"Hemma" igen! :)

Nu ligger jag äntligen i "min" säng på student rummet och njuter av att ha kontaktmed omvärlden igen. Dock är ingen vaken så jag kan prata med dom än, men ändå! Nu KAN jag i alla fall prata med folk. :P

För den som kanske har missat det, så har vi varit i Peking. :)

Det har varit otroligt spännande och roligt, samtidigt som det varit fruktansvärt hemskt. :P Vi tog nattåget som gick från en GIGANTISK tågstation här i Shanghai på fredag kväll, och kom fram i Peking klockan 7 på lördagmorgon. Vi hade varsin våningssäng, så Rosanna fick överslafen och jag sov under. I samma rum fanns en jättesnäll tjej somhade varit på tjänsteresa till Shanghai och skulle tillbaka hem. :) Vi pratade lite med henne, och sen somnade jag väldigt fort. Som alltid då här i Kina så är sängarna otroligt hårda, men jag lyckades sova ganska bra ändå. Eller ja, tydligen måste jag ha sovit väldigt djupt, för när jag vaknade på morgonen låg det en främmande karl i en av sängarna! :P

Väl framme i Peking gick vi vilse det första vi gjorde, (skräll!) och fick tillslut tag på en taxi. Hotellet låg nära stationen så det gick väldigt smidigt. Hotellet i sig var väldigt fint, men området runt om var riktigt skabbigt om jag får säga så! Så ni kan ju förstå min chock när dom berättade att hotellet låg i centrala Peking! :P Jag trodde verkligen att Peking skulle vara en fin, häftig storstad!

Men icke.

Självkart fanns det vissa höga byggnader, men inga som var direkt högre än dom i Karlstad. :P Peking var som en helt annan värld jämfört med Shanghai, som då är en av världens snabbast växande städer.

Samma dag som vi kom fram fick vi supergod frukost på hotellet, och sen begav vi oss ut. Vi åkte först till Himmelska fridens torg, även´om det tog ett tag innan vi hittade dit. Så vi gick runt där och kikade, och såg Kinas nationalmuseéum, och kongressen. Vi såg även den byggnad som står mitt på torget där Mao Zedong ligger balsamerad. Dock kunde vi inte gå in, för det var väldigt trika regler om man skulle få se honom. :P

Sen fortsatte vi till Förbjudna staden, vilket var otroligt imponerande! :) Efter det knallade vi runt lite och tog en taxi till sommarpalatset. Sommarpalatset var alltså kejsarens lilla sommarstuga på ca 270 ha (2,700 000 kvm) när han inte orkade åka till södra Kina. ;) Dey mesta jag lärde mig av att se dessa otroliga byggnader var att kejsaren var otroligt lat! :P Om det var mer än 100 m mellan två byggnader var han tvungen att ha ett "rasthus" mellan dom så han kunde vila sig och äta mat och dricka vin. :D Jag lärde migäven att i förbjudna staden finns det 999 ½ rum, för det var inte tillåtet med 1000 rum för det hade den himmelska kejsaren. :)

På söndagen drog jag och Rosanna själva ut till Kinesiska muren i Badaling. Badaling är tydligen ett av dom bästa ställena att åka till om man vill se muren, och efter att ha varit där så måste jag nog hålla med! :D

Kinesiska muren är nog det häftigaste jag har sett sen jag kom till Kina! Det är helt ofattbart hur stort det är förrän man varit där själv! Det var det absolut bästa med hela resan. Vi gick tills vi var helt svettiga! Och dum som jag är så hade jag på mig mina Ugg-skor, för jag ville inte frysa. Problemet var bara att det var som att gå i pjäxor hela vägen. :P Och muren är riktigt brant på vissa ställen! :D Sen var dom jättehala, så jag gled ofrivilligt ner på vissa partier. :P Trots detta var vi superduktiga och tog oss t.o.m upp för den del som dom kallar för Hero-slope. (Hjältebacken) :) Så då fick vi varsin guldmedalj för att vi var så duktiga! (Köpte kanske är mer rätt att säga än att vi fick, men ändå)

Sen fick vi massa nya kineiska vänner som ville ta kort på, och med, oss! Jag skämtar inte när jag säger att det var 20 st olika som bad att få ta kort på oss vid ett tillfälle! Dom stod i KÖ för att få posera med oss. :P En ville även hålla Rosanna i handen på ett kort, och en annan ville att jag skulle pussa honom på kinden! Men det gick jag INTE med på. :P

På kvällen gick vi ut och åt med Rosannas föräldrar och myste. Problemet var bara när jag vaknade igår (måndag) med matförgiftning/magsjuka. Så hela min dag igår spendrades på rummet/toaletten. Ett tag trodde jag nästan att dom skulle få lägga in mig på sjukhuset med dropp. Jag kunde varken äta eller dricka, och gjorde jag det kom det upp lika snabbt. :( Så igår var allt annat än roligt. På kvällen mådde jag lite bättre, så vi lyckades ta oss tillbaka hit till Shanghai idag, något jag inte trodde skulle vara möjligt. Fast jag mår fortfarande inte bra, och det är snart 48 timmar sen jag åt nåt. :/ Men vi ska försöka dra ut snart och se om jag lyckas få i mig nåt.

Får hålla tummarna för det i alla fall.

Just därför orkar jag inte lägga ut bilder nu, utan ska nog vila en stund. Hoppas ni hade en mysig 1:a advent! :)


Skyndar

Japp, nu det bråttom ska ni veta! Jag har inte haft en enda lugn stund idag. Bortsett från alla timmar jag suttit på jobbet idag utan att ha nåt att göra då. :P (Idag fick jag mest vara med och observera). Efter jobbet däremot blev det tidseffektiv träning av ben och axlar. Sen skyndade jag mig in i duschen, sprang ut till en taxi och åkte hem. Väl här hemma har jag packat, plockat ur träningsväskan, låst in värdesaker och nu försöker jag kasta i mig lite mat innan vi åker till Peking.

Så egentligen har jag inte tid att lägga ut nåt. Men det är något jag MÅSTE få berätta! :P

Idag fick jag nämligen se när dom bröt nacken av en levande mus och skar upp magen och plockade ut lymfkörtlar och mjälten. jag tyckte jättesynd om musen (som bara var 3 veckor förresten), men det var otroligt intressant att se! Jag fick ju se allt. :)

Detta gjordes självklart inte för skojs skull, utan i forskningssyfte. Så även om jag sörjde att musen fick sätta livet till, så lyckades jag i alla fall övertala alla att säga nåt snällt om musen och den tid vi haft tillsammans. ;) Men mer än så till begravning fick den inte. Dock vill jag inflika att jag gjorde mitt bästa! :P

Så R.I.P lilla mus och tack för din insats!

Men nu till nåt gladare. Vi har nämligen gått runt och bjudit alla på pepparkakor, vilket jag ändå tycker verkade vara väldigt uppskattat! Alla gillade dom självklart inte, men många kom tillbaka för att få några till. Så efter jobbet när vi skulle hämta burken var det bara småsmulor kvar. :) Det gjorde mig jätteglad. :)

Vår vän Wesley gillade dom nog mest! Han blev helt såld på dom! Så nu har nog IKEA fått en ny stamkund över julen. ;)

Shit vad tiden går! :P Måste åka nu för att undvika att missa tåget.... Hade behövt prata med pappa för att få några väl valda manliga råd, men jag får skicka ett sms till honom eller nåt. :) Usch vad jag saknar min familj och min sambo! Och mina vänner såklart. :)

Vi hörs på tisdag kära läsare!  Tack för att ni finns <3<3<3

Pussar i massor!


Kändis!

Japp nu är jag äntligen känd! Folk har börjat inse min stora talang, och äntligen får jag det erkännande som jag förtjänar!

Min karriär må ha startat som många andra med ett gigantiskt genomslag på tidiga 90-talet, genom ett idol-liknande program (Värmlandsnyheterna), och där efter blev det några småspelningar här och där (Munkforsdagarna), men sen verkade som om mina 15 min i rampljuset var över.

Trodde ni ja! :D

Nu är min comeback äntligen ett faktum! :P

http://www.student.kau.se/aktuellt/artiklar/artikeldetalj.lasso?artID=8763

Läs och njut. ;)

Tillbaka till verkligehetn då. Dom senaste dagarna har det mest varit träning och jobb som fått dagarna att gå för min del. Men idag shoppade jagoch investerade i ett par vantar och en mössa (Det är kallt i Peking vettni!). ;) Sen har jag varit på massage och ansiktsbehandling. Sen åt jag sushi och njöt som bara den. När jag kände mig mätt nog så drog jag hem och duschade, sen har jag inte hunnit med så mycket mer. :P 

Hade planer på att packa en massa eftersom det kommer bli fullt upp imorgon. För er som missat det så har vi köpt biljetter så vi ska till Peking i 4 dagar och se kinesiska muren, himmelska fridens torg, förbjudna staden mm. Sen har vi även köpt biljetter till Xian så vi kan se terrakottaarmén nästa helg. Så nu blir det fullt uppför min del!:D Så jag ber så hemskt mycket om ursäkt om jag verkar frånvarande den närmsta veckan, för jag tar inte med nån dator till Peking. :P Men håll öron och ögon öppna och kolla av nyheterna lite då och då, så ni vet att jag lever. Skulle det vara två turister som kommit vilse i Peking kan jag garantera att det är jag och Rosanna. Och då får ni komma och hämta mig! :P 

Nej nu ska jag sova och tycka synd om min älskade Marcus som jobbar och sliter ute i kylan. Fast nu sitter han ju hemma och myser i soffan, så just NU är det inte så synd om honom. ;) (Älskar dig ändå snutten!)

Ha det bra, och tänk efter före! Och gör ni inte det, så tänk på att missförstå mig rätt. ;)

Saknar er!

Puss


Tröttare än få

Ja, dom senaste dagarna har verkligen slitit på mig! :P Trots att jag försöker lägga mig i tid orkar jag inte riktigt somna, utan ligger mest och funderar över allt och ingenting. Många av mina tankar just nu cirkulerar kring hemfärden, och jag började räkna ner för länge sedan. ;)

Jag vet att det inte är mycket tid kvar här nu, vilket känns otroligt bitterljuvt. Jag är självklart otroligt glad över att få vara här, och jag har verkligen fått en chans att utvecklas både som biomedicinsk analytiker och som person. Men samtidigt längtar jag hem till mina närmaste. Och mitt liv. 

