Nattpromenad

Imorgon är det nyår!!! :D och jag har verkligen INGET att ha på mig. :( skiiiiiit!...

Men det kommer nog bli bra ändå! ;) alla som kommer har ju träffat mig förut ett x antal gånger, och jag har inget direkt behov av att imponera på nån heller för den delen. Sen har jag ju redan min snygging som jag tänker kyssa vid tolvslaget so I'm all set! ;) och nån jäkla trasa måste jag ju kunna hitta att ha på mig. :P i värsta fall får jag väl ta på mig mina underbara mjukisbyxor. ;) hehe!

Nu är Marcus ute på en nattpromenad. Stackars liten blir rastlös när han måste sitta still i 3 sekunder. ;) min lilla hundvalp. :P

Fast jag förstår honom. Vi såg på tinker tailor soldier spy, och ursäkta mig, men den var inte bra! :/ nu kanske jag missade en jäkla massa, för jag blev lite distraherad mitt i filmen. Men när inte ens Tom Hardy kan göra en film sevärd, då är nåt jäkligt fel!! ;D så hade det inte varit så dåligt väder ute nu hade jag nog blivit med honom ut. Men turligt nog för honom så blev jag inte det, för mina trötta ben hade nog gjort så att han blivit tokig på mig! ;P

Varför har jag trötta ben? Jo men jag har ju tränat såklart!! :D gick som vanligt till gymmet och där körde jag 20 min intervallöpning med lutning, sen körde jag ben och axlar. Fast jag har bestämt mig för att gå över mer och mer på konditionsträning och pulshöjande träning, istället för ren styrketräning eftersom jag bygger muskler lite för lätt. Så hädanefter så blir det framförallt att köra mindre armar och axlar, och istället satsa mer på kondition. Fast två styrkepass i veckan får det nog bli ändå! ;) tycker det är riktigt snyggt när det finns muskeldefinition! Sen krävs det styrketräning för att få ut maximal effekt av träningen, som vi alla vet ellerhur?! ;) Så nu ska jag bara komponera ihop ett bra program (gärna kombinerat med cirkelträning) som är roligt och utmanade. :) fast den här omställningen kommer ju att få ta sin lilla tid, så jag kan vänja på kroppen med löpningen. :) och dom dagar där jag inte tränar så ska jag försöka ta en promenad. :)

Visst låter det härligt?! :D

Så det har jag att se fram emot nästa år! Massa svett, kanske lite tårar och vem vet? Det kanske kommer en droppe blod eller två också. ;) dock får det inte komma för mycket blod, för då finns det en risk att jag tuppar av! Det känns fortfarande lika ironiskt när jag sitter och tar blodprov högt och lågt på andra människor att tänka på hur rädd jag har varit för den där proceduren själv. :P men det kanske är en fördel ändå? Att kunna sympatisera med människor när dom mår dåligt och är sjuka? Jag tror att det är det i alla fall. :)

Fast nu hade inte jag tänkt jobba i primärvården resten av mitt liv. Även om jag vet att många tycker att jag passar bra där. Men jag tror ändå att jag kommer passa bättre på nåt annat ställe. Och nu när jag ska börja söka jobb (tänkte börja nu i januari) så får vi väl se vart livet tar mig. Så förhoppningsvis så väntar en examen, ett jobb och ett nytt liv på mig nästa år. :) fast vissa delar, som tex Marcus, vännerna och min härliga familj, behåller jag mer än gärna nästa år också! ;)

Vad väntar på er år 2013? ;)

Se vad fin min syster är i sin uniform!! Jag är så otroligt stolt över henne. Och här ser ni vad jag gör halva dagarna. Mahjong. Jag har verkligen ett hat-kärleksförhållande med det där jäkla spelet. Jag blir så arg när jag "dör", men samtidigt kan jag inte låta bli att spela. Och nej, jag har inte ett spelberoende, jag är bara jäkligt envis! ;)

Förresten!

Gott nytt år på er snuttisar, om det är så att jag inte hinner skriva imorgon! Jag önskar er alla lycka och välgång år 2013. :) fast inte till er som vill mig illa. Till er önskar jag dålig mat och sand i rumpan! ;)

Puss på er!!


Superset

Inatt sov jag 11 timmar innan klockan ringde. :P ärligt talat så vet jag inte vad som hände, men antagligen så behövde jag det efter 2 nätters dålig sömn. :P skönt var det i alla fall, även om jag känt mig lite halvseg under dagen. :)

Igår när jag kom hem drog jag ganska snabbt iväg på träning, men tyvärr skulle Mona hjälpa en kompis, så jag fick köra själv. Fast det gick bra ändå! Jag hade gått och laddat hela dagen för att springa på löpbandet, så trots att inte hon var med så bestämde jag mig för att köra ett riktigt pulshöjande pass. :) som vanligt gick jag dit, vilket tar ca 20 min. Sen värmde jag upp på löpbandet med 5 min powerwalk. Sen körde jag intervallträning i 25 min där jag joggade 3 min, sprang i 1,5 min (ganska högt tempo) sen körde jag 30 min spurt. När jag gjort det så vilade jag 1 min. :) När jag har färdig varvade jag ner med 5 min joggning. :) det gick förvånansvärt bra måste jag säga!! Jag var väldigt nervös innan, för jag var rädd att min redan dåliga kondition skulle blivit ännu sämre, men den var till och med bättre än vad jag trodde! :D så jäkla skönt!

Efter det så bestämde jag mig för att köra superset. :) för er som inte vet vad det innebär så betyder det att man börjar med en övning, tex axlar och när man kört färdigt det första setet så vilar man inte, utan går på en ny övning, tex bröst och så håller man på så tills man kört alla set. Man vilar alltså aldrig mellan! :) så igår körde jag:

3x15 st Axelpress i maskin supersetat med 3x15 armhävningar mot bozuboll.

3x15 rygglyft supersetat med 3x15 bicepscurl med hantlar

3x15 framsida lår supersetat med 3x15 tricepspress

Sen avslutade jag med att kör magövningar. :) det blev bl.a. Planka mot bozuboll, situps och sidoplanka. Som tur är var Mona gullig nog att hämta upp mig efter träningen (hon var ändå vid Färjestad så hon var söt nog att skjutsa hem mig). :) så vi fick ses lite igår i alla fall! ;)

När jag kom hem la jag mig vid 23, och idag träffade jag Mona igen så vi drog ut till bergvik och handlade. :) det var sjukt mycket folk där, men tillslut lyckades vi hitta en parkeringsplats. :) fast det var nåt pucko som hade parkerat hur jäkla dumt som helst på ett annat ställe, så vi blev båda fulla i skratt när vi såg det! Jag tog tyvärr aldrig kort på det, men vi trodde knappt att det var sant!! :P

Väl vid bergvik köpte jag 3 par trosor, en topp, en träningsbh, en träningstopp, en träningströja, träningsbyxor och en vattenflaska. :) allt på rean såklart! ;) Mona köpte också en massa fint så det va troligt att vi båda kunde fynda lite. ;) sen är det alltid lika roligt för mig att shoppa med nån som är minst lika intresserad av träning som mig själv. :)

