Narkolepsi

För er som missat vad narkolepsi är, så är det en sjukdom som gör att man vid starka känslor, eller exhalterade känslor, inducerar reglering av hormoner som gör att man somnar. Detta gör att personerna kan somna när som helst på dagen och sover mycket dåligt på natten.
'
Sett till min egna dygnsrytm skulle man lätt kunna dra slutsatsen att jag lider av detta medicinska tillstånd. Dock gör jag inte det. Jag har bara dålig disciplin nu när jag är sjuk för jag orkar inte bry mig. :)
'
Egentligen skulle jag ha gjort en tenta idag, men jag orkade inte för det har varit för mycket nu en period och ibland måste man sätta ner foten. Jag får en ny chans att göra den i maj, så jag känner mig inte så stressad. Mitt huvudsakliga mål är att klara kursen jag läser nu.
'
Idag har jag även pysslat med opponeringen/presentationen som är imorgon samt fixat till min stipendieansökan. Förhoppningsvis tycker nån att jag är värd att lägga lite pengar på så jag kan åka till Italien i höst. ;)
'
Jag har även anmält mig till ett evenemang som en tjejförening på universitetet ordnat (Tekla, för tjejer som läser teknik eller natur). Dom annonserade att man kunde anmäla sig till att bli med till RINGHALS den 28/4.
'
SJÄLVKLART ska jag med dit! Marcus jobbar ju där nu, så det kan vara kul att se hur det ser ut inne på själva området! :)
'
När vi varit där och ätit fika mm ska vi åka till Göteborg där vi ska äta god mat och lite andra saker, så det kan bli riktigt kul! :) Problemet är bara att vi har en datorövning den dagen, men jag ska fråga min lärare om det är viktigt att jag är med eller om jag kan göra det nån annan dag. :)
'
Nej nu ska jag hoppa i duschen så jag får sova någon gång. :)
'
'
'
'
Imorgon ska jag få äta sushi!!!

Sjukling

Tänk att det var inte en latmask! Det var ett ninjavirus som var på mig igår! :P
'
Kände redan när jag gick hem från ett stenhårt träningspass att mina lungor inte mådde så bra. Men efter en dusch så kändes det bättre. Men när jag vaknade upp imorse hade jag jätteont i magen och hostade och hade svårt att andas. Så jag fick skicka till min kompis Linda som jag skulle träffa idag och fick ställa in. :(
'
Annars idag har jag skrivit en massa på min labbrapport och gjort iordning en stipendieansökan. :)
'
Så trots att jag mår dåligt så fick jag något gjort ändå. :) Fick även riktigt dåliga nyheter:
'
Marcus kommer inte hem på typ en månad. :(
'
Men som tur är har jag en underbar vän som kommer hit och håller mig sällskap till helgen. <3
Nu ska jag snart sova!
'
Hoppas ni haft en bra dag och att ni håller er friska! :)

Apatisk

Meeeen guuuuuuuuuud vad tråkigt det här är!
'
Jag vill inte skriva rapport nu! Jag vill inte hålla på med skolan alls nu. JAG VILL VARA LEDIG! :/
'
Upplägget på den här kursen tycker jag har varit dumt om jag ska vara ärlig. Speciellt eftersom det gick så dåligt för alla på den sista labben. Det tog alldeles för lång tid att få iordning allt, och reagensen var dåliga. Så nu fick vi skitdåligt med tid på oss att fixa rapporten och förbereda oss inför presentationen samt opponeringen.
'
DUMHETER! :/
'
(Som ni märker är jag väldigt positiv idag) ;)
'
Annars har jag pratat en hel del med Emelie idag. :) Vi ska ses på fredag och hitta på nåt. Får se om hon vill sova över här också, för Marcus kommer tydligen hem. :) Men sängar finns det alltid ändå! :) Finns det hjärterum säger man ju. ;)
'
Nu har jag inte tid att skriva mer, för jag ska se på Biggest Loser. :) Tycker uttagningen är lite konstig, för dom som väger mest åker ut först och det är ju dom som behöver mest hjälp. :/ Efter programmet ska jag iväg och träna. Är inte så sugen på det egentligen, men jag måste få energikicken nu! :P
'
'
Vilka minnen... :)
'
Jag besegrade Hero slope på kinesiska muren. Då kan jag minsann besegra den lilla latmasken som dyker upp i mig ibland. ;)
'
Ha en bra kväll allihop! :*

Överkompenserar ;)