Shanghai i sig är en fantastisk stad på många vis. Och även om jag kan ha svårt att förstå mig på vissa saker, så tycker jag det är otroligt intressant att bo här. Många av människorna här är jättesnälla bara man lärt känna dom, och jag anser mig ha fått många söta vänner här. :) (Dock kommer dom aldrig riktigt i närheten av mina kompisar hemma) ;)

Och det är det som är problemet.

Även om jag trivs bra här, och det är otroligt häftigt att se allt som finns och att få leva i den här staden, så går det verkligen inte att slå det jag har hemma. Bort bra, hemma bäst brukar man väl säga? ;)
Mamma brukar alltid försöka trösta mig med att det är svårast för dom som blir lämnade kvar hemma, men stämmer verkligen det? För dom personerna finns ju allt redan där: vänner, en varm säng, total frihet och möjligheten att fortsätta sitt liv som vanligt. Självklart går tiden fort när man hittar på nåt spännande, och DÅ är det inte roligt att vara den som sitter hemma. Men det är ju inte varje dag vi åker till museéum eller gör nåt sånt. Varje dag kan inte vara en fest, trots att man bor i en av världens största städer.

Framledes blir det väl annorlunda eftersom vi ska till Peking, och Xian och sen är det bara en helg kvar innan vi åker hem och då ska vi fira. :) Så den sista tiden tror jag kommer gå otroligt fort. Bortsett från den kommande tiden då? Alla dagar som har spenderats med att bara sitta framför en tom dataskärm utan nåt att göra? Eller för den delen något bekvämt att sitta på? Ja, jag vet att det är mitt fel att det blivit så för det finns massor av saker att göra här och nya ställen att upptäcka. Tyvärr orkar jag bara inte att alltid hitta på nåt speciellt. Så innerst inne önskar jag ändå att jag kunde få krypa ner i soffan med en varm filt runt mig tillsammans med Marcus och dricka en STOR kopp blåbärste. :)

(Sen saknar jag verkligen mammas och pappas mat också vill jag tillägga!) ;)

Men nu är det typ 3 veckor kvar innan jag faktiskt får göra det. Och sen kan jag göra det så ofta som jag själv känner för det. Men en sån här chans tror jag inte att jag får igen. :P Så i grund och botten så tänker jag bara njuta den sista tiden här, och försöka få insupa så mycket som möjligt och skapa massor av minnen. För om det är något man alltid bär med sig här i livet så är det dom människor vi älskar och dom minnen vi har skapat tillsammas med andra. :) Så om vi ändå ska dra runt på en massa minnen så är det väl bättre att försöka se till att dom är goda minnen? För enligt mig i alla fall så blir det inte lika tungt att bära i längden då. :)




“Memory is a way of holding on to the things you love, the things you are, the things you never want to lose.” - Kevin Arnold

Men nu mina kära vänner ska jag sortera mina minne genom att sova! För dom här dagarna har varit fullspäckademed både jobb och träning. Så mer om det imorgon för den som är intresserad. ;)

Nattinatt på er! <3


Helgen i bilder

Nu har jag varit duktig! Idag har jag nämligen lekt paparazzi och tagit bilder på karyotypningens ollika steg, så jag har en intressant Klinisk uppgifft att presentera när jag kommer hem. :)

Vi har även varit till en skräddare, så Rosanna beställde en kavaj+byxor för 400kr. Måste erkänna att jag också började fundera på om jag ska köpa mig en skräddarsydd kavaj när det inte kostade mer. :P MEn vifår se hur det blir med det! :)
Sen drog vi till marknaden där jag prutade tills försäljaren nästan låg på golvet i tårar, och talade om för en butiksägare och hans kompanjon att Dolce&Gabbana INTE stavas DolGe&Gabbana. Hahaha :D Jag tyckte det var roligt, men det gjorde antagligen inte dom. :P Sen har vi inte hunnit med så mycket mer. Som kompensation för min icke händelsefulla dag, får ni här istället bilder från helgen. :)




Shanghai museum







Kan jag säga att jag sett Terrakottaarmén nu? ;)

















Dom röda lapparna är skrivna böner, som man vill att Buddha ska uppfylla. Många ber t.ex. om hälsa, pengar eller att barnen sla få bättre betyg. :) Undrar hur många mamma och pappa satte där? ;)









Hoppas ni gillar bilderna. :)


Uppdatering :)

Jag lovade ju att jag skulle skriva mer idag om all vi gjorde igår. Så självklart tänker jag inte svika er! :) Bilder däremot får ni vänte lite på, för datorn bråkar med mig nu. :P

Gårdagen började med att jag gick upp 7.45 och började göra mig iordning. Rosanna hade lite bråttom, för hon skulle möta upp sina föräldrar vid 9, så jag sa att hon kunde åka före utan mig. (För så snäll är jag) :)

Så jag tog det lilla lugna här hemma, sen insåg jag att jag hade lite bråttom. Så jag skyndade mig det sista och sprang ut. Väl där fick jag snabbt tag på en taxi, så jag visade på kartan vart jag skulle. Han nickade glatt och vi började åka. Fast när vi började närma oss blev han lite osäker vart han skulle släppa av mig märkte jag. :P Så jag pekade på en skylt där det var en bild på Shanghai museum (dit jag skulle) så han skulle förstå, och då blev han genast glad igen och började säga en kvittra glatt på kinesiska. Jag tänkte att det var lika bra att hålla med, även om jag inte förstod ett ord av vad han sa. :) Inte långt därefter kom vi fram till en skylt där det pekade att man skulle svänga till höger om man ville till Shanghai museum. 

Vägen svängde men det gjorde inte min taxichaufför.

Han fortsatte bara att åkte rakt. Då började jag bli lite stressad, så jag sa "nej, nej, nej" till honom på kinesiska och pekade dit vi skulle. Då skrattade han bara åt mig och fortsatte köra. (?) :D

Då blev jag ÄNNU mer stressad! Men lyckligtvis så körde han inte långt förrän han svängde, och då såg jag att vi kommit rätt. Då blev jag glad igen. Så han pekade på byggnaden och sa nåt på kinesiska, så jag svarade: "Aaaahaaa!" för att visa att jag förstod. :) Så vi satt där i samförstånd och pekade på samma byggnad och nickade åt varandra leende.

Sen fortsatte han bara köra förbi.

Återigen blev jag väldigt fundersam där jag fortfarande satt och pekade mot min destination som försvann längre, och längre bort. "Vad i h-vete? Får man inte stanna här eller?" var det första jag tänkte. Dock såg jag att det var fler taxibilar som hade stannat och släppt av folk där, så det stämde ju inte. :P Chauffören pratade som vanligt ingen engelska, så jag kunde inte göra mycket heller. Det var bara att åka med och se vad han hade för plan. Längre fram svängde han av igen till höger, och efter att han gjort några ärevarv runt byggnaden så stannande han äntligen. Jag vet inte om han ville försöka lura mig på pengar, men dte kostade bara 19 kr, så det var väl inte så farligt ändå. :P

Jag kom ju fram i alla fall. ;)

När jag då stod där, började jag leta fram min mobil och ringde Rosanna,för att se hur långt dom hade kommit. Då visade det sig att hon hade inte kommit fram än! :D Så jag var där först av alla. Så jag gick till framsidan för att möta henne där. Och jag stod där och väntade. Och väntade. För att ha något att göra så började jag ta lite bilder och vara lite "turistig" (Trots att jag varit där flera gånger förut). Men när jag hade gjort det ett tag, tyckte jag att det blev tråkigt. Plus att Rosanna borde ha kommit fram för länge sedan!vDå kollade jag mig runt lite och såg nåt rött på en bänk. Jag behövde inte tänka länge innan jag förstod att det var hon som satt där. :) Så jag gick dit ch satte mig bredvid henne och efter en stund letade vi upp hennes föräldrar (som båda var jättegulliga vill jag bara tillägga!).

Väl inne insåg vi att det var gratis att gå in, så det var skoj! Tyvärr hade vi inte så mycket tid dock, så det blev mest att vi sprang igenom alla våningar. :P Men jag såg många häftiga saker, och det var väldigt intressant att vara där. Kineserna har ju en så otroligt gammal och framförallt anrik historia så även om det var svårt att veta vad allt var, så var det väldigt kul att se hur välbevarat allt var.

Efter Shanghai museum tog vi bussen till en mongolisk restaurang, där vi åt god mat som man fick välja ut själv. Maten stektes sedan på ett stort bord. Efter det så gick vi upp en våning, där dom tydligen hade en Kashmirfabrik! Den hade funnits där i många år, och om jag inte minns fel, så var det en av dom första i Kina. Så en man berättade att från varje get kan man årligen utvinna 50g kashmirull, därav det höga priset. Sen är det otroligt hög kvalité på all ull från Kina p.g.a klimatet. Han berättade även att Pashmina (som man gör sjalar av) kommer från getens "skägg" och är därför också svårt att utvinna.

Så vi fick gå runt där och kika på alla svindyra saker, och sedan traskade vi vidare i byggnaden. Nästa avdelning vi kom till, tillverkade dom tydligen handgjorda mattor på. Så det var kul att se! Vi fick även se en kvinna i arbete. Normalt sett kan det ta upp till 10 månader (!) att göra klart EN matta på. Men det beror såklart på storlek, trådens tjocklek och mönstret. Så jag har varit och klappat på en matta som kostade 60 000 kr. (Tro det eller ej, men ingen köpte nåt där inne)  :D

När allt var klart där, forslades vi vidare till en presentshop där jag köpte tre tavlor. Dock är tavlorna inte som vanliga, för motivet är utklippt för hand ur ett JÄTTETUNNT papper! Det var otroligt häftigt att se när hon klippte, så jag kunde inte hålla mig. Jag var tvungen att köpa några. :)

Efter det åkte vi vidare till Jade Buddah tempel, något jag verkligen rekommenderar att ni åker till om ni är i Shanghai! Det fanns massor att se, och jag fick lära mig mycket av vår guide. Det intressanta här var att man fick absolut inte ta kort inne i tempelbyggnaderna. Men gick man bara utanför tröskeln, så fick man ta kort på allt där inne. :P Det luktade för övrigt mycket rök där, för det var massor av människor som var där och offrade rökelse till Buddah.

