GPx

Eftersom alla bokstäver i min titel blir stora kanske det ser dumt ut. Men det ska stå GPx. Kan nästan garantera att ingen av er blev speciellt mycket klokare på det, men så är det i alla fall. ;) Arbetet går bra, och vi har i stort sett visat att vårt ämne PhSeZnCl agerar som en GPx mimic. Den härmar alltså GPx egenskaper. :P Vilket är bra bevis!
'
Som väntat är det massor att göra nu, och jag är fortfarande kvar på labbet. Ska snart läsa av plattan och avsluta det sista så kan jag gå hem sen. :) Idag fick jag också besök av Lucas kompis som ska till sverige! Jättetrevlig kille, och jag tror han kommer ha det superbra i Karlstad. :) Fast för att göra det så bra som möjligt lovade jag honom att hjälpa till om det var nåt han behövde. :) En annan rolig sak är att min rumskompis Carmen kom igår! :) Hon är ett riktigt yrväder, men shit vad roligt jag har med henne! :) Hon är en sån gullig person! :) Så vi pratade massor om träning, jobb, massage, hår mm. Riktigt tjejprat alltså! ;)
'
Nu måste jag fortsätta jobba! :)
'
Hoppas ni har det bra där hemma. :)

Kämpar

Japp, nu kämpar jag faktiskt. Inte för något superjobbigt, som mitt liv, eller så, men jag kämpar för att komma tillbaka på fötter igen efter smällen i fredags. För den som missade det så har jag INTE varit i slagsmål, utan åkte på spysjuka/matförgiftning deluxe. Har fortfarande ingen större matlust, men jag är inte dum så jag vet att jag måste äta även fast det går tungt. :/
'
Förhoppningsvis blir jag klar med jobbet i nog bra tid för att hinna med lunch på stan, för jag är fortfarande lite för paranoid för att äta hemma. :P Korkat, jag vet, men det är så jag känner. :P Det jag gör idag är att stimulera cellerna och förberede inför våra experiment. Det vi har som plan att studera nu är om vårt ämne (PhSeZnCl) mimikerar ett annat ämne nämligen GPx. Om vi hittar resultat för att det gör det och vi får en bra pellet från våra stimuleringr så ska vi göra en SDS-page för att undersöka effekten på JNK och Erk. Och sen är vi typ färdiga. Låter kanske enkelt, men det kommer bli otroligt mycket arbete nu i ett par veckor till. Fast det kan jag ta, för då kanske jag kan vara ledig när Marcus kommer hit. :) Dessutom tycker jag att det är riktigt spännande nu när vi börjar få så bra resultat! :) Jag får verkligen lära mig mycket här och det är väldigt utvecklande! :) Drömmen är ju att jag någon dag ska kunna ta mig in på forskningsområdet, så att få arbeta på ett ställe som i stort sett bara är fokuserat på forskning är hur kul som helst. :)
'
Min jobbkompis Luca berättade förresten förra veckan att hans kompis ska ut och göra erasmus-utbyte i Sverige nu till våren, fast han visste inte vart. Idag fick jag höra att han ska till Karlstad! :D Så han ville jättegärna träffa mig och prata lite, vilket jag såklart ställer upp på! :) Roligt att dom vill komma till Sverige tycker ja! :) Så på onsdag ska jag försöka träffa dom två. :) Nu ska jag fortsätta leka med mina celler och se hur dom mår efter att ha blivit "ompysslade" med H2O2. ;)
'
'
Puss på er finingar! :)

Humor! :)


Spysjuka

Det bara small till så var jag helt plötsligt jättesjuk. Precis som det brukar när det gäller spysjuka. Eller matförgiftning eller vad det nu kan ha varit. Natt till fredag sov jag i alla fall väldigt dåligt, för jag hade magsmärtor som bara blev värre och värre. Sedan vid 6-7 vaknade jag och då var det kört. Jag tänker inte gå in på några detaljer, men jag var RIKTIGT dålig. Alla som varit med om det själv vet vad jag pratar om. Har du aldrig åkt på spysjuka så be till Gud att du aldrig gör det.
'
Det är inte vackert kan jag lova.
'
Så min gårdag var allt annat än rolig. Lyckades få i mig ett par små clementiner, en halv brödbit och några "ostkrokar" men bättre än så blev det inte. vid 19 lyckades jag krypa ner till automaten och köpte ett par 0,5l coca cola flaskor så jag skulle få i mig lite vätska och socker. Jag tvingade i mig en, men sen sa det stopp. Det gick liksom inte att få ner något. Och samma har det varit idag. Trots att jag mår bättre så går det tungt att äta. Jag har varit allt annat än aktiv både igår och idag, så det finns inte mycket att berätta.
'
Nu vet ni i alla fall varför jag inte skrivit nåt. :P Hoppas bara jag är ordentligt frisk tills på måndag.
'
'
Såhär såg det ut på båda sidor om bilarna. Hur dom tänk att den andra skulle kunna ta sig ut vet jag faktiskt inte.
'
'
Får hela tiden höra att jag är blond. För det mesta nekar jag till det, för jag ser inte mig själv som blond, men här kan jag erkänna att jag ser blond ut. :P Som tur är har jag bokat in mig på klippning och färgning när jag kommer hem. :) Inte för att det är når fel med blondiner, men jag föredrar att vara brunett. :)
'
'
'
Min lekplats ;)
'
Nu ska jag fortsätta mitt serie-marathon. :P "Supernatural" är det som gäller nu när jag sett alla avsnitt av "Heroes". :) Hoppas ni får en bra kväll! :)

Vändning!

