Lugg

Ja då har man lugg igen för första gången på typ en evighet! :D fast det är en väldigt lång lugg ändå, så jag ser lite rolig ut nu tycker jag för jag har inte vant mig än. :P i mina ögon så tycker jag att jag ser ut som en karaktär från Charlies änglar. :D men det blir nog bra. ;) det har ju inte ens gått en dag, så jag vänjer mig säkert. :)

Igår la jag pluggandet på hyllan och städade lägenheten istället. Jag mår inte bra när det är stökigt här hemma så igår kunde jag inte hålla mig. :P sen på kvällen kom min favoritgumma Emelie förbi och så åkte vi till McDonalds där jag köpte en mellan cola light och en liten ostburgare. Så jag var verkligen vild! ;) haha nej då, jag hade ätit ett par timmar tidigare så jag var inte så hungrig, så jag var mest bara sällskap. :) men efter så hade vi lite extra tid, så Emelie bjöd mig på en liten glass också. Mysigt! :) efteråt var vi iväg på lite ärenden och handlade lite så det var verkligen jättemysigt. :) Emelie köpte ett par saker, men inte jag. ;) bortsett från mat vill säga då. ;)

Idag har jag tagit tag i pluggandet igen, men jag har även varit iväg och klippt mig som sagt. Dessutom har jag promenerat 7 km och kört ett hårdpass på gymmet. :) idag körde jag benen stenhårt och sen körde jag armhävningar mot en bosu-boll samt triceps och magträning. :)

Så när jag gick hem såg det nog ut som om jag var full. :P men så blir det när man knappt har kontroll på benen! ;D så nu har jag ätit lite, och ska hoppa in i duschen. Fast först tänkte jag skriva lite här så ni vet att jag lever. ;)
Igår fick jag förresten min glossybox också! :D jag fick en kajalpenna, hårspray, tandkräm, nagelbandskräm och ansiktswipes. :) så vi får se hur dom funkar! ;) dock var nog det här den sämsta boxen jag fått hittills. Men så blir det väl ibland! ;)

Förövrigt så är jag PMSig som ett as och saknar Marcus på tok för mycket nu. :( fick jag önska mig vad som helst nu så skulle jag bara vilja snosa ner mig i soffan med min älskling liggandes bakom mig och bara gosa. :( men jag får vänta en vecka till. Vilket kanske är bra när humöret är som ett flipperspel! ;D fast jag är kanske inte så arg som det låter (har dock idiotförklarat betydligt fler människor på Tv än vad jag brukar), men däremot så är jag superkänslig! :P fort det händer nåt liiiiite gulligt eller jag ser nåt sött så blir jag blödig som fasen! Vilket är otroligt pinsamt för sån är jag verkligen inte i vanliga fall. Jag är t.o.m värre än mamma! :P snart gråter jag väl bara nån tittar på mig... ;P haha

Nu ska jag duuuuuuuuschaaaaa!

Hoppas att allt är bra med er!!

/xoxo


Panerad rödspätta

Nu är jag mätt i magen vill jag lova! :D har precis ätit middag som bestod av kokt potatis, panerad rödspätta (som jag gjort själv såklart! ;P), gurka och citron serverat med tzatziki. :) jag glömde köpa dill, så jag tänkte att tzatziki skulle fungera lika bra, och jag hade rätt. ;) det var supergott! :D det enda negativa är att jag stekte dom sista bitarna på lite för hög värme, och fläkten i köket är skitdålig så det är rök i halva lägenheten nu. :P hade det varit bättre väder ute så hade jag kunnat öppna ett fönster, men nu är det bara att gilla läget. :/ ibland önskar jag att vi bodde i hus, eller att vi köpt en lägenhet istället för att bo i en hyresrätt, så man kunde fixa som man ville. Speciellt i köket och i badrummet! Min dröm är att bo i ett fint hus med en pool och ett stort, fräscht och öppet kök, med nya vitvaror. För allt blir så mycket roligare om man är i bra miljö, och ett bra kök gör all skillnad i världen. Vi har inte ens en diskmaskin eller ett ordentligt matbord här hemma, för vi får liksom inte plats med det. :/ ändå har vi en 3,5:a som vi båda gillar väldigt mycket. Men det skulle vara skönt att ha nåt eget, om ni förstår vad jag menar? Fast förhoppningsvis så kan den bilden bli en realitet hyfsat snart. :) Bara jag får ett jobb och börjar tjäna lite pengar så är det inte helt omöjligt i alla fall. ;)


Annars idag så har jag inte gjort så mycket mer än att plugga. :) egentligen skulle jag ja varit iväg på ett pass med min PT, men efter en väldigt jobbig natt med magproblem och nästintill ingen sömn så fick jag lova att ställa in. :( så idag fick bli min vilodag.

Nu ska jag bara mysa resten av kvällen och ta det lugnt. :) tänkte kanske springa iväg och handla lite småsaker sen. :)

Hoppas att ni haft en bra dag. :)

/Xoxo


Nytt rekord! :D

Shit vilken bra dag det har varit idag! :D okej, jag sov ganska dåligt inatt för jag var rädd att jag skulle försova mig, så när klockan ringde så låg jag kvar och snoozade lite längre än jag borde ha gjort. Men det gick bra ändå! :D jag kom upp i hyfsad tid, kom in till universitetet och satt vid biblioteket och sökte artiklar. Sen träffade jag min handledare för mitt andra examensarbete och pratade om hur vi skulle lägga upp det. Och det blev superbra! :D jag har ju redan en massa resultat, så det jag ska göra nu är att odla celler, stimulera dom, och sen testa hur våra makrofager påverkar cancerceller. Närmare bestämt lungcancerceller. :) spännande va?! :D och hon tyckte att det jag gjort hittills verkade jättebra, så jag är nöjd. :) supernöjd faktiskt! :D

Efter det letade jag upp Alexander, en doktorand på universitet som jag labbar med i sommar. Så han hjälpte mig att hitta våra resultat, så nu har jag massor med jobb framför mig. Men det känns bra! :D när jag fått mina resultat så träffade jag Sandra så vi fick umgås lite. :) vi åkte in till stan och hon köpte lite saker, sen drog jag hem och åt mat. Vi hann inte ses så länge tyvärr, men vi kommer ses betydligt oftare nu när hon pluggar i stan. :) vilket känns roligt. :)

Efter jag ätit mat så dog jag i soffan en stund. Jag tappade liksom all energi, så jag lyckades somna en sväng i soffan. Som tur är så ringde Marcus som en galning efter mig, så jag vaknade till såpass så jag kunde ta mig ut på en springtur i alla fall. Plus att jag körde lite styrka här hemma också. ;) men springturen gick, trots snö/halka/slask, skitbra! :D jag var redan öm i mina underben, men kroppen kändes stark ändå, så jag sprang 5 km på strax under 30 min. Vilket jag tycker är jättebra med tanke på att jag höll på att slå ihjäl mig typ 5 gånger. :P sen när jag kom hem så körde jag plankan, så jag stod i 3 min och 50 sek, vilket var nytt rekord. Dock var det inte magen som protesterade den här gången, utan axlarna. Men oavsett så var det nytt PB, och det är ju alltid nåt. ;)

Sen hände nåt roligt när Marcus försökte ringa till mig! Av någon anledning så hade Marcus försökt ringa till mig, men så svarade en kille på mitt nummer (?!). Marcus frågade vem det var, och efter lite tvekan så hade mannen sagt att han hette Bjarne?!!!... Haha! :D Marcus mobil brukar ju få damp, men att den ska ringa till nån annan bara sådär, trots att han inte tryckte in mig nummer manuellt, utan valde mig i sin kontaktlista är ju lite oväntat. Gissa om han blev chockad! :D för även om jag låg och sov så är jag jäkligt säker på att jag var ensam i alla fall. ;) och skulle jag vara otrogen så skulle jag antagligen inte vara det med nån som hette Bjarne, för det känns som om det skulle vara nån från lite fel generation. Jag har liksom inga pappa-komplex. ;) hehe ;D