Därefter drog vi till den gamla delen av Shanghai där det var massor av turister och därför massor av försäljare. Men som vanligt på turistställen så var det mycket dyrare än vanligt, så jag köpte inget. :) Men byggnaderna var typiskt kinesiska, så det är alltid skoj att se.

På kvällen var vi helt slutkörda, så vi åkte bara till den muslimska restaurangen och åt lite mat, sen hände det inte så mycket. :)

Idag har det också varit lugnt. Vi åkte och köpte tågbiljetterna till Peking (äntligen!),för vi ska ju dit på fredag, och sen åkte vi til IKEA och åt mat. :) Vi hittade även pepparkakor, julmust och skumtomtar så nu börjar jag komma in i julstämningen lite! :D

Jag åkte även iväg till en affär och köpte en ny Mp3 så jag kan ha när jag tränar. Jag har tänkt göra det sen jag kom hit, men nu blev det äntligen av! :) Det fick bli en silverfärgad Ipod Shuffle (6th generation) på 2 GB.

Nu har ni blivit uppdaterade, och det är ju faktiskt en dag imorgon också, så nu ska jag sova! :) Ha en bra dag alla!

Pussåkram!

Shanghai museum och mer :)

Jag önskar verkligen att jag hade mer energi nu, så jag kunde berätta om allt roligt vi har gjort idag, och visa alla bilder jag tagit. Men tyvärr kära läsare, så går det inte. :P

Jag har sprungit runt konstant hela dagen, och sett och upplevt mycket. Så jag lovar att berätta om allt imorgon. Jag vill bara säga att det var otroligt skoj att umgås med Rosannas föräldrar idag. Både var jättetrevliga och jag har skrattat mycket. Jag har även fått prata med alla i min familj, förutom Marcus som verkar vara spårlöst försvunnen idag(?). (Bakfull kanske?)  ;)

För mig var det var speciellt roligt att få prata med pappa, för det var alldeles för länge sen sist. <3 Men nu är jag nöjd igen för nu vet jag att han mår bra. :)

Hoppas verkligen att ni mår bra där hemma, och att ni uppskattar allt som finns runt omkring er i den mån det är möjligt. Njut av varje sekund ni har med era närmaste, och se er omkring i hemmet och tänk på hur otroligt bra ni har det egentligen, så ni inte glömmer bort det. För vem vet vad som händer i framtiden? :)

Imorgon kanske ni sitter ensam på ett litet kallt rum på en helt annan kontinent utan varken drickbart vatten, dusch, TV eller soffa. :D Men jag ska inte klaga. :) För även om det känns tufft ibland, så skulle jag aldrig byta bort den här upplevelsen, för det här är egentligen nåt helt enormt. :)

Puss å Kram på er alla därhemma!

P.S Grattis Emelie för att du klarade tentan! Du är så duktig gumman. :) Och eftersom jag vet att du är det, så visste jag redan att du skulle göra det. <3 ;)

All alone

Och det menar jag inte på ett dåligt sätt! :)

Rosanna är ute med sina föräldrar och myser, och det unnar jag henne. Jag förstår att hon vill umgås med dom själv, och mig gör det inget att få sitta ensam ett tag. Jag tror hon mår väldigt gott av att få umgås med dom, precis som jag mådde väldigt bra när Marielle och Marcus var här. Det är bra att få en paus från varandra eftersom vi i stort sett umgås hela tiden. :) Sen är jag lite av en ensamvarg ibland, och behöver få vara själv ibland, så jag får ägna mig åt det JAG vill göra. :) Och sen jag kom hit har det blivit lite dåligt med just "ensam-tid". Vi har ju ett så litet rum, så vi sitter ju typ i knä på varandra så fort vi ska göra nåt. Men nu är det en Jeanette-dag! :) Dock hade det varit skönt om hon inte hade låst in hårddisken med alla filmer på, för de börjar bli ont om saker att göra nu! :P

Jag hade planer på att dra till marknaden idag och kolla på en jacka till mamma bara, men det känns inte så kul att gå dit själv. Men jag tror säkert att Rosannas mamma vill dit också, så då kan jag hänga på dom istället när dom går dit. :) Så idag blir det nog väldigt lugnt, plus att jag tänkte träna ikväll. :P Jag hade hoppats på att Marcus kunde vakna till så jag fick prata med honom, men han sover nog gott nu. :)

Ikväll hade det varit kul att äta på nån mysig restaurang, men tyvärr tror jag alla kina-kompisar har fullt upp som vanligt. :P Fast jag tro att det blir bra ändå! :D

Ibland måste man få ta det lugnt. ;)


Post

Ja idag sitter jag med ett väldigt dilemma. Det är ju nämligen så att jag har tänkt skicka hem saker till Sverige, för att inte ha med för mycket på planet hem. Men nu har jag börjat kolla upp vad det kostar, och det verkar bli ganska så dyrt. :S Plus att jag har inte köpt sådär överdrivet mycket till mig själv heller.
Men då är det ju det där med plats. Jag har lovat mamma att jag ska försöka hitta en jacka till henne här, och det ska jag fixa under helgen tänkte jag. Och själv känner jag att jag har köpt ganska så mycket av det jag vill till mig själv också. Jag kanske investerar i en ny vinterjacka, men eftersom jag har en superfin hemma, så är det inget jag prioriterar speciellt högt om jag ska vara ärlig. :P
Men då är det resten då. Jag skulle vilja köpa miljoner saker till alla där hemma, men jag börjar inse nu att det faktiskt inte går. Vilket jag tycker är väldigt jobbigt. :( Det är antagligen inte lätt att förstå hur mycket det blir för mig, samt att även om det är billigt här, så kostar det i alla fall ett par hundra för varje väska man köper, även om man är bra på att pruta. Sen får jag faktiskt inte plats med allt. Marielle har önskat sig en väska och en halskduk i julklapp av mig, men jag vet inte om det är möjligt om jag ska vara ärlig. Jag har ändå varit här i 3 månader när jag åker hem, och jag kan ju inte kasta alla kläder och så för att få plats med presenter till alla andra. Det känns inte som en bra idé.
Jag har redan köpt en väska till mormor, vilket jag verkligen hoppades att hon gillade, men jag har inte hört nåt om det än. Farmor fick en plånbok som hon blev jätteglad för. Så det kanske egentligen räcker till dom?

Jag tycker iaf att det är väldigt jobbigt, för jag vill verkligen ställa upp på allt och alla och se till att dom är nöjda. Men nu är det ju faktiskt MIN resa och MIN uppevelse. Jag är ju här för att göra min praktik, och inte köpa saker till alla där hemma. Marcus och Marielle var ju faktiskt här, så dom hade ju möjligheten att köpa det dom ville här själva. Men jag VILL ju köpa saker till dom! Så vad gör man? :/

Skulle jag då bestämma mig för att skicka hem saker med flyg så kostar det en hel del, men jag tänkte att vi skulle ju ändå vara 2 att dela på priset, så i slutändan blir det inte så mycket. Men jag har pratat med Rosanna nu, och hon tänker inte skicka hem nåt. Istället tänker hon skicka med saker med sina föräldrar som kom idag, och sen chansa på att det inte väger för mycket när vi reser hem. Och jag tror inte att hennes väska kommer att väga för mycket, för hon hade typ 8 kg till godo när vi kom hit. Å andra sidan har hon shoppat väldigt mycket mer än mig. Men jaja. Det löser sig nog. ;)
Åter då till problemet om jag skulle skicka hem saker: Då måste jag förtulla. Vilket innebär att jag kan åka på en massa skatt för det jag har köpt här. Det innebär i stort sett att jag inte kommer tjäna en krona på att shoppa här istället för hemma i Sverige. Och om jag då skulle skicka hem saker, vad skulle jag kunna klara mig utan? Kläder? nej, smink? nej, skor? nej. Och så mycket mer än det har jag inte! :P Det skule väl vara ina träningssaker då, men då kulle jag dö! :D Jag är jätteglad över att jag kan träna här, och det är något jag inte vill kompromissa med. Jag får helt enkelt ta och sätta på mig ALLA kläder jag har med mig när jag ska hem. :P Fast det kanske blir lite varmt? Snälla hjälp mig nån! :D Jag behöver alla tips jag kan få! :P Hur ska jag lösa det här? :P



(bild från: www.project-blu.com)  
 

Kromosomer

Eftersom gårdagens inlägg blev dedikerat till alla jag tycker om så hann jag inte berätta speciellt mycket om det nya stället vi är på nu. :P

Vi har alltså börjat på molekylärdiagnostik och karyotypning. Jag är för tillfället på karyotypning, där vi kollar på kromosomer och analyserar vilka som sitter i par, hur dom ser ut och vilken placering/nummer dom har. Alla människor ska normalt ha 46 kromosomer, vilket bildar 23 par. kromosomerna innehåller ofattbart många koder, vilket även kallas för gener. Gener är det som avgör hur vi fungerar, ser ut mm. Gener är grunden för vem vi är och hur vi ser ut alltså. :)

Och när man misstänker att något är fel med generna, skickas normalt ett blodprov till karyotypningen, blodprovet behandlas så vi får fram kromosomerna, gör ett utstryk på en glasskiva, fotar dem med mikroskopet, och sedan analyserar vi dom i datorn. När vi fotograferar dom ligger dom lite hur som helst, så vi får gå in manuellt och redigeera bilden genom att först klippa bort allt "skräp" som kan ha kontaminerat provet (damm etc). Efter det får se till att separera kromosomerna genom att återigen klippa och klistra en massa. ;) När allt ser bra ut säger vi till datorn att sätta indom kromosomer han tror sig känna igen i ett schema. Dock är inte datorn så smart alla gånger, så vi får själva gå in och fixa till det som blivit fel och placera kromosomerna i rätt par och sätta dom på rätt plats.