Nu skulle jag vilja skriva ett lååångt inlägg med bilder om min dag. Men internet är så sjukt segt så det blir lite svårt. :P Kan säga att den började riktigt dåligt, och allt kändes dumt. Jag var bitter helt enkelt. Vilket jag varit i några dagar nu känns det som. :/ Fråga mig inte varför, det har bara varit så. Trots alla bra saker som hänt så har det varit något som gnagat på i mitt lilla huvud. Men efter ett oväntat samtal från min syster så vände allt och dagen blev superbra! :)
'
Så TACK Marielle för att du är som du är! :) Du är helt enkelt underbar. <3
'
I alla fall har jag jobbat på som vanligt, men blev klar tidigt. Luca kom och hälsade på och berättade att Marta sagt massa fina saker om hur duktig och effektiv jag är, så det var skoj! :) Så när han ändå var där bjöd jag med honom på lunch som jag lovade att betala. Slutade dock med att han INSISTERADE på att betala och vi hade riktigt trevligt. Sen handlade jag i min favoritaffär med lokala produkter och traskade hem. Väl hemma slängde jag i mig lite uppladdningsmat och drog på träning. Blev ett hårt men skönt pass, och jag hann hem lagomt i tid för att äta mat i matsalen. :)
'
Nu är det bara ett par veckor kvar innan jag får efterlängtat besök från Sverige. Mamma och pappa kommer, efter det kommer Marcus hit. Gissa om jag lägtar?! :D
'

Hemin

Sitter ni och funderar på om jag stavat fel i rubriken? Eller sitter ni och rynkar på näsan och funderar på om jag är full? Kan ju vara så att det betyder något spännande på italienska också, så ni kanske går i dom tankebanorna? :P
'
För att få er att inte slita er i håret så kan jag informera om att det är ett ämne vi använder i vårt experiment nu. :) Mer specifikt så använder vi Hemin i olika koncentrationer för att få våra K562 (myeloiska leukemiceller) att proliferera (utmogna) till att bli erytrocyter (röda blodkroppar). :P Tanken är att cellerna i utmogningsprocessen ska producera ROS (reactive oxygen species). Cellerna producerar även ROS när dom är stressade av t.ex toxiska ämnen.
'
Detta mäter vi sedan med två olika metoder. En probe som mäter innanför och en söm mäter utanför cellen. Sen testar vi hur många celler som lever i proverna med hjälp av MTT. Vi mäter även thioler som är en form av antioxidant och proteiner i cellerna. Som grädde på moset så kör vi även en SDS-page för att se om vi har gener som kodar för glutathione. :)
'
Kort och gott så har jag miljoner saker att göra. Kanske inte låter som mycket att hänga i granen (äntligen är det lämpligt med julreferenser igen!), men varje sak tar lååång tid och det är massor av arbete bakom. Massa reagenser, sterilteknik, uträkningar, spädningar, inkubationer mm. T.ex testar vi nu vilken koncentration av Hemin som är bra, och vilken inkubationstid som ger bäst värden. vilket innebär en massa pyssel.
'
Men men! Jag tänker inte tråka ut er (Marielle) med för mycket detaljer om vad jag jobbar med. ;) Istället kan jag nämna att jag har haft finbesök hela helgen! Line hälsade ju som sagt på, vilket var skoj! :) Vi traskade runt i stan, kikade på lite sevärdheter, åt massor med god mat, kollade på film, gick på marknad, gick till ett par barer, pratade MAAAASSOR mm :) Min hals blev jättearg på mig för att vi pratade så mycket, men det var skoj. :) Lite ovant att prata svenska bara. :P Mitt vokabulär har minskat drastiskt sen jag kom hit. T.ex var jag ute och gick en dag och så kände jag plötsligt en äcklig doft. Det första jag tänkte var att det luktade liksom: "Hmmm... Jord... Bajs". Precis så luktade det. Jordbajs. Sen efter mycket om och men kom jag på att man kan ju även säga kompost om man vill vara fin i kanten. Fast jag tycker såklart att jordbajs var otroligt fint uttryckt.
'
När vi var ute fick jag även en höra en replik jag aldrig hört förut bortsett från serien "How i met your Mother". Istället för "Ted" sa dock den här killen: "Haaave you met Carlos?" När jag sa nej frågade han om jag ville träffa Carlos. Jag sa åter igen nej. :P Inte för att vara otrevlig eller så men jag orkade inte med det där. :P Så jag träffade aldrig Carlos. :) Och jag mår bra ändå. :)
'
Det händer så mycket just nu, och det mesta är positivt. :) Har fått jättemycket beröm för mitt arbete och vi har fått bra resultat. Jag har även fått beröm för min hy (Skitskoj att höra faktiskt!) och massa annat. :) Så jag är glad. Fast trött. :) Har inte hunnit vila upp ordentligt, men det kommr. ;) Snart jul ju! :D Ååååh vad jag längtar!
'

