Shopoholic?

Kan man vara en shopoholic utan att shoppa? :/ (Shopoholic = Person som älskar att shoppa, och gör det så fort som tillfället ges och får en kick av att göra det. Handlar dessutom saker bara för att få köpa nåt). Det är dagens största tankeställare. I alla fall för mig, så då räknar jag med att alla andra tänker på det också. :) Det är näligen så att det rycker otroligt mycket i min shoppingnerv nu! Så idag jag gick ut och kikade lite snabbt på kläder när jag ändå gick vilse i en av världens största städer för mammas skull. :P Dumma dumma taxichaufförer...

Men jag hittar ju inget att köpa! Eller jo, det finns massor av kul att köpa, men jag har blivit toksnål den senaste tiden! :/ Ironiskt nog har jag det dock mycket bättre ställt än på länge. Och egentligen har jag möjlighet att köpa ganska så mycket, men icke sa nicke. :P Jag tog ju inte med mig så mycket kläder för jag tänkte köpa en massa här, men vad hände sen?? :S Jag går och fryser som en tok, men vägrar köpa nya varma kläder?! Hur dumt är inte det på en skala 1 till 25? :/ Jag BEHÖVER ju fler kläder! Jag kan ju inte gå runt i samma saker jämt, och speciellt inte nu när vädret ändras. Mina skor är helt trasiga, så jag håller på att snubbla fort jag tar ett steg, men kollar jag på några nya skor som jag kan köpa istället? Självklart inte! :P

Mamma har sagt det i flera år nu att jag är en shopoholic (dock är det en STOR överdrift, men visst gillar jag att köpa nya saker), men är jag verkligen det? Jag köper alltid saker jag trivs i och som jag kan använda till olika tillfällen. Jag lägger aldrig ut pengar jag inte har och jag lägger inte ut pengar på saker jag inte behöver. Jag ÄLSKAR att köpa underkläder dock, för jag tycker det är roligt med variation. Och även om det bara är jag som ser dom för det mesta så gör dom mig glad, för jag känner mig fin om jag får ha fina underkläder. :) Men då köper jag inte massa väskor eller skor som så många andra tjejer lägger pengar på.
Då menar jag verkligen inte att det är nåt fel med det, jag säger bara att jag är inte en sån person som tycker sånt är jätteviktigt eller roligt för den delen. :P Jag håller mig gärna till en väska, och den ska vara praktisk. Och jag hatar att köpa skor. :P Men nu blir jag så illa tvungen. :/
Vem vet? En dag kanske jag står där i nån affär och dreglar över ett par skyhöga pumps, för man kan alltid ändra sig. Jag kanske tom skaffar en egen garderob till alla mina designerväskor... Men än så länge tänker jag hålla mig till skor jag kan gå i och en väska där jag kan ha skolböcker och annat dumt. ;)

Om jag ska vara ärlig så tror jag att min shoppingblockering ligger i att jag inte riktigt bestämt mig vilket stil jag vill satsa på framöver. Jag har alltid haft sportkläder, och jag avgudar Esprit för deras kvalité samt enkla, men ändå snygga, design! Men samtidigt längtar jag efter en förändring. jag vill inte göra nåt jättedrastiskt, för jag är väldigt nöjd med mig själv som det är, men omväxling förnöjer!
Just nu önskar jag verkligen att min ModeGuru kunde vara här och hjälpa mig igenom även denna livskris (Det här är väl långt ifrån en livskris, men för dramatikens skull kan vi ju kalla att det är de). ;)

Jag pratar såklart om Marielle. :D

Även om jag tycker att i stort sett alla mina kompisar har en skön stil, och klär sig väldigt bra, så är det ändå syrran som förstår sig på vad jag vill ha, och inte vill ha, bäst. Hon kan se kläder som hon vet skulle passa mig skitbra, och föreslå att jag köper det LÅNGT innan jag själv kommer på det. :) Och en sån person behöver jag nu. :P Så börja gnugga geniknölarna kära syster, för till veckan ska vi SHOPPA! :D

Annars då? Jo, vi var på en koreansk restaurang idag, och åt skitgod mat! Den var hur bra som helst! Men fick liksom kombinera ihop själv vad man ville äta. Och köttet man beställde var rått, och i mitten på bordet vi åt vid så var det som en kolgrill! Så man fick grilla maten själv! Vi fick även några skålar med kryddor så man fick krydda som man ville. :) Otroligt roligt koncept tycker ja. :)



Jag beställde in BBQ Veal (kalvkött) och det var så fruktansvärt gott! Äntligen lite protein i kosten! :D

sen var jag på lite massage, vilket var underbart, och sen tog jag en taxi för att hittaen affär som säljer Canada Goose. Återigen gick det dock åt h-vete att hitta mammas Canada Goose-jacka, och det gjorde mig ledsen. :( Men det är bara att fortsätta så gott det går. Jag vill så gärna fixa fram den där jackan till henne som tack för allt hon har gjort. <3 Sen gäller det bara att hitta pappas kamera (vilket jag typ redan gjort), som tack till honom för allt han gjort. <3 :)

Sen har jag upptäck att min mage tål inte att jag dricker varm choklad från Starbucks(??!). Min mage vänder sig helt ut och in, och jag mår jättedåligt av den. Jag funderade på om det kanske var så att jag är laktosintolerant, men jag kan ju dricka mjölk och äta yoghurt utan bekymmer. Men det är väl nån konstig kombination där som inte funkar för mig, som pappa sa. :(

Lite rolig fakta förresten som vi fått sen vi kom hit: 
*När man gifter sig ger man bort speciella askar med "bröllopssocker" i för att dela sig glädje med andra. (2 bitar bitsocker i en ask gör alltså folk lyckliga här?)
* Shanghais invånare ses som en av världens mest modemedvetna, ändå ser man alltid folk som går runt i pyjamas på stan, oavsett tid på dygnet.
*Oavsett vad du än beställer på en restaurang så får du med ägg, för det innehåller protein men är billigare än kött.
*Ägg ger man även till folk för att meddela att man är med barn/har fått barn.
* Min kompis Camilla Monlars har en asiatisk tvilling som jobbar på en restaurang här
* Man får absolut inte krama nån av det motsatta könet om denne person inte är make/maka eller pojkvän/flickvän. Ser även föräldrarna att barnet kramar en pojke/flicka så kommer dom tvinga barnet att gifta sig med den personen.
* Numret 168 är en kod för att man vill få till det. Detta kommer från en billig motellkedja som heter just 168, för dit smyger alla ungomar när dom vill mysa.
*CocaCola är alltid mycket billigare än vatten här
*Nästan alla kineser hatar Koreaner för att dom tar åt sig äran för allt(?).

Idag var vi så duktiga på jobbet så vi har sovmorgon imorgon. ;)

Det blir gött de! :D



Dags för nya skor, eller vad tror ni? ;)


Nattinatt!

Kallt!!

Usch fy vad det är kallt här! Måste verkligen köpa en jacka snart. :P Låg och skakade när jag skulle sova igår för det var så sjukt kallt här. :/ Så vi satte på luftvärmepumpen, men den drar bara kallt. Och trots att vi har den inställd på 27C så är det typ 16 C inne på vårt lilla rum. Städerskan tycker det är alldeles för roligt att öppna våra fönster också, vilket inte hjälper direkt. :P Ge mig VÄRME nån!!!

Är det förresten nån som har tips på en bra och inte allt för dyr jacka?

Idag har varit som alla andra dar. Men efter jobbet så gick jag iväg och tränade BodyCombat, och det var riktigt skoj! :D Fick springa runt i salen och göra massa höga knän osv, och det var jobbigt, för jag kan ju inte vara sämre än nån annan. :P Men det känns riktigt skönt nu! :)

Jag önskar att jag orkde skriva mer, men det går inte. :D

Snart är det helg! :)



Förlåt älskade syster för att ja missade vår Skype-dejt, men jag läste fel!

Jag trodde det var 16.30 din tid! :(

En sak till

Det har varit 300 000 besökare på Expon idag, och över 71 000 000 (71 MILJONER!!!) totalt sen det öppnade i våras. :P

Och jag såg att jag har tagit typ 110 bilder. Fyfan för segt bredband säger jag bara... :P

World Expo igen

Guten morgen! :D

Eller jaaa.... Kanske inte. Klockan är ju faktiskt 20.00 här. :P Men jag kan inte skriva det på tyska.