Det jag gör är då allt utom själva fotograferingen och behandlingen av blodprovet innan. :)

Fast för att det ska bli helt rätt så krävs det ju flera års erfarenhet för att para ihop dom rätt och få dom på rätt plats, men jag sköter mig riktigt bra tydligen! :) Min lärare säger det iaf. (Hon är förresten ruskigt duktig!!) Självklart lyckas jag inte placera alla helt rätt, utan det är alltid nån som blir lite knasig. :P Men då kommer min lärare och fixar det. Tänker man då på att jag bara varit där i 2 dagar så känner jag mig väldigt nöjd om jag har nån som sitter fel, men desto fler som sitter rätt. :)

Det intressanta med att vara där är alla onormala prover som kommer in! För er som inte vet det, så har vi alla 23 par som sagt varav ett par (två kromosomer) är könskromosomer som avgör om vi blir man eller kvinna. Är man kvinna så har man kromosombenämningen XX, och som man XY. Det vi har sett under dom här senaste dagarna är människor som har XXY, X0, kvinnor med XY och män med XX.

För att relatera så känner väl dom flesta av er till Down's syndrom? Down's syndrom får man om man har en extra kromosom på plats 21 (Alltså 3 kromosomer istället för 2). Dessa människor blir generellt sett väldigt speciella, och ser annorlunda ut. Tänk er då att ha en extra könskromosom eller ha en för lite. ;)

Män som har XXY lider av en genetisk sjukdom som heter Klinefelter's och dom är väldigt långa, smala och kan få bröst. Dom är nästan alltid infertila och har låg testosteronproduktion. Andra sympton är: lägre intelligensnivå, små testiklar, mm. Men till utseendet i ansiktet går det inte att särskilja några specifika drag. Det roliga är att det är den näst vanligast genetiska sjukdomen bland män. ;)

Kvinnor som har X0 då? Jo dom har bara EN könskromosom, vilket innebär att en massa viktiga gener gått förlorade. Denna sjukdom kallas Turner's syndrom. Kvinnor som drabbas av detta får ofta följande symptom:

*Oftast väldigt korta
*Lymfödem
*Bredbröstade ochsmå bröstvårtor
*Lågt hårfäste
*Öronen sitter lågt
*Sterila
*Ingen livmoder eller äggstocker, eller så är dom underutvecklade
*Kan ha testiklar
*Kortare ringfinger än dom andra fingrarna
*Rynkig hals
*Speciella ansiktdrag
*Små eller obefintliga bröst
* Intellektuella problem

Det roliga är att vi såg en tjej med denna sjudomen i måndags, utan att veta om det. Rosanna såg henne först, och sa till mig: "Titta vilket fult barn!" Och sen insåg vi att hon inte alls var ett barn. Hon var 23 år och var 102 cm lång och vägde 17 (!) kg.

Det andra vi sett då är män som har genetiskt sett är kvinnor men till utseende man, förutom själva könsorganen, som kan se speciella ut. Och då tvärtom med kvinnor. :) Ett av fallen vi såg var t.ex pseudohermafrodit. :P Så det har varit riktigt intressant idag! Tänk hur fel det kan bli ibland i kroppen. Och vilka konsekvenser det får! Vi har även fått prata med en kvinnlig läkare, som är en av dom bästa i kina när det gäller barnendokrinologi och hon pratade om en massa patientfall och gick igenom dom. :) (Endokrinologi = Hormoner och sånt).

Efter jobbet gick jag på massage, vilket var heeeelt underbart (och behövlligt!). Rosanna skulle hem och tvätta lite. Så som vanligt så fick jag ta det när jag kom hem. ;) Men nu är jag färdig med det, så det känns bra. :) Nu ska jag bara njuta och ta det lugnt resten av kvällen, för imorgon kommer Rosannas föräldrar så vi är helt lediga från jobbet. :) Här är lite bilder på det jag håller på med!



Såhär ser kromosomerna ut! Dom parar jag alltså ihop, och sorterar. :P Den här patienten har könskromosomerna XXY, som ni kan se på bilden och lider alltså av Klinerfelter. Lägg gärna märke till storleksskillnaden mellan den kvinnliga kromosomen X, och den manliga Y. ;) Det är därför kvinnor inte lider av ärftligt håravfall t.ex! :D Så storleken HAR betydelse! ;)




Såhär ser det ut när vi fotograferar kromosomerna med mikroskopet. :)





Ha en bra dag! :)


Vänner

Jag anser mig ha haft tur i livet när det gäller mycket. Självklart har det varit vissa motgångar, och ibland har det varit väldigt tufft och frustrerande. Men vem har inte kännt så nån gång? Ser man till det stora hela, så har det flutit på bra tycker jag ändå. Visst, jag föddes inte med en silversked i munnen, och en hushållerska som städade mitt rum varje onsdag (även om jag i stort sett bad Gud om det varje kväll för att jag skulle slippa städa själv). ;) Men jag fick något mycket bättre än så.

Jag fick underbara människor runtomkring mig och kärlek i överflöd. Jag fick en underbar syster, och föräldrar som har skämt bort mig på så många sätt. Dom har alltid gjort allt dom kan för mig, och jag är extremt tacksam för det.
Det finns så många människor som har inspirerat mig och hjälpt mig. Ibland har jag inte förstått förrän långt efter att nån har hjälpt mig. Människor kan nämligen hjälpa på så många olika sätt, och dom kan även hjälpa till utan att själv vara medvetna om det. Ibland kan det vara till stor hjälp om man t.ex. blir motarbetad. För det är i våra motgångar som vi märker hur starka vi är. Och bär vi sedan med oss den styrkan i vårt hjärta och i vår själ, så tror jag att vi kan klara det mesta. Det är även i våra motgångar som vi blir medvetna om vad som är viktigt för oss, och vilka människor som verkligen bryr sig.

Jag kan inte undgå att tänka: Vem hade jag varit idag utan alla dessa underbara människor som ställt upp på mig när jag behövt det som mest? Då tänker jag på min sambo, min familj, min härliga släkt och mina fantastiska vänner. :) Dom vet jag att dom alltid finns där för mig, oavsett vad det gäller. Och det älskar jag dom för. Jag kan ha ganska så svårt att släppa folk nära inpå mig, men dom som kommer in stannar generellt där också. :) 

Jag tror det är få förunnat att få känna sån kärlek som jag gör. Men jag önskar att alla kunde få det. :) Och alla ni som har fantastiska människor i er närhet: Glöm inte att säga det till dom! :D

Ni är underbara! <3



Jga önskar att jag kunde lägga ut bilder på er alla, men jag tror inte jag får plats med det. Istället lägger jag ut den här låten som Rosanna hittade. Den heter faktiskt Jeanette tro det eller ej! :D


Mando Diao - "Jeanette"

Jeanette my love don't use the elevator
Don't climb and rise don't lick it in the times of war
Tell him that I was more than him in the bed
My hands are bigger and I'm taller as well
Catch me little girl don't try to run,
Don't try to hide yourself from Mr D.
Fill me with waterfalls and mystery,
Forsake me even break me I don't care

Jeanette you've got a habit of leaving boys
The glamour and the toys were all forbidden
I've got no choice at home when it gets dark
I'm lying in my bed and thinking

She's got it all, she's got it better than me
Better than me, right She's got it all, she's got it better than me
Better than me and I'm deep down, down in misery


Jeanette my love don't tease the alligator
Animal-lover needs a cigarette
Tell me that I was more than him in the end
My jealous little thing comes up again
Jeanette she's full of dirt she's full of hurt
Her glamor and the boys were all forgotten
But I've got no choice at home when it gets dark
I'm lying in my bed and thinking

She's got it all, she's got it better than me...

She's got it all, she's got it better than me...


 
För övrigt då, så tränade jag både idag och igår, så det var riktigt skönt! Och idag har jag hållit på med molekylärdiagnostik parat ihop kromosomer. Svårt, men mycket intressant! :D Och hon som jag jobbade med sa att jag var mycket duktig. :P Alltid kul att höra! Men nu ska jag sova! Återkommer med mer info om det händer nåt spännande. Imorgon blir det massage! :D

Puss på er :)


Händelsernas dag

Imorse när jag vaknade fanns det inte en fiber i min kropp som ville gå upp. Jag kunde inte sova igår, så jag låg och kollade på Resident Evil 4 tills klockan var 23.30, och sen somnade jag rätt så fort. Men trots det gick det knappt att gå upp idag. :/

Men plikten kallade, så jag steg upp och drog iväg till praktiken. Väl där skulle vi göra första dagen av 2 på cytopatologi. På cytopatologen så kollar man på celler, främst från vaginalskrapningar, men även från Tyreoidea (Sköldkörteln). Sköldkörteln är engagerad i mycket som händer i kroppen, bl.a ämnesomsättningen, så det är en mycket viktig körtel. Så idag fick vi bland annat se när dom tog en FNAP, vilket innebär att dom sticker in en smal nål rakt in i sköldkörteln (som sitter på halsen) och suger ut celler/vätska. Detta färgas sedan och sen kollar man i mikroskop. Jag måste erkänna att jag tyckte att det var lite äckligt när dom stack in nålen första gången, men sen gick det bättre. :)

Annars har det varit ganska så lugnt på jobbet. Fick numrera lite utstryk och sen kolla i en bok. Men hon som jobbade där var mycket trevlig! :) Efter jobbetgick jag och tränade, och sen när jag varklar hade jag fått 3 meddelanden. Rosanna skickade och berättade attdörren var trasig så vi kan inte stänga den. Skitkul liksom! Så dom skulle skicka hit nån att fixa den imorgon. så jag ringer till vår chef och berättar att vi inte kan komma, för vi kan ju inte lämna alla våra saker här och dörren står öppen! :/ Men det var helt okej, och hon förstod. (Sen kom en och fixade den idag ändå, så det var väl skönt på ett sätt, men jag såg verkligen fram emot att få sova imorgon! :P)

Det andra meddelandet var från Marielle, som berättade att hon kom in på Polishögskolan! :D Jag blev skitglad när jag såg det för jag har verkligen hållt tummarna för att hon skulle få komma in! Men sen såg jag att det var i UMEÅ!!!!! :/ Det är ju LÅNGT dit... :( Men jag är glad för hennes skull ändå. :) Fatta vilken grej! Min syster ska bli polis! Och hon kom in på första försöket!! Det är inte illa pinkat de. :D Jag är så otroligt stolt över henne. <3




Marielle och jag på "konsert" i Rottnerosparken 2007


Det sista meddelandet var från mamma, som undrade hur jag mådde. Så jag svarade glatt att jag mådde skitbra, för jag hade precis fått träna och så. Så jag frågade hur det var med henne. Tydligen hade hon varit jätteorolig, för det har ju brunnit en massa här i Shanghai, så det är minst 12 personer som har dött, och över 50 som är allvarligt skadade. Så hon ville skicka och se om jag levde. Men det gör jag! :D

Så nu sitter jag hemma och nskar att dörren går sönder igen så jag får sova. Men såntur har jag väl inte. :P Men jag fick prata med Marcus förut, så det var mysigt, även om jag insåg nu hur otroligt gärna jag vill komma hem. :P Men det löser sig. Jag har miljoner saker jag måste hinna med först. Puuuhh....

