Roliga Marcus

I söndags när vi handlade så kände jag mig godissugen, så jag bestämde mig för att köpa med ostkrokar hem. Det var så länge sen jag åt det, så jag kände att det kanske kunde vara gott. Problemet var bara att jag hade glömt bort om det var etstrella eller olw som gör dom jag tycker bäst om. Som vanligt när jag glömmer bort sånt där så frågade jag Marcus om han visste vilka jag brukar köpa, varpå han svarar:

- Nej, men det är lite lustigt, för så fort jag kliver innanför dörren när jag har köpt med nåt sånt där åt dig, så talar du om för mig att jag har köpt fel.

Hahaha!! Han är så tokig min lilla snutt. ;)


Instrumentell analys

Bara så ni vet kommer jag vara lite avvarande nu den här veckan. Jag har tenta på torsdag, så nu går jag in i min tentakoma. ;) igår var en riktigt mysig dag, där vi myste, handlade, jag fick massage och tog en långpromenad tillsammans. :) Marcus hade tänkt träna, men han stannade hemma för min skull, för jag var snossjuk. <3 och på kvällen grillade vi och hade det riktigt bra. :)

Sen hade jag sån tur så Marcus stannade hemma inatt och åkte till ringhals 7 imorse istället. Fast det tråkiga är att nu kommer han vara borta i över 2,5 vecka. :( nog för att jag har fullt upp nu ändå, men det är alltid skönt att få krypa ihop och gosa med nån i slutet på dagen, vilket jag inte kommer kunna göra nu. :( annars så har jag tränat idag, tabata såklart, och nu ska jag äta mat. Torskfile med potatis, ärtor och riven morot! Det ska bli riktigt gott nu!! :D förövrigt är det världens bästa pappas födelsedag idag! STORT GRATTIS ÄLSKADE PAPPSELIPAPPS!! <3 jag kommer hem och firar dig i helgen. ;)

Hoppas allt är bra med er också! ;) återkommer när jag har tid, men antagligen blir det inte förrän efter tentan. Wish me luck!!! ;D



Vilse i stan

Ja det blev ju en promenad förut. Tänkte gå en sväng runt kroppkärrssjön. För det antog jag skulle vara mysigt. Jag älskar nämligen vatten och fin natur, så det där misstänkte jag att det skulle passa mig perfekt! :P så med skorna snörade, spotify i hörlurarna och ett leende på läpparna så begav jag mig ut. 1,5 timme senare kom jag hem. Skitirriterad. :P det blev inte alls som jag tänkt mig. Jag fick knappt se nåt vatten, omgivningen var allt annat än fin och när jag såg skyltar där det stod "kronoparken", "välsviken" och "altster" på då vände jag och gick hem. Vad fan hände liksom?! :S

Så nästa gång tänker jag ta med mig en guide. Eller överlevnadsutrustning. ;)

Nu sitter jag i soffan och myser. Vilket jag förtjänar efter att ha spenderat en stor del av dagen med att plugga. Och vem fasen vill sitta inne och läsa om synkroniserade sinusvågor?! Sååååå tråååkigt!!! :(

Ge mig 2 liter glass, 58 kakor från subway och ett 10 flak dricka. Då skulle jag bli väldigt nöjd. ;) fast kanske något fet. Oh well! Jag har ju trots allt ett gymkort! ;D


God mat

Solen skiner! :D och jag vill ut på en promenad. Men först måste jag äta nåt. Jag sov väldigt dåligt inatt, så jag känner mig helt slut. Egentligen ska man ju gå innan frukost, men då svimmar jag nog. ;)

Igår diskade jag, dammsög och städade toaletten. Så nu är det fint här hemma! :) senare på dagen, efter nån timmes pluggande, så drog jag iväg och tränade. Det blev rygg, bröst och mage igår, så jag känner mig redan öm. :P

Sen när jag kom hem, hade även Marcus kommit hem från jobbet, så vi beställde mat från happy kitchen. Jag beställde dumplings med kyckling och 4 bitar sushi, och Marcus köpte kycklingsallad och även han 4 bitar sushi. Och det var såååå gott!! :D sen hände det inte så mycket mer. ;)

Nu måste jag äta. ;)


Leker kock

Idag har jag vardagslyxat till det. ;) jag lagade iordning färsbiffar, grillad sparris, klyftpotatis, tomat och ädelostkräm. Riktigt enkelt och hur gott som helst! :D

