslade jag här hemma och körde ett hårdpass på gymmet. Tränade igenom hela kroppen (styrka) och sen körde jag 30 min kondition. Det gick väldigt trögt att cykla hem sen kan jag säga! :P och sen blev jag helt överlycklig när jag upptäckte att jag var trött när klockan vara var 22. :P så jag borstade glatt tänderna och gosade in mig i sängkläderna och somnade så gott. Sen vaknade jag 4 timmar senare och var hur jäkla pigg som helst. Och hungrig som en varg. Helt värdelöst.

Min mästerliga plan gick åt helvete och min oönskade powernap gjorde att jag satt vaken typ hela natten och jag kunde verkligen inte somna! :( men det har gått ganska bra idag ändå. Jag fixat med räkningar och kört ett till pass på gymmet. Kände att jag hade lite dålig energi att bli av med, och mitt styrketräningspass gjorde susen. :) nu sitter jag mätt och nöjd i soffan och bara myser. :) imorgon blir det en tur till Sunne för att hälsa på Sandra. :) ska bli superkul för det var en evighet sen vi umgicks på riktigt nu! :P

Förresten MÅSTE jag verkligen få ut och shoppa nån dag nu, för det kliar i shoppingtarmen. ;)

Sov så gott nu godingar! <3


Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0