Bloggpaus

Nu är Line här! :) Känns superbra att äntligen få besök från Sverige! :) Så idag har jag visat henne runt lite, vi har ätit pizza och sett på film. :) Jättemysigt! :) Får hoppas att hon får det bra här bara så hon inte blir uttråkad. :P Imorgon måste jag in till labbet och jobba lite, och Line ville bli med. :) Så imorgon får jag sällskap på jobbet! :) Inte varje dag det händer. ;)
'
I alla fall så kommer det antagligen bli en liten bloggpaus nu. Bara över helgen, men ändå. :) Ska försöka hitta på så många roliga saker som möjligt nu när jag äntligen har en "gammal" kompis här. :)
'
Annars är det bra med mig, för den som undrar. :P Blev med några kompisar ut häromdagen, vilket slutade i att vi gick ut och dansade, blev jagade en sväng när vi skulle hem av en man som ville att vi skulle ge honom pengar (mindre skoj!), Daniel ska ge mig giftemålskryddor (?), massa skratt och dumheter. Hade även en springtävling, fast det blev oavgjort. ;) Kom hem på tok för sent och sen lyckades jag bli matförgiftad. Snabbmat är som att spela rysk roulett här. :P Har man tur slipper man magsmärtor. ;)
'
Nu måste jag sova!! Ska bli kul att höra om Line lyckades sova nåt när vi träffas igen imorgon. ;)
'
Hoppas ni har det bra! :)
'

Förvirrad

Stackars Marta är sjuk. :( Hon är jätteförkyld men är ändå här och jobbar för fullt. Vilket gör att jag får dåligt samvete när jag springer runt och tycker synd om mig själv för att jag sovit dåligt. :P Människan får ju knappt luft! :/ Men hon labbar och planerar som vanligt. Känns som om upplägget ändras varje dag bara, vilket är sådär. Jag skulle hellre vilja följa en ordentlig plan, men såhär blir det när man jobbar med celler. Det är inte alltid dom är med på noterna. Cellerna vi har nu verkar för övrigt må bra. Vi håller på med varsitt experiment nu där jag jobbar med att stimulera cellererna med H2O2 och Marta med ett syntetiskt ämne som heter Hemin för att se om cellerna producerar ROS (reactive oxygen species) efter vi stimulerat dom. För att undersöka detta kommer vi göra två tester på vardera stimuli: Amplex red och DCFH.
'
Hoppas bara att det blir bra nu!
'
Idag har jag även fixat rum till min kompis Line som kommer på torsdag. :) Jag trodde inte det skulle gå att få något på studenthemmet där jag bor, eftersom hon inte är en släkting, men jag ville samtidigt inte ljuga. Så jag sa sanningen och frågade ändå och det gick bra! :) Så jag blev supernöjd. :) Så får hon se hur jag har det. ;)
'
Mot alla odds kom jag iväg på träning igår också! :) Körde som vanligt styrka och sen 30 min crosstrainer. Tror inte LIne blir så glad om jag lämnar henne för att gå till gymmet när hon kommer hela vägen från Sverige för att hälsa på mig, så jag får passa på att träna dom här tre dagarna innan hon kommer istället. :)
'
Inte länge kvar nu innan jag kommer hem heller! :D Längtar som bara den tills jul! Hoppas bara familjen får tummen ur och kan skriva nån sorts önskelista till mig. :P Jag skickade nämligen en låååång önskelista till dom (Mest saker så jag kan baka/laga mat) och som svar från min kära syster fick jag: "Du är allt bra konstig du :)"
'
Och det är jag onekligen! Och stolt över det. :) Blev överlycklig igår när jag hittade en affär inne i centrum som sålde lokalproducerade varor! Köpte lite fruk och en chokladbit, och jag måste erkänna att clementinerna jag köpte var nog dom godaste jag någonsin smakat! :D Saftiga, lagomt syrliga och ändå söta med en mjuk och fin konsistens. Asbra!! :D Ska faktiskt ta och äta en nu medans mina celler inkuberar. :P
'
Ha en bra dag!
'
'
En del av gårdagens lunch, även kallad "Primi"
'
'

Lyxlunch

Efter att ha utrett om PhSeZnCl stör våra mätningar med Amplex red idag så fick jag sluta relativt tidigt faktiskt (kl 14.15)! :) Vilken passade ypperligt eftersom jag hade ärenden inne i stan. Bland annat skulle jag handla och gå till banken och betala hyra. :) Så när jag ändå var där inne passade jag på att äta lunch på en restaurang. :) Det var en jättemysig restaurang som låg på en sidogata längs med huvudgatan. Åt jättegod mat, och blev jättemätt och belåten. Jag tog en lunch completo, vilket innebär att man får välja primi (oftast någon typ av pasta), secondi (kött), contorni (tyå sallad) och sen fick jag vatten och en brödkorg till det. Jag valde pasta i tomatsås med basilika, kycklingklubbor och en grönsallad. Mumsigt som attan var det! :) Nämde jag att jag blev mätt? ;)
'
Nu ligger jag hemma och myser. Laddar för att dra på träning snart. Men först måste jag få varva ner. :P Nu är det bara ett par dagar kvar innan Line kommer, och sen är det bara 3½ vecka innan mamma och pappa kommer och när dom åker hem kommer Marcus. :) Tiden går så fort nu! :D
'
Lorenzo och Luca drog hem tidigt idag igen för övrigt. :P Och eftersom jag inte kunde göra det fick dom order att springa minst 10 km om dom drog hem. Undrar om dom gjorde som jag sa eller ej? :P Gissar på att dom sket i mig och åkte hem för att röka eller sova. Oh, well... It's their loss! ;)
'
'
Åååh, vad jag älskar min stora rosa filt! <3