Sen passade vi på att köpa lite mat, och så drog vi hem. Egentligen skulle jag ha tränat idag, men det är inte så ofta jag och Mona får chansen att umgås, så jag tyckte att det var mer värt att få träffa henne idag. :) och jag har haft en supertrevlig dag så det beslutet ångrar jag inte en sekund. :)

Resten av dagen så har det inte hänt så mycket. :P Marcus och jag har ätit mat, så nu sitter vi i soffan och känner oss sådär lagomt sexiga. ;) vi tänkte dra på en film snart, men innan hoppas jag att vi går iväg och köper nåt att dricka för det skulle sitta väldigt fint med nåt gott mineralvatten nu. ;)

Skulle det förresten vara så att nån av er läsare känner för att komma igång med träning, eller förbättra kosten, så tycker jag att ni ska kika in på Monas blogg: http://www.monasblogg.se">www.monasblogg.se

Där kan ni få bra tips om nästan allt som rör träning och hälsa, och det är en blogg som jag läser nästan dagligen, så den kan jag rekommendera. :) och jag kan säga med en gång att Mona INTE ha bett mig att nämna henne här. :)

Ha en mysig kväll godingar!! ;)

Btw så tyckte jag att "kondomen" dom hade på tangentbordet vid herrhagen var sjukt snyggt! Kanske borde investera i ett sånt framöver? Haha ;D


Herrhagen

Ja ni kära läsare. Nu är jag trött! :D

Jag har jobbat hela dagen och i vanlig ordning så sov jag dåligt igår, för jag var rädd för att försova mig, att jag skulle glömma nåt eller att jag skulle vara alldeles för trött idag. Vilket såklart blir en ond cirkel, för ju mer jag oroar mig, desto mer sannolikt blir det ju att jag blir för trött och glömmer nåt eller gör bort mig på något vis. :P

Men jag tog mig i alla fall upp, och jag var där 07.30. Fast det var ingen annan! Så jag fick lite panik och trodde en sekund att jag skulle vara själv på labb. :O nog för att jag varit ensam förut, men jag kunde inte logga in i deras journalsystem och det är inte så jäkla bra! Men strax innan 8 så kom min kollega, som tur är. ;)

Dagen i sig har varit jättebra! Och hon jag jobbade med var jätterolig. :) så det ska bli roligt att komma dit imorgon igen. :) Sen var det ganska så skönt, för det var ganska lugnt hela dagen. :) förhoppningsvis blir det lika lugnt imorgon också. ;)

När jag slutade kom Marcus förbi och mötte upp mig, så vi gick hem tillsammans. Vi handlade lite och lagade mat. Det fick bli kyckling med sallad och mozzarella. Skitgott! :D sen däckade jag i soffan som ett fyllo på nyår! ;) men det blev ändå en härlig promenad på nästan 1 timme idag också, så jag får nöja mig med det. :)

Gårdagen spenderades förövrigt i stan med Line. :) vi gick till o'learys och åt mat (jag åt grillad kycklingbröstfilé med guacamole och tomatsallad. Dock upptäckte jag halvvägs in i min måltid att jag aldrig fick nån guacamole, men jag var nöjd ändå. ;) efter maten pratade vi och hade skittrevligt, men vi blev trötta på att sitta där, så vi gick till Harrys istället. Där beställde Line ett glas vin och jag tog en razz mojito. Den var faktiskt rätt god! :) efteråt så skyndade jag mig hem, och hann knappt komma hem innan jag gick till gymmet. Jag var taggad till tusen, men när jag kom fram så var det stängt!! :( så det var bara att vända på klacken och dra hem igen. När jag kom hem körde jag några styrkeövningar själv så jag fick upp pulsen lite ändå. ;)

Fast imorgon blir det andra puckar! Mona frågade om vi skulle köra ett pass tillsammans, och självklart ville jag det! Så om jag får gissa skulle jag datsa på att min kropp kommer att vara helt färdig imorgon kväll. ;) speciellt om hon tänker tvinga upp mig på löpbandet... ;) oavsett så kommer det nog bli grymt skoj! :)

Nu ska jag lägga mig!

Hoppas att ni har haft en bra dag snuttisar! :)


Persika

Ja då har julen kommit och gått. :) tyvärr gick det lite för snabbt, och pga yttre omständigheter så blev det inte direkt som jag ville. Jag fick inte griljera min egna skinka, jag fick inte göra iordning min Janssons frestelse, jag fick ingen julgran, bilen gick sönder och jag och Marcus blev ordentligt ovänner på julaftonskvällen. :/ så det var trist! Bortsett från kvällen på julafton så hade jag det helt underbart.

Marcus och jag fick ta bussen som gick tidigt på morgonen från karlstad. Jag åkte till Munkfors och han fortsatte upp till Uddeholm. Sen kom farmor förbi och vi hade lite mysfika. Sen åkte vi i familjen i vanlig ordning upp till min morbror och hans familj där även mormor var med. Vi åt supergod mat, myste, kollade på Kalle anka, delade ut julklappar, åt fruktsallad och sen spelade vi julklappsspel. :) det var supermysig alltså!! :D jag fick massor med fina julklappar och jag tror alla andra blev nöjda också. :) så det är ju bra! Men sen blev jag och Marcus osams som sagt, så det var väldigt tråkigt. :( fast det har löst sig nu, tack vare kloka råd från underbara människor, och förhoppningsvis så kommer vi bara bli starkare av den händelsen.

Vad fick jag i julklapp då, kanske ni undrar? ;)

Av Marcus fick jag: en reebok träningstopp, träningsbyxor från Nike, ett sportband till min iPhone, en body butter från the body shop i doften persika, en pilatesboll (70cm) och 4 st temuggar från Höganäs. :)

Sen fick jag en skitsnygg väska från syrran (kornblå). Av mamma och pappa fick jag pengar, ett egendesignat silverhalsband och samma body butter som jag fick av Marcus. ;) av mormor fick jag två handdukar och två påslakanset. Sen vann jag några paket i julklappsspelet, men det var bara småsaker. ;)

Nu är det alltså mellandagsrea, och jag tror jag ska försöka ta mig ut på lite shopping. :P jag känner att min garderob behöver uppdateras rejält! :D

Imorgon vankas det jobb. :) ska jobba tors-fre och gå in lite extra efter nyår. :) skoj att få komma ut och jobba lite och tjäna lite extra pengar! ;)

Hoppas att ni alla har haft en underbar julhelg och att ni hittar fina saker nu på rean! ;)

Puss på er godingar!


SF

Men Gud, jag glömde ju att berätta att mamma köpt biljetter till USA idag!!! :D den 20 juli åker jag, marcus, mamma, pappa och min syster till Kalifornien där vi ska hyra en bil och köra runt. :) vi ska flyga dit med british airways så jag tror det kommer bli sjukt bra! :) vi landar först i San Francisco och sen får vi se vart vi åker, men L.A borde vi hinna med. ;)

Men fattar ni?! :D åååååh vad roligt det ska bli!!! :D *Mycket lycklig tjej*


Lördagsgodis?