Awesome dag, men nu har jag inte tid att skriva mer. ;) hoppas att ni har haft en bra dag! ;)

//Xoxo


Fajitas

Då var det söndag igen! Och det blev verkligen en helt underbar helg. :) det enda jag kan klaga på är vädret idag och att min överläpp varit lite svullen i helgen av någon anledning(?!). :/ men i övrigt har det varit riktigt mysigt hela helgen. :) allt har liksom varit bättre än bra HELA TIDEN. :D

Idag har varit som dom flesta söndagar. Vi sov länge, sen tvättade vi lite kläder, Marcus drog iväg på träning och jag tog det mest lugnt här hemma (jag åt frukost lite senare än Marcus, så jag var inte redo att åka iväg då, plus att vi tränar på olika gym, så jag bestämde mig för att ha lite egentid istället). ;) när Marcus kom hem åkte vi till ICA maxi och handlade mat vilket gjorde mig glad. :) jag älskar ju att få springa runt i matbutiker och kolla på allt roligt man kan köpa och få inspiration till nya maträtter, i alla fall när man kan handla allt man vill utan att behöva oroa sig för hur man ska få hem allt. ;) Sen har vi som sagt myst en massa och bara fixat inför den kommande veckan. :) oftast brukar söndagarna vara lite jobbiga, och självklart tycker jag att det är tråkigt att Marcus åkt nu, men vi har skrattat så mycket idag och haft så mysigt så jag kan verkligen inte klaga. Dock blev det ingen träning för mig idag, och det är ju lite trist. Men det tar vi igen imorgon! ;) det är så roligt, för det känns som om kroppen börjar bli mer inställd på att springa, vilket såklart är mitt mål. :) så nu känner jag mig taggad inför våren, och längtar verkligen tills vädret blir bättre och marken torkar så jag kan springa i skogen. För ärligt talat, rullband i all ära, men känslan av att ha massa energi och få ta sig en springtur i skogen är svårslaget. :) sen längtar jag tills dom börjar med utomhustabatan igen, för det var riktigt roligt! :) sen finns det ju många andra bra saker med våren/sommaren också, men det blir för mycket för att rabbla upp här. Dock kan jag säga att jag längtar som fasen tills jag får lite färg igen, så jag slipper se ut som ett spöke, och tills vi ska till USA! :D Marcus är också supertaggad på vår resa, men det roliga är att han verkar mest lyrisk över att få se alla sjölejon i san Francisco. :P oavsett så kommer det bli en grymt rolig resa. :)

Men nog om det. ;) Dagens middag fick i alla fall bli fajitas. :) så enkelt, men så sjukt gott! :D grillad kyckling, som blandas med stekt lök och paprika som kryddas ordentligt (vi köpte färdig kryddmix). Detta rullar man sedan in i en tortilla och så har man på lite ost. Ställ in i ugnen på ca 175 grader tills osten smält. Servera med en sallad, crème fraîche och salsa. Sen är det bara att njuta! ;) marcus åt hur mycket som helst, men turligt nog blev det en rulle över, så jag har mat imorgon också. ;)


På tal om mat så hittade vi hummus idag på ICA så jag ska testa nu i veckan! :D jag har aldrig smakat det, så det ska bli riktigt roligt. :) jag har inte bestämt vad jag ska ha det till än dock, men det löser sig. ;) haha

Nej, nu ska jag fortsätta titta på kläder och ladda inför morgondagen. ;)

Hoppas ni får en bra vecka snuttisar! <3

(Okej, jag kanske överdrev lite på bilden hur svullen min läpp har varit, men ni fattar... ;P) hehe


Kärleksbrunch

Träningspasset i torsdags med Mona gick superbra! :D jag körde först 15 min intervallöpning med lutning, sen sprang jag 15 min vanligt. Efter det körde vi ett rygg- och magpass. Magpasset var grymt jobbigt, så jag har fortfarande träningsvärk. :P sen på kvällen kom min älskling hem, och vi hade en supermysig kväll tillsammans. :) igår träffade jag Mona en sväng, sennan jag knappt hem innan Emelie kom förbi och hämtade upp mig så vi drog in till stan :) när vi kikat runt lite stannade vi till på kebabhouse och efter det såg vi på bio. Vi såg les miserables och den var helt underbart bra! :D se den filmen säger jag bara! :D

Resten av kvällen spenderades med min snutt. :) myspys! :)

idag drog jag och Marcus till scandic för att äta brunch, och väl där mötte vi Mona och Fredrik så det var jättetrevligt! :D brunchen var lika bra som sist och vi åt tills vi höll på att storkna båda två. :) men roligt hade vi! :D när vi ätit klart, rullade vi ut på stan en sväng och köpte lite saker. Och Marcus var så gullig så han köpte den där tröjan till mig som jag gått och suktat efter. Kan säga att jag är en väldigt lyckligt lottad tjej! :D visst kan vi bli så sura på varandra så vi håller på att explodera, men å andra sidan så har vi det hur bra som helst och vi har jätteroligt tillsammans! :) han är så underbar min snutt. :) vi har alltid haft en underbar personkemi han och jag, och efter mer än 5 år tillsammans så är vi fortfarande jättekära i varandra. :) jag kan verkligen inte förklara hur mycket jag älskar den killen. <3

Nu har vi precis ätit sushi efter ett härlig träningspass. :) Marcus körde ben och axlar, och jag gick 5 km, sprang 30 min och sen körde jag biceps, triceps och axlar. :) fast nu är kroppen mör vill jag lova! :D

Om ni såg hur gosig Marcus ser ut nu så skulle ni förstå varför jag inte skriver mer än såhär idag. ;) men jag kan säga att än så länge så har min helg varit nästintill perfekt! :)

Hoppas att ni har haft en bra helg än så länge snuttisar! ;)


Torsdagsterror

Jag hamnade i matkoma. Typ direkt efter att jag ätit mat nu. :P idag fick det bli mjölkstuvade makaroner och falukorv (från hemgården). :) och även om det inte var nåt kulinariskt mästerverk, så blev det jäkligt gott ändå! ;D anledningen till att jag åt nåt så simpelt är för att jag ska iväg och träna sen med Mona, så jag behöver en skopa energi nu. ;) idag står hårdträning på schemat, och då är det ingen större idé att fiffla med nån kalorilös sallad. :)

Nu ska jag snart ta tag i tvätten, och fixa lite här hemma innan Marcus kommer hem. :)

Ha en fortsatt solig dag snuttisar! ;)


Fin tröja!

Igår var jag till min underbara Emelie på myskväll. :) vi såg på filmen the raven och åt mat tillsammans. :) det var lika mysigt som det brukar, och filmen var väldigt bra. :) min älskade Emelie är helt enkelt bäst! <3

Idag har jag letat artiklar, tvättat, diskat, lagat mat, planerat en massa och pratat i telefon. :) på kvällen fick jag ett snabbesök av min fantastiska pappa som hade med sig en träningstopp till mig och ett par nya träningsbyxor som han och mamma köpt till mig. :) byxorna är från les mills, och tröjan är från Nike, men har ett tryck på baksidan där det står les mills. :) så jag är supernöjd! :D

Jag skulle kunna skriva väldigt mycket mer, men eftersom jag precis pratat med min kära svärmor i nästan 1tim och 45 min så ska jag ta mig nåt att äta nu, för jag svälter snart ihjäl. :P

Hoppas allt är bra med en snuttisar! :)


Tweets

Tänkte bjuda på några roliga (i min mening) tweets! :D
 
@ratbanjos Turns out when your wife’s away for a few days, setting your FB relationship status to ‘it’s complicated’ isn’t as funny as you think it is.