Idag har vi varit lediga så vi kunde gå på Expon igen, eftersom det är sista veckan nu. :P Så vi försökte gå upp tidigt, men det gick inte så bra. Jag orkade verkligen kliva ur sängen! Rosanna satt i 2 timmar och väntade på mig typ, men det fattade ju inte jag så jag trodde bara hon varit uppe 15 min eller nåt. Så jag skuttade ur sängen halv 10 eller nåt och gjorde mig iordning. Fast roliga som dom är hade dom stängt av vattnet i kranen igen, så då blev jag lite lett. Men innan 10 var jag klar, fast jag hade inte hunnit äta nåt, men jag tänkte att jag kunde ta nåt på vägen för jag visste att Rosanna ville iväg så fort som möjligt. Men då började hon (enligt mig) pika mig väldigt mycket att vi borde gått tidigare och bla bla bla. Och snosig som jag då är på morgonen så orkade jag inte hålla mig. Så jag bet ifrån och sa att jag inte tyckte att det var okej att hon skulle pika mig sådär, osv. Jag anser inte själv att jag var otrevlig eller så, men jag blev fruktansvärt lett.

Detta gillade definitivt inte Rosanna, så hela vägen till Expon gick hon minst 10m ifrån mig med armarna i kors och surade. Då blev jag på ännu sämre humör, för sånt orkar jag inte med några längre stunder. Så jag bad att få min biljett så har jag gått själv hela dagen.

Så nu kom jag precis hem. Och jag har haft skitkul! :D Träffat massa roliga och trevliga människor. Jag har kunnat gå vart jag än ville. Fast det var lite kallt. :P Men Marcus kommer ju snart med min jacka så det löser sig det med!  Eller om jag köper en här istället, har inte bestämt mig än. :P Men det börjar bli dags för en snart, det är nåt som är säkert!

Men jag har sett massor med roliga saker idag och tagit 1000 bilder känns det som! :D Så dom tänkte jag lägga ut snart, men inte ikväll. Det roliga är att jag har knappt tagit nån bild på mig själv, för det blir ju lite svårt när man går runt ensam. Men däremot när jag tog tunnelbanan hem så var det 3 tjejer och en kille som blev helt tokiga när jag klev på och började peka på mig och hålla på. Jag fattade nada, men då tog en tjej upp sin kamera och frågade om hon inte kunde få ta en bild på mig och kille som var med. (Huh?? :S ) Jag visste inte vad jag skulle säga, men jag sa väl okej tillslut. Så han blev skitlycklig och slängde armen runt mina axlar så tog hon kort på oss. Sen ville en av dom andra tjejerna vara med på kort med mig. Så jag ställde mig vid henne och så skulle kompisen ta kort. Men då bad hon mig att jag skulle lägga MIN arm runt hennes axlar.(?????) Men visst. Jag är inte den som är den. Och dom blev jätteglada konstigt nog. Tycker det där är så konstigt. Kommer nog aldrig vänja mig vid att dom tycker att jag är så annorlunda här. :P  

Nej, nu fryser jag alldeles för mycket och jag har gått hela dagen, så nu blir det myspys under täcket och nån (förhoppningsvis) bra film. :)



Såhär ser jag ut när jag är sådär "lofsig" som mamma säger. :P Den här bilden tog jag igår när jag varit på träningen, så jag har varken sminkat mig eller fixat håret. Men jag bjuder på det. ;)

Ps: Vill bara säga att jag tycker egentligen om Rosanna, och hon är generellt sett väldigt snäll. Men det är fruktansvärt svårt att gå från att knappt känna nån, till att flytta ihop i ett litet rum och behöva umgås jämt. Det blir lätt småsaker som ligger och stör. Tillsut blir det en droppe för mycket som får bägaren att rinna över. Jag älskar att träffa folk och prata med andra, men ibland måste jag få stänga av och bara vara ensam. Tyvärr får jag aldrig det här. Sen saknar vi båda våra nära och kära väldigt mycket, och det påverkar också humöret i en negativ riktning. Jag behöver ju inte vänta så mycket längre, men Rosanna har det värre, för Leo kommer ju inte komma hit överhuvudtaget. Så jag har ju verkligen haft tur om man tänker så. Jag vet att hon lider väldigt mycket mer än mig, just för att hon får vänta så mycket längre. Sen är ju jag väldigt självständig, så jag sitter inte bara hemma och tänker på hur jobbigt det är. Men men. Många bäckar små kan man väl säga. :P

Imorgon är dock en ny dag, och det kommer vara en ny dag hela dagen imorgon(för er som inte visste det). ;)

Hoppas ni har haft en bra dag. :)

Pussåkram

Bara för att

Måste ju lägga ut en bild från Rosannas födelsedag! :D Jag snodde bilden från Rosannas blogg (Hoppas det är okej?) :P



Bilden är inte tagen med min kamera, så kvalitén var kanske inte den bästa, men men. :)

Dom två killarna till vänster är Mikey och Francis som ska gifta sig med Marielle.
Sen är det Emma och Joe, som härmar älgar. :P
Längst fram är det Rosanna Julie (som kommer till Sverige i januari) och till sist jag. :P

Wesley tog bilden så han kunde tyvärr inte vara med. :(

Unbelievable

Idag har varit en berg-och-dalbanedag. :P Jobbet var jätteroligt i början, sen blev det inget att göra, så då blev det bara drygt. Efter jobbet fick jag sms av Marcus, som tydligen var hemma i Karlstad (??)... Hemskt vilken dålig koll man har när man inte har råd att prata med varandra. :( Han är ju borta vid Ringhals och Oskarshamn och jobbar nu, och det finns inget internet där så han vet ju inte ett dugg vad jag håller på med och vise versa. Men igår kom han tydligen hem och ska tillbaka idag. :( Men jag fick iaf prata med honom en stund, och jag blev så glad över att få höra hans röst. <3

Tråkigt var ju att det inte blev så länge, men vi skulle höras tll helgen igen så jag kan tala om för honom vad han ska packa. ;) 

Sen fick jag prata med min andra favoritkarl, nämligen pappa! :D Han var hemma och hade en hemarbetsdag och hade haft det riktigt mysigt vad jag kunde förstå. :P Han gav mig även lite tröstande ord som dämpade mitt dåliga samvete, så det kändes otroligt skönt. :) Föräldrar är verkligen världsmästare på att ge råd ibland! :) Tur att dom finns. <3

Och peppad som jag då blev när jag pratade med pappa så slängde jag i mig lite mat (överbliven pizza från i fredags),packade träningsväskan och sprang ut genom dörren. jag hade bara 30 min på mig att ta mig till gymet, om jag skulle vara med på det passet jag ville, så jag var rejält stressad just då! Men jag slängde mig in i en taxi och skrek "follow that bus!!!".

Men inget hände...

Chauffören kunde ju inte engelska så han kollade på mig som om jag var helt tokig. :P Så jag började gestikulera hejvilt á la Barbro Ljunggren och han satt bara och skrattade åt mig. Men vi kom iväg och hamnade nästan rätt iaf! :D Så jag betalade hela 12 kr och chauffören vinkade så glatt till mig, så jag tror han tyckte att jag var lite skojjig iaf. :) Han försökte även lära mih lite kinesiska, men det gick inte så bra. :D

Trots den roliga färden så hade jag ju fortfarande bråttom, så jag tog min väska och skulle springa över vägen (Det var grön gubbe), men då kom det en buss och svischade förbi i 180 km/h 3 cm framför näsan på mig. :P Så det kunde gått illa! Snabb som jag är klarade jag mig ändå (Kan bero på att jag är en kanindrake). :D Så jag hann till mitt efterlängtade träningspass, nämligen BodyBalance. Det trodde ni inte va?! :D

"BODYBALANCE™ is the Yoga, Tai Chi, Pilates workout that builds flexibility and strength and leaves you feeling centered and calm. Controlled breathing, concentration and a carefully structured series of stretches, moves and poses to music create a holistic workout that brings the body into a state of harmony and balance."