Idag har jag varit duktig! :D sov riktigt gott inatt, trots att Marcus väckarklocka höll på att driva mig till vansinne imorse. ;) jag begriper inte hur svårväckta viss människor är! Jag vaknar ganska lätt faktiskt. När jag gick i gymnasiet så hade jag en väckarklocka där jag använde radion som alarmljud. Men precis innan radion drog igång så kunde man höra ett litet klick. Det var absolut inte ett högt klick, men varje morgon vaknade jag till när jag hörde det där lilla ljudet. ;) så även om vi har en stor och härlig säng så vaknar jag alltid innan Marcus när han har sin klocka på, för jag hör den först. :P

Okej, det blev ett litet sidospår. ;) men när jag vaknade till så åt jag en riktigt god frukost och drog in till stan. Där inne köpte jag dom sista julklapparna (yes!) och sen traskade jag hem. :) jag hann knappt hem innan det var dags att hoppa i träningskläderna och gå till gymmet. ;) där körde jag ett härligt pass och sen var det dags att gå igen. :P så idag har jag hunnit med att gå 1 mil, i raskt tempo, samt kört ett grymt styrketräningspass. ;)

Duktigt ellerhur?! ;)

Så nu sitter jag bara och njuter. :) jag åt kvällsmat förut, så nu njuter jag av en kopp rött te med smak av citrongräs. :) samtidigt så kollar jag på filmen "mr and mrs Smith". Mer än så blir det nog inte ikväll. Kanske tar jag en bit mörk choklad sen, men jag har kommit på att man faktiskt inte MÅSTE äta en massa skräp bara för att det är lördag. ;P och nu var jag sugen på mitt osötade surdegsbröd och en kopp te, och sen smaksatt mineralvatten. Så jäkla gott! :D perfekt när man är ensam hemma. ;) Marcus är nämligen ute med en kompis så jag passar på att ha lite egentid. :) hur mycket man än älskar en person så tror jag det är bra att få vara ifrån varandra lite ibland. Så man får längta efter varandra. :)

Imorgon ska jag och Marcus ha en riktig julmys dag. :) men det blir nog en liten sväng på stan också. ;) ska se om jag hittar nåt snyggt att ha på mig på juldagen. ;) tanken är att vi ska ut i Hagfors, så det vore kul att ha nåt nytt på sig. :)

Oh well! Nu ska jag försöka att se på filmen.

Ha en mysig kväll snuttisar!


Vill inte

Idag var det ju tänkt att jorden skulle gå under. Eller snarare, vissa trodde det, och andra trodde att ufo skulle invadera lilla tellus. :P och enligt dom där två tomtarna från inkafolkets ättlingar (med titeln "Paco") så skulle energin från 4 solar sammanstråla och vara början på en ljusnande framtid. Fast dom flesta av oss förväntade sig nog inte nån större förändring, och vad jag märkt av så verkar det mesta vara sig likt. Bortsett från att jag varit på ganska dåligt humör hela dagen. :/

Oavsett om det var ufon, påbörjande apokalyps eller solenergi så har jag sovit förbaskat dåligt inatt. :/ egentligen hade jag ett pass inbokat med min PT idag, men hon var sjuk så hon fick återigen ställa in vårt möte. Tur i oturen, för jag hade behövt bli piskad till att röra på mig idag, men samtidigt så hade det nog varit mindre lyckat med tanke på hur dåligt jag har sovit. Återhämtningen försämras, man orkar mindre och risken för skador ökar när man har sovit/ätit dåligt. Så även om det var trist för min del så kanske det i slutändan var lika bra. :/

Annars så kom Marcus hem idag, vilket alltid är mysigt! Men förövrigt har jag som sagt varit sjukt omotiverad till ALLT! :/ jag har haft en riktig "vill inte"-dag.

Men nu är det dags att rycka upp sig, för mamma och pappa tänkte kika förbi på kaffe sen, och då kan inte jag sitta här och sura. :P är dom riktigt snälla kanske dom får smaka på ett par lussebullar, men då ska dom vara riktigt snälla! ;)

Imorgon ska jag göra en snabbtur på stan och fixa två "sista minuten" paket, men jag vet vad jag ska ha, så jag är lugn. :) det är betydligt sämre för Marcus, för han har inte köpt en enda julklapp än. :/ nog för att han bara tänkte köpa saker till mig, men med tanke på hur svårt han har för sånt där så kommer jag väl få en gammal borr och ett halvtomt tuggummipaket på julafton. ;) haha! Men ärligt talat så förstår jag inte hur han ska hinna med allt. :/ han har lovat en kompis att han ska "baka snus" åt honom, sen ska han träna. Efter det tänkte han dra ut på stan, och kanske då köpa nån glögg och nåt att ha på juldagen. Sen måste han ju äta 200 gånger på en dag också, plus att han ska hinna med att träffa en kompis på kvällen. Jag tror inte att han kommer hinna med allt, men det märks väl. ;)

Som ni märker är jag inte på sådär jättebra humör idag, men det kommer säkert bli bra ändå. :P även om Marcus skulle köpa nåt konstigt till mig, så kommer jag ändå få fira jul med dom jag älskar mest, få äta sjukt god mat och jag kommer vara omringad av kärlek och värme hela dagen, och det är väl det jul handlar om egentligen? :)

Nej nu ska jag bli pigg och glad! :P

Hoppas att ni har haft en bättre dag än mig godingar! ;)


Kärlek i juletid

Nu när det är juletid så tycker jag att det är ett ypperligt tillfälle att sprida extra mycket kärlek. :) egentligen bör man alltid visa kärlek och uppskattning, men det känns som om vi svenskar är ganska dåliga på att visa vad vi känner. I alla fall om det gäller nåt bra. Tyvärr...

Vissa människor verkar bara kunna vräka ut sig dumheter och glåpord för att trycka ned sina medmänniskor. Bortsett från dom stunder då dom väljer att sätta sig själv på en pedistal där dom talar om för andra hur jäkla snygga och bra dom är. Missförstå mig rätt, jag tycker inte att Jantelagen är något som ska hyllas, men vissa människor skulle nog må bättre av en dos av verkligheten.

För även om jag tycker att människor som inte värdesätter sig själva, eller det dom har, är väldigt trist, så måste jag ändå säga att jag tycker att människor som anser sig vara ofelbara och bättre än andra, är väldigt osmakligt.