@amateuradam There are 400 billion birds in the world, 250,000 planes, and one Superman. So, in answer to your question – probably a bird.

@ArenaFlowers Due to an autocorrect cock-up, my time machine only lets me travel into the furniture.

@ChribHibble The best thing about alcohol hand gel in hospitals isn’t the hygiene, but that everyone walks around like they’re hatching a dastardly plan.

@hudsondickchest Anything sounds fun when you leave out details: "Free food! Exercise with your pals! Bunk beds!" I've just described prison

@travon So sad America ranks 25th in the world in math. But at least we're still in the top 10. 

@bez I could be a stripper if guys wanted to see a girl get stuck trying to take off her turtleneck followed by an one-stage panic attack

@senderblock23 My extra sensitive toothpaste doesn't seem to like it when i use other toothpastes

@MarkLegett always carry 100.000 dollars cash on you at all times in case you ever feel like getting a sandwich from an airport

 

That's all for now sweethearts! ;)

 


Orka?

Ligger här hemma och gäspar under en filt. :/ jag har varit seg hela dagen, för jag var smart nog att försova mig imorse. :( så istället för att åka in till universitetet och leta artiklar så har jag suttit hemma och läst ett par artiklar som jag redan har. :) men jag blev ännu tröttare när jag läst dom, så nu försöker jag få upp energin såpass att jag orkar gå ut på en springtur sen, eller åtminstone ett powerwalk. :/

Problemet när man sitter hemma och ska plugga är dock att det är väldigt lätt att hitta på massa andra "viktiga" saker som man hellre vill göra. Som att kolla på nyinkomna kläder. ;) när jag och Emelie gick på stan sist så såg jag en skitfin tröja på Vila, men jag provade den aldrig, för jag visste att OM tröjan skulle sitta bra skulle jag aldrig kunna hålla mig från att köpa den. :P problemet är bara att nu sitter jag och suktar efter den där tröjan! Så jag måste nog testa den till helgen... ;) frågan är bara vilken färg jag vill ha i så fall? :P jag vill ha den svarta eller den i beige. Vilken gillar ni bäst? :)

Sen hittade jag en bild på khloek.com, på Khloe Kardashian och hennes man, Lamar. Jag skulle så sjukt gärna vilja ha en sån bild på Marcus, som den på Lamar upp till vänster, samt en på oss två tillsammans. :) tror det skulle bli väldigt bra! :) men det kommer nog bli vääääldigt många bilder på oss när vi åker till USA med min familj. ;) pappa är ju grym på att ta bilder så. ;)

I brist på roliga saker under dagen, så bjuder jag på några bilder istället. ;) bilden på en kopp är på mitt te som jag drack igår. Det är ett örtte med riktiga bär, som ger både härlig smak och färg. Tråkigt att dom satt till maltodextrin bara... :(

Åååh jag måste verkligen ta mig ut snart... :(

Puss på er godingar!


Stenålderskost

Jag älskar att läsa och kost, träning och hälsa rent generellt. :) jag tycker det är motiverande att se hur andra människor tränar, äter och lever. Sen älskar jag ju att köpa träningskläder! :P så om nån skriver om sånt så blir jag jätteglad. :) fast samtidigt tycker jag att det är lite löjligt när folk kommer in och ska "träna" och ser suuuuperfixade ut! Ännu värre är när dom kommer ut från gymmet och ser perfekt fixade ut, för då är dom bara där för att få uppmärksamhet och för att få visa upp sig. Som när jag var i Kina, och folk tränade i skjortor... :/

För mig tycker jag då att det är bättre när folk kommer i gamla trasor, för ska man träna så ska man JOBBA tycker jag. Och då ska man svettas! ;) men sen om man väljer att köpa en träningstopp för flera tusen, så bryr jag mig inte överhuvudtaget, för så länge som man köper funktionella kläder så är det ju okej. :) har man råd med sånt så why not liksom? :)

Marcus däremot förstår inte alls varför man ska köpa nya kläder bara för att ha när man tränar. :P han springer alltid runt på gymmet i en svart t-shirt som sitter alldeles för slappt i midjan på honom, och t-shirten i sig är alltid lastgammal. Men han trivs i det, och han får göra precis som han vill. Fast jag kan ju påpeka att han ÄLSKAR funktionskläderna som han fått av mig och min familj också. ;)

Men nog om träningskläder! :D

Jag läste nyss en artikel på tranastyrka.se. Den handlade om stenålderskost kontra medelhavsdiet. :) själv avskyr jag ordet diet, för många ser det som en snabb lösning på sina problem, där dom kan äta massa struntsaker och tro att dom ska bli skitsnygga. Som att leva på 3 burkar barnmat per dag. Suck liksom...
Jag anser dock att man ska vara medveten om vad man stoppar i sig, och jag tycker inte man ska vara allt för strikt. Det finns något som heter livsglädje också! ;) och nej, jag pratar inte om att man ska äta skräp en hel helg bara man äter enbart sallad resten av veckan. Men jag tror inte man dör om man äter pasta, nån chokladbit eller liknande då och då. Eller att man unnar sig nån god frukt för den delen! :) Och som jag sagt tidigare så kan nyttig mat vara både gott och mättande. :) så det kan man också unna sig! och ska jag vara ärlig så äter jag hellre nåt gott och nyttigt än nåt fett och onyttigt. :/ i grund och botten så gäller det att ha folkvett.

Åter då till den här studien. Jag tycker att alla som är intresserade av kosthållning borde läsa den, och tycker man att det blir för jobbigt att gå igenom studien i detalj, så tycker jag att Jacob i vanlig ordning granskat den väldigt bra. Så det räcker om man "bara" vill läsa hans sammanfattning av studien (fast då tycker jag att ni ska läsa allt han skrivit). :)

Länken till studien hittar ni här: http://tranastyrka.se/studier-pa-stenalderskost-del-1/

Bilderna är tagna från google.se

Sov gott godingar. ;)


Ribs

Jag hatar söndagar av en enkel anledning: Marcus åker iväg på jobb... :(

Gårdagen var ganska dryg. Jag drog iväg och tränade, men kände redan på vägen dit att jag inte mådde helt hundra. Fast jag tänkte att det skulle bli bättre bara jag kom igång. Men efter att ha kört benövningar så kände jag mig yr, lite illamående och skakis. :( då tänkte jag att det kanske berodde på att jag druckit för dåligt, så jag försökte dricka mer. Men ju fler övningar jag gjorde desto mer kände jag att jag blev sämre, så det slutade med att Marcus fick komma och hämta upp mig. :( egentligen tänkte jag åka hem med Mona, för hon var också där och tränade. :) fast hon hade ganska mycket kvar att köra, och jag tyckte inte att hon skulle behöva vänta på mig. men jag är väldigt glad över att hon och jag hann ses en liten sväng i alla fall. :) väl hemma låg jag i fosterställning på golvet i säkert en halvtimme innan jag kom in i duschen (jag var inte så svett så det kändes okej)... Efter en ipren, en dusch och rena kläder så mådde jag lite bättre dock. :)

Sen hjälpte det att jag fick i mig lite mat också. ;) igår blev det fläskfilé med potatisgratäng samt en sallad. :) mycket gott! ;D men jag vet fortfarande inte vad allt berodde på?! :/ men det har känts bättre idag, så det är väl ingen idé att spekulera för mycket, men jag hade både ätit, sovit och druckit bra, så det borde inte ha varit nåt sånt. Oh well! ;)