Fars dag och Ann

Idag är ingen vanlig dag! Utan idag sammanfaller två stora dagar för två viktiga personer i mitt liv. Som dom flesta vet är det fars dag idag. Dagen då vi ska hylla våra älskade pappor. :) För dom förtjänar onekligen att bli hyllade. :) Min pappa är den bästa pappan som finns i hela världen! Visst kan han vara lite envis ibland (speciellt när han har ont i ryggen), men han är ändå min superhjälte. :) Jag skulle aldrig kunna tänka mig en bättre pappa än honom, och jag är så tacksam varje dag att han finns i mitt liv. Han är så snäll, varm, rolig, charmig, intelligent, gullig och han kan verkligen ALLT! Spelar ingen roll vad man än sätter framför honom så kan han fixa det! Och det beundrar jag honom för. :) Min pappa är verkligen en karlakarl.
'
'
Men det är inte allt! Min "moster" Ann fyller 50 år idag! Vilket även hennes tvillingsyster Lena gör, vilket inte får glömmas! :) Anledningen till att jag skriver "moster" är för att egentligen är hon inte min moster. Hon är gift med min morbror Tommy. Men det spelar ingen roll tycker ja, för hon är, och kommer alltid att vara, en del av min familj ändå!
'
'
Grattis på er båda!! <3<3<3

Kastanjenötter

Jag älskar lördagar! Jag får sova ut ordentligt, jag hinner äta och träna sen kan man göra precis vad man vill, för man kan sov på söndag också! :D Gött!! Så snart ska jag skutta iväg till gymmet, sen får vi se vad som händer! Egentligen ville dom att jag skulle med till Rom i ett par dagar den här helgen, men jag fick inbjudan lite för sent tyckte jag, plus att jag behövde få vila. :P Jag får ju ändå se Rom i december så jag är inte så orolig. ;)
'
Igår var jag helt död. När jag kom hem vid 20 så drog jag iväg mig till matsalen och fick mat, sen hände det inte så mycket mer. Såg på en film som var rätt dålig. "Your highness" hette den, och Natalie Portman var med i den så jag hade stora förhoppningar. Men som sagt. Ingen höjdare. :/ Jag blev även bjuden på fest, men jag orkade inte. Trodde det var nån här på studenthemmet som hade fest på sitt rum eller så. Men när jag skulle lägga mig på kvällen och stängt av datorn och tagit bort smink mm så började jag fundera på var all musik kom ifrån. Så jag gick ut på balkongen för att kika. Då visade det sig att det var typ en konsert utanför med nåt litet band som spelade. Spotlights och massa andra lampor lös och det var en hel hög med människor där ute! :P Alla verkade ha trevligt så jag blev riktigt snopen. Tydligen hade jag missat nåt! :P Idag fick jag höra att det var nån sorts festivaldag i Italien igår för att fira Sankt Marino eller nåt sånt, och då firar man med vin och kastanjenötter. Oh, well! :D Cola och kakor gick bra det med! ;)
'
Dags att ladda!
'

11/11/11

YEEEEEES!!!! :D Läste precis av plattan och det blev HUR BRA SOM HELST!! :D Gött som fasen! Marta gav mig en high five och sa att hon verkligen gillar att jobba med mig. :) Ååååh, vad nöjd jag är nu!
'
Idag hinner jag verkligen inte träna, så det får bli filmmys istället med "godis" för att fira detta. :)
'
Imorgon ska jag bara soooova! :P
'

Fast!

Klockan är 18 och jag är fortfarande kvar på jobbet. Känns inte helt okej på en fredag. :/ Men men! Hoppas jag får bra resultat iaf, så det är värt det. :P Fick förövrigt sitta ute i solen och äta lunch idag efter mötet. Solen sken och det var ca 20 grader varmt. Åt en skitgod sallad med lax, philadelphiaost, kiwi och satsumas. :) Fick även höra att en professor här i Perugia läst min blogg för jag nämde PhSeZnCl. :P
'
Nu ska jag läsa av plattan!

Känslig

Ända sen jag kom till Italien har min mage bråkat med mig. Och trots att jag äter en varierad och rätt så bra kost så har jag ont i magen nästan varje dag. Nu tror ni att det kanske beror på stress, men det kan jag säga direkt att så är inte fallet. Anars kan man ju anta att det är nån sorts laktosintolerans eller nån annan intolerans, men min mage följer inte rätt mönster för att vara det. Tråkigt är det i alla fall oavsett vad det beror på. :/
'
Idag fick jag jbba MYCKET! Massa pyssel, vilket gjorde att jag bli rätt så irriterad när Lorenzo kom sent till jobbet och gjorde inte ett piss förutom att drick kaffe och sedan drog hem tidigt. Fast jag fick stanna till kl 18. :( Men för att se det positivt så får jag bra resultat och jobbet går framåt, plus att Marta föredrar mig framför Lorenzo för hon tycker att jag är bättre. :P Så det är ju skoj! :) När jag äntligen kom hem så hann jag inte göra mycket innan jag bestämde mig för att gå och träna istället för att äta i matsalen. Hinner liksom inte med båda när jag slutar så sent. :( Så jag körde ett hårt men roligt pass på gymmet. Det fick bli ett styrketräningspass (bröst/triceps) och sedan 30 min crosstrainer. :) Känns skitbra nu när jag orkar att pressa mig hårdare på konditionsdelen och jag känner mig mer uthållig. :) Nu ska jag sova, för imorgon ska jag upp tidigt och tillverka reagenser och sen är det labbmöte följt av experiment. Fullt upp alltså! :)
'
'
En del av av det jag gör kan ni se här. Jag har gjort en standardkurva för att mäta H2O2 i prover. Ju mörkare färg desto högre koncentration. ;)
'
'
Såhär ser det ut där jag jobar. Och jag måste nog hålla med Francesco. Det är ett av dom skitigaste labb jag någonsin sett. :P Men det funkar! ;)
'
Ha det bra godingar!