Väl på passet upptäckte jag dock nåt fruktansvärt chockerande: Jag är långt ifrån vig och tydligen har jag ingen balans heller! :O Jag blev så chockad över denna upptäckt så det är knappt att jag tror det är sant. :P

Nu sitter jag på rummet, nyduschad och go, och ska snart lägga mig. :) Imorgon ska vi till Expon, så det ska bli skoj! Idag hade det "bara" varit 300 000 personer där, så vi hoppas att det blir lika lugnt imorgon, så vi kan passa på att se så många paviljonger som möjligt. :) (Vilka paviljonger hade ni besökt?) :)

"Beauty lies in the eyes of the beholder"




Nattinatt på er alla glada! :D

Helgen än så länge

I fredags hade vi praktik som vanligt, och det gick väldigt bra. :) Egentligen tyckte chefen för kemilaget att vi kunde gå hem tidigt, eftersom det var Rosannas födelsedag på lördagen. :) Fast vår chef, Penny, hade bjudit hem oss till henne så vi skulle ut och äta med hennes familj på kvällen, så vi skulle åka med henne direkt efter jobbet, så det gick inte (Vi får verkligen inte sluta tidigare för henne, oavsett orsak). Så det vara bara att sitta och vicka i tårna nån timme till. :P Under dagen kom Penny in till oss och gav oss ett kuvert, så vi frågade vad det var för något. Det visade sig att det var två gratisbiljetter till World Expo, som vi va till sist! :D det är ju sista veckan nu så till helgen stänger dom. så dom tyckte att vi skulle gå dit under helgen. Så det var ju jättesnällt!
Men eftersom Rosanna fyllde år igår (GRATTIS ROSANNA I EFTERSKOTT!!), så hade vi redan fullt upp igår och idag ville vi bara ta det lugnt. Som tur är så är kemichefen alldels för snäll ibland (trots att han inte pratar med oss), så han lät oss vara lediga i smyg på tisdagen så vi kan gå dit. :D

Efter jobbet åkte vi hem med Penny med taxi, och vi höll på att krocka med en cyklist, så det var nog 1 cm ifrån en redig smäll! Så jag satt nästan i ryggen på chauffören som fick damp och började skrika på  cyklisten. :/ Så det var lite väl spännandeför min smak. :P Vi kom tillslut fram oskadda och fick träffa Pennys svärmor och hennes ena dotter (hon har tvillingar på 12 år). I Kina är det väldigt vanligt att svärmor bor i samma lägenhet, så hon knallade runt där och sa inget för hon kunde inte engelska. :P Det var i alla fall mycket trevligt att komma dit och hon bjöd oss på en massa konstiga saker. :D Sen drog vi alla 5 iväg till en restaurang som heter Papa John där dom serverade pizza, pasta mm. Vi beställde in pizza och en spritefloat (sprite med glass i) :D och det var supergott! :D Efter maten tackade vi för oss och tog en taxi hem. :) (Trots skräckupplevelsen tidigare)

När vi kom hem såg jag på filmen "Salt" med Angelina Jolie och den var riktigt bra tyckte ja. :)

Igår då var det ju som sagt Rosannas födelsedag, så jag hade köpt franskt manikyrset, nagelfilmed olika filar på, och en kräm att smörjain nagelbanden och naglarna med. :) Rosanna verkade bli göad iaf så det var skoj. Jag, Rosanna och Julie hämtades upp av en kille från labbet som heter Wesley så bjöd han oss på en italiensk restaurang där vi fick supergod mat och gott vin. :) Vi skrattade typ hela tiden och sen när vi var mätte och belåtna körde han oss till en karaoke-bar som tydligen är väldigt populär i Shanghai som heter K-TV. Där fick vi ett eget rum så vi fick sjunga dom låter vi ville, utan andra som störde. Så vi beställde in öl, och satt och sjöng som bara den. Lite senare kom Emma, Francis, Joe och Mikey och gjorde oss sällskap.
Wesley var GRYM på att sjunga! :D Hur jäkla bra som helst!!! Så jag fick väldig prestationsångest faktiskt. Jag är ju inte den som sjunger i första taget. :P Men när vi sjungit ett tag sa han till mig att han tyckte att jag var jättebra och att jag hade verkligen talang, så om nån bara gav mig lektioner så skulle jag kunna bli riktigt bra. (?????) What?! :S Har jag missat nåt liksom?  Hade jag inte vetat att han var vår chaufför hade jag varit helt säker på att han var full... :P

Men men, kanske får bli Idol för mig framöver då... hahahaha! :)

Sen drog vi hem till Joe, där vi åt tårta och gjorde pannkakor. Ingen av dom andra hade smakat på pannkakor förut, men det var riktigt uppskattat! :D Så gjorde dom andra iordning bacon, ägg, sallad och nudlar för dom trodde inte att man kunde bli mätt på pannkakor. Sen ville dom beställa in MER mat från KFC. (Hur fasen kan alla vara så små?!) :S

Men vi pratade och hade jättetrevligt och jag skämtade med Francis om att jag ska genmanipulera en höna, så jag kan binda fast honom på den och sen kan han rida på den till Sveriga och gifta sig med min syster. Men då blev en annan av killarna lite sur/ledsen för att inte han fick gifta sig med syrran, så jag lovade honom att han också kunde göra det. :D Pojkarna bråkar redan om Marielle, och hon har inte ens kommit hit än! Hur ska det här gå egentligen?! :P hahaha

Vi kom hem sent igår, men jag var filmsugen så jag kollade på den nya "A-team", och den var väl sådär. fast jag gillar Liam Neeson. :)

Idag ska vi till People Square, och se om vi hittar nåt kul där. :) Men först ska vi tvätta lite bara så vi har rena kläder. ;) Tack förresten till alla som tänkte på mig när jag var sjuk, och jag mår mycket bättre nu. :)

Nu är det bara en vecka kvar till min snutt kommer hit! :D

 


Hostar

Idag blev det ingen praktik för mig, för precis som jag misstänkte var det dum att dra iväg på massagen igår. Idag när jag vaknade mådde jag mycket sämre, så jag fick kort och gott vara hemma och ta det lugnt. Så idag har jag mest bara sovit och försökt lösa ett japanskt bildpuzzel. Men med tanke på att varken kropp eller huvud är med till 100% just nu så har det väl gått sådär. :P

Jaja, det är lätt att vara efterklok. :)

Hoppas bara jag är bättre tills imorgon, för då är vi bjudna med hem till Penny på mat, så det vill jag inte missa. Och på lördag är det ju födelsedagskalas, så det får jag ABSOLUT inte missa! :)

Fast det värsta är att jag inte kan träna! :( Men imorgon mår jag bättre. Fast mamma lovade att hon skulle personligen komma hit och hämta mig om jag blev sjuk, så det kanske är bäst att jag börjar packa? :P Undrar om hon vill ha mat när hon kommer? Hmm, bäst att ringa och fråga henne. ;)





Sjuk

Idag är jag död. Eller egentligen ska jag inte klaga, för jag mår inte sådär superdåligt, men jag har lite ont i hasen, är tätt i hela huvudet och orkar inte andas som vanligt. Det märks att kroppen inte hänger med alls och jag vill bara ligga hemma och sova. Men icke! Här ska det inte vilas nåt. :P

Idag kom vi till jobbet 07.30 så vi skulle se när dom kalibrerade, körde kontroller osv. Det var verkligen den bästa dagen hittills på praktiken för idag fick vi lära oss en massa saker, och göra riktiga saker och inte bara skriva på rör! :D Och vi fick jobba SJÄLVA! :D Jag var supernöjd i alla fall, och det verkade cheferna vara också, för vi fick gå hem lite tidigare, och så sa dom att eftersom vi jobbat på så bra idag, så kunde vi komma in lite senare imorgon. Vilket tid det innebar fick vi bestämma själva, bara vi kom innan lunch. :D

Efter jobbet gjorde jag nåt dumt, men väldigt skönt. Jag gick iväg på ansiktsbehandling och massage. :P eftersom jag känner mig halvt överkörd, vet jag att det var dumt, men jag kunde inte låta bli. :) Trots att ingen där pratar engelska gick det bra, för jag målade en massa bilder och försökte förklara, och tydligen gick nåt fram för dom gav mig specialpris. Så för 900 kr så får jag:

*7 Ryggmassager
*1 Decolletagemassage
*1 Ansiktsbehandling.