Dessa människor verkar leva i en annan värld, där dom söker uppmärksamhet och komplimanger. Men även om alla dessa komplimanger som dom får verkar fungera som nåt mentalt beroende, där dom ständigt vill ha mer, så skulle dom aldrig kunna tänka sig att ge andra samma uppmärksamhet eller uppskattning. Frågan är bara varför? :S

Men innan vi går in i en psykologisk analys av narcissism så tänkte jag återgå till det jag ville säga från början. ;) jag tillhör dom människor som i alla fall försöker att visa uppskattning och jag har inga problem att säga snälla saker om andra och ge dom komplimanger (Dock tycker jag inte att man ska ge andra en komplimang om man inte menar det!!). Men komplimanger är egentligen så otroligt lätta att ge! Speciellt om det gäller mina vänner och min familj. Men det kan ju bero på att jag tycker att alla mina vänner är vackra på sitt egna sätt, oavsett om dom har några kilon för mycket eller är smala som pinnar. För sånt spelar ingen roll när det gäller skönhet. Skönhet är så mycket mer än så! :) och jag tycker att alla mina vänner är underbara personer på sitt egna lilla vis, och det lyser igenom. :) i alla fall i mina ögon. ;) och är det inte sant som det är sagt; skönhet ligger i betraktarens ögon? ;)

Vissa människor föredrar stora bröst, andra små. Vissa tycker det är skitsexigt med några extra kilon, andra tycker man ska vara i stort sett bara skinn och ben. Oavsett vad man föredrar, så har alla något som är vackert. Och det kommer alltid att finnas någon där ute som tycker att du är perfekt precis som du är. :) och när man tänker efter. Är det verkligen så jobbigt att säga till nån att dom är fina i håret, har en fin tröja, eller att dom har ett härligt leende? Vad är det värsta som kan hända liksom? Jag kan nästan garantera dig att personen i fråga bara kommer att bli jätteglad för att du sagt nåt. ;)

Så snälla ni! Glöm inte bort hur fina och duktiga ni är, och glöm för guds skull inte bort att berätta för andra vad ni gillar hos dom! ;) men se till att inte alla komplimanger stiger er över huvudet, för det är som sagt mindre sexigt! ;) fast det kanske bara är min åsikt. ;)

Ha en mysig kväll snuttisar! :)


Kiropraktor

Dagen igår var så mysig! :D jag städade här hemma under dagen, och försökte lösa några övningar inför tentan (gick sådär! :P). Sen vid klockan 15 så kom min morbror och hämtade upp mig här hemma, så drog vi till Munkfors. :) min morbror fyllde nämligen 45 år igår, så jag ville vara där och fira honom. :)

Fast först släppte han av mig hos mamma och pappa, så jag fick supergod mat, hjälpte mamma med hennes iPod och datorn (duktig tjej!) mm. :) dom åker ju snart till Filippinerna, så då behöver dom nåt skoj att göra. ;)

När vi var färdiga åkte vi upp till födelsedagsbarnet och fick tårta samt fika. Mums! Mina kusiner är så söta, för dom blev jätteglada när dom såg mig, och jag fick typ hundra kramar under kvällen. :)

När jag kom hem var jag ganska trött, och min rygg bråkade. Så pappa (underbar som han är), frågade om han skulle trycka lite på ryggen. Jag nästan skrek av glädje, för Marcus vågar inte trycka, men jag vet att det blir bättre då.

Sagt och gjort, så låg jag på golvet och pappa började trycka. Första trycket så small 3-4 kotor i ländryggen och sen fortsatte det bara! :D efteråt var det som om jag hade fått en helt ny rygg, och jag slapp känna mig som en gammal tant. :P

Så för att fira min nyvunna rörlighet så kokade jag en kopp rooibos-te med kanelsmak, satte mig under en filt och gosade med mamma och pappas snuttiga katt Diezel. :) han heter så, för han låter som en dieselmotor när han kurrar. ;) och han är en liten myskatt, så han brukar alltid komma och gosa. :)

Inatt sov jag sådär, för jag sov på bäddsoffan där hemma, och den är lite för hård för mig. :/ men Tommy hämtade upp mig vid 7, så åkte vi till Karlstad tillsammans så jag gick lägga mig ett par timmar i min egna säng. Då blev jag lite piggare! :) nu tänkte jag få i mig lite mat, sen ska jag fortsätta få ordning här hemma. :)

Hoppas ni har det bra och att ni börjar bli redo, för nu är det bara 4 dagar kvar innan det är JULAFTON!! :D förutsatt att inte jorden går under imorgon då... ;)

Kram på er godingar!


Julklappar

Jag älskar min rygg! Min ryggrad är så underbart fantastisk när den bestämmer för att kasta om kotorna så jag känner mig som en gammal tant. :P ärligt talat så är jag väääääääldigt trött på den nu. Skulle verkligen behöva få en ordentlig massage, så spänningarna släpper. Men nu har jag spenderat nästan allt jag äger och har på julklappar. ;) oh well! ;)
jag älskar när jag får göra en annan människa glad med roliga/fina presenter. :) så julen är nästintill helig för mig. Jag älskar maten, sällskapet, både att få och att få ge presenter, snön, pyntet mm! Allt!!! :D Ibland kan det gå överstyr, speciellt när det gäller presenter. Jag börjar fundera på julklappar på tok för tidigt, och jag älskar när jag kommer på nån riktigt bra present som passar personen. Så idag när Emelie kom förbi och vi bytte presenter så fick jag superfina och varma tofflor och hon fick ett sushi-kit från mig, soja och misosoppa som hon kan göra själv. :) roligt va?! :D min sötgumma älskar nämligen sushi och soja, så jag tyckte att det var en mysig idé. :)

Efteråt åkte vi in till stan och köpte julklappar. Eller snarare, JAG köpte julklappar och Emelie hjälpte till. :) men nu är jag mer eller mindre färdig, och jag längtar tills jag får ge bort dom. :)

Annars så har jag tränat (skräll!), pluggat, myst med Marcus, bakat lussebullar med vanilj och några med choklad, (dom blev sjukt goda!!!) träffat Hanna, sett på film mm. :) det har alltså varit väldigt bra! :) Marcus är lite överarbetad bara, så han har inte varit på toppenhumör, men han har varit supergo och gullig ändå. :)

Han är verkligen världens snuttigaste kille! :)

Han har även bestämt sig för att bli med oss till USA i sommar!! :D så jäkla bra!!!! :D vi kommer ha så sjukt kul när vi är där!! :D *längtar*

Nu ska jag äta kvällsmat. :) imorgon ska jag hem till Munkfors och fira min morbror som fyller år. :) så jag sover över där och åker med Tommy tillbaka till karlstad på torsdag morgon (kommer vara så trött på torsdag!) tur att jag kan lägga mig sen igen när jag kommer hem. ;)

Förövrigt så fick jag min glossybox idag! Och jag blev jättenöjd. :) jag längtar verkligen tills jag får testa tvålen från anatomicals. :D sen har jag fått två konstiga sms från ett norgenummer. Dom ville ha min mailadress. Jo men visst! Svarade inte på smset ens. Säkert nåt jäkla bedrägeri eller dylikt. Usch!

Men nu kurrar min mage, så det är bäst att få i sig nåt. ;)

Hoppas att allt är bra med er. :)

Kramar



Den som väntar

Ursäkta att jag inte har skrivit något på ett tag, men jag har inte haft lust till det om jag ska vara ärlig. :/ det har inte hänt nåt, för den som kanske tror det, och jag mår inte dåligt. Jag har bara inte orkat att sätta mig ner och skriva nåt.