Men jag är jätteglad över att jag lyckades få min älskling att ta med blommor till pappa igår. det betydde otroligt mycket för mig. :) Så tack min underbara Marcus för att du ställer uppför mig när jag behöver dig! <3

Nej nu ska jag sova! Hoppas alla har haft en bra helg. :)


Kramelikram från mig!


Pappa <3

Idag är det Fars dag för den som har missat det... (Fy på dig i så fall!) :D

Jag tycker personligen att både Fars- och Mors dag är viktiga dagar, för då får våra föräldrar känna sig lite extra speciella. Då får vi uppvakta dom som alltid funnits där, och visa att vi är medvetna om allt fint dom gör för oss och visa hur mycket vi uppskattar det. Nu kanske det finns nån som tänker "Borde man inte göra det varje dag?"

Självklart ska man göra det!

Jag tycker det är väldigt viktigt att vi visar ALLA i vår omgivning att vi ser dom och att vi uppskattar dom för den dom är. Om någon får dig att må bra eller bara har på sig en fin tröja. Säg det då! Jag kan lova att personen inte blir varken arg eller ledsen. ;) För vem tycker inte om att få komplimanger?
Men när det gäller just våra föräldrar så kan det vara lätt att ta för givet allt dom gör för oss. Jag vet att både min mamma och pappa alltid ställer upp och hjälper mig, oavsett vad det gäller. Dom har alltid funnits där, och även om vi har haft våra duster så älskar jag dom mer än dom någonsin kan förstå. Det är tack vare dom att jag är den personen jag är idag, och det är dom har som har uppmuntrat mig att bli den bästa människan jag kan bli.

Det jag då menar när jag säger att vi ska visa dom uppskattning idag, är att idag ska vi passa på att visa dom EXTRA mycket hur mycket vi älskar dom. Att vi är glada för att dom finns. Sen tycker jag att man ska säga att man älskar dom så ofta som man kan, och inte bara på en sån här dag. Det är aldrig fel att visa hur mycket man tycker om nån. Tyvärr har jag inte råd att köpa blommor till alla människor jag uppskattar i min omgivning varje dag, men en ärlig komplimang kostar mig inget att ge och den är förhoppningsvis lika mycket uppskattad? ;)

Det är just därför jag tycker att såna här dagar är viktiga. För i alla fall en gång om året kan man ta sig råd att ge bort blommor, choklad eller vad man nu känner för. Även om man är student. :) Problemet är då att det är lite svårt för mig att köpa blommor och ta med hem till pappa. :( Kina ligger lite för långt bort för att jag ska kunna göra det. Så det här är till min pappa:

What Makes a Dad

God took the strength of a mountain,
The majesty of a tree,
The warmth of a summer sun,
The calm of a quiet sea,
The generous soul of nature,
The comforting arm of night,
The wisdom of the ages,
The power of the eagle's flight,
The joy of a morning in spring,
The faith of a mustard seed,
The patience of eternity,
The depth of a family need,
Then God combined these qualities,
When there was nothing more to add,
He knew His masterpiece was complete,
And so,

He called it ... Dad

~~Author Unknown.~~

 


Grattis på Fars dag min underbara pappa! Jag beundrar dig enormt mycket och jag är så otroligt stolt över att få vara din dotter! <3

Jag älskar dig



Firar :D

Japp, idag ska vi fira att vi träffade kungen igår! :) Så efter att vi varit vid den muslimska restaurangen (igen) så gick vi till ett bageri och köpte en tårta. Man kan ju inte fira ett sånt möte med nåt mindre än en tårta! :P Så nu sitter vi och försöker hitta plats i magen så vi kan börja mumsa i oss våran alldeles för stora chocolate cream cake. :D
Problemet är bara att dom har supergod mat på den muslimska restaurangen, så det är mer eller mindre omöjligt att sluta äta. :P Blir alltid för mätt där. :) Vi firade även genom att beställa in öl till maten. Det var mycket gott kan jag lova! :D

Såhär ser vår tårta ut! :) Den kostade hela 28 kr ;)





En annan sak jag glömt säga är ju att dom har börjat julpynta här redan. Vilket känns ganska så konstigt eftersom det fortfarande är väldigt varmt här. Det är nästan för varmt för att ha en vindjacka vissa dagar. Men dom började redan med julpynt förra veckan!
Det som gör det hela ÄNNU konstigare är ju att dom inte firar jul här. Dom vet när det är och så, men dom ger ju inte bort några julklappar eller så. Dom brukar mesta äta lite mat med familjen. :P Julpyntet har dock satt igång en kaskadeffekt i min hjärna, för nu har jag börjat inse att det snart är jul! Och vi åker snart hem! Så nu börjar jag bli stressad, för det är ju massa saker vi inte hunnit med att göra än, plus att jag har en massa saker jag måste köpa till folk lite här och var så nu måste det börja planeras på allvar... :D Nästa helg kommer ju Rosannas mamma och pappa hit, vilket ska bli jätteroligt tycker jag. Dom verkar vara så himla mysiga. :) Den helgen kommer alltså vara fullspäckad med saker att göra. Helgen som kommer efter det, ska vi åka upp till Peking och se kinesiska muren med Rosannas föräldrar. Sen helgen efter det tänkte vi åka till Xian och se Terrakottaarmén, så då går den helgen åt. Så det blir inte mycket tid över! :P Då är det bara imorgon och sista helgen som vi har kvar att hitta på nåt. Och jag måste ju tillbaka till marknaden och pruta sönder dom lite mer! :D
Ojojoj, vad lite tid det är kvar nu... :P Om exakt 5 veckor så sitter jag antagligen vid flygplatsen nu, redo att åka hem. Hem till mitt älskade Sverige. Hem till min älskade familj och mina vänner. Hem till min älskade lägenhet, så jag kan lägga mig i min älskade soffa och se på min älskade TV. Hem till min älskling.

Jag längar inte det minsta. ;)

Nu ska jag prata med min söta mamma, så hon kan uppdatera mig om allt som händer hemma. :) Jag vet ju inte ens när mormor ska in och operera sig! (Skäms på mig!... )   :(  Hon kanske redan har gjort det förresten? :S

Usch vilket dåligt barnbarn jag är nu känner jag! Och vän för den delen. Men jag vill poängera att jag inte har dålig koll på er för att jag inte bryr mig, för det jag gör jag! Mycket mer än vad ni tror... Utan det beror mest på att jag är i Kina, och inte kan ringa till alla jag bryr mig om och Facebook är blockat här. :(

Men snart är jag hemma! :) Och då hoppas jag att Marcus och jag har hunnit köpa en ny säng, så vi kan inviga den tillsammans. Om vi nu har möjlighet att köpa den nu tillsammans vill säga. Men har vi det så blir det de första stora inköpet som vi har gjort tillsammans. :D Spännande va?! Börjar nästan bli vuxen nu. ;) Förhoppningsvis håller vi ihop ett tag till i så fall, för annars blir det jobbigt. Men det är jag helt säker på att vi gör, för den pojken släpper jag inte i första taget! Dom kommer få bända loss honom från mig när jag kommer hem, för då kommer jag krama om honom och aldrig släppa taget igen. :) Om han nu inte dricker en massa mjölk innan.
Laktosintolerans är inget att leka med! :D

På tal om korv, så är det dags för mig att sluta skriva för idag. Glöm inte bort att jag tänker på er. ;)

Puss på er allihopa!

 

(Bild från Starbucks)

Mer om gårdagen

Idag har varit en skön dag, utan några som helst planer eller "måsten". Det var verkligen tur det om man tänker på att Rosanna bestämde sig för att se filmen "Paranormal Activity" igår på kvällen. :/ För er som inte hört talas om den filmen, kan jag informera om att den är utsedd till det här millenniets hittills läskigaste film. Den är från 2007, och handlar om ett par, Micah och Katie. Dom har flyttat till ett hus i San Diego, och en dag berättar Katie att hon varit förföljd av ett spöke sen hon var en liten flicka. Detta spöket finns nu i huset med dom. Micah är skeptisk och köper en kamera och sätter upp i sovrummet, för att bevisa för Katie att det inte finns nåt farligt där.

Och sen börjar det.

Jag såg inte filmen själv. Tror inte heller jag vågar se den med tanke på Rosannas reaktion! :D Det man får se är allt som kameran filmar, och det är filmat som en dokumentär. Tydligen lever filmen noekligen upp till sitt rykte, för Rosanna skrämde livet ur mig igår när hon skrek igår! Och det var ju inte bara EN gång hon skrek rakt ut heller. Jag försökte görna några japanska bildpuzzel, men det blev ett streck över ett av dom när hon gallskrek en av gånger, så det gick inte så bra. Tänk dig att ligga i frid och fröjd i mörkret på rummet och så helt plötsligt, ur det blå, gallskriker personen bredvid dig för att dom blivit skrämda. Att jag inte fick en hjärtinfarkt! Så igår tog det lång tid innan jag lyckades somna. :P

Annars igår då så köpte jag en ny parfym, nämligen Calvin Klein's Euphoria Spring Temptation.