Och det är en riktigt fin SPAsalong. :) Så jag har sett till att Marielle kan komma dit och få en ryggmassage, för det tror jag kommer göra henne gott. :) Jag har även kollat upp lite platser dit vi ska när Marielle och Marcus kommer hit. :) Så nu tänkte jag lägga mig och tycka lite synd om mig själv (Man får göra det ibland). :)
Rosanna klippt sig förresten idag och permanentade sig, och det blev kanonsnyggt! Fast bilden av Rosanna inne på salongen där hon satt omringad av 10 asiater som hängde över henne, med skräckblandad förvåning skrivet över hela hennes ansikte och papiljotter i halva håret kommer att roa mig länge framöver... :D

"Vajj juuu så häppi?"

Varför skulle jag inte vara det? ;)



"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars." - Oscar Wilde


Lååång dag!

Som rubriken antyder så har det varit en lång dag idag. Direkt vi kom till jobbet fick vi höra att chefen var missnöjd för hon tyckte inte att vi jobbade nåt. Men hallå!!! :/ Hon sa när vi kom hit att vi inte skulle få göra nåt, utan vi skulle bara vara med och observera. :/ Vad ska vi då göra när ingen vill undervisa oss, för dom vill inte prata engelska, det finns inga prover att köra och det är 20 andra människor som inte har nåt att göra? Ska vi hitta på jobb själva då? Jag kan ju börja putsa fönster då så kan Rosanna städa alla golvlister? :S När vi gör nåt så är det fel, och när vi gör som dom säger och  bara observerar så duger inte det heller. Tips? Jag fattar då inte.... :S

Men "Penny" (vilket också är en av cheferna) tyckte inte att det var okej, så hon beordrade några att ta hand om oss, så vi skulle ha nåt att göra. :P

Så sen rullade det väl på ganska så bra. Förmiddagen var det ganska så mycket att göra, och en av dom anställda ropade t.o.m på mig och ville visa hur kalibreringen gick till, så jag fick testa själv sen! Skitskoj! :D

På lunchen drog vi till Huai hai rd och åt mat och sen shoppade lite. :) Jag köpte en kanonbra BH och lite smink, och Rosanna köpte en skitfrän ögonfransböjare. :)

Efter jobbet tänkte jag träna BodyPump, så jag gick till den italienska restaurangen för att ladda lite, och köpte en sallad med frukt i, och en pastarätt med tonfisk och tomatsås mm. Och när jag satt där och åt kom jag på att jga inte hade tagit ur min plånbok ur Rosannas väska!! :OSå där satt jag helt utan pengar och visste inte vad jag skulle göra. Så jag ringde Rosanna, som precis hade kommit hem, och bad henne komma med den. Snäll som hon var gjorde hon de, så i väntan på henne kunde jag inte bara sitta där som ett fån, så jag beställde in en efterrätt också, trots att jag verkligen inte ville ha nån. och när Rosanna kom bjöd jag henna på en efterrätt som kompensation. :)

Passet var i övrigt skitroligt och ännu rolifare var det att se instruktörens min när jag lade på vikterna. :D Han höll på att dö! Ända har jag inte alls lika mycket på som mamma. :P Men jämfört med alla inne i tummet så hade jag minst 3 gånger så mycket på min stång. :P Tror ni jag var liiite nöjd eller? ;) 

Så nu har jag pratat lite med mamma, och ska lägga mig omedelbums, så mer skriver jag inte idag. Förutom att det är 2 veckor kvar till Marielle och Marcus kommer hit och det kostar 20 SEK att få håret tvättat, klippt (hur du än vill) och sedan fönat/stylat här. Och dom är BRA! :D Sug på den ni. :D

Imorgon blir en bra dag. :)






"I will never let you fall. I'll stand up with you forever. I'll be there for you through it all. Even if saving you sends me to heaven" - The red jumpsuit apparatus (Your guardian angel)

Klinisk kemi

Idag gjorde vi första dagen på Klinisk kemilabbet. :) Det gick väldigt bra faktiskt! Jag trodde att jag skulle stå där som ett fån, men tydligen har jag lärt mig nåt i skolan och i Hagfors. :D Allt sker ju per automatisk, men idag var det nån maskin som inte fungerade, så vi fick fixa lite själva. :) Och så träffade vi en av cheferna för marknadsföringen från USA från företaget som gör maskinerna, så det var fränt! :D Han pratade först en del med oss, och frågade vad vi gjorde där osv. Så vi fick hans visitkort, och sen gick han. Men sen kom han tillbaka och ville ta kort på oss tillsammans, så det var roligt. :)

Annars har jag pratat med min älskade syster idag! :P Hon är så rolig! :D Men nu har jag övertalat henna att hon ska med och se Terrakottaarmén, så det känns bra. :P Fast det beror ju på vad det kostar att flyga dit. :S Men det var kul att prata med henne för hon lyckas (nästan) alltid att få mig på bra humör. :)

Och på lördag blir Rosanna hela 22 år, så det ska firas! Joe och Francis (några killar på labbet) bjöd hem oss till Joe, så skulle vi göra tårta. Visst, det låter jättekul, och vi ska absolut dit tycker ja (även om det inte är upp till mig att bestämma för det är inte min födelsedag, men ändå), men det finns en liten detalj som kan göra det lite smått besvärligt... Joe har ingen ugn. :D
Petitesser eller hur? ;) Får köpa en tändare eller nåt och försöka fixa till den så istället. :) Hahaha 

Jag tänkte försöka vara lite kortfattad idag, för jag vet att jag gärna babblar på för mycket, för det finns oftast en massa att berätta, men nu får ni inte veta mer. :P

Lägger ut lite bilder istället. ;)



Bild från Huai hai rd



Finshopping!



Huai hai park






Inte riktigt något jag själv är van att se på fina shoppinggator. :P



Bevis för att det finns BMW i Shanghai (Det du Marcus!) :D



Stadsdekorationer



Utsikten från vårt rum



Mat på IKEA!! :D Skitgott! :D



Japansk restaurang där maten går på ett löpband så får man plocka till sig dom rätter man vill ha. :D



Såhär ser ingången ut till vårt studenthem :)



Rosanna med sitt fina paraply :)



Såhär ser dom flesta toaletter ut. :) Denna bilden är tagen från personaltoaletten på sjukhuset ;) Det finns inget papper och ingen tvål så man kan tvätta händerna. :P



Detta är lycka :) Här är det väldigt lätt att bli nostalgisk




Bild över en del av gamla Shanghai





En del av sjukhusområdet



Supergod (och billig!) pizza :D



Annan bild från vårt rum :)



Maskoten för Shanghai Expo 2010



Här tror Marcus att han ska kunna köra. :P Hela vägen är full på dagen normalt sett och folk kör som idioter. :D

Han får väl försöka om han vill, men jag tror han ångrar sig snabbt när han ser  hur det är här. :D

Nu ska jag sova! Natti på er <3

Lördag16/10 :)

Som jag skrev i inlägget tidigera på dagen skulle jag och Rosanna ut och shoppa igår. :) Glada skuttade vi iväg till bussen, och hade sån tur att vi kom precis samtidigt som den kom till vår hållplats! Härligt tänkte vi! :) Fast när vi skulle gå på den ändrades våra leenden snabbt till förvåning. Bussen var totalfull! Men det tyckte inte busschauffören, utan han fortsatte bara att släppa in folk hela tiden. (Nu tänker ni säkert att jag bara överdriver, men jag gör verkligen inte de! :D )
Bussen var alltså så full att jag fick stå precis i ingången, men lyckades lite senare ta mig längre in. :P Men jag kunde inte röra mig en endaste mm, för då trampade jag på nån. Och så fort som bussen svängde, så fick jag en 100 kg karl över mig, för han orkade inte ens försöka stå still! :P När vi då tillslut skulle av, tänkte vi åka med bussen en hållplats till så vi skulle komma längre upp på gatan. Problemet var då att bussen åkte jättelångt, så vi hamnade väldigt fel. :P Men vi tog upp vår karta, och började försöka lokalisera oss. Då insåg vi att vi var väldigt nära The Bund, vilket är en gata som ligger precis vid Huangpufloden som delar shanghai i den gamla delen och Pudong, vilket är den nya. :)The Bund är ett väldigt populärt turistmål, just för dess arkitektur, och vi hade ändå tänkt gå dit nån dag, och nu hade vi ju verkligen chansen! :D
Så det blev väldigt bra ändå! Det var superkul att gå runtdär och kikalite, och sen gick vi in på en av dom största shoppinggatorna här, nämligen Nanjing rd. Tydligen var det fler än vi som ville shoppa, för gatorna var fulla av folk! Men vi gick där och kikade, och sprang in i en affär lite här och där. :)
På gatorna finns det massa människor som har som jobb att försöka få med turister och andra shoppare till marknaderna där man kan köpa fejkväskor,klockor mm. Vissa av dom är artiga och kan ta ett nej. Andra skriker bara en massa konstiga saker, och vissa är lite på påträngande. Igår råkade vi speciellt ut för 2 riktigt jobbiga typer:

1) En tjej som började följa efter oss hela tiden, trots att vi sa nej. Men hon ville inte ge sig! Så hon och hennes kompis började följaefter oss och fråga vart vi kom ifrån och sa att jag var ju så ung och vacker, (hon fjäskade inget eller så då!) :D Jag och Rosanna började tillslut känna oss riktigt obekväma med hela situationen, så vi sa att vi skulle in i en annan affär (Mango). Men det ville hon inte att vi skulle göra för det var för dyrt, men vi sa att vi skulle in dit ändå, bara för att kolla runt lite. Då sa hon att det var okej, och hon skulle vänta på oss utanför. Då tänkte vi att vi hade vår chans att smita. Hon måste ha förstått det för hennes kompis blevmed oss in och földe efter oss för stt se till att vi inte försvann. Nu börjde det kännas riktigt obehagligt. Men kompisen råkade tappa bort oss några sekunder, och när hon då försökte springa upp på övervåningen för att kolla om vi var där, så sprang jag och Rosanna ut på baksidan av affären, och in i ett superstort shoppingcenter. Så vi lyckades tillslut komma undan! :D

2) En sliten medelålders man som stod utanför en Nikebutik. Han försökte få med oss redan när vi var påväg in, men jag försökte att visa  att jag inte var intresserad, men då började han skrika att jag var så vcker och att hanälskade mig! (????) :P Jag brast såklart ut i skratt och sa att det var nåt nytt! Men vi fortsatte in i affären och Rosanna köpte en jättesöt tröja. När vi sedan skulle gå ut, såg han mig igen och började återigen säga att han älskade mig, och jag svarade bara "det förstår jag. Vem älskar inte mig liksom?" så han började skratta, och började följa efter oss. Även denna gången sa vi att vi inte var intresserade, men han ville inte ge sig. Han pratade inget med Rosanna, men frågade mig en massa. Jag har lärt mig att alltid vara artig, så jag svarade på nån fråga, men försökte visa att jag verkligen inte ville gå dit. Men han skrattade en massa åt mig, och tyckte väl att jag var rolig, för sen la han händerna på min rygg och skulle börja MASSERA MIG!!!! :O Jag höll på att dö! Då blev jag arg, och slingrade mig undan och sa att han fick verkligen inte röra mig!  Då fattade han nog att det inte skulle bli nåt så han gav sig, men började skrika efter mig på gatan att han ville verkligen att jag skulle komma tillbaka nån annan dag och jag visste ju vart jag kunde hitta honom. AS IF!!! :D 

Usch för äckliga gubbar... :P

Men sen blev det bättre. :) Och jag köpte en fin tröja från Esprit. :) så vi var ute och gick i 9 timmar igår. :P Så vi var riktigt trötta igår när vi skulle lägga oss. 

Mamma och mormor var riktigt gulliga igår också! Dom åkte ner till min lägenhet och tvättade alla fönster, gjorde rent i kylskåpet, tog ut sopor och vattnade blommorna. Ni är för underbara! Senare gjorde mamma en till fantastiskt snäll sak för mig. Hon såg till att jag fick prata med Marcus! <3<3<3

Jag och mamma pratade nämligen på skype, när Marcus ringde på hennes mobil, så hon satte på högtalartelefon så vi kunde prata bara han och jag. Så hon satt hela tiden som vi pratade och höll i mobilen så han skulle höra mig och tvärtom. Jag har nämligen inte fått prata med marcus på en vecka nu, och kommer inte få göra det på 2 veckor till nu som det verkar. :( Tur att man har världens bästa föräldrar. :)

Du är en ängel mamma och jag älskar dig. 

Här är iaf lite bilder från gårdagen:



Ett lustigt hus tyckte jag, för det var så otroligt smalt! :)





Bilbevis att det finns folk som kör BMW i Shanghai! :D



Rosanna när vi "gick vilse"



Yuyuan garden



Oriental pearl TV tower till vänster, och "kapsylöppnaren" är den näst högast byggnaden i världen. :)



The Bund





Oriental pearl TV tower



The Bund





Söta Rosanna :)



 

Spanska, Norska och holländska konsulatet i byggnaden t.v och The house of Roosevelt t.h.



Här stod folk på kö för att få ett kort när dom stod i porten :)



Rosanna på bryggan





Jag trodde att det här var en staty av Mao Zedong, men datumen stämmer inte så jag nu. :P

Det var alla bilder från gårdagen, och som en äkta bloggerska tänkte jag avsluta med "dagens (inte alls poserade/forcerade) bild" ;D



Hade jag varit en tvättäkta bloggerska hade jag väl redigerat bilden till oigenkännlighet, men sånt har jag inte tid med. ;)

Tack förrsten till er som kommenterar! Blir så glad när jag får uppskattning för det lilla jag gör här. :)

Ha det folket! :)


Träning

Idag var en ganska så dryg dag, för på förmiddagen hade dom så mycket patienter på urinlabbet att dom inte hade tid att visa oss nåt, eller för den delen prata med oss, så det blev lite tråkigt att bara sitta där på en stol och känna sig ivägen. Jag tröstar mig då med att dom andra i Sverige antagligen inte får göra så mycket mer än oss, och vi har ju ändå fått en otrolig möjlighet och det här är ju verkligen ett äventyr! :)

Vi blev också bjudna på mat av en kille på labbet som vi kallar för Joe. :) Vi gick till nån halvtaskig restaurang, för dom serverade anka där, vilket är väldigt speciellt i Kina. :) Saken är den att både jag och Rosanna ville smaka på anka, men Joe hade tydlligen andra planer. :P
Jag fick anka så jag var nöjd, men Rosanna fick nåt helt annat! Hon fick nån fläskrätt där dom hade först torkat köttet, sedan stekt detså det blev en massa snuskiga fettbubblor i det, och sen hade dom gjort nåt annat dumt också. Jag smakade en liiiiiiiten bit och spottade ut den med en gång! :P Smakade allt annat än gott, men nu vet vi ju det! ;) Så stackars Rosanna ville ju knappt äta nåt, men hon fick smaka av min anka istället. :)

Ankan smakade förresten som burkskinka, men var ganska så god ändå. :)

Efter jobbet gick jag och Rosanna och handlade lite, så hon tog med varorna hem och jag gick och tränade BodyCombat. OCH DET VAR SKITKUL!!!!!! :D

Jag pratade med instruktören innann, och det var dom riktiga passen! Hon var även instruktör för BodyPump och det är samma pass som är i Sverige som mamma kör! Jag blev skitglad när jag hörde det. :D Och passet var hur bra som helst, och det känns redan i ryggen, vilket är helt underbart. :)

På kvällen gick vi på restaurang och åt stek, makaroner och ägg. Vi såg inte att det var ägg med i rätten, och makaronerna såg ut som pommes på bilden så vi blev ganska så grundlurade. :P Och när vi beställde CocaCola fick vi utspädd iste. :D Fast det var rätt så kul ändå! Fick en massa andra konstiga saker också och man måste ju prova allt. ;)

Idag fick jag verkligen sova ut, vilket var otroligt skönt, och nu ska vi dra iväg på shopping/sightseeing! :D 

Såhär såg jag ut igår (typ):



Jag kan ju få inbilla mig det iaf. ;)

Nu ska jag bli pank! :D

Dagens bravader

Idag har jag varit på ganska så dåligt humör, i alla fall på morgonen. Anledningen till det är att jag är så sjukt morgontrött vanligtvis, och dom senaste dagarna har jag suttit uppe alldeles för länge och väntat på att mamma eller pappa skulle logga in på Skype. Det har då varit förgäves, men helt klart värt försöken ändå. Men det har lett till att jag är extremt trött. Och när jag vet redan när jag går upp på morgonen att jag inte kommer få göra ett dugg, utan bara sitta och kolla på andra som gör nåt vettigt så kan det lätt gjort att mitt humör blir något sämre än vanligt, då jag hatar att känna att jag inte gör nån nytta!