Standardkurvor

Mitt liv består nu av att producera bra standardkurvor och tillverka reagenser. Oftas går det väldigt bra, men när jag skulle väga upp 0,7 mg av ett ämne blev det lite trixigt kan jag säga! Men trots att jag har massor av jobb framför mig så är jag så himla glad över att få något ordentligt gjort. :) Jag tycker det är otroligt tråkigt att bara sitta och vänta på saker och ting. Fast det blir ju gärna så när man jobbar med celler. Det får liksom ta den tid det tar. Men nu är det fullspäckat schema, och än så länge går det riktigt bra. :)
'
Sen så försöker jag ju såklart träna så ofta som jag kan och umgås med vänner. Och eftersom jag jobbade i ett bra tempo idag och fick bra resultat hann jag med båda sakerna efter jobbet. :) Så nu är jag nöjd! Igår hade en kompis cocktail party, så jag gick dit en sväng och socialiserade. Och det var HUR kul som helst! :) Skrattade hela kvällen i stort sett. :) Han som hade festen talade även om för mig att han ville gifta sig med mig (mest för att jag gillar Jägermeister men ändå!) fast det riktiga frieriet på ett knä och så kom aldrig, så det får väl bli en annan gång. ;) Förövrigt ska han åka till Paris över helgen nu och bjöd med mig igår. Gissa om jag var sugen! Men tiden räcker inte till. :( Plus att jag ville inte tränga mig på). :P Men i alla fall så skickade jag ett meddelende till honom på Facebook som hämnd för alla gånger som han "glömmer bort" att jag inte kan italienska. ;) Såhär var meddelandet jag skrev:
'
Hej pårrä mystömten min! :D Höss ärrä märrä? :P Ärru laddad för å åk te Paris? :D Ah men just dä ja! Du pratör ju int svenska! Tänk sö körka jä kan vaar ibland du! :P Tycker faktiskt att dä kommer te å bli töligt när du ä bort. ;) Men ja höppes att ni fårt gött ändå. :)
'
Och såhär blir det om han skulle använda google tranlate för att översätta:
'
Hello parr mystömten my! :D Hoss ARRA mare? :P Ärru charged for the grade tea Paris? :D Ah, but then yes! You're talking of course int Swedish! think sun uncork hunters can vaara sometimes you! :P Does the fact that the tea will be on töligt when ä away. :) But yea hope you Sheep fattening anyway. :)
'
JAg skrattade så jag höll på att få kramp när jag skrev det och sen såg hur dom översatte det hela!! :D Om han lycka lista ut vad det står där kommer jag bli fruktansvärt imponerad! Dialekter är alltid skoj. ;)
'
Nu ska jag nog försöka sova lite så jag kan fortsätta ha ett bra tempo på jobbet resten av veckan ;)
'
'
Åååh vad jag illar snö!! Fast det är ju riktigt bra här nu också kan jag säga. 20 grader varmt med strålande sol hela dagen. :P Var på tok för varmt med jacka kan jag säga för den som är intresserad. ;)
'
Sova var det ja! ;)
Nattinatt!