Helst hade jag köpte parfymen jag hade innan, CLEAN Shower fresh, för den älskar jag. Tyvärr finns inte den här bara, men den nya luktar gott den med. :)

Nej, nu ska jag ut och få mig mat! :) Och köpa en ny Mp3! Jag hoppas verkligen jag hittar min iPod Shuffle nu.

Ha det bra folket! :*

Kungen?!

Ni kommer aldrig att tro mig.

Idag har varit en dag som alla andra. :P Vi gjorde sista dagen på mikrobiologen idag, vilket känns lite skumt eftersom vi bara varit där i 4 dagar. :S Men idag börjde kineserna på labbet prata om att Sveriges konung, Karl XVI Gustaf, är på besök i Kina. Det var inga nyheter för oss eftersom vi skämtat hela veckan om att det är så dumt att han inte hört av sig när han ändå skulle hit. Så typiskt kungen liksom! :P Men sen sa dom att han skulle komma till sjukhuset och hälsa på(?). Kineser är ju lite speciella när dom skämtar, för det syns aldrig om dom menar allvar eller inte. Så först trodde jag att dom menade att han verkligen SKULLE komma till sjukhuset, så jag blev jätteförvirrad. Vad skulle han göra där liksom? :S

Men sen sa dom att dom hade missförstått (som vanligt tänkte jag, för det blir alltid miss i kommunikationen här), så vi skämtade lite med dom om att han skulle komma till sjukhuset och gå till mammografi avdelningen och stanna där hela dagen. Dagen rullade på som vanligt och även idag fanns det inte mycket att göra. Men idag hade vi tur, för vi fick gå lite tidigare. Men innan vi fick gå ville dom att vi skulle köra några Mycoplasma-prover. Självklart gjorde vi det, och gick sen. På vägen ut mötte vi Bobby Brown som vi kallar honom, och han stannade och pratade lite med oss. Efter det gick vi till hissen och jag letade upp min halvbruna banan som jag hade i träningsväskan så jag skulle få lite energi innan jag skulle träna. Så vi åkte ner som vanligt till våning 1 och började gå mot utgången. Vi brukar alltid gå in/ut på sidan av huset, för det är närmare plus att då slipper man tackla alla miljoner patienter som envisas med att stå vid huvudentrén. ;)

Men när vi kom fram så hade dom stängt dörrarna och spärrat av utgången. Förvirrad stod jag och smaskade på min, inte allt för snygga, banan i mina underbart snygga grå mjukisbyxor och funderade på vad i helskotta det var på gång nu. Rosanna var lika förvirrad hon, och påpekade att det var konstigt, plus att det var väldigt många vakter idag. Så hon skrattade till lite och sa:

-"Det kanske är kungen som är här! höhöhöhö"

Jag började ocks skratta, och sa:

-"Ja men då tycker jag att vi väntar på honom! Höhöhöhö"

3 sekunder senare gick kungen förbi mig...... :D:D:D

Han var knappt en meter bort från mig och jag hade precis svalt en stor bit banan och i min chock sa jag: "Men hej kungen!" :P

Kungen hörde nog inte, men det gick typ 20 svenskar bakom honom som reagerade på att vi pratade svenska så dom stannade till och började prata med oss! Jag visste inte vad jag skulle säga eller göra, så jag sträckte fram handen till en kvinna som var en av dom första att börja prata med oss och presenterade mig. Dom trodde först att vi var patienter, men när vi sa att vi var här och jobbade för vi gjorde vår praktik här blev dom jätteintresserade och började fråga vad vi studerade, vilket universitet vi kom ifrån mm. :P
Så jag berättade att vi läser till Biomedicinsk analytiker och att vi jobbar på det kliniska laboratoriet på sjukhuset och att vi pluggar i karlstad, samt att jag är från Värmland. Det tyckte dom var jättekul. Dom hade dock lite bråttom för dom fick ju lov att försöka hinna med kungen. Honom hade dom nämligen redan tryckt in i hissen för säkerhets skull (synd tycker jag, för jag hade gärnat pratat med honom!). :D Så hela spektaklet var över ganska så snabbt.

Både jag och Rosanna var i total chock efter, och båda var helt lyriska! Ingen av oss har sett Kungen förut, men när vi väl åker till ett av världens största länder, där dom har världens största befolkning och bor i en av världens största städer och jobbar på ett av kontinentens största sjukhus, DÅ springer vi på honom av ren slump. :D HUR STOR ÄR SANNOLIKHETEN ATT DET HÄNDER?!?!?! :D

Egentligen borde jag ha ställt mig på att löpband när jag kom till gymmet, för jag hade lätt kunna springa en mil med den energin jag fick av det mötet. Men skit i träningen;


JAG HAR TRÄFFAT KUNGEN IDAG!!! :D




Nej, det här är inte ett aprilskämt eller liknande, och NEJ JAG ÖVERDRIVER INTE! :D Inatt kommer jag somna med ett leende på läpparna, för oavsett för andra tycker, så tycker jag själv att det var skitcoolt iaf. :)


Hajsoppa

Hej på er alla glada!

Hur mår ni? Vad har ni för er? Inser ni att jag saknar er? :)

Men nog om er. ;) Igår var en händelserik dag! Trots att det var väldigt lugnt på labbet. Det är alltid mer att göra  början på veckan, så dalar det väldigt sen. Vi är ju som sagt på mikrobiologen nu och gör sista dagen imorgon. Lite tråkigt att vi bara fick vara där i 4 dagar, men det är mer än inget. :P Plus att jag är superparanoid för att få tuberkulos, eftersom det kommer in så mycket prover hela tiden. Sen finns det väldigt många MRSA här, vilket står för meticillinresistenta staffylokocker aureus. Och får man det så är det inte roligt... Speciellt inte när bakterien i sig inte  påverkas av penicillin och dom flesta antibiotikabehandlingarna, utan är svår att bota. Skulle man då ha otur att smittas sätts man omedelbart i isolering, vare sig man vill eller inte. ;) Men men.

Igår då i alla fall blev vi medbjuda på lunch med dom andra som arbetar på mikrolabbet, och vi kände att vi inte kunde säga nej direkt, så vi följde med dom bort till capus. Där fanns det tydligen en restaurang på tredje våningen som var väldigt bra. Så vi satt vid två runda bord, och chefen för labbet insisterade på att sitta bredvid oss, och han pratade mycket med oss! :D På bordet fanns en stor glasskiva med massor av mat på, som det gick att snurra på. Maten såg väl inte så aptitretande ut, så jag började med lite sallad. (Kändes säkrast så) En kille från labbet frågade vad vi ville ha och äta, så jag frågade om jag kunde få lite kallt vatten.

Och alla tappade hakan. Det var som om jag hade bett om sköldpaddeurin! Dom tyckte jag var helknäpp... Hur kan en människa dricka KALLT vatten? Detta var för dom helt obegripligt. :P Sen att dom alltid har med huduvdet på typ allt kött dom serverar och att dom äter insekter och aphjärna bryr dom sig inte ett dugg om. Men KALLT vatten? Nej du, där går gränsen! ;)

Jag tog lite bönor, sallad, nåt som såg ut som köttfärslimpa men egentligen var bönor och började äta. Jag trodd helt ärligt att jag skulle svälta ihjäl. Jag ville inte äta kycklingen för huvudet psykade mig nåt så enormt, och det andra var mest bara ben och fett. Inget för mig alltså. Men sen kom dom in med mer mat. Och mer. Och sen lite mer. Och mer... Dom slutade aldrig bra in mat! Det kom hela tiden in nya rätter! Det lär ha varit typ 30 olika rätter tillslut! Helt sjukt. Men det var roligt, för jag fick smaka krabba, åt räkor, hajfenssoppa, stek, bläckfisk mm :D

Jag måste tillägga att jag är moraliskt sett emot hajfenssoppa, men när det stod en skål framför mig kunde jag inte låta bli att smaka. Men nu har jag ätit hajkött, så nu är jag nöjd. ;) Dom bjöd oss även på 55% kinesisk alkohol, och trots att vi sa nej, så envisades dom. Så jag och Rosanna kollade på varandra, sjöng "Helan går" och när dom andra applåderade så drack vi. Det var verkligen inte så illa som jag trodde det skulle vara. :P Men klart att det brände till lite. Sen ville dom att vi skulle dricka en massa öl, så det är ett mirakel att jag inte blev stenfull. :P Men dom verkade gilla vårt sällskap, och skrattade mycket åt oss. :) Inte med oss, utan ÅT oss. Men det bjuder jag på. ;)

Sen hände det inte så mycket mer. Jag drog iväg och tränade på kvällen så det var skönt. Men ser man hur killarna beter sig på gymmet så är det fasen inte konstigt att alla är smala som stickor. :P Dom tränar inte ett dugg, utan står mest i finkläder och pratar eller spänner nån liten muskeltråd dom hittat på den annars så tomma kroppen. Det HÄNDER ju inget! :D Sen äter dom ju inge protein, så kroppen får ingen näring att bygga nåt på heller. No shit Sherlock säger jag bara... :P

Samma var det ungefär idag. Hade typ inget att göra på jobbet och sen tränade jag. :) Så nu ska jag snart lägga mig. (Äntligen!) :D

Glöm inte att det är Fars dag på söndag! :D



Älskar dig pappa (Och mamma också såklart)! <3 ;)


One republic - All this time

Six on the second hand
Two new years resolutions
And there's just no question
What this man should do

Take all the time lost
All the days that I cost
Take what I took and
Give it back to you

All this time
We were waiting for each other
All this time
I was waiting for you
We got all these words
Can't waste them on another
So I'm straight in a straight line
Running back to you

I don't know what day it is
I had to check the paper
I don't know the city
But it isn't home

But you say I'm lucky
To love something that loves me
But I'm torn as I could be
Wherever I roam

Hear me say

All this time
We were waiting for each other
All this time
I was waiting for you
We got all these words
Can't waste them on another
So I'm straight in a straight line
Running back to you

Yeah, all, running back to you
Yeah, all, running back to you
Yeah...
Oh, every time is so far
It's just so far
To get back to where you are

All this time
We were waiting for each other
All this time
I was waiting for you
We got all these words
Can't waste them on another
So I'm straight in a straight line
Running back to you
I'm straight in a straight line
Running back to you
Straight in a straight line
Running back to you


Namnsdag!