Funderingar

Ända sen människan satte sin första fot på denna jord har hon konfunderats med dom stora frågorna.
'
"Vem är jag?"
"Vad är meningen med mitt liv?"
"Att vara eller att inte vara?"
"Finns det en Gud?"
"Vad finns bortom universum?"
"Kommer jag någonsin hitta min stora Kärlek?"
"Vad händer när vi dör?"
'
Dessa frågor är vad som skiljer oss från djuren och gör oss mänskliga. Det har bidragit till vår humanitära evolution och bidragit till hur långt vi har kommit i det sociala samhället. Jag tror att alla någon gång har suttit i sitt förtvivlade stadie och funderat över åtminstone EN av dessa frågor.
'
Precis som alla andra är jag också förbryllad över en riktigt stor fråga för tillfället:
'
"Ska jag gå iväg till Ica och köpa choklad, eller ska jag baka nåt här hemma?"
'

Vaddå "blogg"?

Just det jäklar! Jag hade en sån också. ;)
'
Ni får ursäkta min svala intresse, eller snarare min brist på tid att skriva, då jag har alldeles för mycket att göra i skolan. Om jag skulle berätta allt jag har att göra den här veckan skulle ni nog inte tro mig. :P
'
Helgen har i alla fall varit jättebra, och Marcus har fått sin MC såld nu(en KTM superduke 990 R). Lite tråkigt känns det, men det dröjer nog inte länge innan han köper en ny. ;) Annars var det jättekul att träffa Marcus föräldrar och få se Roberts nya frisyr, som passade honom skitbra! :) Vi hälsade även på mamma och pappa och fick mat och pratade. Marcus fick också se mammas nya MC så han var nöjd. :)
'
På kvällen gick vi på bio. Vi såg "I am number 4", och den var skitbra enligt min mening. Gårdagen spenderades som vanligt i kaos för att sedan dra till gymmet, äta och sen säga hej då till min snutt. :( Vet inte när han kommer hem nu så det känns lite tråkigt. :(
'
På kvällen fick jag besök av Celine från Belgien så vi kollade på film och pratade. Superskoj! Mycket trevlig tjej det där. :)
'
Nu sitter  jag och skriver om Blodsystemet Rh. Som vanligt när jag ska göra nåt viktigt med skolan eller så blir det alltid så fint väder, så jag vill bara ut. :/ men ledig får jag vara sen! Nu är det fullt fokus på att fixa den här kursen så allt flyter på som det ska. :)
'
'
En sån här har min snygging kört runt på. Förstår ni att jag saknar den? ;) Han såg bara liiiiite för bra ut när han satt på den där i skinnställ.
'
Rh var det ja.
'
BTW sprang jag nästan 6 km igår igen. :) *Klapp på axeln*. :D

Matlagning

Idag har jag varit ett kolli. Jag har varit lika intressant som att kolla på färg som torkar. Och inte nån rolig färg, utan typ... Beige.
'
Anledning till denna personlighetsförändring ligger i föregående dags aktiviteter. Jag gick som vanligt iväg och tränade på kvällen eftersom jag inte ser nån mening med att bara sitta hemma och titta på en massa dåliga program.
'
Nu sitter säkert flera av er och tänker: "Men är hon helt tokig?! Det var ju desperate housewives igår!!!"
'
Jag kan hålla med er om att både DH och Grey's anatomy är två riktigt bra serier. Eller var det i alla fall. Men mitt problem är att jag har missat hela förra säsongen och mer därtill av dessa serier, dels på grund av träning, dels för att jag var i Shanghai när dom gick.
'
När jag kom hem från träningen åt jag kvällsmat och hoppade in i duschen och skulle precis lägga mig (23.40) så ringer min mobil.
'
Jag plockade upp telefonen och kollade vem det var. Det var Marielle. Hon brukar aldrig ringa så sent så min första tanke var "Nu har det hänt nåt". Med en orolig röst svarade jag.
'
-Hallå?...
-Heeeej Nettan! Sover du? Har du sett videon på den där killen med glasögon som filmar sig själv framför datorn när han mimar till låtar?
'
*SUCK*
'
Så vi pratade alldeles för länge, men som vanligt hade jag jättekul. :) Dock ledde detta samtal till att jag fick sova för lite och har därmed varit obrukbar på labben idag. Som tur är har jag en bra labbpartner som är för snäll. :) SÅ nästan omedelbart när jag kom hem somnade jag på soffan. Lyckligtvis vaknade jag så jag hann se finalen av Biggest Loser, och hann ta reda på lite tvätt innan jag gick iväg och handlade. Jag köpte lite "bra-att-ha-hemma"-saker och varor till morgondagens lunch. Jag gjorde citroninbakad fisk med tomat och basilika. Detta serverades med popatis och vitlökscreme fraiche.
'
SUPERGOTT!!! :D
'
Nu orkar jag inte berätta så mycket mer (som sagt, jag är ett kolli idag). Så  för att kompensera så bjuder jag på lite bilder istället. ;)
'
'
Tårtan gjorde jag helt själv till Robert när han fyllde år. Bilden under är kladdkaksmuffins som jag gjorde, och bilden ovan är på fisken innan den åkte in i ugnen. Vill ni ha receptet kan ni hitta det på:
http://www.recept.nu/1.317808/lotta_lundgren/varmratter/fisk_skaldjur/citronbakad_fisk_med_tomat_och_basilika
'
Jag gjorde bara halva satsen av röran, men det räckte gott och väl. :)
'
Det klippet Marielle pratade om var förresten det här:
'