Efter det så hände det inte så mycket. :P vi kollade på intervjun med Lance Armstrong, och såg sen på nån dålig film. Marcus la sig lite tidigare än mig och började snarka så högt, så ett tag funderade jag på om jag skulle sova i gästrummet så jag skulle få lite ro under natten. Men jag älskar vår säng lite för mycket, så jag kröp ner hos honom ändå tillslut. :) och jag lyckades sova ganska bra tro det eller ej! :P idag har jag inte gjort så mycket mer än prata i telefon, handlat mat, ätit revbensspjäll och myst här hemma. :)

Men det kanske var precis det min kropp behövde? :) mina benhinnor har värkt som fasen hela dagen, så hade det inte varit för det så hade jag nog tagit en liten promenad, men annars är jag nöjd med dagen. ;P ibland måste man ta en dag eller två och bara varva ner. Släppa alla måsten och bara slappna av. :)

Men nu är jag alltså ensam hemma. :( Marcus drog strax innan 20, och jag längtar redan tills han kommer hem igen. :P sen längtar jag såklart till vår brunchdejt på lördag. ;) tror han kommer bli hur nöjd som helst! :D jag blev det i alla fall. ;)

Ha en trevlig kväll godingar, och har ni era älsklingar hemma så passa på att krama lite extra på dom innan nästa vecka drar igång. ;)


Faster

Ligger här i hemma i soffan under en filt och bara väntar på att få lägga mig. :P både jag och Marcus somnade i soffan efter att vi ätit lunch, vilket var otroligt skönt! :) jag somnar alltid så gott när jag får ligga och krama på min älskling. :) dock var det inte så bra för min nacke, för nu är musklerna rejält stela! ;P fast det var det värt. ;)

Senare på kvällen tog jag en powerwalk på 1 timme och sen körde jag plankan när jag kom hem. Strax över 600kcal blev det och ett nytt rekord på plankan på 3 min och 30 sekunder, vilket jag känner mig väldigt nöjd med. :)

Efter att jag duschat gjorde vi hemmagjorda hamburgare med en god sallad till. :) när vi var mätta och belåtna tänkte jag skämma bort min älskling lite, så jag bjöd på en ordentligt helkroppsmassage med olja och hela paketet. :) kan säga att han kände sig något bortskämd sen! ;P men det förtjänade han nu. :) han jobbar och sliter och han skämmer onekligen bort mig med allt han kan, så det känns bra att få visa lite uppskattning tillbaka. :)

Sen såg vi i alla fall på en film som hette "Faster". Marcus hade hört att den skulle vara bra, men jag tyckte nog att den var lite väl "ytlig" eller vad man nu ska säga. :/ det blev liksom inget större djup i filmen. Men den var rätt okej ändå. :) Marcus gillade den i alla fall! ;)

Nu ska jag äntligen få borsta tänderna och hoppa i säng. :) sov gott sötnosar! :)


KEGAOO

Nej jag är inte full, eller har fått spontan dyslexi. ;) jag har gjort tentamen nu i organisk kemi, KEGAOO. :) därav titeln. ;) hur gick det då?

Ärligt talat så tror jag att det gick ganska bra, så jag håller tummarna för att jag är godkänd i alla fall. :) men sen vet jag att det var 3 uppgifter som inte gick så jäkla bra, men har jag bara skrapat ihop nåt poäng där så får jag vara nöjd ändå. :) och skulle det ha gått åt helsike så har jag en chans att göra om den om lite mer än en månad, så jag känner mig ganska lugn ändå. ;)

Igår kväll var det ganska lugnt. :) Rosanna och jag pluggade lite tillsammans och gav varandra tips om vad vi visste var viktigt. :) och det är jag glad för, för hon hjälpte mig med ett par saker som kom på tentan sen så jag hade väldigt stor hjälp av det hon sagt. :) men sen åt vi pizza och bara umgicks. :) sen la vi oss ganska tidigt, så jag har fått sova ganska bra i alla fall. :P Marcus snarkade ganska rejält, men det var väldigt skönt att ha honom bredvid mig ändå. :)

Det var väldigt roligt att träffa Rosanna, och jag är nöjd över att ha gjort tentan. :) och det fina vädret bidrar såklart också till att jag känner mig glad och nöjd. :)

Så nu ska jag äta lunch och sen ska jag bara ta det lugnt. :) ska försöka dra iväg och träna ikväll, annars får det bli en powerwalk. :)

Grattis förresten till min älskade syster som tar examen idag! Jag är så stolt över min lilla aspirant. <3

Ha en mysig dag snuttisar! <3


Sockerchock

Oooh crap! Jag fick årets sockerchock förut!! :D kombinationen stor kopp te, en apelsin och ett par kakor gjorde att min kropp fick fnatt. :P huvudvärk, magen fick damp och min energi gick från att vara som en durecellkanin till att vara som en gammal säck potatis. ;)

Annars så gör jag allt jag kan för att förhala mitt pluggande. ;) som nu tex. Jag skulle kunna sitta och kika på det sista på föreläsningen, men istället kom jag på att det var suuuuuperviktigt att jag skrev nåt här. ;P egentligen har jag inte så mycket väsentligt att säga, bortsett från syrrans hysteriskt roliga fyllesamtal till mig igår. :P fast jag fick mig ett gott skratt både igår och idag, och det är ju alltid bra! :D på ett vis önskar jag att jag hade spelat in henne när hon höll på, men det kanske är lite elakt? ;) jag kan ju även säga att tack vare gårdagens härliga promenad så har jag för tillfället 11 tår. :P sexigt värre, men enligt mamma ska jag bara låta det vara för annars blir det bara värre, så jag får stå ut med min extratå. :)

Snart kommer snutten hem från jobbet, och senare ikväll kommer Rosanna hit. :) hon ska också göra tenta imorgon, så hon får sova här så hon kan åka direkt till Uppsala när vi är färdiga utan att behöva åka hem mellan. :) jag vet. Jag är så sjukt snäll! ;)

Till helgen blir det hårdträning som gäller! ;P jag ska försöka köra åtminstone ett konditionspass och två styrketräningspass. :) egentligen hade jag velat träna idag också, men jag fick prioritera pluggandet. :(

Men det blir väl så dagen innan tentan. :P

Antagligen hinner jag inte skriva mer idag, men jag skriver säkert nåt imorgon. ;)

Hoppas att allt är bra med er snuttisar! :)


Skavsår

Jag tycker att hygien är väldigt viktigt. Jag försöker att alltid hålla mig fräsch och även om jag är en riktig mjukistjej, så vill jag alltid se åtminstone "presentabel" ut. :P jag har inga större problem med att gå ut utan smink eller ha mjukisbyxor på mig på ICA, men det finns en del av mig som jag är mindre bra på att ta hand om...