Grattis Theodor på namnsdagen! :D Hoppas din mamma är extra snäll mot dig idag nu och snosar på dig ännu lite mer än vanligt, vilket jag är säker på att hon gör. ;) Väx inte för mycket nu innan jag kommer hem, för jag vill ju känna igen dig när jag ser dig igen! ;)




Världens enklaste ekvation: Supersöt mamma = Supersöt unge

Saknar dig vännen! Hoppas jag får se dig och familjen snart igen, och kolla in nya huset! :) 

Mikrobiologen

Tisdag... Trött... Tankspridd... Och har tydligen snarkat som ett helt kompani inatt(??).

Stackars Rosanna. :/

Normalt sett snarkar jag inte alls, men nu drog jag tydligen timmerstockar som en redig karl! :D Får hoppas att jag är tystare inatt så Rosanna inte slår mig. ;P

Dagen idag började väl sisådär, men jag såg att Marcus och Marielle hade kommit helskinnde, och det var skönt. :) Sen blev de faktiskt bara bättre! :D Vi började på en ny avdelning idag, nämligen mikrobiologi. Där får man in prover och analyserar om det finns några bakterier genom diverse olika metoder. Sen måste vi såklart utreda vad det är för bakterier och om bakterierna utvecklat någon sorts resistens. Mikrobiologi är ett otroligt intressant område, och mycket spännande att jobba med. Men när man gör praktiken där hemma i Sverige får man inte göra ett dugg själv utan bara sitta och observera. Så var det inte här. :D

I stort sett direkt frågade dom om jag ville testa och hjälpa till! Jag blev såklart jätteglad och drog på mig handskar och munskydd och började göra utstryk på plattorna. Tydligen gjorde jag ett väldigt bra jobb, för jag fick hjälpa till hela dagen. :) Han som satt bredvid mig sa t.o.m: "beautiful" när han såg hur jag gjorde. :P

Det är inte alltid man får beröm för att man smetar ut bakterier så bra. ;)

Sen har jag satt på antibiotikalappar, för att se hur pass mottagliga bakterien är för olika mediciner. Plus att vi fick vara med och kolla på Tuberkulos i mikroskop (inte så kul att vara därinne, för jag har ju inte fått vaccinera mig mot det... ) :D Och så har vi sett gramfärgningar. Jag fick även se hur dom gör för att detektera svampar i prov, och då pratar vi inte kantareller om jag säger så. ;) Men på eftermiddagen var det så lugnt så alla sa att vi kunde gå hem. Den enda som inte tyckte det var dock vår chef, Penny. Så vi fick gott lov att stanna kvar tills 16.30. :P Men det gjorde inte mycket, för då fick vi en chans att prata mer med alla på labbet. :) En av dom är (enligt mig) jättelik Rick Morranis från "älskling jag krympte barnen" och "Ghostbusters". :P Fast har är en kinesisk version då. :P Så honom döpte jag såklart till Rick. :)

Efter jobbet gick vi till Starbucks, och nu är vi äntligen hemma igen. Jag vill bara lägga mig och sova, men först ska jag duscha och sen prata med Marcus. :) Sen lovade jag ju faktiskt att lägga ut några bilder så ni får se, så dom kommer här: ;)






Gigantisk sköldpadda för er som inte ser det ;)

















Marielle jämför sin rumpa med en flodhäst. Vems ser störst ut tycker ni? ;)




Den här elefanten stod och svängde med sin snabel oavbrutet, vilket roade Marcus något enormt. :D



















Shanghai må ha haft den äckligaste toaletten jag någonsin sett i mitt liv, men här finns även den häftigaste toaletten också! :D




En sån skulle jag inte bli ledsen om jag fick i julklapp! Och nej pappa, du får inte försöka bygga en själv genom att koppla ihop högtryckstvätten till toaletten. ;)

Nu får det vara bra!

Puss på er!

Nere

Ja då var det måndag igen. :( Jag önskar att jag kunde säga att allt är frid och fröjd och att jag mår kanonbra, men nu kan jag verkligen inte det. :( Nu är jag återigen själv, och jag kan lova att det var fruktansvärt jobbigt att lämna av Marielle och Marcus imorse. Tur var väl ändå att jag fick lite tid med dom innan domklev in genom säkerhetskontrollen, men när vi skulle säga hej då så brast det bara för mig. Jag kunde verkligen inte sluta gråta! :S Och eftersom jag började grina så började såklart Marielle att göra det också! :P Även när dom hade åkt upp för rulltrappan och jag inte såg dom längre, så rann tårarna som en öppen kran på mig. :/ Jag fick väl försöka stålsätta mig när jag skulle be om en taxi och säga vart jag skulle, men sen i taxin satt jag och snyftade, så taxichauffören trodde väl att jag var helt störd. :S

Men men.


Om man ska se det positivt ändå, så har den här veckan varit helt underbar, och jag är otroligt lyckligt lottade som hade två av dom människor jag älskar mest på denna jord som kunde ta sig tid och hade råd att komma hit och hälsa på mig. Speciellt imponerad, måste jag ändå erkänna, är jag av Marcus just för att han aldrig åkt utomlands eller suttit på ett flygplan. Så det tycker jag är riktigt starkt gjort av honom! Sen vet jag att varken jag eller syrran har problem med att prata engelska, och båda är väldigt utåtriktade, men Marcus har kanske inte riktigt lika bra flyt när han ska prata. Till min förvåning briljerade han! (iaf enligt mig) Han pratade med folk helt själv, och bad inte mig fixa allt. Han kunde beställa saker själv och prutade t.o.m själv och plockade i saker när vi var på marknaden! :D Det gladde mig otroligt mycket. Sen erkände han att han fått lite blodad tand på att resa, och det låter helt perfekt i mina öron. Så nu ska jag bara komma på ett bra sätt att få med honom på solsemester i Italien till sommaren. (2 veckor där skulle väl sitta ganska fint, eller vad tror ni?) ;)

Vad har vi gjort den här veckan då?

Tisdag: Hämtade dom vid flygplatsen och tog det ganska så lugnt. Marcus blev med ut och gick en sväng och fick se området, och Marielle sov. :)

Onsdag: Fick en guidad tur på labbet, även om den var kort, och gick till Huai hai road på shopping. :)

Torsdag: Åkte till Shanghai Zoo, och kollade på en massa roliga djur. :)  Sen på kvällen gick vi runt pch kikade lite och åt på en japansk restaurang. Jag älskar den restaurangen, men Marcus har  lite för dåliga erfarenheter av japanska restauranger, så han inte speciellt imponerad. Han tycker inte det är möjligt att äta ris med ätpinnar. ;) 

Fredag:  Gick upp tidigt och åkte till Shanghai Ocean Aquarium och såg massa häftiga saker, sen drog vi till Shanghai World financial center och åkte upp till världens högsta observationsdäck. Det var RIKTIGT läskigt! Jag har varit uppe i höga torn, men här fick jag nästan svindel! :P  Efter det blev vi halvt kidnappade till "marknader", alltså små rum i skumma hus, där dom ville att vi skulle köpa en massa dumt. Men dom insåg ganska så snabbt att vi inte var så sugna på det, så då visade dom oss till ett stort "köpcenter" med en massa roliga saker som vi kunde pruta på. 

Lördag: Gick vi också på marknaden och nu hade vi blivit lite varma i kläderna, så det gick väldigt bra! En tjej sa t.o.m. till mig att jag skulle komma tillbaka med min kompisar men jag fick ABSOLUT INTE hjälpa dom att pruta, för jag var för bra på det. :D Det tyckte jag var skitkul! :P Sen på kvällen ville Marielle ut, så vi drog till hotellet och gjorde oss iordning, sen drog vi till The Bund, så dom fick se det. Men där var det skitdött, så vi fick en adress av Weasley så vi drog dit istället,och det var riktigt bra!

Söndag: Marielle och Rosanna drog ut själva så jag och Marcus skulle få lite ensamtid, vilket var mycket uppskattat
 och sen möttes vi upp inne i stan och köpte lite saker, och sen blev det filmmys på hotellet.

Så det är lite kortfattat vad vi har gjort nu. 

Min dator är skitseg nu, men jag lägger ut lite bilder imorgon så ni får se.  Nu är det bara nedförsbacke ellerhur? :D

Hoppas ni har det bra hemma. 

Puss på er!:*

 
 

:P

Tiden flyger

Ja, herregud vad tiden går fort! :D Fast just nu är inte det en bra sak. Vi har alldeles för roligt tillsammans, så snart är det dags för Marielle och Marcus att åka hem igen. :( Hur ska jag klara mig utan er? :( Men jag ska försöka utnyttja tiden till max, så blir det nog bra. :)

Idag var vi på Shanghai Ocean Aquarium, och det var skitkul! Massa skolbarn bara, vilket vara lite jobbigt för alla barn slog på rutorna och skrek. :/ Jaja, det gick iaf. :) Marcus verkade tycka att det var riktigt rolig, och då blev jag glad. :)

Sen gick vi till Shanghai World Finance Center (kapsylen) och åkte upp 477 m (eller vad det nu va) till högsta observationsdäcket. Jag fick nästan svindel! Det var så sjuuuuukt högt!! :D Det är ju det högsta observationsdäcket i hela världen, så det var fränt. sen tog vi tunnelbanan till Nanjing rd. Vi hann knappt gå ur tåget innan massa kineser ville visa oss till fejkmarknaden: :P Eftersom jag hade med mig Marielle och min hunk till karl, Marcus, så kände jag mig trygg nog att bli med. Dock var jag skeptisk. Men det gick skitbra! :D

Både jag och Marielle köpte lite saker, och prutade MYCKET! :D Vi skambjöd som bara den och lärde en kines att säga Ullared. ;) Hahaha

Men nu är vi helt slut. (Tack gode Gud för roomservice säger jag bara!)