iPhone 4?

Fick ett samtal förut på min ihoptejpade mobil. (Tappade den i stengolvet i Kina från 2 m höjd) Det var från Telia som ville att jag skulle förlänga mitt abonnemang i 24 mån. OM jag gjorde det skulle jag kunna få en ny mobil för bara 50 kr extra i månaden. Och ingen mobil som helst, utan en iPhone 4 16GB!
'
Jag ville inte bestämma mig med en gång, utan bad honom ringa på torsdag, så nu snurrar det verkligen i huvudet på mig. ;)
'
Både pappa och Marcus tycker att jag ska byta, så det lutar åt det. :P
'
Apple iPhone 4
'
En sån här skulle väl passa mig bra? ;)
'
Nej nu ska jag ned till tvättstugan igen! :D Ikväll får det bli träning. :)

Färdig rapport!

Jo, men så är det. Rapporten som har hängt över mig alldeles för länge är äntligen klar och inlämnad. Och jag var inte sist med att lämna in den! ;)
'
Jag är en sån person som presterar bäst under press. Eller hur man nu ska se det. Jag HATAR att stressa, men samtidigt gör jag nästan allt i sista minuten. Men i det läget så kan jag oftast ta mig i kragen och verkligen pressa mig själv och min stackars hjärna till det yttersta. :) Helst skulle jag vilja vara en av dom som lämnar in saker 7 veckor tidigare så man slipper känna den där paniken, men tyvärr blev jag inte utrustad med den egenskapen när dom programmerade min genetiska hårddisk.
'
Och det är tack vare min "sista-minuten"-ångest som jag inte har skrivit nåt här. Jag skulle egentligen ha varit ut i lördags, men jag kände under dagen att jag hade varken tid eller råd att gå ut. För det första kunde jag verkligen inte slösa pengar på att betala in mig på nåt ställe. För det andra kunde jag verkligen inte riskera att må dåligt på söndagen. Så trots att jag skämdes ögonen ur mig, fick jag ringa Emelie och berätta läget. Jag hade kunnat bli med på förfesten och sen gått hem, men hon märkte på mig att jag inte var så sugen på det (även om jag försökte dölja det för jag ville bara vara en bra vän) så hon tyckte inte det var värt de.
'
Och jag förstår henne.
'
Men det känns jättetråkigt när jag vet att nån jag verkligen bryr mig om blir arg och besviken på mig. Jag mådde så dåligt när vi hade lagt på så jag blev bara sittandes vi bordet som ett kolli. Marcus försökte stötta mig och säga att jag gjorde rätt som valde skolan. Något jag innerst inne vet. Jag vet även att jag är en otroligt bra vän. Jag är kanske inte världsbäst på att höra av mig (eller skitdålig på det rättare sagt). Men jag är den som alltid finns där om det händer nåt. En som (tyvärr) offrar mycket av min egna tid för att ställa upp på andra, vilket var det som gjorde att jag hamnade i den här situationen.
Jag kräver inte mycket som vän heller direkt. Bara en tanke då och då. Även om jag inte visar det speciellt bra så tänker jag otroligt mycket på mina kompisar. Även dom jag knappt har kontakt med. Det finns vissa av mina kompisar som jag verkligen saknar otroligt mycket. Men jag säger det inte.
'
Så det här är ett meddelande till mina nära vänner:
'
Du är viktig för mig. Du kanske inte tror att du är det, men det gör du.
'

Fiseskrutten min

'
'
Vad skulle jag ta mig till utan dig? <3

Onsdag? Redan?