Jag pratar såklart om mina fötter! :D

Att ge dom predikyr skulle vara som att polera en bajskorv (ursäkta uttrycket!). :D dock ser jag till att dom inte ska lukta äckligt och jag klarar inte av att ha långa tånaglar, så på så vis sköter jag om dom. Men att måla på nån fin nagellack eller smörja in dom eller så, det händer inte. Inte för att jag tycker att det är fel med det, jag orkar bara inte bry mig om sånt. :P plus att jag har konstant blåsor på dom och mina tår är formade efter fotbollsskor. :P så oavsett vad jag gör så kommer dom alltid se förstörda ut. :P

Och jag kan lova att dom inte blev bättre efter dagens powerwalk. Jag har skitbra skor från ecco, men min högerfot kommer inte alla överens med dom längre! Jag får ont efter 5 min och känner hur dom skaver. Men jag lyckades hålla ett bra tempo och gick i en timme så jag är nöjd ändå. Då är det värt liiiite smärta. ;) sen blev jag riktigt glad när jag såg att jag förbränt 600kcal också, så det fungerade som ett bra mentalt plåster på såren. ;)

Nu ska jag duscha, sen ska jag fortsätta läsa en liten stund. :)

Jag såg för övrigt bilden nedan i tidningen buffé. Så tänk på att äta ordentligt med frukt och grönsaker! :D fast kanske inte sådär jättemycket frukt, eftersom det innehåller väldigt mycket socker. Satsa då hellre på en morot eller nåt. Men en frukt om dagen kan man faktiskt äta tycker jag! ;)

Hoppas att ni haft en bra dag! :)


What to expect

Shit vad tråkigt det är med organisk kemi! Ju fler föreläsningar jag kollar på, och ju mer jag pluggar desto tråkigare blir det. :/ tack och lov kom Emelie förbi och räddade mig från denna fasa en stund! :D jag tycker att det är så härligt när hon och jag får en riktig mysdag sådär mitt i vardagen. :) så idag gick vi lite på stan, gick till O'learys där vi båda åt grillat kycklingbröst med guacamole och en side salad (göttigt!) och sen hyrde vi en film. Vi såg "what to expect when you're expecting". Riktigt rolig film faktiskt! :)

Tanken var att jag skulle ta en powerwalk nu, men jag tycker det är dumt att gå ut så sent ensam. :( hade jag varit i Munkfors så hade jag inte tvekat, men här vet man aldrig. :/

Så det får bli en vilodag idag. :) men det är okej det med. :P nu ska jag försöka få ordning på lite saker så jag kommer i säng i tid. Måste försöka komma upp lite tidigare och tidigare varje dag, så det inte blir en sån chock på fredag. :D

Förresten såg jag en superfin tröja idag på vila! Jag längtar verkligen tills jag får ett jobb så jag kan shoppa allt jag vill ha! :D eller att jag ska kunna köpa kläder utan att få dåligt samvete för det. :P för inom sjukvården tjänar man ju så fruktansvärt bra... Eller... Mjooo... Kanske inte. :P

Jag tycker ändå att det har varit en väldigt bra dag idag. :) jag älskar när jag får lite tid med min favoritgumma. :)

Nu ska jag bara ta det lugnt och ladda inför morgondagen. :) då ska det åter igen pluggas till förbannelse samt en snabbträff med "svärmor" och en tur till gymmet. :)

Nedan kan ni förresten se dagens lunch (fläskpannkaka) och när jag vann över syrran på quizkampen. ;P fast jag vann för att hon gav upp, men vi kan ju låtsas att jag fick alla rätt och att hon fick alla fel. ;)

Ha en bra kväll godingar. :)


Dear mr. Blund

Innan jag går och lägger mig tänkte jag visa er den här bilden. 
 
 
Är det inte sant så säg... ;) Jag glömde ju förresten berätta att jag gått 5 km powerwalk idag också. Mycket härligt om jag får säga det själv. :)
 
Men nu står John Blund och knackar på min dörr, så det är bäst att jag svarar. :P 
 
Sov gott mina vänner. <3

Frusen!

Jag är så nöjd med mig själv! Idag har jag skickat in mitt examensarbete (D-nivå), och jag hoppas att allt ska vara tipptopp nu, så jag slipper tänka på det där. :) sen har jag pluggat organ kemi, och trots en jobbig natt där jag sovit ganska dåligt (enligt sleep cycle så har jag spenderat nästan hela natten i djupsömn, vilket inte är ett bra tecken), så kom jag iväg på träning! :D idag blev det 5 km löpning, lite ben och sen körde jag magen ganska hårt. :) ett riktigt bra pass alltså. :P

Men nu är jag svettig och fryser rätt så rejält. :P så istället för att skriva en halv roman så ska jag hoppa in i duschen. :)

Fast frågan är ju vad fasen jag ska göra med den massiva tårtan som ligger i mitt kylskåp?! :S vill ju inte direkt slänga den, men jag kommer aldrig kunna äta upp hela själv heller. Så är det nån som är sugen på sällskap och marängtårta så är det bara att höra av sig! ;)

Ha en bra kväll snuttisar



Uppror

Min mage hatar mig... Jag vet inte när han/hon bestämde sig för att göra revolt mot resten av kroppen, men tidvis är det rent ut sagt krig! :/ den här helgen har det varit så. Oavsett vad/hur/när jag äter så får magen damp. :P men speciellt om jag ätit nåt onyttigt. Som idag när det blev några kakor, kaffe machiato och tårta. :/ tur att det inte blir så ofta bara!! ;D

Vi åkte ju som sagt till Munkfors idag, men tyvärr kunde inte farmor komma. :( men mormor, mamma, pappa, Marcus, jag, Tommy (morbror), Ann (frugan), Jonathan (kusin) och Noah (kusin) kom och firade mig ändå. :) och det betydde otroligt mycket för mig. :)

Mormor fixade både tårta och två sorters kakor till mig, så det enda jag behövde göra var att köpa glass till Noah, lite kakor och nåt att dricka. Gööööött! :D tårtan jag ville ha är en marängtårta med smörkräm, grädde och bär. :) så jäkla god!! :D

Efter många skratt och ett mycket trevligt samtal från min kära faster så fick vi dra oss hemåt igen. :) när vi ändå var ute så handlade vi på maxi. :) när vi kom hem åt vi grillad kyckling med sallad och jag hade tsatziki till. Jag åt en bit kycklingbröstfilé, resten åt Marcus... :D han är hungrig min lilla goding! :D sen lagade jag iordning fläskpannkaka där Marcus tog 4/5 till matlådor men jag fick en liiiiten bit i alla fall! ;D nu har Marcus åkt och jag känner mig halvdöd. Huvudet värker och magen bråkar. :/

Så nu orkar jag inte skriva mer. :) ska bara ta det lugnt resten av kvällen, för imorgon är det hårda puckar igen! :D den här veckan ska jag äntligen få träna igen efter en veckas lågintensiv träning, och det ska pluggas som fasen! ;)

Hoppas ni haft en bra helg snuttisar. :)


The Hobbit

Idag har varit en väldigt bra dag! :D först kom Mona och hämtade mig vid lunch, så drog vi till scandic karlstad city där hon bjöd mig på brunch. :) det var hennes födelsedagspresent till mig, och jag måste erkänna att det var verkligen en underbar present! :D jag kan nog inte med ord beskriva allt gott som fanns på den buffén, men jag kan i alla fall säga: NI MÅSTE TESTA DET NÅN GÅNG!!! :D dock var jag ganska sliten efter gårdagens feber, men jag hade det väldigt bra ändå. :)

Flera olika pastasallader, såser, grönsaker, ägg, köttbullar, revbensspjäll, bacon, sidfläsk, brödsorter, pålägg, frukter, godsaker, ostar, kex, dricka, hamburgare, pizzabitar mm mm... :P jag trodde faktiskt jag skulle äta ihjäl mig! Det var så otroligt mysigt! Så dit ska jag tillbaka, det kan jag lova er. ;)

Sen när jag kom hem, läste jag lite en stund, sen kom mamma och pappa förbi. Dom kom hem från Filippinerna idag, så dom kom förbi med en parfym till mig samt en mango som mamma fraktat med du hem hela vägen från Filippinerna för att jag skulle få smaka på en. :) gulligt va?! :) och den var också supergod. :)

Efter det kände jag mig lite trött, så jag vilade en sväng, och Marcus tog sig en promenad. När jag vaknade till passade jag på att göra en sockerkaka inför morgondagen, och sen när Marcus kom hem gjorde vi pasta med tonfisksås. :) den här gången var det Marcus som gjorde såsen, och ska jag vara ärlig så tycker jag nog ändå att den såsen jag gör är lite bättre. ;) men det är ju alltid trevligt när man slipper slava i köket själv utan blir bjuden på hemlagad mat, så jag ska inte klaga. ;)

När maten var intagen var det i stort sett dags att byta om, för vi bestämde oss för att gå på bio. :) så vi såg filmen "the Hobbit". Riktigt bra film måste jag säga! :D den kändes inte alls som 3 timmar lång. :) det enda störande var tjejen bredvid mig. :/ Jag misstänker att hon var ganska förkyld, för jag hörde verkligen vart enda andetag hon tog! Hon andades onödigt högt, så det irriterade mig stundtals. :/ men filmen är helt klart sevärd! :) nu ska vi bara mysa och förhoppningsvis lägga oss snart. ;) imorgon ska vi till Munkfors så vi kan äta tårta i efterskott. ;)

Återigen vill jag bara säga TACK Mona för den supergulliga presenten! :) den var mycket uppskattad från mitt håll. :) hoppas jag inte var allt för tråkig. ;)

Kram på er godingar!