Tiramisu

Jag skulle vilja skriva hur synd det är om mig, och att jag aldrig varit såhär trött och sliten i hela mitt liv. Men då skulle jag ljuga. Och vad är det för mening med det egentligen? Ljuga är dumt, så såhär ligger det till: Egentligen är det inte alls synd om mig. Ja, jag är trött och sliten, men det finns måååååånga som har det värre. :P Jag är trött för jag har sovit på tok för lite dom senaste dagarna. Först berodde det på att jag hade för mycket energi på söndagen så jag orkade inte somna på kvällen, så var det fullt upp igår under dagen och på kvällen hade vi middagen med jobbet. Middgen var otroligt bra förövrigt! Mycket god mat, gott vin och bra sällskap. Fast jag måste ändå erkänna något som italienarna antagligen skulle avrätta mig för på fläcken om dom fick reda på det. Men inget ska få hindra sanningen! So here goes:
'
Mammas "svenska" lasagne är godare... :P
'
Så med det sagt så kan jag fortsätta med att berätta att dom hade fest här igår. Hela natten. Och dom sket fullständigt i att folk behövde gå upp idag på morgonen. Så dom skrek, slog i dörrar, sjöng som galningen och levde apa. Mycket irriterande då jag verkligen behövde min sömn. Fast det verkade som om dom hade väldigt roligt om man ska se det så. :P
'
Min sömnbrist ledde i alla fall till att jag gått runt lite som en zombie hela dagen. Inte helt levande alltså. Men jobbet gick bra, trots att våra celler återigen begått harakiri. Men nu satsar vi på helt nya celler, så istället för fibroblaster från möss så odlar vi nu leukemiceller från en människa. Spännande va?! :D Jag fick i alla fall göra några experiment idag och det gick väldigt bra! Fick även beröm för att jag är så effektiv och duktig när jag arbetar. Vilket kändes roligt att höra då jag sjäv tyckte jag var otroligt seg och korkad idag (sömnbristen ni vet?). Hur som helt blev jag färdig med mitt arbete och sklle gå hem när Luca, en kille på labbet, slängde upp en stor ugnsform i famnen på mig. Gapande kikade jag på innehållet. Vilket gjorde att jag tappade hakan ännu mer! Den var i stort sett full med hemmagjord tiramisu som han gjort dagen innan! Och han ville bestämt att jag skulle ha den! :D Så istället för att träna idag så får det bli myskväll med en MASSA god tiramisu. Fast oroa er inte! Jag tänker bjuda mina vänner som bor här på den också! Absolut!...Typ... Kanske... Eller ja, fast i så fall bara liiiite! ;)
'
När jag kom hem fick jag även oväntat besök. Två tjejer knackade på och frågade om jag ville ha en gratis Red Bull. Normalt dricker jag inte Red Bull för jag tycker det är fel med energidrycker, men jag tackad för ovanlighetens skull ja och nu sitter jag här lika trött som innan jag hällde i mig den. ;) Dock är jag inte lika törstig som innan, så lite effekt hade den ju i alla fall. ;)
'
Som ni kan se är det inte synd om mig. :) Jag har det bra trots att jag såklart saknar mycket där hemma. Främst då Marcus. ;) Men tiden går fort nu och snart sitter jag hemma i soffan och drömmer mig bort till andra äventyr i nåt främmande land ska ni se! ;) Nu somnar jag snart, så jag sätter stopp här. ;) Hoppas ni haft en bra och händelserik dag. :)
'
'
Bild från google. ;)

Erasmus welcome day

Idag är det fullt upp! Började dagen med att möta upp Laura, Daniel och Ruth för att tillsammans bege oss in till staden för att gå på det obligatoriska Erasmus welcome day. Erasmus welcome day är en dag då alla nya studenter från andra länder, så kallade Ersamusstudenter, träffas. Borgmästaren för Perugia skulle ha ett tal, och många andra viktiga människor. Nu kanske han framförde ett tal, men eftersom allt var på italienska så var det relativt värdelöst för mig att förstå vad dom sa. :P Jag fattade bara några ord här och där. Men det var kul ändå! Fick massa saker i en fin liten påse, bl.a ett blått kollegieblock. Men det blocket Daniel fick var mycket finare än mitt för det var lila, så jag snodde den från honom, och han var gullig nog att gå med på det. :)
'
Efter alla pratat klart och kören sjungit 200 låtar så blev vi bjudna på "buffé" utanför. Var mest smörgåsar och något att dricka, men det var riktigt gott ändå! :) När alla var "mätta" och "belåtna" så fick vi gå med på en guidad tur i Perugia om vi ville. Egentligen kändes det lite konstigt att bli guidad sådär, för jag har ändå bott här i över 6 veckor nu, men jag tyckte det kunde vara intressant att höra lite mer om historia om staden och alla byggnader. Vår guide var i alla fall jättesnäll och VÄLDIGT positiv! Skrattade typ hela tiden och det märktes att hon älskar sitt jobb. :) Sånt är alltid kul att se! Vi kollade på dom vanligaste sakerna, och jag fick lära mig en del, även fast jag sett det mesta förut som sagt. Men trevligt var det, och efteråt passade jag på att handla. :) Nu sitter jag på rummet och tänkte passa på att läsa lite innan jag måste gå iväg på middagsbjudningen med jobbet.
'
Jag kulle gärna lägga upp ett par bilder från idag, men jag orkar inte nu. :P Tog mig över 2 timmar (!) att ladda upp bilderna igår (Japp, internet här är såpass segt). :P Så det kommer när jag får mer tid. ;) Hoppas ni får en jättebra kväll!

Kliar i fingrarna!