Är det bara jag som springer runt i ett hamsterhjul? Det känns som om varje dag är precis lik den andra. Varför? Jag vaknar, vickar på tårna, äter och sen tränar jag på kvällen. Sen sitter jag i soffan och undrar vart dagarna tar vägen. Det är inget större fel med det egentligen, men jag har så fruktansvärt dålig disciplin så det känns inte som att jag får nåt gjort. Idag hade jag avsatt hela dagen till att skriva labbrapport.
'
Jo men det gick ju bra!
'
Jag kan ungefär såhär långt:
'
"ELISA står för enzym-linked immunosorbent assay och är en biokemisk metod som framför allt används inom immunologin för att detektera antikroppar och antigen i prover."
'
Visst, jag har alltid arbetat bättre under press, något jag tydligen ärvt efter min far. Men det här är ju löjligt! Jag måste ju få mer gjort. Det positiva är i alla fall att jag fått dom andra delarna gjorda. Så egentligen inbillar jag mig att jag ligger bra till. :P Men snart sitter jag där med hjärnan på högvarv med en gnutta panik och funderar på varför i helsike jag väntade ända in i sista minuten på att skriva rapporten. :P
'
Vad händer annars då? Jo, idag fick jag finbesök av Emelie så vi umgicks några timmar. Hon hade lite dötid mellan skolan och ett möte här i stan och inget skoj att göra så hon kom hit och fick mat istället. :) Så vi skvallrade lite och skrattade massor. :) Jag har även fått ett mejl från Ingalill idag:
'

Jeanette!

Sök upp Ann-Britt Höglund  i korridoren till vänster om studentcentrum så får du alla papper!

Vi försöker fixa det här så snabbt som möjligt.

Mvh

Ingalill

'

Hon hade i sin tur fått ett mejl från universitetet i Italien:

'

thank you very much for your nice e-mail and for the informaton that a Swedish student is coming next fall! Francesco is very happy in having your student in his lab and of course I am glad for this opportunity too. So please proceed in sending me her Application form and Learning Agreement. You can indicate in these forms that the student will accomplish a Research project focused on "The role of GSTpi in the regulation of redox signaling" and that her tutor will be Dr. Francesco Galli.

'

Så nu verkar det som om jag inte har något annat val än att åka till Italien. Fast först måste jag få stipendiepengar! Något dom flesta verkar ha missat. Men det löser sig nog. Nu ska jag sova, för imorgon är det fullt upp.

'

Sov gott alla!


Löpare?