Men imorgon ska jag ta mig tid att blogga igen. Promise! ;)

Kram på er snuttisar! :)


Lussebullar

Jag längtar verkligen efter julen nu. :P jag vill klä min julgran och jag vill göra chokladtryffel, lussebullar mm! Jag vill äta julbord och tända ljus. :) jag vill krypa upp i soffan med min underbara och heta sambo och bara mysa. :) även om den här tiden ibland kan vara kall och besvärlig så måste jag ändå säga att jag älskar vintern! :D många inser inte hur otroligt lyckligt lottade vi är här i Sverige som har 4 tydliga årstider, som alla är vackra på sitt egna sätt. :) nog för att sommaren i år var under all förväntan, så blir det säkert bra nästa år istället. Annars får jag väl passa på att njuta när vi åker utomlands. ;) om allt går som jag vill så blir det 3 utlandsresor nästa år. ;) en romantisk solsemester med Marcus, en med familjen till USA (redan bestämt) och så en resan till Thailand med släkten över jul (mormors idé). :) härligt va? :D får bara hoppas att jag får jobb snabbt så jag kan njuta ordentligt. :) och får jag inget inom biomedicin så kanske jag kan ta ett jobb och ta betalt för telefonsex? Kollar på ett program nu där det ser ut som om dom tjänar väldigt bra på det! ;) fast Marcus kanske inte blir så glad? Hmm... Kanske borde fråga honom först? ;) jag tror jag skulle vara skitbra på det! Om jag fick prata på engelska vill säga... ;) haha!

På tal om lussebullar så köpte jag saffran förut. :) tänkte göra lussebullar med vanilj och choklad imorgon, men jag tänkte börja med degen ikväll så den får jäsa i kylskåpet under natten, så kanske jag kan överraska Marcus med nybakade bullar när han kommer hem. :) jag vet hur glad han skulle bli om han fick det, så jag gör det mer än gärna. :) egentligen skulle han ha kommit hem ikväll, men stackaren mådde inte så bra och var trött, så vi kom överens om att det var bättre att han åkte hit imorgon istället. Tråkigt för min del, men jag överlever! ;) det positiva är att jag får sitta ifred och plugga en kväll till, vilket alltid är bra. ;)

Jag bad förövrigt Marcus att köpa med sig frukt i söndags när han var iväg och handlade. Vad fick jag då?

Jo, 2 GIGANTISKA äpplen (tog mig en hel dag att äta upp ett av dom!!!) och 2 avokado. Jag bröt nästan ihop när han la fram dom! :D det är min snutt det! ;P

Jag har även börjat planera en fest när jag fyller år. Jag fyller ju bara 25 en gång trots allt, så jag får väl lov att fira det ändå. ;) så nu har jag försökt kolla av vilka jag vill bjuda, och jag hoppas att dom flesta av dom jag bjuder faktiskt vill komma, för alla jag bjuder är ju ändå folk jag gillar. :) så håll tummarna för att det blir en grymt bra fest! ;D

Nu har jag inte tid att skriva mer. :P hoppas allt är bra med er och att ni har det mysigt i vintermörkret.

Puss på er godingar! :)


Respekt! :D

Idag funkar appen igen! ;) måste vara för att blogg.se blev så ledsna när dom förstod att jag inte kunde lägga ut mina bilder, så dom fixade det ASAP! ;) haha

Här ser ni några bilder ifrån helgen i alla fall. ;)


Systemfel

Jag blir galen på blogg.se appen! Det var verkligen jättebra att dom faktiskt gjorde en, men nu har den ballat ur totalt på min telefon! :P Så ursäkta om jag inte skrivit på några dagar, men det har inte gått :/
 
Vad har hänt då? Jo, jag var ju iväg på mitt PT-pass och det gick kanonbra. Men på kvällen hade jag svårt att sova. Misstänker att det beror på skräckhistorierna Mona skrämde mig med. ;) Haha! Nej då! Men på natten där i alla fall så vaknade jag upp av ett ovanligt ljud. Jag är ganska lättväckt, men jag kände direkt att det var nåt som inte stämde...
 
Då hörde jag ett ljud igen och insåg att nån var inne i lägenheten!... :O
 
Jag fick panik och hann att gå igenom 100 scenarion innan jag hörde att den mystiska inbrottstjuven la ner nycklar och ett lypsyl på bordet. Då fattade jag att det var Marcus som kommit hem en dag tidigare. :D
 
Hans plan var att överraska mig genom att smyga ner i sängen bredvid mig mitt i natten. Turligt nog för honom fungerade min superhörsel, för hade han lagt sig hos mig mitt i natten så hade han haft MINST en blåtira dagen efter. :P 
 
På fredagen så drog jag iväg på ett crosstrainingspass, och det var jobbigt men skoj! ;D Första gången jag var iväg var det en annan instruktör, och upplägget var annorunda, så jag blev inte helt såld. Men nu var det skitbra! :D Och det var väldigt likt upplägget jag hade på mitt PT-pass (instruktören var min PT). Så det var ju bra! :) Sen på kvällen så skulle Marcus ut med en kompis, så jag och en kompis drog ut på stan och tog några drinkar. :) Dom var alkoholfria, men det var jätteskoj ändå! :D Sen mötte vi upp pojkarna och utamande dom i lite biljard. ;) Dom vann en gång så vann vi nästa, vilket var tur för hemmafriden. ;) Det var en jättetrevlig kväll i alla fall, så det hoppas jag att vi gör om fler gånger! :)
 
På lördagen så var Marcus helt slut, men vi gjorde ändå en tur ut till Bergvik och köpte gardiner, för dom jag köpte till köket var för små. :( Men sen när gardin nummer 2 kom upp blev det skitsnyggt! :D Det känns så skönt att äntligen få ordning på julstöket, och nu fattas bara julbaket och att griljera en skinka så är jag good to go. ;) På kvällen belönade jag mig själv genom att ta en powerwalk på typ en timme (så jäkla mysigt!!) och när jag kom hem kollade vi på film och åt tacos. :) 
 
Idag tänkte jag springa in till stan och hämta glasen som vi beställde till pappa, men jag blev så trött på Marcus (han har varit småbitter hela helgen), så jag gick iväg och tränade istället. ;) Fast när jag kom hem blev vi sams ganska direkt så vi åt god mat tillsammans nu innan han drog iväg på jobb. Jag hade hoppats att jag skulle få ha honom hos mig inatt, men det är nästan bättre att han åkte nu, för då slipper han vara ute på vägarna mitt i natten och så slipper jag oroa mig.:P Så resten av kvällen så tänkte jag bara mysa ner mig i soffan, dra på en bra film och vänta in John Blund. ;) 
 
För övrigt har jag kollat på lite dokumentärer den här helgen, och även fast dom var lite banala så var dom intressanta ändå! En handlade om dinosaurier, vilket alltid är intressant för dom byter åsikter hela tiden och det är alltid nån ny teori som presenteras. Ena stunden är Tyrannosaurus Rex den ultimata mördarmaskinen, sen kom dom på att den var en korkad och seg asätare som inte kunde se ett skit och nu påstår dom att den är seg, smart och ser huuuuur bra som helst. Suck. Men det var roande att se den ändå! ;)
 