Gladiatorerna

Idag har jag inte mått bra. :( huvudvärk, svettningar, illamående och yrsel och känt mig väldigt klen. :( fast snutten var så snäll så han fixade mat, så förhoppningsvis piggnar jag till sen bara kroppen hinner ta upp lite näringsämnen. Jag har försökt dricka en hel del i alla fall. :/

Fast trots att jag mått dåligt idag så orkade jag ändå städa bort julen helt. Bitterljuvt, men nu slipper jag skämmas i alla fall! :D

Snart ska Marcus hem till en kompis så jag ska vara ensam hemma. Tråkigt för min del, men jag förstår honom. :P han kommer nog ha det roligare hemma hos Henrik än hemma med en klen och tråkig flickvän. ;) som tur är kan jag ligga och kolla på gladiatorerna och vara taggad. :D det är helt galet hur påverkad jag blir när jag ser nåt sånt där!! :P en kompis till mig tyckte att jag körde söka in till programmet (skulle dock behöva att ligga i hårdträning innan, men ändå! :P), men när jag inte ens kan se det på TV utan att bli helt tokig, hur fasen skulle det då bli om jag var med som utmanare?! :D nej nej nej...

På tal om gladiatorerna... Jag fick veta idag att Marcus är kusinbarn till gladiatorn "Spirit", AKA Sara Bäckman. :D och vet ni inte vem hon är så kan jag ju informera om att hon är världsmästare i armbrytning på BÅDA armarna. Så sjukt duktig tjej! Och tränad som bara den. :)

Alltså generna som Marcus har från sin pappas sida av familjen är overkliga. Inte konstigt att han har så jäkla lätt för att träna upp sig. ;) men då vann ju hans pappa junior-SM guld i body building också. :P

Nu ska jag sitta och tycka synd om mig själv som inte har nån världsmästare i min närmaste släkt. ;)

Hoppas ni får en bra kväll! ;)

Puss på er!


Coyote ugly

Idag är det nostalgi! Bläddrade mellan kanalerna förut och upptäckte att dom visade coyote ugly idag! Jag kan nog inte beskriva med ord hur kär jag var i Adam garcia som spelar Kevin. :P han var min drömkille på högstadiet. :D och visst ser han ganska bra ut, men det är väl tur att smaken ändras med åren. ;P nu är jag sambo med världens snyggaste kille, och kunde inte vara lyckligare! :) eller jo, jag hade faktiskt varit liiite lyckligare om jag redan fått ut min examen, hade ett bra jobb, en bil och höll på att packa inför en romantisk 3 veckors semester på nån paradisö med Marcus. ;D

Men man kan inte få allt. ;)

Sen måste jag erkänna att jag sörjer julen lite. :( allt gick så fort, så det känns som om jag inte riktigt hann med att njuta av det hela. :( och nu håller jag på att städa bort alla julsakerna, vilket gör det så definitivt att den här säsongen är över. Fast nu kan man ju börja se fram emot ljusare tider, med vårkänslor, blommor, lukter och annat härligt. :) och huxflux så är det sommar så man kan mysa och sola. :) och då ska vi iväg till Kalifornien så jag borde inte klaga. ;)

Idag har jag i alla fall städat lite, lagat mat, pluggat, varit ut på powerwalk i en timme, pantat flaskor och handlat. Men det blev ingen tenta för min del. :( att det ska vara så jäkla svårt att hitta en grafräknare?! Oh well...

Nu är det bara att ladda för organisk kemi. ;)

Jag har även läst ett förslag från karlstad kommun gällande ombyggnation av sundsta. Får hoppas att det blir bra, men jag gillar ändå att det är fränt och fint här, så jag hoppas dom inte ändrar för mycket. :( det positiva är ändå att dom verkar leta idéer så att sundstatjärn håller en bra badkvalitet hela sommaren. För som det är nu så är det ständigt problem med algblomning under sommaren, och det är ju lite trist. :/ så tummen upp om dom lyckas fixa det! :)

Nu ska jag äta kvällsmat och ladda inför morgondagens crosstrainingspass. :)

Hoppas att allt är bra med er godingar. :)


Humorbild :D

Is it possible that Finns have a higher threshold when it comes to cold weather? ;)
 
+15 °C, Spanish wear caps, gloves and winter coats, Finns are sunbathing.
+10 °C, French desperately try to get their central heating on. Finns plant flowers.
+5 °C, Italian cars won't start. Finns drive with convertibles.
0 °C, Pure water freezes. Water in river Vantaa thickens a bit.
−5 °C, First people are found frozen in California. Finnish midsummer festival ends.
−10 °C, Scottish turn the heat on in their houses. Finns start to use long-sleeve shirts.
−20 °C, Swedes stay indoors. Finns are having last barbeque before winter.
−30 °C, Half of the Greek people have frozen to death. Finns start to dry their laundry indoors.
−50 °C, Polar bears evacuate North Pole. Finnish army starts it's winter training.
−70 °C, Siberian people are moving to Moscow. Finns are furious since the Koskenkorva booze can't be stored outdoors anymore.
−273 °C, Absolute zero. Finns admit that it is quite cold outside.
−300 °C, Hell freezes over. Finland wins the football World Cup.
Photo: +15 °C, Spanish wear caps, gloves and winter coats, Finns are sunbathing.
+10 °C, French desperately try to get their central heating on. Finns plant flowers.
+5 °C, Italian cars won't start. Finns drive with convertibles.
0 °C, Pure water freezes. Water in river Vantaa thickens a bit.
−5 °C, First people are found frozen in California. Finnish midsummer festival ends.
−10 °C, Scottish turn the heat on in their houses. Finns start to use long-sleeve shirts.
−20 °C, Swedes stay indoors. Finns are having last barbeque before winter.
−30 °C, Half of the Greek people have frozen to death. Finns start to dry their laundry indoors.
−50 °C, Polar bears evacuate North Pole. Finnish army starts it's winter training.
−70 °C, Siberian people are moving to Moscow. Finns are furious since the Koskenkorva booze can't be stored outdoors anymore.
−273 °C, Absolute zero. Finns admit that it is quite cold outside.
−300 °C, Hell freezes over. Finland wins the football World Cup.