Jag har alltid varit en explosiv löpare. Jag har haft hyfsad kondition, men framför allt så har jag alltid varit snabb. Nu dom senaste åren har jag dock valt att fokusera på att bygga upp min kondition. Bli en "långdistans"löpare. När jag flyttade till Göteborg slutade jag i stort sett med all träning, och min fysiska form/ork blev helt åt h-vete. När jag då insåg detta var det mer eller mindre försent.
Anledningen till att jag slutade var för att verkligheten kom som ett slag i ansiktet, och jag var inte helt beredd på att ta hand om mig själv, ett hushåll och samtidigt försöka rädda min relation. Det fanns ingen energi. Och ju mindre jag tränade, desto mindre orkade jag. Ond cirkel?
'
Onekligen.
'
För dom som inte vet det så krossade jag baksidan på min knäskål också ca 1 år innan jag flyttade hemifrån. Det gjorde det svårare för mig att träna, för jag fick inte springa på hårt underlag, spela fotboll eller innebandy för den delen. När jag försökte träna styrketräning gjorde det bara ont och jag tyckte inte alls om att cykla. Men efter alldeles för lång tid, så bestämde jag mig för att ta mig själv i kragen. Mycket tack vare Marcus. :) Han visade hur kul det kan vara och träna. Sen hjälpte mina älskade föräldrar till också och pushade mig att börja löpträna i skogen. I början var det mer psykiskt jobbigt än fysiskt, trots att mitt hjärta bultade så jag trodde det skulle hoppa ur bröstet på mig när jag skulle springa 2,5 km. Det var tortyr att inse att jag var i så dålig form. Och jag var väl medveten om att allt var mitt fel. Vem skulle jag annars skylla på?
'
Men jag lyckades pressa mig själv till att gå från att hålla på att dö när jag sprang 2,5 km till att kunna springa 1 mil på en sommar.
'
Sedan dess har jag försökt hålla igång med löpningen, men när jag kom till Shanghai gick min mp3 sönder. En lika viktig del i min träning som mina löparskor! Så handikappad som jag kände mig, så blev mitt fokus istället på styrketräningen. Jag var helt säker på att all min kondition skulle vara borta när jag inte sprang som vanligt. Men i slutet när jag äntligen köpt en ny mp3 lyckades jag springa 4,5 km ändå. Något jag trodde skulle vara omöjligt.
'
Sen kom jag hem till underbara, fast kalla, Sverige och löpträningen hamnade ofrivilligt på is. Mitt gym ligger ganska så långt bort, och jag är medveten om hur svett jag blir när jag springer, så då lockar det inte att gå hem med is i ansiktet. Fast nu har solen återvänt till Sverige, och temperaturen stiger för varje dag som går. Detta innebär såklart att mina ursäkter för att inte springa är borta. Så igår ställde jag mig återigen på löpbandet. Återigen med tvivel i mitt hjärta gällande min kondition. Mitt mål var att springa 10 min. Jag sprang 5,5 km på mindre än 30 min.
'
Och då spurtade jag i 2 min på slutet. ;)
'
Idag får det bli styrketräning. Rygg och biceps står på schemat. Jag har planerat att jag ska försöka springa 2 gånger i veckan nu framöver och köra styrketräning 3 gånger så jag får träna igenom hela kroppen. ;) Som uppladdning idag fick det bli kycklingfilé med ungsrostad kompott av potatis, rödlök och röd paprika. Supergott! Snart är det dags för mina träningskläder. Men först: Biggest loser! :D
'
'

Tonfisk

Idag gick jag upp oförskämt tidigt, vilket var tur, för jag tvättade av mina sminkborstar (något jag har skjutit på alldeles för länge) och gjorde en pastasallad med tonfisk till lunch. Problemet var bara att nu luktar min väska och allt i den, även då mitt usb-minne tonfisk. Inte så roligt! :D Men dagen idag var väldigt lugn för övrigt och vi pratade lite om labben vi har nu. Så mitt uppdrag idag var att läsa igenom 5 artiklar om blodgrupperingsdetektion. Förutom att göra det så har jag plockat lite här hemma, för mitt älskade yrväder Marcus lämnade hela lägenheten så det såg ut som ett bombnedslag här. :P Men det var det värt, för det innebar att vi hade tid att gosa istället för att han skulle städa. :)
'
Idag har jag för övrigt fått reda på att jag var varmt välkommen till Italien för att göra mitt examensarbete, vilket känns skitkul! :) Nu gäller det bara att jag får ett bra stipendium så jag har råd att åka. :P När jag berättade det för Marcus var han dock måttligt road. :/ Innerst inne vet jag att han är glad för min skull, men jag tror han fått för sig att det kommer bli lika jobbigt denna gång som det var när jag var i Kina. Men nu tar det bara 3 timmar att flyga hem kontra 20 timmar som det tog till Shanghai. :P
'
Så jag är inte orolig. Jag kommer kunna åka hem ofta. Hade jag inte kunnat det hade jag inte ens funderat på det.
'
Sak samma. Jag ältar Italien-förslaget i mitt huvud hela tiden. så jag ska inte tjata för mycket om det här. ;)
'
Helgen har varit skitkul och vi firade Robert som fyllde 25 år den 10/3. Jag gjorde en jättefin rosa prinsesstårta till honom med chokladbotten, vanilkräm och hallonsylt som fyllning och dekorerade med florsocker, 3 rosor och kristyr. :) Den blev jättepopulär! Robert trodde först att jag hade köpt den, för han tyckte att den var så fin. :) Då blev jag stolt. Annars så drog jag och Marie och tränade, vilket var kul. :) På kvällen åkte jag och Marcus på förfest hos Jonas, Marcus kompis, för han hade inflyttningsfest. Jag skrattade konstant när vi var där. Sjukt härliga människor som alla var i god form. :) Marcus skrattade ett tag så han fick tårar i ögonen.
'
Nu ringde visst min älskling, så vi får ta resten sen, för jag ska träna idag också! :)
'
Pussåkram!