Nästa dokumentär handlade om människokroppen och drömmen om ett evigt liv. En forskare hade hitatt ett sätt att ta ut organ från grisar (lever, hjärta och njurar) och sen avlägsna i stort sett alla celler, så bara en ytterst liten genomskinlig struktur fanns kvar. På den strukturen injucerade man sedan stamceller från en individ, och efter ett tag så hade dom "odlat" fram ett helt nytt fungerande organ!! :D Onekligen spännande att se hur det utvecklar sig i framtiden! :D Dock kunde man inte göra på samma sätt med hjärnan eftersom den vävnaden är så mjuk och full med vatten. :P Men dom visade andra sätt och teorier som forskare lagt fram för att kunna "spara" all information som lagrats i en persons hjärna, i hopp om att kunna överföra dessa till t.ex en robot vilket i teorin skulle innebära att man skulle kunna återskapa en person från dom döda genom att överföra personens "personlighet", tankar och minnen. Intressant tanke, ellerhur? ;)
 
Hoppas i alla fall att ni har haft en bra helg, och att ni är laddade inför den kommande veckan. ;)
 
Jag skulle gärna dela med mig av lite bildern, men dom ligger på min mobil, så tills det att dom fixar blogg.se appen så får ni stå ut med lite "opersonliga" bilder. ;)
 
Puss på er! :)
 
 
(Bilder tagna från google) ;)

Survivor! :D

Jag överlevde!! :D

Men det var ett tufft pass precis som jag misstänkte att det skulle bli. :) eftersom hon visste att jag var van vid träning så ville hon testa mig för att se vart hon ska sätta ribban framöver. :)

Så mitt pass var baserat på cirkelträning, vilket är en effektiv metod för att träna styrka, men ändå behålla en hög puls under hela passet. :)

Jag hade 3 cirklar, där varje cirkel bestod av 4 övningar som jag skulle göra i 3 varv (12 övningar totalt som jag körde 3 gånger). Varje cirkel var arrangerad så jag fick jobba hårt i 30 sekunder på varje övning sen snabbt byta till nästa övning (alltså ingen vila alls). När ett varv var klart så var det vila i 1 min innan nästa varv påbörjades.

Jag tänker inte berätta i detalj vad jag gjorde, men bl.a. Så gjorde jag:

Omvända burpees
Planka på pilatesboll
Jogga upp på en bräda
Dynamiska axelpress

Och så vidare... ;)

Jag blev i alla fall ordentligt svett och kroppen fick kämpa hårt. :) men hon sa att hon blev grymt imponerad av mig och tyckte att jag var väldigt stark. Speciellt glad blev jag när hon sa att det hon tyckte att jag var snyggt tränad (även fast jag vet att det såklart finns saker som jag måste förbättra, tex gå ner i fettprocent). :) hon påpekade också att jag måste komma ihåg att andas ordentligt, för ibland blir jag så fokuserad på övningen i sig, så jag glömmer bort att andas som jag ska. :P

Hon granskade även mitt matschema, och det enda hon anmärkte på var att jag ätit ljust bröd (tillfällighet) och att det gick för lång tid mellan måltiderna. :P

Så det måste jag förbättra! :) jag är i alla fall väldigt taggad på nästa möte, för att se hur hon lägger upp det då. :) jag fick även tips på två riktigt bra övningar av en annan tjej på gymmet. :) så dom ska jag köra i framtiden!

Efter träningen handlade jag mat och nu sitter jag halvdöd i soffan. :) ska äta lite god mat snart och sen ta det lugnt ikväll. Har jag inte världens träningsvärk imorgon så tänkte jag gå iväg på ett crosstrainingspass på sats, för det är min PT som håller i det. :) och det är precis såna pass jag behöver. :)

Ibland måste man ge sig själv en klapp på axeln, och jag tycker att jag förtjänar det nu. ;)

Hoppas att ni har haft en bra kväll och att ni mår bra. själv är jag jättelycklig och nöjd. Såhär känner jag nu ;)





Nervös

Just nu sitter jag här hemma och funderar på vad min mage håller på med. Och jag har kommit på två tänkbara anledningar:
 
1. Jag är med barn, och har en bebis i magen som är überrytmiskt begåvad (kanske inte så sannolikt, men om det skulle vara så kanske jag kan tjäna en massa pengar på ungen och det är ju bra!) ;)
 
2. Jag har en muskelryckning i transversus abdominis (sneda magmusklerna). 
 
Skulle jag gissa så skulle jag gissa på nummer två. :D Och att den muskeln har fått damp betyder bara att den är smartare än mina andra muskler, för om dom också fattade vad som väntar så hade dom också försökte hoppa ur min kropp! :P Fast hade dom gjort det så vet jag inte om det hade varit så stor ide för mig att åka till SATS på min PT-timme, för vad kan hon göra om jag bara består av ben, fett och skinn? :P Bortsett från att kanske sätta sig på mig och sitta där en timme. För antagligen hade jag sett ut såhär då:
 
 
Ironiskt nog känner jag mig sådär idag. :P Men det ä nog tävlingsmänniskan i mig som känner så. I grund ch botten så är det bara för att jag är nervös inför träningspasset ikväll. Jag vill så gärna prestera bra så hon inte tror att jag är värsta nybörjaren. Inte för att jag tror att hon skulle bry sig om det, men jag vill väldigt gärna visa vad jag går för. :) 
 
Så nu laddar jag. Och laddar. Och laddar. 
 
Jag ska bara komma ihåg att INTE dricka kaffe, för då kommer jag bli på tok för taggad! :P 
 
Såhär kommer jag tro att jag ser ut:
 
 
och såhär kommer jag säkert se ut:
 
(Alla bilder är tagna från google)
Haha!
 
Önska mig lycka till nu snuttisar, för jag kommer att behöva det. ;)
 
Puss på er!

Första julklapparna!

ÅÅÅÅH vad jag är nöjd!! :D pappa kom och hämtade mig förut så vi åkte in till stan för att köpa lunch. :) vilket var tacksamt nu när det vräkt ner snö här hemma. :) problemet var bara att det fanns 3 (!!!) platser kvar i parkeringshuset, och det var ca 20 st bilar som cirkulerade KONSTANT där inne, så jag trodde inte det fanns nån chans i helsike att vi skulle få nån plats. :P ett tag funderade jag på att kliva ut bilen och köpa med mig sushi, så vi hade färdkost där nere. ;) men trägen vinner som man brukar säga, så tillslut fick vi en superbra plats. :)

Sushin var såklart bra som vanligt, och jag gillar när jag får spendera kvalitetstid med pappa. :) vi är så lika i personligheten, för vi är båda ganska dåliga på att höra av oss till andra, oavsett hur mycket vi bryr oss om dom. :P så då är det bra när vi kan hitta tid att umgås och göra nåt skoj tillsammans. :)