Råkostsallad

4 km löpning, magträning där jag stod i plankan på pilatesboll i 2 min 45 sekunder (pilatsebollen gör det jobbigare), 75 armhävningar (på tå såklart!), och lite annat smått och gott (t.ex explosiva utfall) fick det bli som träning idag. :) efteråt blev det en proteinshake, en omelett gjord på 3 ägg, paprika, gurka och en grymt god råkostsallad som jag gjorde tidigare idag. Mums säger jag bara! :D fast omelett är inte min favoriträtt direkt. :P

Men det är väldigt bra att variera kosten, och det var ett tag sen jag åt ägg. :P nu har jag pratat lite med Marcus. Han var trött stackaren, så vi kunde inte prata så länge. Men jag blir så glad när jag får höra hans röst. Ibland kan jag inte riktigt greppa hur otroligt mycket jag älskar den killen! :D Missförstå mig rätt, han kan driva mig till vansinne ibland, men han är verkligen min prins. <3 ;) i mina ögon finns det ingen finare eller charmigare. :) men det är väl så när man är kär! ;P

Nu ska jag göra mig klar för sängen. Imorgon är det slutspurt inför tentan! ;) dvs om jag hittar en miniräknare annars är jag ganska körd. :P

För er som vill göra en egen råkostsallad så kan ni göra såhär:

Riv vitkål, morötter och äpple i en skål. Man kan bestämma själv hur mycket man vill ha av dom olika ingredienserna. ;) sen hade jag på färskpressad citronjuice, olivolja och italiensk salladskrydda. :) skitgott! Tycker man att det blir lite för syrligt kan man söta med lite stevia, eller liiiiiiite socker. Men det blir väldigt gott utan! :D blanda sedan väl och servera till i stort sett vad som helst. Gott OCH nyttigt! :)

Sov gott godingar. ;)


7,5 ton

Nu sitter jag här hemma och ladda för en springtur. :P jag tänkte bara springa en kort runda, bara för att få lite blod i benen. ;) sen tänkte jag köra lite hemmaträning med min pilatesboll också. :)

Det där med kost och träning är så intressant! Speciellt när man får höra på andra människors syn på saken :P jag såg en bekant på Facebook som skrev att hon totalt lyft 4,3 ton totalt på jobbet idag. Självklart var hon stolt över det, för det låter ju onekligen mycket. Så hon skrev och undrade hur många som lyfte lika mycket när dom var och tränade. Då kan jag säga, utan att överdriva att det där slår jag med hästlängder.

När jag kör benpress i maskinen på SATS så har jag i snitt 100kg på. Och jag kör 15 repetitioner i 5 set. Det blir 7,5 ton på EN övning. Sen brukar jag köra minst två benövningar till. Och när jag kör benpress så håller inte jag på en hel arbetsdag. Det går på max 10 min. ;)

Sen såg jag flera som skrev att träning bara är onödigt, för det var bättre att må bra. Men mår man inte bra när man tränar? Visst kan det bli jobbigt och svettigt, men ärligt talat så är det få saker som känns bättre än när man kört ett riktigt härligt pass! :) och varje pass man kör, vare sig det är 20 min eller 2 timmar så gör det skillnad i kroppen! Vissa tror att träning bara handlat om att bli smal och snygg, men dom flesta gör det nog för att vara hälsosamma. Jag tränar för att ha en stark och hälsosam kropp och det är min investering i framtiden. Många människor hade kunnat undvika sjukdomar och diverse besvär bara dom hade rört på sig mer! Då menar jag inte att alla ska ligga och köra 200kg bänkpress, men en promenad, ett gruppträningspass eller liknande hinner ALLA med någon gång under veckan. Och tror nån att dom inte gör det så borde den personen se över sin levnadssituation.

Nej nu ska jag svida om! ;)

Kom ihåg: träning är inte en hobby. Det är en livsstil! ;) och hälsosam mat behöver inte vara äcklig eller tråkig! Det finns miljoner delikata recept där ute, och det finns en anledning till att det kallas "skräpmat". ;)

Puss på er snuttisar! :)


25-åringen

Jaaa må jag leeeeva, ja må jag leva, ja må jag leva uti hundrade år! ;P

Eller nåt sånt, typ. :D

Jag hade verkligen en jättebra kväll igår! :) alla ramlade in typ samtidigt, så det var bra timing! Så vi var 8 tjejer och 2 killar (Marcus och Henke). Men jag hade skitkul! Och det tror jag att dom andra också hade. :) Fast dom misslyckades med att supa ner mig. ;) thank you lord för det säger jag bara! :D

Jag fick i alla fall lite presenter i form av en vinflaska, fin choklad, brunch-erbjudande (sååå mysigt!!) och en ansiktsbehandling på Ekolea. :) gulligt va?! :D jag förväntade mig inte att få nåt så jag blev glatt överraskad. :) Emelie hade såklart med sig serpentiner som hon dekorerade mig så fint med, samt en fin mask jag skulle ha på mig. :) hon är så underbar min lilla sötgumma! <3

På kvällen drog i alla fall jag, Hanna, Jessica, Line, Sofia och Mathilda ut på koriander. Mona var gullig nog att skjutsa oss dit, så jag slapp gå och frysa. ;) men innan vi drog hemifrån så kom alla på att jag var för nykter, så vi började shotta en massa. :P och när vi kom in på koriander så bjöd jag alla på tequila. ;P fast Jessica ville tydligen inte ha, så jag fick ta två shots. :) så när Marcus kom och mötte mig så kände jag hur jag blev mer och mer lullig. :D men det var kul ändå! Vi sprang förbi Kenneths på vägen hem, så jag fick mig en hamburgare, vilket antagligen räddade hela min dag idag. :)

Idag vaknade jag vid 12, och sen har det inte hänt så mycket. Marcus var lite sur i början på dagen(stackarn var stressad!... :( ), men lugnade ner sig sen, för han kom väl på att han kanske var lite väl negativ (det är ju trots allt min födelsedag idag). ;) så han både sjöng, fixade mat (varmrökt lax) samt en födelsedags"tårta" i form av en vaniljsemla. ;) jag ska ju upp till Munkfors på söndag så vi ska fira med tårta då, men jag tyckte det var väldigt sött gjort av honom ändå. :) tyvärr var han tvungen att åka iväg på jobb förut, så jag är ensam hemma nu. Vilket är tråkigt, för jag är otroligt myssjuk. :P

Sen har det inte hänt så mycket. :) har fått massor av grattishälsningar på Facebook och mobilen, vilket värmer mitt 25-åriga hjärta! :) det enda tråkiga är att jag vaknade upp med massor av rynkor imorse! Marcus kände knappt igen mig. ;)

Tänk vad snabbt kroppen kan förfalla! :P vågar knappt tänka på hur jag kommer se ut när jag fyller 30!! ;D haha!

Nu ska jag försöka få i mig lite mat. :)


Skål!

Skål på er! :D väntar på att några ska dyka upp, men jag tror det kommer bli en bra kväll ändå. ;) oavsett så hoppas jag att ni också får en bra kväll!