Snutten

Nu är min älskling hemma! :D Jag är så glad över att få vara med honom igen, och gårdagen blev över förväntan trots att jag visste att det skulle bli bra. :)
'
Myspys! :D
'
Idag har vi varit ute och handlat lite saker, men främst födelsedagspresenter till Robert, Marcus bror, som fyllde 25 år igår. (Grattis brorsan!) ;)
'
Vi har även handlat lite för jag har lovat att göra en tårta till honom. ;) Bild på den kommer senare, så jag inte förstör överraskningen för honom. :)
'
Nu ska vi snart byta om och dra och träna. :) Jag har även en "träningsdejt" imorgon med Marie i Hagfors så vi har nåt att göra när pojkarna ska leka i garaget. ;)
'
Ha en bra kväll! :)

Bubblar!

Och nej, det beror inte på att jag har ätit nåt dumt! :D
'
Just nu är jag bara lycklig, för jag har fått min rapport av Sarah, så jag kan fixa den. Vilket sparar mig både en massa tid och pengar. :) Men sen har det hänt massa andra bra saker också!
'
Bl.a så har jag fått sommarjobb! :D
'
Chefen för Laboratoriemedicin Norra Värmland ringde och ville att jag skulle jobba hela sommaren, vilket passar mig bra, för jag vill tjäna en massa pengar! :) Det roliga var att hon vill att jag ska jobba i Hagfors, Munkfors, Sunne och Torsby (Fast inte så mycket i Torsby då för det är så långt bort). Det känns så otroligt skönt att ha det klart nu, för även om hon lät jättepositiv när jag pratade med henne sist, så vet man ju aldrig!
'
Men nu är det klart och jag är överlycklig. :)
'
Och som grädde på moset så kommer Marcus hem idag! <3 Jag har saknat honom jättemycket, för vi har inte setts på nästan 3 veckor. :( Men det blir så när han jobbar, och jag respekterar att han vill jobba så. :) Vi får det ju alltid att funka ändå, så jag har inte mycket att klaga på. :)
'
Jag är så glad nu så det stör mig inte ens att det snöar ute. :) Däremot ska jag städa så det ser fint ut när min snutt kommer hem. :)
'
'
Älskar dig Marcus!

Open Office

SKITDATOR!!! Skitprogram! F-n i h-vetes j-vla *PIIIIP*!!!!
'
Det går inte bra nu. Jag försöker fixa min labbrapport så jag får den ur vägen, men min dator har fått för sig att den inte kan öppna dokumentet! Vad fasen ska jag göra? Och den har inte fattat att filen ska vara sparad på mitt USB-minne heller så jag hittar den inte.
'
Morr!
'
Då blir det bara att åka in till Uni och försöka fixa det, men jag VÄGRAR göra det i det här vädret! Fixar frågorna till den senaste labben istället.
'
'
'
'
Men jag har nåt att se fram emot i alla fall: Träningen ikväll! Ska bli skönt att få träna av sig lite av dom aggressionerna jag fick av datorproblemen nu...
'
Gårdagen var förresten skitrolig, och jag träffade jättehärliga människor. :) Så tack gumman för att du drog med mig! <3
'
PussåKram!

Fettisdagen!

Och det finns inte en semla i sikte. :P Fast på nåt vis kanske jag kan lyckas införskaffa mig en. :P I övrig idag så ska jag äta lite nu, träna lite sen, skriva lite och ikväll ska jag iväg på PartyLite. Förhoppningsvis har värdinnan bakat nåt gott, så jag har nåt att göra när dom visar mig alla ljus som jag garanterat inte kommer att köpa. Inte för att jag har något emot PartyLite, för dom gör många fina saker, men jag har verkligen inte råd att lägga ut så mycket pengar på ljus för tillfället. :D
'
Ljus i all ära, men jag vill hellre lägga onödigt mycket pengar på fina vårkläder! ;) Jag har hittat massor av söta saker på hm.com/se. Men det får vänta tills nån ger mig en massa pengar. :)
'
'
Nej, mat var det ja. :) Ha en bra Fettisdag!

Viva Italia!