Vem har sagt att nyttig mat behöver vara svårt?! :D


Våxnäs

Idag sov jag lääänge! :P fast jag orkade inte somna igår så jag har inte sovit så många timmar ändå ;) men när jag kom upp så pysslade jag lite, och sen bestämde jag mig för att gå ut på en långpromenad. :) jag tänkte gå en tur på en mil, så jag tog en ny tur runt våxnäs och sen hem via stan. Det blev inte riktigt en mil, men det var nära nog tyckte jag. ;) sen blev jag förvånad över att jag inte förbrände mer, men solen sken så det var superhärligt att komma ut ändå. :P Det enda negativa var egentligen att det blåste ganska mycket, så direkt jag gick i skuggan så blev det ganska kallt. Men för det mesta så var solen framme så jag ska inte klaga. ;)

När jag kom hem hoppade jag in i duschen och sen åt jag lite mat. Jag tänkte först att jag skulle ha gått lite längre, så det skulle bli en mil, men jag var så hungrig så jag orkade inte hålla mig. :P fast nu har jag som sagt fått i mig nåt så jag är mätt och glad igen. ;)

Nu ska jag plugga! :) får se om det blir en tur till sats sen också. :P fast det beror på hur mycket tid jag har. Även fast det är kul att träna så måste skola och jobbet komma först. ;) och min utbildning är min framtid. Även fast det är tufft nu så kommer det löna sig sen när jag får jobba med det jag alltid har velat. Och det kommer kännas så jäkla skönt när jag fått ut min magisterexamen i biomedicinsk laboratorievetenskap. Den dagen då jäklar ska jag fira!! :D och jag är sååååå nära nu! Det är helt sjukt. DET om nåt är motiverande kan jag säga. ;)

Ha en bra dag godingar! ;)


Chokladmasken

Idag är jag trött, har ont i både huvudet, ryggen och magen. Så idag tänker jag inte skriva så mycket. Igår försökte jag plugga, men sen drog jag till sats och tränade. Blev inte nåt speciellt bra pass, men det var ändå tänkt som en mellandag, så det fick duga.

Efteråt plockade en bekant upp mig, så jag kunde hämta mammas och pappas nya bil, sen körde jag hem den till Munkfors. Superfin bil, och jag tror dom är glada att få ha den hemma nu. :) plus att jag fick åka hem gratis, så det var verkligen win-win. :) mamma skämde bort mig som vanligt, och jag fick både god mat och fick lägga mig i bubbelbadet. Helt underbart!! Fast vattnet var så varmt, så min ansiktsmask (som vanligtvis stelnar) rann av ansiktet för jag svettades så!! :P haha men härligt var det. ;)

Idag plockade mormor och hennes två vänner upp mig, så jag fick åka med till Forshaga. Som tur var kände dom igen mig när dom plockade upp mig, för jag insåg imorse att jag glömt sminkväskan hemma! :O så jag fick låna lite smink av mamma. Vilket såklart gjorde att jag såg ut som om jag tagit choklad och kletat in hela ansiktet med! :D men jag hade inte tid att fixa till det, så jag drog upp jackan så högt jag kunde, och bad till gud att folk skulle tro att jag varit utomlands eller nåt. Vilket dom kunde ha trott, bara som inte såg min fruktansvärt vita hals. :P Som grädde på moset efter min sminkförödmjukelse, så kom vi precis fram så jag hann se min buss åka, så jag fick sitta och frysa i 20 min. :P men jag kom hem i alla fall. ;) fast då var jag så trött och mådde så dåligt, så jag la mig och vilade en stund.

Nu ska jag bara mysa tills Emelie kommer, något jag verkligen ser fram emot. Finns inget bättre än att umgås med världens bästa vän när man känner sig hängig. <3

Bjuder på lite bilder istället. ;) och ja, det är min katt som står och dricker ut kranen. Fina flickor gör så. ;P