Vilket såklart är en metafor. Egetligen är mina fingrar väldigt lugna och det kliar inte alls. Jag har inga utslag eller så heller för den som tror det. Nej, nu pratar vi metaforer här. Egentligen hade det nästan varit bättre om det kliat i fingrarna "på riktigt", för då hade jag i alla fall kunnat göra nåt åt det. Men sån tur har jag inte!
'
Varför kliar det in fingrarna då kanske ni undrar? Eller så gör ni inte det, men jag tänker berätta ändå.
'
Jo såhär ligger det till: Jag är uttråkad. Jag vill shoppa, träna eller göra nåt annat skoj, men icke! Söndagar i Perugia är lika värdelösa som hår på någons fingrar. Dom finns där men gör ingen nytta. Allt är stängt, så det går inte att shoppa (om man inte åker utanför staden, men jag vet inte vart det ligger eller hur man tar sig dit och alla som vet det är skittråkiga och vill inte göra nåt idag), gymmet har av någon dum anledning stängt och simhallen stänger 13, vilket är helt värdelöst eftersom jag aldrig hinner dit i tid. Alla vill bara ligga på deras rum och vara tråkiga för dom flesta är bakfulla. Så alla använder internet samtidigt vilket gör att det tar 100 år att få något gjort. Men jag vill ju verkligen göra nåt!! :/
'
Igår höll jag på att tjata hål i huvudet på Marcus för jag var så uttråkad. Så efter en timme fick han nog. Men jag var fortfarande uttråkad. Så jag kollade på Heroes vilket bara gjorde mig irriterad. Missförstå mig rätt, jag älskar serien, men jag blir irriterad på hur dumma karaktärerna är ibland vilket säkert var planerat från författarnas sida. Sen såg jag massa fel dom gjort igår, och det hjälpte inte till det heller. En annan sak som jag inte förstår: Hur kommer det sig att ALLA, oavsett vilken förmåga dom än har, bara slutar använda den så fort Sylar är i närheten? :S Skitdumt ju! Kan man framkalla eld, så gör det då! Bränn skiten ur honom! Men nej då. Dom bara står där och låter sig själva bli dödade. Idioter... (Behöver jag säga att jag lätt blir irriterad när jag är uttråkad?)
'
Jag saknar Sverige nu. Då hade jag kunnat mysa hemma och sett på TV eller gått en promenad, tränat eller shoppat en massa fina saker istället för att ligga här och vara bitter. För dte är jag. Bitter. Men ska man se det positivt så har halva tiden här gått nu, och om 6 veckor får jag åka hem. Om mindre än 2 veckor kommer Line, om mindre än 4½ vecka kommer mamma och pappa och om exakt 5 veckor kommer Marcus. So the best is still to come. :)
'
'
Såhär ser det ut i mitt rum. :P Vackert ellerhur? ;) Nu ska jag fortsätta läsa!

Förhörd

Igår var jag med om något oväntat. Jag skulle ha en kort möte med Francesco för att diskutera arbetet. Fast när jag kom in dit var det som världens polisförhör!! Kändes lite kusligt i början för jag förstod inte vad han var ute efter och blev rädd att jag gjort något fel. Fast det visade sig att han ville veta vad som hänt med cellerna när dom dött (vilket visade sig vara trypsinet det var fel på eftersom en annan tjej gett oss fel trypsin med fel koncentration). Sen ville han även prata om hur vi ska läga upp arbetet framöver så att vi får bra resultat. Så det var inte så hemskt tillslut ändå. ;)
'
Efter mötet fick jag vänta oförskämt länge på att få göra något vettigt, så jag var inte hemma här förrän strax innan 19. Så då var det bara att slänga in sig lite mat snabbt och sen dra iväg till gymmet. Där tränade jag styrka (bröst och triceps) och sen nästan en timmes kondition där jag varvade crosstrainer, cykel och löpning. Känner att min kondition inte är vad den varit så då är det mycket lättar att variera övningarna så det blir roligare. :)
'
Idag är jag utbjuden av en kille som för några dagar sen uttryckte att han hade känslor för mig. Och när jag berättade att jag hade pojkvän fick han tårar i ögonen. Även fast jag berättade att vi inte kunde vara mer än vänner så vill han fortfarande träffa mig. Men det känns på något sätt... Olämpligt? :/ Det kan ju vara så att han verkligen vill vara kompis med mig, men jag vette fasen ja. Funderar på att smygundvika det där ett tag så han hinner lugna ner sig och verkligen inse att jag verkligen är upptagen. Men samtidigt vill jag inte såra honom heller! Usch och fy för sånt där!!!
'
Får ta en tur till gymmet nu istället för att ligga och grubbla på det där. Fysisk ansträningen är ett fantastiskt bra sätt att hantera tankar på. :) Tänker mycket bättre när jag ser ut som en tvättbjörn och svettas som en galning. ;)
'
'
Såhär mycket har jag ansträngt mig idag. Håret i en tofs, och sen lite mascara och rouge för att inte se helt död ut. :) Precis lagomt för en lördag tycker ja! ;)

Meditation

'
-"Did you understand a word of what he just said?"
-"Yeah i got about 2/3. He said something about the garden of meditation?"
-"No he said that he was farting because of his medication. I get that."
'
Hade mamma och pappa varit där hade dom hört exakt samma sak. :D

Uttorkad

Idag blev det ingen träning. Vilket suger. Men många faktorer spelade in för att förhindra det verkar det som. Igår köpte jag mat på ett nytt ställe, för jag hann inte hem för att äta i matsalen. Spännande nog gillade INTE min mage maten. Vilket jag upptäckte när jag gått iväg på träning. Så inte nog med att jag svettades bort flera liter med vätska, så gjorde min mage uppror så jag blev direkt uttorkad och låg med magsmärtor inatt. Det ledde till att jag sov väldigt dåligt och inte alls mådde bra imorse. Men idag var det massor att gör på labbet, plus att jag skule få se ett nytt experiment, så jag gick iväg ändå. Lorenzo var borta idag vilket innebar att jag fick jobba själv. Mycket smidigare måste jag säga! Arbetet flöt på bra och vi fick riktigt bra resultat på alla våra tester! *Klapp på axeln*
'
Men Martas nya experiment som hon skulle visa mig tog längre tid än jag hade hoppats, så jag slutade sent. Och efter en lång dag med full koncentration i samarbete med en galning till busschauförr så mådde jag inte bra när jag kom hem. Huvudvärk och lätt illamående gjorde så fick jag stanna hemma. Skulle jag förlora så mycket som 1ml till av vätska svimmar jag nog. Så träning blev helt uteslutet. Istället fick det bli ett par avsnitt av serien "Heroes" och snart ska jag till matsalen.
'
Idag har jag även kollat på examensarbete och lediga jobb. Finns massor av spännande saker ute nu! :D Fast, jag är ju inte färdig än, så jag kan inte söka nåt direkt. Men drömma kan man ju alltid! ;)
'