Venedig. Sensommar. Italiensk mat morgon, middag och kväll. Vin från närliggande gårdar. Mode. Stränder. En upplevelse utan dess like. Utan att det kostar mig något.
'
Nu kanske ni funderar på vad jag pratar om? Det är nämligen så att jag har möjlighet att åka bort och göra mitt examensarbete i Italien i 20 veckor. Pengar finns att få genom diverse stipendiefonder, och jag får minst 200 euro i månaden för att vara borta. Vad jag har hört skulle även boendet vara rätt så billigt.
'
Vad är det då som stoppar mig?
'
Kärleken såklart. :P
'
Marcus vill inte att jag ska vara borta längre än 20 dagar, vilket inte stämmer överens med dom krav alla andra ställer på mig om jag ska få åka iväg. :( Jag vet att han aldrig skulle hindra mig på riktigt, men jag vet samtidigt hur jobbigt det var när jag var i Kina i 3 månader på praktik. :( Jag vill inte behöva utsätta varken honom eller mig för det igen.
Men får jag pengar kan jag åka hem relativt ofta och han kan komma och hälsa på mig. Men är det kanske istället bättre att söka examensjobb här hemma, för då blir det mindre krångel och jag kan ändå söka studiestöd så blir det kanske inte så illa ändå? Eller? :S
'
Han och jag kan ju alltid åka utomlands själva någonstans om jag får studiestöd. Och i det långa loppet så skulle ju det nästan vara roligare. Jag har länge velat åka på en "kärlekssemester" med Marcus, och för hans del är ju inte den ekonomiska biten av en resa några problem direkt. Beroende på om han väljer att köpa en ny bil vill säga, men jag tror han löser det hela jättebra ändå. Han är så ekonomisk min snutt!
'
Vad vill jag då?
'
Självklart lockar det enormt mycket att få åka till Italien. Men jag kommer ju få åka dit själv i så fall vilket inte är så skoj. Men samtidigt har jag inga bekymmer direkt att skaffa nya vänner. :/
'
Aaaaaah! Jag blir tokig! Jag har bara några veckor på mig att bestämma mig och jag vet inte alls vad jag vill. Skulle jag bara kunna ta med mig Marcus skulle det inte vara några tvivel. Men han betyder så oerhört mycket för mig, även om jag vet att vårt förhållande är starkare än så. Det var en mycket värre situation när jag var i Kina och det klarade vi galant.
'
Oh well... Jag kan i alla fall glädja mig med att labben är klar nu, så jag är "ledig" resten av veckan. Så nu blir det en massa rapportskrivande framöver så jag kan lägga det bakom mig. Men ikväll ska jag träna så jag får rensa kroppen och knoppen. Det är steg ett.
'
Imorgon blir en bra dag. Det är fettisdagen och jag ska med Emelie på lite dumheter på kvällen som jag ser fram emot. :) Emelie är en sån härlig tjej för hon lyckas nästan alltid få mig på bra humör. Hon ger otroligt mycket som vän, och bryr sig verkligen på riktigt. Så även om jag garanterat inte kommer köpa något imorgon så vill jag ändå vara med Emelie. :) Så imorgon blir en bra dag. :) Jag ska även försöka träna på dagen innan vi åker så har jag det gjort. :)
'
Nu ska jag snart byta om! Friskis here I come! :)
'
'
'
'
Nån som kan se mig sittandes här till hösten? :)

Born this way

'
'
It doesn't matter if you love him, or capital H-I-M
Just put your paws up
'Cause you were born this way, baby

My mama told me when I was young
We're all born superstars
She rolled my hair, put my lipstick on
In the glass of her boudoir

"There's nothin' wrong with lovin' who you are"
She said, "'Cause He made you perfect, babe"
"So hold your head up, girl and you you'll go far,
Listen to me when I say"

I'm beautiful in my way,
'Cause God makes no mistakes
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret,
Just love yourself and you're set
I'm on the right track, baby
I was born this way
(Born this way)

Ooo, there ain't no other way
Baby, I was born this way
Baby, I was born this way
(Born this way)
Ooo, there ain't other way
Baby, I was born this way
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don't be a drag, just be a queen
Don't be a drag, just be a queen
Don't be a drag, just be a queen
Don't be!