Men när jag satt där och var bitter kom en av cheferna till labbet och bad mig och Rosanna komma med till hennes rum. Hjärtat hoppade nog över att slag när hon sa det, för jag var rädd att vi gjort nåt dumt, för hon lät inte glad när hon sa det. Direkt började jag gå igenom allt hon kunde tänkas dra upp. Var det att hon tyckte att vi gjorde för lite? Nej, det kunde det inte vara eftersom det är hon som sagt att vi bara ska observera. Var det att vi kom lite sent häromdagen? Men, det var ju inte vårt fel, för det var trafikstockning i typ hela Shanghai. Har jag förstört nåt? Inte vad jag vet.
Sådär snurrade tankarna när vi gick till hennes rum och jag kände mig orolig för jag visste inte alls vad som väntade. När vi då, efter vad som kändes som en evighet, kom fram till rummet bad hon oss sätta oss ner på två stolar som stod beredda framför hennes. Jag satte mig tvivelaktigt ner och började stålsätta mig för det som skulle komma. Hon kollade intensivt på oss en liten stund och började sedan berätta något om hennes chef och nåt om pengar. Hon sa det på ganska så dålig engelska så jag förstod först inte vad hon menade alls.

Var jag skyldig nån pengar? Nja, iinte så troligt. Vi fick även pengar laddade på ett matkort när vi kom hit, så jag trodde det var det hon menade. För dom gav oss 500 kr på varsitt kort och sedan 500 kr var i handen som vi kunde ladda på kortet sen när pengarna tog slut. Dock ansåg både jag och Rosanna att vi lika gärna kunde använda pengarna till nåt annat, för det är så otroligt billigt med mat, och det är inte kul att äta samma sak dag ut och dag in. Kanske var det de dom var irriterade på?

Tillslut gick det upp ett ljus för mig! Dom ville ge oss 1000 kr att spendera på vad vi ville! :D genast blev mitt humör lite bättre. :P Sen när en vakt kom fram och sa till en av dom på labbet att han tyckte att jag var så vacker och att jag såg ut som en docka, och alla andra höll med,  blev det helt plötsligt en jättebra dag! :D

Jag är fruktansvärt lättflörtad när det gäller komplimanger eftersom jag själv anser att en komplimang som inte är framtvingad är (oftast) en ärlig sådan. Mycket för att jag själv inte skulle stå och ge nån komplimanger jag inte menade.
Tänk vilken skillnad några ord kan göra! :)

Nu ska jag i alla fall gå och kolla på Rosanna och min blivande svåger när dom spelar pingis! Rosanna försöker fuska genom att göra honom generad, så jag ska vara med och kolla så det går rätt till! :D Sen ska jag försöka njuta ett tag av min ensamhet eftersom jag inte fått vara ensam nån längre stund sen jag åkte hit. :P

Ha det gott alla min kära!


Massage :)

Idag har jag varit iväg på massage! Det var väldigt skönt, även om det var en ganska så djup massage. :) Jag lovade Marcus innan jag skulle iväg att det inte skulle bli nån "Happy Ending"-massage, fast massören nöp mig lite i rumpan och sa att jag var vacker, så jag vet inte om jag brutit det löftet eller inte nu. :S (Dock så var det en kvinnlig späd massör, så jag antar att det är okej...) :D

Skämt åsido, så har det varit en bra dag! Jag hittade Marielles blivande man på labbet (Francis). Så honom tänker jag kidnappa med hem till Sverige i december. :) Frågan är bara hur? :P Jag funderade på att köpa en häst och träna den att hitta till Sverige och sen binda fast honom på den. Men träningen kommer nog ta lite tid, så jag kanske får komma på nåt annat. :S
Först och främst måste jag lära honom att dricka som en man (Francis alltså och inte hästen!).

Igår slog jag nog rekord när det gäller att köpa billig maten själv. :P Jag köpte en matlåda med: räkomelett, ris, kokta grönsaker, panerad kyckling och nåt annat gojs + en flaska vatten för totalt 1 kr. :D Sug på den ni! Dock var maten inte prisvärd om jag säger så. :P Fick typ tvinga i mig så jag skulle få lite energi. Men det var billigt! :D

Igår kände jag mig väldigt sliten, och det enda som höll mitt humör uppe var att jag visste att jag skulle få prata med mamma och pappa på kvällen. Så trots att John Blund stod och bankade på dörren vid 20 tvingade jag mig själv att vara vaken till minst 22 när mamma skulle vara hemma från jobbet. Så vid 22 satt jag (lyckligare än ett barn på julafton!) med Skypen uppe, beredd som få. Men ingen loggade in. Jag väntade... Och väntade... Men inget hände. Tillslut blev jag lite fundersam så jag satte i mitt vanliga telefonkort i mobilen och ringde mamma. Då hade hon precis åkt från jobbet och hade totalt glömt bort vår dejt. Gissa om hon hade dåligt samvete! Jag blev i alla fall jätteledsen och besviken, även om jag visste att det inte vara mammas fel, så jag var inte arg på henne, bara ledsen på att jag inte fick prata med dom. :P

På tal om familjen, så frågade dom på labbet hur min familj var, eftersom dom tycker att jag är så glad jämt! :D Och när jag då berättade att alla i min familj är minst lika glada så trodde dom mig inte! :P Men jag tror att vi generellt sett är en väldigt glad familj. Och när mantänker på att Marielle är 1000 gånger bubbligare än mig, så kommer dom väl få en chock när dom träffar henne, och marcus är ju också en väldigt glad och mysig människa, så vi kommer göra grymt bra reklam för Sverige tror jag! :D

Och pappa: Jag saknar dig också!!! <3<3<3<3<3



Lycka till i skogen pappa! Jag håller tummarna för dig. :) Och bara så du vet berättar jag för alla vilken cool och fin karlakarl jag har till pappa. (Och dom tycker också att du ser utsom Bruce Willis!) ;)

Älskar verkligen min familj <3

Höstfräsch

Då har bloggen äntligen fått ett nytt utseende, och jag lyckades faktiskt fixa det själv! :D (Okej då,jag använde mig av en färdig mall som man kunde labba ner men sen har jag fixat en massa själv!) Eftersom jag var på manikyr förra veckan och fick naglarna fixade för första gången, (EVER!!!) plus att jag ska fortsätta tröstpyssla om mig själv imorgon genom att gå iväg på massage, tänkte jag att även bloggen skulle få se lite snyggare ut nu inför hösten. :)

Hoppas ni gillar resultatet iaf. :)

Här kommer en bild på min manikyr som lyckades sitta kvar i, hör och häpna, 2 dagar knappt! ;) Jag är lite för klantig och skitig av mig för att kunne se tillfixad ut nån längre stund, i alla fall när det gäller naglarna. :P



Men jag är som jag är när jag inte blev som jag skulle. :) Och tur är väl de! ;)

Hoppas alla har det bra där hemma

Och ett stort GRATTIS till min kära mormor som fyller år idag! :) Inte att förglömma.

Nattinatt!


Kärlek<3



Älskar dig alldeles för mycket snutten! <3

Nickelback - "I'd come for you"

Just One more moment, that's all that's needed.
Like wounded soldiers in need of healing.
Time to be honest, this time I'm bleeding
Please don't dwell on it, cause I didn't mean it

I cant believe I said I'd lay our love on the ground
But it doesn't matter cause I've made it up forgive me now
Everyday I spend away my souls inside out
Gotta be someway that I can make it up to you now, somehow.