Bilder kommer typ imorgon. :)



Älskar er! <3

Shanghai zoo

Halloj!

Idag har vi gått hela dagen, och jag har äntligen köpt ett par skor. :) Marcus har köpt en ny jacka, som var superfin.

Shanghai Zoo var riktigt kul att se, och jag hade gärnat stannat längre eller för den delen tagit med alla djur hem. Men mitt sällskap fick nog efter några timmars promenad, så jag fick väl lov att följa med. :P Jag har tagit massa kort, men har ingen kamerasladd för den ligger på studentrummet. (jag har ju uppgraderat mig själv till hotell denna veckan) :D

Men bilder kommer i massor! :D

Sandra: Det var inga bekymmer för mig att komma ut från zoo, för jag smög bakom Marcus, så ingen såg mig smita. ;) Hahaha Skitkul att ni köpt hus tycker jag! Längtar till jag får se det. :) Hälsa alla från mig!


Äntligen

Ja, nu är dom ÄNTLIGEN här! Jag höll på att hoppa ur skinnet igår när vi var påväg till flygplatsen, och det var nog inte  en människa i hela Shanghai som missade mitt glädjetjut när jag såg Marielle och Marcus. ;)
Sen att alla trodde att jag var helt tokig, bryr jag mig faktiskt inte det minsta om. :)

Marielle sprang och kramade mig först, och sen kom Marcus fram. Då började jag nästan gråta av lycka. Just då ville jag aldrig släppa taget om honom. Marielle tyckte tydligen att det var ganska så gulligt, för hon hade tårar i ögonen, för hon såg hur lyckliga vi båda var. Det är verkligen inte lätt att vara ifrån varandra, oavsett vad folk tror.

Jag mår alltid som bäst när jag får vara med Marcus. <3

Flygresan hade iaf gått väldigt bra, fast Marcus hade suttit bredvid en jättenervös kille som hade spillt sprit på honom och luktat vitlök (?) tydligen. :S Inte så skoj kanske. :P

Vi var väldigt trötta iaf, för dom hade knappt sovit nåt på flyget, och själv har jag mitt hjärta slagit i takt med en kollibri dom senaste dagarna, för jag har längtat så efter dom, så jag hade inte sovit på ett par dagar. :P
Eftersom vi inte fick checka in på hotellet förrän vid 14, så la sig Marielle i min säng på studenthemmet och sov. Klockan var då typ 9.30. Men det fanns ju inte plats för oss andra att sova också, så jag, Marcus och Rosanna drog ut och kikade runt lite. Fast det blev inte så mycket, för vi var helt döda alla tre. :D

Tillslut kom vi till hotellet, och det är verkligen ett väldigt fint hotell. :) Vi la oss direkt i sängen och somnade med en gång. Jag sov bättre än jag gjort på länge, för det finns nog ingen effektivare snuttefilt för mig än när jag får ligga och snosa på Marcus. :) Då känner jag mig trygg.

På kvällen drog vi ut på en Hallal (muslimvänlig) restaurang, och beställde in en massa god mat, sen började vi bege oss hem. :) Eftersom vi hade sovit ganska så länge innan vi drog ut, så trodde jag att vi skulle sitta vakna hela natten. Men icke då. :D Marielle somnade innan hon la ner huvudet på kudden, och Marcus somnade när jag pratade med honom (Schysst pik liksom!). :D

Idag var det tänkt att vi skulle gå upp tidigt och åka till Ruijin (Sjukhuset). Men vi orkade inte, så vi passade på att sova ut istället. Så vi tog det lugnt och åkte till en koreansk restaurang och åt väldigt god mat, och sen knallade vi bort till sjukhuset.

Jag önskar verkligen att ni kunde ha sett minen på alla som jobade idag, när dom fick syn på Marielle och Marcus! :D Alla tappade hakan! Det var så sjukt roligt. :P

Marcus är ju 7 huvuden längre än alla andra, och Marielle är ju inte direkt kort hon heller. Plus att hon hade lite klack på skorna och är jätteljus i håret. :) Folk vågade knappt prata med dom. Dom kunde inte sluta stirra. :P
Fast en tjej tyckte att Marielle var lite för brun. (Här ska man vara så blek som möjligt. :D

Men turen runt labben blev inte så lång, för dom hade fullt upp och många hade gått hem. Men dom fick i alla fall se videor av Klamydia som dom hade filmat på labbet, vilket är ganska så intressant. Äckligt men intressant. Om alla såg den skulle nog fler skydda sig väldigt mycket bättre än vad dom gör nu! Folk verkar inte inse vad det egentligen är. :/ Det är bara en relativt vanlig diagnos bland unga, som inte ses som direkt farlig eftersom det sällan påverkar deras fysiska hälsa i nån större utsträckning.

Suck säger jag bara.... :S

Nu ska jag inte dra min "Hur-fasen-kan-folk-vara-så-dumma-att-dom-inte-skyddar-sig-bättre-vid-sex-föreläsning", men ibland tycker jag att det är så onödigt. Det finns så mycket risker som folk inte är medvetna om! Och jag vill påpeka här att då menar jag inte bara unga... Speciellt eftersom könsjukdomar bland människor i medelåldern samt pensionärer har ökat lavinartat sen man introducerade Viagra.

Oh, well. :) Idag har vi även fikat på Starbucks, och varit på shopping. :) Det var riktigt roligt, och nu sitter vi på hotellet igen. Imorgon ska vi till Shanghai Zoo så det ser jag verkligen fram emot. :)

Nu ska jag inte slösa mer tid på att sitta här. Och jag ber om ursäkt om jag inte skriver mycket här nu, men nu vill jag bara spendera så mycket tid som möjligt med att gosa med Marcus och umgås med Marielle. Hoppas ni förstår.

Usch vad jag älskar min familj/släkt samt mina vänner. Ni är alldeles för underbara!

Skuttar av lycka

Idag har jag varit på jättebra humör, trots att jag inte sov en blund inattt. Nån som kan gissa varför? :P 

Marielle och Marcus kommer ju imorgon! :D

Så idag har jag skuttat hela dagen och dansat och sjungit (till alla andras förtret) och varit allmänt superlycklig! :D Idag har varit en jättebra dag. Och vi fick ju faktiskt 2,5 timmes lunch, för att sedan gå hem 30 min tidigare, vilket också hjälper. :) Sen var det jätteroligt att Rosanna (självmant vill jag påpeka) blev av med hennes sushi-oskuld idag! :D Det gjorde mig så stolt över henne, och jag tror hon gillade det lite ändå. ;)



Efter jobbet tog Wesley med oss till en restaurang och bjöd oss på mat, för att säga tack för tiden på klinisk kemi. Han har varit supergullig mot oss och lärt oss massor av saker, så vi kommer verkligen att sakna att jobba med honom. Det roliga är att det är ömsesidigt också. :) Han tyckte det var skitkul att jobba med oss. :) Som tur är kommer vi fortsätta umgås iaf. :)

Annars så tränade jag i fredags, och det var skitkul. Sen på lördagen shoppade vi, så jag köpte, tro det eller ej, lite kläder. :D Och igår hade vi en mysdag med fotbad, manikyr mm hemma. :) Kände att jag behövde få ta det lugnt. Men på kvällen hände något så fruktansvärt äckligt...

Jag gick till duschen, trots att Rosanna varnade mig att vattnet var kallt. Det var ganska så lite folk där, men jag tänkte inte mer på det. Tjejerna har ju gemensamt duschrum, så man byter om i ett omklädningsrum, går in i ett bås och duschar sen. Pojkarna har duscharna längre bort. Men duscharna är inte alltid så bra, och sprutar oftast åt alla håll utom på den som vill duscha. Men jag visste att dom längst in brukar vara bättre så jag smög dit. Jag hittade ett stort bås som var ledigt, så jag klev in där. Men när jag kom in och satte på vattnet, kände jag nån konstig lukt.

Det luktade riktigt illa.

Först tänkte jag att det kanske var vattnet? Så jag luktade lite diskret, men det luktade inget speciellt. Så då blev jag jätteförvirrad och började fundera på om det var JAG som luktade så? Nej, det var inte jag som luktade heller (som tur är!). Då kollade jag nere i ena hörnet på golvet, och då såg jag det... 

Någon hade BAJSAT en JÄTTESTOR hög rakt på golvet!!!! :O 

Jag SPRANG ut därifrån och fick hålla mig från att spy bra länge efter den incidenten! Ursäkta mig, men vem F-N gör så?!! Det är inte okej någonstans. 

Tjejerrna här är så fruktansvärt äckliga när det gäller sånt där! Dom bryr sig inte alls hur dom lämnar toaletter, duschar eller nåt. För det är inte dom som behöver ta reda på det... Jag skulle ALDRIG i mitt liv göra så! Stackars den männinska som får ta reda på det! Jag skulle inte gör det för alla pengar i hela världen. Det räcker med att ta reda på efter min katt, dom få gånger jag är hemma och behöver göra det.
Nej usch och fy... :/ 

Nu vet ni det, så vi kan återgå till något roligare. :) Här är lite bilder från Expon:

Statyer lånade från Egyptiska museet i Kairo







USA paviljong



Inne i Peru




Canadas paviljong





Karibien Joint paviljong





Italien


'
Persues med Medusas ormbeklädda huvud i sin hand. :D





Taiwan hade en ganska så frän paviljong




Sen kom det en lång parad, som var ganska så rolig:





Stilla havet





Krokodilerna är fakitskt bänkar som man kunde sitta på. :)

Jag har massor av andra bilder, och kanske kommer dom senare, men nu fick ni se lite iaf. :)
Som avslutning tänkte jag att ni skulle få se mina nya skor! :D
Äkta Ugg's kommer hålla mig varm i vinter. :)





Nu vill jag lägga mig och SOOOVA! :D Inte för att jag är trött, men för att morgondagen kan inte komma snabbt nog. <3 Imorgon får jag äntligen krama om min älskade Marcus igen! :D



Du är för fin för att vara sann <3

Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0