Efter maten kollade vi runt lite snabbt, och jag hjälpte pappa med tips på julklappar. :) fast det bästa var nog när jag hittade en julklapp till Marcus, samt en till syrran. :) båda är ganska tacksamma att köpa till, men det kändes ändå skönt att "komma igång". :P Marielle är speciellt rolig för hon blir glad för allt, så skulle man ge henne en soppåse med glitter på (vilket man klistrat på lite fult sjäv) så skulle hon ändå bli helt lyrisk. :P men jag vill ändå ge henne nåt superbra! :) och det tror jag att jag hittade idag. ;) kanske inte är den mest påhittiga presenten, men det är nåt hon vill ha i alla fall. ;)

Till Marcus hittade jag nåt som jag är väldigt nöjd med. :) fick vela lite fram och tillbaka innan, för att vara säker på att det blev rätt produkt, men jag tror att han kommer bli superglad. :) fast jag kommer köpa fler saker till honom, så gjöt långt ifrån klar där. ;) kunde jag skulle jag ge honom hela världen, detsamma gäller min familj, men tyvärr kan jag inte det. Inte än i alla fall. ;)

Igår satt jag nästan hela dagen och lekte med min mobil, samtidigt som jag försökte plugga. :P tillslut fick jag halvt släpa ut mig i snöovädret och gå till SATS. Jag såg ut som michelingubbens sönderbrända bror när jag drog på mig min löjligt stora dunjacka. :D den är långt ifrån snygg, men den är väldigt mysig! :P och eftersom jag bara använder den när jag ska träna så känns det inte så noga tycker jag. ;) passet igår såg ut på följande sätt:

20 min powerwalk
10 min crosstrainer
15x5 lårcurl i maskin
15x5 benspark
15x5 bänkpress
15x5 ländrygg i maskin
15x5 tricepspress i cablecross

Tanken var att jag skulle ha kört både biceps, axlar och mage efter det, men jag träffade på en vän och började prata med henne istället så jag hann inte. :P fast det var skönt med ett lugnare pass också. :) och jag hade väldigt roligt när jag pratade med henne, så mina magmuskler fick jobba en hel del ändå. ;)

Nu ska jag äta lite och fixa här hemma så jag också kan få det julfint. ;) jag ser verkligen inte fram emot att städa, men det måste bli gjort, så jag har inget val. :( ska försöka få allt färdigt idag. :)

Ha en bra dag snuttisar! :)

 


Historiens vingslag

Jag är helt fast i quizkampen! Det är så jäkla kul att spela! Speciellt när jag spelar mot Marielle och min morbror, för vi är ganska så jämnbra. :P men ibland har nån tur och drar ifrån lite. Vilket jag gjorde idag. :P på två omgångar så hade jag 1 fel, vilket innebar att jag hade 5 rätt. Och då var första kategorin historiens vingslag! :D Men jag fick rätt på frågan om namnet på ett avtal som slöts mellan Sovjetunionen och Tyskland 1939, namnet på nazisten som ansvarade för organisationen av utrotningen av judar, mörkhyade och homosexuella, samt vilken kung som var den sista med titeln Sveriges, götes och vendels konung. Då var det nästan så att jag blev imponerad av mig själv! ;)

Men nog om det. :) ögonlocken känns lite för tunga nu för att jag ska orka skriva för mycket. :P

Idag har det hänt både bra och dåliga saker. Bra är att jag tränade och det gick skitbra! :) det är också bra att jag hann med ganska mycket idag och jag fick min glossybox. :) alltid lika skoj! :P

Något som inte var så bra var att jag fick reda på att Marcus ska tillbaka och jobba på ett projekt vid Oskarshamn nästa vecka, och projektet håller på i 9 veckor. Självklart är jag glad för att han har jobb, och det är väldigt bra för vår ekonomi att han har jobb. Men problemet är att jag har längtat efter att få ha honom hemma ett tag, plus att vi pratade i helgen och det visade sig att han faktiskt HADE planerat att vi skulle åka på en semester tillsammans som present till mig!! Så min instinkt var rätt! :D det enda som stor i vägen var att han ville först få bekräftat att han hade jobb sen när vi kom tillbaka. Istället fick han så mycket jobb så han har inte tid att åka istället. :(

Fast det är precis som jag sa till honom: vi har hela livet på oss att resa och utforska världen, så vi får fokusera på fördelarna med det här projektet istället. :) sen kommer vi i familjen åka till USA i sommar ändå, så jag är väldigt glad ändå. ;)

Och för den som är intresserad av min träning så var det här dagens pass:

20 min powerwalk
10 min crosstrainer
5x15 insida lår
5x15 utsida lår
5x12 armhävningar på tå med ojämn belastning (hade en hand på en BodyStep-bräda och den andra på golvet)
3x15 latsdrag
3x12 rodd
3x12 backflyes i en kinetikmaskin
5x12 dips
5x12 strikta bicepscurls
5x12 axelrotation

Sen körde jag magträning med toetouchers, russian twists, crunches, "idioten" och plankan. :)

Efter det blev det 20 min promenad hem som avslutning. :) och nu har jag ätit en supergod omelett med en sallad gjord på avokado, gurka, körsbärstomater, rödlök och äpple. Sen åt jag två skivor finn crisp till det. Normalt sett är jag inte överdrivet förtjust i omelett, men med salladen till var det hur gott som helst! :) funderar nästan på att äta samma sak till frukost imorgon! :D

Btw så har jag bokat in mig på ett pass med min PT på torsdag, så jag är grymt nyfiken på hur hon kommer att plåga mig. För det kommer att bli svettig och fruktansvärt jobbigt, det är jag helt övertygad om. Men det kan nog bli skitroligt också! :) och förhoppningsvis får jag lära mig massor. ;)

Nu kära vänner ska jag hoppa i säng! :)

Hoppas att ni har haft en bra dag. :)


Imponerande

När det gäller träning och hälsa så tycker jag det är väldigt inspirerande att se andra människor som är i bra form. Jag tycker det är intressant att läsa artiklar och få tips och råd från andra som jag vet KAN saker om träning. Å andra sidan finns det såklart folk som tror att dom är duktiga på träning. Det finns dom som tror att dom kan allt om kost och hälsa, när sanningen är att dom istället har blivit matade med felaktig information, aldrig läst en vetenskaplig artikel, eller lärt sig att kritiskt granska all information där ute gällande träning och hälsa. Och det finns så sjukt mycket både bra och dålig information där ute. Sen när deras övertygelser är baserat på gamla myter och felaktig information så kan det bli så fel! Ett exempel på dålig information är människor som tror att dom kan svälta sig till en "hälsomsam" livsstil. Don't get me started säger jag bara! :P 
 
I grund och botten så kommer man alltid gå ner i vikt om man äter mindre kalorier än vad man förbrukar. Men det innebär inte att man blir smal eller snygg för den delen. För även om man går ner i vikt så betyder inte det att man går ner i fettprocent. Ofast förlorar man muskler. Vilket försämrar ämnesomsättning bl.a.Äter man för lite så kommer kroppen ställa in sig i en sk svältperiod, och den kommer då lagra all energi den kan, och då oftast i form av fett. Många tror att om dom bara äter 1000 kcal på en dag så kommer dom bli supersnygga och smala. Fast egentligen ska man ligga runt 200-300 kcal under det värdet man får i sig. Då ligger man bra till. Det finns såklart människor som är naturligt smala, men som ändå är hälsosamma och det syns att deras kropp är hälsosam. Men sen finns det dom som är, ursäkta uttrycket: Smaltjocka. Där man ser att hållning, kroppskompositionen och det allmänna tillståndet är ohälsosamt. Och det är något jag tycker är otroligt osexigt. Precis som när man ser någon som är väldigt överviktig. Och får man inte i sig rätt näring, vare sig det är för mycket eller för lite, så syns det på så många sätt. Det syns bl.a. på huden, håret, hållning, energinivå, ögon, utstrålning mm. Samma gäller med träning. Nu föresrpåkar jag inte att man ska träna ihjäl sig, men det är så viktigt att man rör på sig! 
 