By now you'd know that I'd come for you
No one but you, yes I'd come for you
But only if you told me to
And I'd fight for you
I'd lie, it's true
Give my life for you
You know I'd always come for you

I was blindfolded, but now I'm seeing
My mind was closing, now I'm believing
I finally know just what it means to let someone in
To see the side of me that no one does or ever will
So if your ever lost and find yourself all alone
I'd search forever just to bring you home,
Here and now this I vow

By now you'd know that I'd come for you
No one but you, yes I'd come for you
But only if you told me to
And I'd fight for you
I'd lie, it's true
Give my life for you
You know I'd always come for you
You know I'd always come for you

Yes I'd come for you, no one but you,
Yes I'd come for you
But only if you told me to

And I'd fight for you
I'd lie, it's true
Give my life for you
You know I'd always come for you

No matter what gets in my way
As long as there's still life in me
No matter what, remember you know I'll always come for you
I'd crawl across this world for you
Do anything you want me to
No matter what, remember you know I'll always come for you
You know I'll always come for you



Bilder från Expon



Kinas paviljong



Världens första, och största, stålbro byggd som en båge. Totala längden är 8,7 km.



Kustlinjen från östra sidan



byggnaden i mitten som ser ut som en kapsylöppnare, är faktiskt världens näst högsta byggnad. :) Den högsta ligger i Dubai



Den rosa byggnaden med öron är Japans paviljong



Suddig bild, men det fick bli med ändå:)



Liten bild över en del av utställningsplatsen



Saudiarabiens paviljong, vilket var den mest besökta av dom alla, hade odlat träd på taket.



Kinas paviljong var lite större än alla andra, och dom hade tydligen massa häftiga saker där inne som t.ex. soldater från terrakottaarmén och kinas motsvarighet till Mona Lisa mm. Dock krävdes det speciaalbiljetter för att komma in där, så vi kunde inte gå in. :(



Det här är från insidan av det gemensamma Afrikanska paviljongen, där alla dom mindre länderna hade ställt ut i en och samma byggnad. Det står "The smiles of Africa"






Såhär såg några av paviljongerna ut inne i huset



Rosanna hittade en ny vän :)



Bild utanför den italienska paviljongen.



Lite folk




Den Brittiska byggnaden hade taggar på hela utsidan och såg ut som en ihoprullad igelkott :P



Kommer inte ihåg vilken paviljong det här var :P



Vet inte om det syns så bra, men det var ett nät kring den här byggnaden där set satt fullt med röda bollar. :D

Fler bilder kommer, både från den Svenska och den Ryska paviljongen. :)






Body Pump

Hallå alla glada! :D

Igår drog jag som sagt iväg på träning, och det var inga bekymmer att få en plats på Pumpen. Så jag kom in där och var supereggad eftersom jags ett fram emot att få testa passet här och sen kunna prata med mamma så vi kunde jämföra lite. Mamma var tom så snäll att hon gav mig en fusklapp där jag kunde se i vilken ordning övningarna kom i i fall att passet var på kinesiska. Hon sa även till mig hur mycket vikter jag skulle ha. Hon är verkligen snäll min mamma. <3
I alla fall så plockade jag fram alla vikter och så, och instruktören sprang in och startade typ med en gång. Det började bra, men jag blev så förvånad för uppvärmingslåten (vilket var remixen av Heaven som var populär för 5 år sen) lät inte som den skulle och vi värmde inte upp varken biceps eller triceps. :/ Men jag tänkte att det kanske var ett av dom äldre passen. Sen drog allt igång och återigen verkade det bra, fast låtarna var konstiga och verkade hemmaremixade, om man kan säga så. :P Då börjde jag bli ännu mer fundersam.
När vi väl kom till den delen då vi skulle köra först biceps och sen triceps hoppad han över dom, så jag fattade inte vad han höll på med. Vi körde istället en massa knäböj och en annan övning där man drar upp stången mot bröstet, vänder den och pressar upp mot taket. Vilket är en väldigt bra övning, men den är tung som bara den och kör man den 40 gånger blir det lätt jobbigt! :P
Tillslut kom han på att vi skulle köra biceps och när vi gjorde det var han hela tiden i otakt och hittade på en massa dumheter som jag visste att Les Mills, som koordinerar dom riktiga passen från Nya Zeeland, aldrig skulle göra fattade jag att detta var inte alls ett Les Mills pass som det stod att det skulle vara! :/ Missförstå mig rätt, det var ett bra pass och jag har träningsvärk som fasen idag och jag var rejält trött och svett igår, men passet höll inte alls samma klass som dom riktiga BodyPump passen.
När passet var klart gick jag fram till instruktören (vilket hade kört större delen av passat på engelska) och frågade om det verkligen var ett Les Mills pass, eftersom det stod att det skulle vara det. Precis som jag misstänkte var det ju inte de.
Saken är den att man får inte kalla det för ett Les Mills BodyPump pass om det inte är samma pass som dom använder i hela världen, och om inte instruktören är en av Les Mills utbildad instruktör. Det berättade jag även för dom i receptionen, och dom såg mycket allvarligt på det, så vi får väl se om det blir bättre, för annars är det ju faktiskt falsk marknadsföring!

Oh, well. Det blir ändå ingen träning för mig på ett tag. Rosanna är nämligen jätteförkyld, så vi fick gå hem tidigare från labbet idag, och jag känner att jag har lite ont i halsen, så jag vill inte överbelasta mig innan jag vet att jag är utom farozonen. :P Annars hade jag tänkt köra BodyBalance idag, vilket är en blandning av Yoga, pilates och en massa andra liknande saker, men det får bli en annan gång. :) Mpste försöka se om jag kan bli lite vigare för nu känner jag mig som ett kylskåp! :D




Nu ska jag mysa och se på film!


Chips

Som en del kanske vet så har kineser lite annorlunda smak när det gäller vad som är gott. Det fick jag och Rosanna erfara när vi skulle köpa nåt gott till fredagsmyset häromdagen. Generellt köper jag inte lösgodis här för det mesta är alldeles för sött, är slemmigt och ser giftigt ut. Så när jag är här håller jag mig till chips, glass och i viss mån choklad.
I fredags tänkte jag iaf köpa en liten påse chips att ha under kvällen och en liten cola zero, så jag skuttade glatt fram till chipshyllan och började kolla på smaker och hittade följande:

*naturella
*te med citronsmak
*blåbär
*gurka
*fransk kycklingsmak
*texas beef BBQ mm

Jag trodde jag skulle dö! Blåbärssmak på chips? Självklart måste jag prova det nån dag, men kommer det verkligen vara gott? Vad tror ni?

Efter mycket funderande blev det fransk kycklingsmak, vilket smakade helt okej. :P

Jag hade det förresten superbra på Shanghai World Expo 2010, men det var sjukt mycket folk och det var så varmt ute så trots att jag hade bara på mig ett linne och ett par shorts så höll jag på att svettas ihjäl! :D Så det är ganska så konstigt när jag hörde att pappa satt på vinterdäcken hemma. :)

Jag har iaf massa bilder att lägga ut, men jag måste ut och få i mig nåt att äta, för snart ska jag iväg och köra BodyPump (Får hoppas att det finns platser kvar på passet, annars får det bli nåt annat skoj) :D




Ha det gott folket! :D

Internet

Nu har vi äntligen fått internet på rummet! :D Så jag har pratat med mamma och pappa på Skype vilket var efterlängtat. :) Jag kan även börja blogga igen på riktigt, så ni inte behöver läsa samma sak hela tiden. :P Några observationer angående Shanghai:

*Många går i pyjamas ute på stan
*Man lagar aldrig mat hemma själv
*Sängarna är fruktansvärt hårda
*Internet är 512kbit
*Tofu smakar skit
*Folk älskar majs och kål
*Många är rädda för hundar, och dom som har hundar låter dom gå lösa
*Man äter inte friterad banan med glass
*Folk äter i stort sett bara kolhydrater, och som mellanmål äter man en massa kakor istället för frukt
*Man har 2 timmars lunch, men ingen övrig rast under dagen
*Det går alltid in 10 personer mer i hisssen än rekommenderat
*Bussen är livsfarlig
*Grön gubbe betyder INTE att det är säkert att gå över gatan
*Folk ÄLSKAR att tuta
*Man skriker gärna på varandra, men kineserna själva kallar det att "diskutera" :S
*Ambulansen har aldrig företräde i trafiken trots att dom har ljusen och sirenerna på
*Tunnelbanan är osynlig
*Det går alltid att pruta
* 1 % av alla människor i staden förstår engelska på en mellanstadienivå
*Folk dricker nästan aldrig kallt vatten utan varmt, även på restauranger, så vill man ha kallt vatten ska man vara noga med att be om det.
*Maten är otroligt billig jämfört med Sverige
*Det är inte ovanligt att se folk som tvättar håret eller tänderna ute på gatan
*Det är heller inte ovanligt att se gamla människor på morgonen som tränar Thai Chi


Jag önskar att jag hade tid att skriva mer, men klockan är snart 00.40 här och jag ska iväg på World Expo imorgon så jag måste vila utordentligt innan, för det kommer att bli en lång och spännande dag imorgon.