Give yourself prudence and love your friends
Subway kid, rejoice the truth
In the religion of the insecure
I must be myself, respect my youth

A different lover is not a sin
Believe capital H-I-M (hey, hey, hey)
I love my life, I love this record and
Mi amore vole fe yah

I'm beautiful in my way,
'Cause God makes no mistakes
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret,
Just love yourself and you're set
I'm on the right track, baby
I was born this way

Ooo, there ain't no other way

Baby, I was born this way
Baby, I was born this way
(Born this way )
Ooo, there ain't other way
Baby, I was born way
I'm on the right track, baby
I was born this way

( Queen ,
Don't be , Queen )

Don't be a drag, just be a queen
Whether you're broke or evergreen
You're black, white, beige, chola descent
You're Lebanese, you're orient
Whether life's disabilities
Left you outcast, bullied or teased
Rejoice and love yourself today
'Cause baby, you were born this way

No matter gay, straight or bi
lesbian, transgendered life
I'm on the right track, baby
I was born to survive
No matter black, white or beige
chola or orient made
I'm on the right track, baby
I was born to be brave

I'm beautiful in my way
'Cause God makes no mistakes
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret,
Just love yourself and you're set
I'm on the right track, baby
I was born this way, yeah!

Ooo, there ain't no other way
Baby, I was born this way
Baby, I was born this way
(Born this way )
Ooo, there ain't other way
Baby, I was born this way
I'm on the right track, baby
I was born this way

I was born this way, hey!
I was born this way, hey!
I'm on the right track, baby
I was born this way, hey!

I was born this way, hey!
I was born this way, hey!
I'm on the right track, baby
I was born this way, hey!

Turnering

Dom senaste dagarna har varit så sjukt långdragna. Labben har gått åt helsike för allihopa, så vi har felsökt en massa dagar nu. Tillslut fick vi lov att använda en ny metod, för reagensen visade sig vara för gammal, och våra bakterier var visst motvilliga att ta emot vår gen.
'
Dumma, dumma bakterier! :P
'
Men nu har vi kommit relativt långt, men för min del har det knappt hänt nåt. Det finns inte mycket jobba att göra, utan det är mest väntetid i denna labb. Men jag har haft många, långa och intressanta diskussioner. :) Det har även lett till att jag fick vara med och spela innebandyturnering idag. :) Det var arrangerat av KRIK vilket är en kristen idrottsförening. Själv är jag inte troende, men jag respekterar att folk tycker olika.
'
I alla fall så länge jag får tycka som jag vill. :)
'
Men det var riktigt roligt att spela igen! Vi kom till kvartsfinal, och jag gjorde två mål. ;) Men jag måste ha fått ansträngningsastma eller nåt, för det var jättejobbigt att springa! Nu var det ju vääääldigt längesen jag sprang, men jag minns att det gick mycket lättare då. ;) Kan ju kanske vara dålig kondition också.
'
Men det erkänner jag aldrig! :D
'
Nu ska jag försöka få i mig mat (Har ätit skamligt dåligt idag!), och skriva lite på labbrapporten. I övrigt så händer det nog inte mycket. Större delen av morgondagen kommer nog också dedikeras till att skriva på rapporten. :) 
'
'
Det här är lite av det vi gör nu. ;) Ha en bra lördag allihopa! <3

Arbetsledare

Jag vaknade och kände mig riktigt pigg imorse av någon anledning. Jag var inställd på en långdag i skolan där vi skulle denaturera, neutralisera, prehybridisera och hybridisera våra membran som vi skulle blotta våra bakteriekolonier på. ;)
'
Meeeeen... Som vanligt blir det alltid något som går åt skogen. Denna gången var det att vi fick bara vita kolonier, när det egentligen skulle bli vita och blå. Att bara få vita kolonier innebar att allt skulle ha gått FÖR bra. Alltså måste något vara fel, för det blev så för alla. Läraren anser tydligen att vi inte är nog bra för att så såna resultat. Så dagens uppgift var att vi ska reda ut vad som har hänt. Men alla kunde inte vara med och göra det. Det innebar att jag hade valet att sitta i skolan i 3 ½ timme och inte göra nåt, eller sitta där i 2 ½ timme och sen ansvara för elforesen eller åka hem och fixa saker hemma i 3 ½ timme.
'
Svårt val liksom. ;)
'
En kille i min klass hade sagt att han gärna ville vara med på elforesen, så jag delegerade det arbetet till honom så hoppade jag på första bästa buss hem. :) Så nu har jag ätit lite mellanmål, och ska ta tag i tvätten och disken. :)
'
Jag kanske ska bli arbetsledare när jag delegerar arbetet till alla andra så jag själv kan få åka hem och ta det lugnt? Är det inte så arbetsledare gör? ;)
'

Finally!

Nu ska jag iväg och träna! Det fick bli lite sent idag, men det var det onekligen värt. ;)
'
Nu tycker jag att min älskling ska komma hem, för nu saknar jag honom alldeles för mycket. :( Träningen får distrahera mig så länge. ;)

Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0