Besök

Det verkar bli fullt upp för mig i december som det verkar nu! Line pratade om att komma till mig första helgen, helgen därefter kommer mamma och pappa. :) Sen på söndagen när jag lämnar av dom i Rom så landar Marcus och stannar hos mig i en vecka tills det är dags att åka hem till Sverige.
'
Underbart!!!
'
Då får jag både sällskap, bärhjälp och någon att gosa med när jag åker hem! :) Plus att jag har någon att utforka Rom med. :) Nu ska jag bara hitta tid och någon att åka med, så jag kan dra till Venedig också! :P Fast jag har blivit tipsad om att inte stanna där för länge, för det ska tydligen vara en ganska smutsig och "turistig" stad. :P
'
Annars flyter det på som vanligt här. :) Bortsett från att röret med celler som Marta skulle tina idag exploderade så det blev en buckla i LAF-bänken där vi jobbar med cellerna. Det var en riktig smäll alltså(!), och ingen vet riktigt vad som hände. Så nu måste vi vara otroligt försiktiga så det inte händer igen både för vår säkerhets skull och för att vi har bara ett rör kvar med celler nu. :P Tydligen hade dom dött igen av någon mystisk anledning, så vi får hålla tummarna för att det går bra den här gången.
'
Nu tänkte jag ladda för att gå och träna! :)
'
Ha en bra dag!
'

KBT

KBT= kognitiv beteende terapi. Det är en del av den psykologin där målet är att ändra sitt tankemönster och på så vis nå dom resultat/mål man vill i livet. Det är en intressant del anser jag, då vi alla är styrda av våra tankar.
'
Jag läste i en artikel i en hälsotidning att genom att tillämpa KBT kan man bli lyckligare och hälsosammare. Vilket jag tyckte var intressant. Istället för att tänka att man "unnar sig" en godispåse så kan man istället tänka att man "unnar sig" att gå och träna. När jag spelade fotboll och innebandy var träningen en naturlig del av min vardag. Men sen flyttade jag och träningen försvann från min prioriteringslista. Så när jag väl skulle dra igång igen var det till början tufft. Ända tills jag började ändra mitt tankemönster. Istället för att se det som ett nödvändigt ont så jag började jag tänka: "Åh, vad roligt! Idag får jag träna!". Och nu längtar jag efter att få träna. Får jag inte träna ordentligt saknar jag det t.o.m.! Många som inte tränar verkar tro att träning bara är ett sätt att gå ner i vikt eller bygga muskler. Men det är så mycket mer än så! Jag mår så mycket bättre när jag fått träna! Jag sover bättre, har en bättre (och nyttigare!) aptit, min fysik förbättras och jag får mer energi. Hela jag mår bra av att träna. Därför unnar jag mig den tiden jag behöver för att träna. Det är också något jag fått lära mig. Vissa dagar har jag massor av saker som jag fått för mig att jag "borde" göra, men även då måste man få unna sig att göra det man själv vill. Här i Perugia finns det inte så mycket som jag borde göra. Arbetet gör jag för det mesta på labbet och sen läser jag artiklar lite då och då. Jag behöver inte städa eller laga mat. Och tvätta behöver jag inte göra allt för ofta heller. Så här kan jag verkligen passa på att göra det jag vill. Vilket är att träna och ha roligt.
'
Folk här tycker jag borde ta bussen till gymmet istället för att promenera i 30 min för att ta mig dit. Det dom inte förstår är att promenaden gör mig gott. Jag får frisk luft och får rensa huvudet innan träningen och blir mer motiverad. Så då gör det inget att det tar 1 timme extra. Jag unnar mig det. :) Jag har ju tid att spendera nu ändå! :)
'
Fast idag blev det ingen träning. 1 november är helgdag så allt är stängt. Igår var det ju Halloween, men istället för att åka ut och festa långt bort och inte komma hem förrän riktigt sent, så lyssnade jag på min kropp. Och min kropp behövde få vila. Så jag unnade mig att stanna hemma och se på Heroes. Och det är jag riktigt glad för idag! Även fast det var riktigt roligt att sminka sig igår. ;)
'
'
Jag kan säga att jag såg betydligt läskigare ut i verkligheten än vad jag gör på bilden. :P Idag unnade jag mig att springa runt osminkad hela dagen och läsa i min bok "En förtjusande man" av Marian Keyes. Imorgon blir det jobb och träning igen, vilket jag ser fram emot. :) Jag ska även passa på att handla lite om jag hinner. :) Passa nu på att unna er nåt bra där hemma, som en promenad i solen eller en god sallad. Det är ni värda tycker ja! :)

Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0