Eftersom Facebook inte fungerar här så hör gärna av er så jag vet hur ni har det (om ni har tid vill säga!):D

It's amazing how lonley one can become in a city where you're never alone.



Lite bilder :)



Vaniljmousse med en mangosmoothi till är aldrig fel :D




Ett bageri i närheten av vårt studenthem




Gårdagen brunch



En trött Jeanette :P



Bild från badrummet



Handfatet



Rosannas säng + skrivbord



Kylskåpet + mikron (Vilket vi är dom enda i hela huset som har) :D



Min säng + skrivbordet



Dekorationer vi köpte på IKEA för att göra rummet mysigare :)



Bild tagen från hallen



En av många broar över den 5-filiga vägen



Jag tänkte takort på den fina dekorationen dom gjort i mitten av vägen, men fick kort på den här fina bilen istället. :P



Bild från sjukhuset



Rosanna vid flygplatsen i Peking. Den blå gubben bredvid henne är maskoten för 2010 års World Expo som iår hålls i Shanghai. :) Mottot för årets utställning är typ "Better world, better life".

Eftersom internet här är jättedåligt och min mobil är inne på lagning, så blir det tyvärr inga fler bilder denna gång, men hoppas ni gillar bilderna ändå. :)

Nu blir det Shopping! :D

Regn

Tänkte lägga ut lite bilder sen, men just nu vill den inte ladda upp några bilder,så vi får väl se hur det blir med det. :P

Idag regnar det, för tydligen är vi inne i en regnperiod. :/ Men jag och Rosanna drog ut och åt brunch förut ändå. :) Det är ju allt annat än kallt här så det är nästan lite skönt om det regnar lite.

Köpte förresten en ny träningsväska igår! :D 400 SEK, så den var lite dyr, men det finns så sjukt dåligt med sportaffärer här, så jag orkade inte bry mig. :P Men vi hittade en skitstor galleria som låg lite gömd sådär, så vi gick runt en massa igår och kikade i affärer. Men det blev bara en väska för min del. :) 

Det var förresten lite sjukt när vi var ute och gick på stan igår, för vi stannade till på Starbucks och åt frukost och gick sedan vidare mot affärerna (Rosannas mobil fungerade ju inte och jag hade tappat min mobil i golvet så vi skulle lämna in dom på reparation) och när vi gick upp för en trappa stod det en man med värsta systemkamera där. Han såg helt avslappnad ut först, men när han fick se oss hoppade han till, slängde upp kameran och tog kort på oss! :P Sen la han bort kameran igen med ett förnöjt leende på läpparna.

Jag tappade hakan helt! :O Och när han såg min chockade reaktion log han mot mig och nickade som för att säga tack... Gör man verkligen så?! Visst, dom flesta tycker att vi ser ut som dockor, och på så vis så vet jag ju att det är menat som en komplimang, men ändå! :P Det hör ju inte till det vanliga att nån tar kort på nån sådär bara på stan. Eller? :S Oh, well. Dom kommer väl bli helt galna sen när syrran kommer hit. :P
 
Jag tänkte förresten träna idag,  men det verkar inte som om jag hinner det, för gymmet stänger tidigt idag. :( Och då tycker jag att det är mer värt att få prata med Marcus på Skype. :) På tal om träning förresten, så tränar man inte i träningskläder här, utan många tränar i vanliga byxor (T.ex jeans) och skortor! :O Det ser verkligen ut som om dom kommer DIREKT från jobbet och går in i gymmet! :S Men inte jag inte! :D Jag kör med mina tränigskläder som vanligt. Sen är det väldigt få som tränar, och om det mot förmodan skulle vara nån tjej där så är dom på löpbanden. Tjejerna här vill liksom bara se så små och smala utsom möjligt, så dom flesta i samma ålder som mig ser ut som om dom är 10 år och klär sig därefter. Hahaha! Sen skrattar  dom flesta som teckande figurer! Det låter skitkul! :D

Nu ska vi se om Marcus vaknat till än. ;) 


"If perfect is what you're looking for then just stay the same" 


Simple plan -I can wait forever

You look so beautiful today
When you're sitting there it's hard for me to look away
So i try to find the words that i could say
I know distance doesn't matter but you feel so far away
And I can't lie
Every time I leave my heart turns gray
And I wanna come back home to see your face tonight
Cause I just can't take it

Another day without you with me
Is like a blade that cuts right through me
But I can wait
I can wait forever
When you call my heart stops beating
When you're gone it won't stop bleeding
But I can wait
I can wait forever

You look so beautiful today
It's like every time I turn around I see your face
The thing I miss the most is waking up next to you
When I look into your eyes
Man, I wish that I could stay and I can't lie
Every time I leave my heart turns gray
And I wanna come back home to see your face tonight
And I
Cause I just can't take it

Another day without you with me
Is like a blade that cuts right through me
But I can wait
I can wait forever
When you call my heart stops beating
When you're gone it won't stop bleeding
But I can wait
I can wait forever

I know it feels like forever
I guess that's just the price I gotta pay
But when I come back home to feel your touch
Makes it better
Until that day
There's nothing else that I can do
And I just can't take it
I just can't take it

Another day without you with me
Is like a blade that cuts right through me
But i can wait
I can wait forever (I can wait forever)
When you call my heart stops beating
When you're gone it won't stop bleeding
But I can wait
I can wait forever
I can wait forever
I can wait forever...


Inte min dag

Idag är det Kinas nationaldag, vilket innebär att vi är lediga från jobbet i 5 dagar. Så alla åker hem till sina föräldrar mm och vissa passar på att ta semester. Vad gör då Rosanna och Jeanette för att hedra denna dag? Jo vi sover bort halva dagen. :)

Fast trots att jag sovit ut riktigt ordentligt idag så är jag ändå helt slut. Till råga på det så tappade jag mobilen i golvet, vilket spräckte hela skärmen på den, så jag vet inte hur jag ska fixa den. :( Marcus gamla Mp3 som jag fick låna slutade också att fungera helt. Utan anledning! :/ Den fungerade skitbra hela tiden när jag tränade, sen stängde jag av den när jag mötte upp en kompis som skulle gå med mig hem, och sen har den vägrat att fungera! Jag har försökt ladda den på alla möjliga sätt, men den vill inte! Och Rosannas nya mobil som hon köpte här för några dagar sen har också slutat att fungera. Internet är segt, och jag sparkade i foten i ett skåp förut. :( Inte min dag alltså! Plus att Facebook inte fungerar i Kina. Hur kan det vara möjligt kanske ni tänker nu? Jo, facebook ses som ett sätt att sprida politiska budskap i Kina och har därför förbjudits. Puckon...  Så varken jag eller Rosanna kan logga in, eller för den delen ens komma in på sidan. :/ Jo, och en sak till! Vi har inte fått resten av våra stipendiepengar än, och vi har massa saker som vi måste fixa och köpa... Underbart! :(

Så nu sitter jag och väntar och hoppas på att mamma ska vakna till, så hon kan muntra upp mig och ge mig moderliga råd om allt. :P

jag lovar att nästa inlägg inte kommer att vara lika gnälligt, men jag behövde bara få ur mig allt nu kände jag. :P

Bilder kommer snart!

Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0