Imorgon fyller jag 25!! :D


Återhämtning

Sammanfattning av dagen:

Sovit gott, bytt ut en julklapp, fikat på stan, fått massa bra hudvårdsprodukter från Maria åkerberg (dermanord) samt fått en skitfin ny jacka från everlast i födelsedagspresent av Marcus, ätit riktigt god mat på Agapi, varit ute på en timmes powerwalk, hyrt film (lockout) och myst. :) nu är jag väääääldigt trött, men jag återkommer imorgon. Nu måste jag ladda för festen som är imorgon kväll! Genom att sova då alltså. ;)

Om mindre än ett dygn så fyller jag 25!!! :D helt galet ju... :P

Puss på er snuttisar! ;)


Löpbandet

Nu ska jag ta mig i kragen. :)

I måndags så var det full panik för mig och Marcus. Vi fick skynda oss in till systemet, vilket självklart var fullpackat med folk, och köpa det vi skulle dricka till kvällen. Eftersom både jag och Marcus i stort sett aldrig dricker så har vi aldrig nåt skoj hemma, så tyvärr fick vi offra lite tid på måndagen att fixa det. Marcus köpte några öl, och själv köpte jag smultronvin som jag blandade med schweppes. :) sen passade vi på att äta sushi inne i stan och jag kollade även på lite kläder. Tråkigt nog hittade jag inget bara. :( Fast när vi sprang runt där i stan tappade vi koll på tiden så vi fick halvt SPRINGA till bussen (vi hade tänkte gå hem men det fanns inte tid), och sen var det bara att slänga ner en miljon olika kläder och massa smink, för strax därefter kom Emelie och Henke och hämtade oss. :) så vi 4 drog till ICA välsviken och inhandlade allt vi behövde för kvällen och sen drog vi till Forshaga. :) där började vi direkt med maten, och får jag säga det själv så blev det riktigt bra! Min efterrätt blev kanske inte så bra som jag hade tänkt mig, men den fick duga. ;)

Vi åt i alla fall skagentoast till förrätt (vi gjorde allt själva), oxfilé och potatisgratäng med en god sallad till varmrätt och sen avslutade vi med en glace au four med apelsin och hallon till efterrätt. :)

Efter maten så hann vi inte ens duscha, utan jag sminkade mig bara lite extra och fixade håret lite snabbt och bytte kläder för tiden rann ut och dom andra var på väg. Själva kalasandet blev ganska lugnt, men jäkligt skoj ändå! :D det bjöds på fördrink med tilltugg så körde vi lite olika lekar och så hade vi ett musikquiz. :) det var verkligen supertrevligt, och vi var några som höll igång fram tills 04.30 på morgonen, så det var verkligen en lyckad fest. :)

Dagen efter köpte vi pizza, kollade på filmen "Lawless" (asbra!) och sen tog jag och Marcus bussen hem. :) det var lite sjukt, för när vi stod och väntade på bussen var det en ung kulle som också stod och väntade som höll på att spotta KONSTANT!!! :P han måste ha haft tics eller nåt, för han spottade verkligen heeeeela tiden! Jag och Marcus kunde knappt hålla oss för skratt, för det var så sjukt hur han höll på! Men jag tror han slutade spotta när han klev på bussen i alla fall, som tur är! ;) när vi väl kom hem försökte jag lägga mig ganska tidigt, men hade som sagt miljoner saker i huvudet så jag orkade inte somna. :( jobbet igår gick bra ändå dock, och det var ganska lugnt hela dagen, bortsett från en timme efter lunch då det verkligen drällde in akutpatienter! Men i det stora hela så hade jag det väldigt bra hela dagen, och jag blev tom bjuden på ryskt godis av min kollega och fick en chans att testa mina kinesiska kunskaper på en liten kille som precis kommit till Sverige, så det var bra! :) han blev nog inte så imponerad dock. ;) sen hade jag "otur" med en patient, en 10 årig tjej, som skulle ta en blodprov i fingret. Eller kanske inte otur, men hon var i alla fall väldigt rädd. Så rädd så min kollega fick sitta med henne i 20 min innan mig utan att ens få röra henne. Men jag misstänker att läkaren hade varit ganska hård mot henne, för dom kom tillbaka och det var då jag fick henne. Men efter en liten stund så fick jag i alla fall ta på henne, och det slutade väl. :) hon tom skrattade när jag tagit provet och sa att hon inte kände nåt, så det är ju alltid bra. :)

Sen när jag slutade så kom Mona och hämtade mig i stort sett direkt, så vi drog till sats och körde ett pass. Jag stukade ju min stortå på nyårsdagen (vilket var Marcus fel), så jag orkade tyvärr inte springa nåt igår, men jag körde ett pass med fokus på ben och sen körde jag en massa andra övningar så det blev bra ändå. ;)

När jag sen kom hem var jag som sagt väldigt trött och somnade till i soffan strax innan 22. Men jag sov bara ett par min, för sen kom Marcus och försökte prata med mig, men jag gick och la mig istället. :P socialt gjort, ellerhur?! Haha!

Idag gick jag upp ganska tidigt och kollade lite på tv innan jag bestämde mig för att ta mig frukost. Vi fick även besök av Robert som skulle hjälpa Marcus med bilen, och senare kom även Jimmy. :) fast vid lunch hämtade Mona upp mig så vi drog åter igen till sats, men då var det för att få lite bilder till hennes blogg. :) så går ni in på: www.monasblogg.se kan ni, inom dom närmsta dagarna (kan inte säga när), se vilken mästerforograf jag är. ;)

När vi var klara åkte vi till Vero och köpte mat och sen åkte vi hem till Mona. :) jag har aldrig sett vart dom bor, men lägenheten var jättefin, så jag tror dom kommer få det superbra där! :) jag fick även träffa Fredrik en snabb sväng, och han verkade vara en riktigt trevlig och gullig kille! :) så jag hoppas bara att vi 4 får en chans att hitta på nåt nån gång framöver, för jag är helt säker på att Marcus och Fredrik skulle komma väldigt bra överens. :)

Efter det åkte vi hem till mig, så Mona fick se hur jag bor och sen åkte vi till sats för att träna. :) den här gången lät jag Mona bestämma vad vi skulle köra, för jag vet att hon är grymt duktigt när det gäller allt sånt där, och jag måste säga att det var skitkul! :) först sprang jag 30 min på löpbandet (jag är stolt över mig själv för det!), sen tävlade vi i plankan. Målet var att Mona skulle stå minst 1 min längre än mig, eftersom hon är van att köra. Men jag lyckades ändå stå i nästan 2,5 min så jag tyckte jag gjorde ett bra jobb. :) Mona stod såklart längre än mig, men det gör mig inget. ;) sen körde vi riktiga dips, på stång alltså. Något jag också aldrig gjort tidigare! Jag trodde inte jag skulle orka göra en, men det slutade med att vi båda körde 3x10! Dock kurkade jag så jag gjorde bara 9,5 på sista setet, men ändå! ;) inte illa pinkat! ;P

Nu sitter jag och pluggar lite, men fick ta en paus för att låta allt sjunka in. :) plus att jag fick lite tid att skriva här nu, vilket är bra, för jag kommer nog bli trött ganska snart. ;) och texten jag läser gör mig inte direkt piggare, utan snarare irriterad för den är så dumt skriven. :/ men ett tag till ska jag nog orka stå ut! ;)

Imorgon är det i alla fall tänkt att Marcus och jag ska fira min födelsedag, men han ha varit sur hela dagen så vi får se hur det blir med det. Han är ute och springer nu, så förhoppningsvis har han slutat sura när han kommer hem.

Visste jag inte bättre skulle jag nästan tro att den pojken hade ägglossning nu. ;) haha! :P

Btw så klarade min älskade syster hinderbanan idag!! :D jag är så sjukt stolt över henne, så i vår kan ni räkna med att ni får se konstapel Ljunggren ute på stan! ;) *stolt lillasyster* <3

Puss på er snuttisar! <3


Krp

Imorgon kommer jag vara så sjukt pigg! Jag ska skriva om allt som har hänt, bl.a. Vårt superhärliga nyårsfirande, och min jobbdag. ;)

Men just nu så är jag obegripligt trött. :P miljoner tankar som snurrade i huvudet igår, så jag har sovit dåligt och så har jag jobbat idag som sagt. ;) hade det inte varit för söta Mona så hade jag nog aldrig tagit mig iväg på träning, men jag är så glad att jag kom iväg i alla fall! ;)

Mer om detta imorgon som sagt. ;) nu tänkte jag bara försöka hålla mig vaken ett liiiiitet tag till sen ska jag äntligen få sova. ;)

Puss på er snuttisar! <3


2013

Gott nytt år på er snuttisar! :*


Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0