Jag hoppas innerligt att alla som läser det här är medvetna om att det gäller att ha en bra kombination av sömn, mat och träning för att vara hälsosam. Om nån av dom 3 inte fungerar som dom ska, så kommer man inte få bra resultat. Så enkelt är det! Sen finns det ju mycket mer att säga om mat. :P T.ex Ska man fokusera på mikronutrienter eller makronutrienter? Jacob Gudiol skrev ett intressant inlägg om det för ett tag sen på hans blogg: www.tranastyrka.se och kan ni så tycker jag att ni ska läsa där! Och då menar jag inte bara den artikeln. Han tar fram massor med intressant information om allt som har med hälsa att göra, och bryter ner det som står till en bra nivå för folk som inte är superinsatta i den vetenskapliga aspekten av saken. Så kika in där!
 
Men åter då till det jag ville säga. :P Jag kollade runt lite på internet, och ramlade över ett klipp på en 17årig tjej från Bergen i Norge. Och jag blev sjukt imponerad. Den tjejen är verkligen i bra form, och hon är både stark och hälsosam. Hon hade aldrig kunnat komma till den nivån genom att sitta och äta 3 burkar bebismat om dagen. Och efter att ha sett där där klippet så kan jag inte låta bli, utan jag måste få dela med mig av det här! :) 
 
Jag skulle kunna prata om olika dieter, maträtter, träningsformer, hälsa mm i en evighet, men jag ska ge mig nu, för jag har massa saker jag måste pyssla med. :P Kolla bara på klippet! :)
 
 
Så. Jäkla. Fränt!!!
 
Så ta hand om er kropp snuttisar! Den kommer att tacka er, det lovar jag. :)
 
Kram på er! :)

5 år tillsammans! <3

Det blev visst en liten bloggpaus! :P inte för att jag haft lite att berätta om, snarare tvärtom! :P det har varit fullt ut ända sen Marcus kom hem. :D jag orkade ju som vanligt inte sova ordentlig när jag visste att Marcus var ute på vägen. :( så natten till fredag blev det inte många timmars sömn. :/ men vi kom upp och hann till Bilprovningen i Karlskoga i tid. :) tyvärr blev det ombesiktning, men det var inte många saker som ska fixas, så det var ju bra ändå. :)

När vi var färdiga där så drog vi till Örebro på shopping vid mariebergsgallerian. :) men trots att det var fullt med affärer så hittade vi inte så mycket. :P jag hittade två träningstoppar, en kavajjacka och ett läppglans. :P men det var ändå en mysig dag! :) vi passade även på att äta kinabuffe, för oftast brukar jag vara allt annat än sugen på kinamat (är fortfarande lite förstörd från Shanghai. ;P) men den maten vi fick där var riktigt bra! Dom var väldigt duktiga med kycklingen och dom hade massa grönsaker till. Vilket gillas skarpt! ;) på kvällen när vi kom hem drog Marcus iväg till gymmet och jag låg som ett kolli hemma i soffan och halvsov. :P sen när han kom hem åt vi kyckling i pitabröd och kollade på film :)

Igår var det som tidigare nämnt vår 5-årsdag. :) fast dagen började med en tur till Sunne på dop. :) lilla Nellie skulle döpas, och det var ett väldigt mysigt dop. :) efteråt visste vi inte vart vi skulle på fika, men vi tänkte att vi bara skulle följa efter dom andra. Problemet var bara att alla åkte åt olika håll!! :D så helt plötsligt var vi mitt ute i ingenstans och skrattade så vi höll på att dö. :P vi trodde nästan att dom skämtade med oss. Tillslut fick jag tag på Peter så han kunde berätta för mig vart vi skulle åka. Och väl framme i det väldigt kalla huset så blev vi bjudna på smörgåstårta och vanlig tårta. :) så mysigt så! :)

När vi kom hem så somnade jag åter igen i soffan (trött tjej!), och sen drog vi iväg till nya via appia och åt på deras black rock bar. Konceptet innebär att man beställer in det kött man vill ha, så får man in den på en riktigt varm sten så får man grilla själv! :) sen får man plocka tillbehör själv i en buffé. :) så jäkla mysigt!!! :D det var supergott, och stämningen var härlig. :) jag beställde in kalvytterfile, och Marcus lamm. :) sen skulle vi båda beställa in mintglass med nougatpannacotta och chokladfudge, men det var ett företagsgäng där som hade köpt alla utom en, så Marcus fick den. Jag offrade mig istället och tog crème brûlée med rommarinderad annanas och annanasglass. :P och när jag smakade på min dessert så ångrade jag mig inte en sekund. Min dessert vad gudomligt god, och även om Marcus fick en supergod dessert han med så tror jag nästan att min var bättre. :P

Idag har vi tvättat, diskat, jag har totalförstört en skärbräda genom att lägga den på en varm spisplatta(ooooops!!), vi har varit in till stan och kikat lite, ätit sushi, och sen drog vi båda iväg på träning. Tyvärr kom jag iväg ganska sent, så min uppvärmning fick bli att jag i stort sett sprang dit, sen körde jag 25 min på crosstrainern, cyklade 15 min och sen körde jag magträning. Kondition alltså! Något jag onekligen behöver nu. ;)

Sen var tanken att jag skulle gå hem, men det visade sig att en tjej som jag fått lite kontakt med, Mona, var och tränade samtidigt som mig. Så vi började prata lite och det slutade med att hon gulligt nog erbjöd sig att skjutsa hem mig! :) jag blev såklart jätteglad över att jag slapp gå hem när jag var svettig och frusen så jag hoppade glatt in i bilen. :) Förstår ni vad snällt gjort det var av henne?! Hur ofta är nån så snäll så dom erbjuder en person man i stort sett aldrig pratat med skjuts hem?! :) så TACK MONA för att du besparade mig 20 min kyla och istället gav mig skjuts och trevligt sällskap! :) jag får lov att bjuda igen nån dag. ;)

Nu har vi handlat mat inför veckan och Marcus packar sina väskor. Det känns tråkigt att veta att han ska åka, men jag är ändå glad över att jag får snosa med honom både ikväll och inatt innan han åker. :)

På tal om Marcus. 5 år har alltså gått sen vi blev tillsammans han och jag, och jag hoppas ändå att det här bara är början. <3 jag älskar dig mer än ord kan beskriv snutten!!! <3 du är verkligen det bästa som finns.




Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0