Kiwi

Just nu är jag sådär löjligt mätt. Har precis ätit kycklinggryta, ris med tomat och gurka och sitter nu som sagt i dvala. Men gott var det! :D Fast trots att jag är allt annat än hungrig så har jag ändå rejäla cravings. Nu gäller det främst kiwi, keso och kesella. :P Jag åt lite igår kväll, för keson hade varit öppnad några dagar, så jag tyckte att det var lika bra att äta upp den. Problemet var dock att det var supergott! :P Så nu vill jag ha mer. ;) Men allt är slut. :/ Suuuuck!
'
Marcus åkte iväg och handlade själv igår, vilket blev sisådär. Jag glömmer hälften av alla varor jag vill ha när jag inte är med själv, så det fattas en del småsaker. Inget jätteallvarligt, men såna saker som sätter guldkant på tillvaron. :P Sen är inte Marcus lika noga med vad han köper för märken som vad jag är (Matdiva, jag vet!). Han köpte t.ex kyckling från Holland, bara för att det var lite billigare, något jag aldrig skulle göra om det inte var kris! :/ Jag vill gärna att köttet jag äter ska vara svenskt, och jag köper gärna närproducerat. Då betalar jag gärna ett par kronor extra, om jag vet att det är kvalitetsvaror. Men det ska nog gå att äta den där kycklingen ändå. Hoppas jag. ;) Annars jäklar ska han få ta hand om mig när jag ligger här hemma matförgiftad. ;) 
'
Men det får nog ändå bli en kompletteringstur till Ica nån dag den här veckan. ;) 
'
Annars då? :)
'
Jag har pluggat idag och sen drog jag iväg och tränade. :) Som vanligt stod Tabata med Daniel Sten på schemat, och efteråt körde jag åter igen 30 min crosstraining. Jag funderade på att hoppa över crosstriningen, för jag har haft ont i ryggen hela dagen, plus att jag blev väldigt sliten på tabatan. Men jag lät viljan vinna över värken, så jag är riktigt nöjd med mig själv. :) 1 tim 30 min senare så hade jag förbränt 1010kcal. :) Och ryggen höll hyfsat bra i alla fall. ;)
'
Nu sitter jag och kollar på "En stark resa med Morgan och Ola-Conny". Vilka jäkla orginal dom är! :D Deras engelskalärare måste gräva ner sig av skam, alternativt vända sig i graven, när dom ser det där programet. :P "Accuse me! Tank you"
'
Helt suveränt...
'
Ha en mysig kväll godingar! <3
'

Helgen som varit

Åter igen har blogg.se appen blivit helt tokig. Därför har jag inte kunnat skriva nåt. :/ Som tur är finns datorn, men jag tycker det är betydligt bättre när jag får skriva på mobilen. Framförallt för att jga har alla nytagna bilder där. :P Men man får inte alltid som man vill. ;)
'
Marcus kom som sagt hem i fredags, så det var väldigt mysigt. Dock var inte han på superbra humör, för allt hade gått åt helsike för honom under veckan. :/ Men som tur är så har han mig som fickvän! ;) Så jag städade här hemma, diskade, ställde in både min träning, mitt pluggande och min tjejdejt med Mona (tur att man har förstående vänner! <3) och så skyndade jag mig iväg till ica och handlade samt lagade mat. Allt för att göra honom glad. :) Jag lagade iordning kycklinggryta med ris och sallad, och han sa att det var nog en av dom godaste kyckingrätterna han hade ätit någonsin. Så det var ju roligt! :D Jag älskade den rätten när jag växte upp, men jag hade aldrig gjort den själv innan, för jag trodde att det var svårt att få till den. Men det gick superbra! :D Så jag lyckades få upp hans humör rätt bra tillslut ändå, så det blev en väldigt bra kväll. :)
'
Igår pluggade jag först en stund på balkongen och sen drog jag iväg och tränade vid SATS. Jag började med 1 timmes löpning och sen körde jag axlar, lite biceps och sen magträning. Totalt gjorde jag över med mer än 1300kcal, så jag höll på att dö av hunger när jag kom hem! :P Sen hade jag svettats så bedrövligt, så jag behövde fylla på väskeförråden en hel del. Dock tror jag inte att jag lyckades helt och fullt, för jag känner mig ganska överkörd idag. :P Jag måste erkänna att det kändes lite pinsamt igår när jag hade sprungit, för jag var som sagt vääääldigt svett, och jag hade blivit sådär charmigt svett vid ljumskarna, så när jag kollade i spegeln så såg det ut som om jag hade kissat på mig! :P Hahaha! Och på dom byxorna jag hade på mig så syns det ganska väl, för dom är i bomull istället för vanligt funktionsmaterial som mina andra byxor är i. Jag hoppas verkligen att det inte var så många som såg det, för jag tycj´kte som sagt att det var väldigt pinsamt... :P Jag ville nästan gå fram till alla och föklara att jag inte alls är inkontinent, så alla skulle förstå att det bara var svett. ;P Fast det hade nog varit ganska olämpligt, så jag lät bli. ;) 
'
På kvällen grillade jag och Marcus och sen åkte jag hem till Mona så vi hade myskväll. :) Jag köpte med mig lite godis och dricka, och så satt vi och kollade lite på TV och kollade på roliga klipp. Fast först hjälpte jag till att skruva ihop en hallmöbel, som dom hade köpt tidigare under dagen. :) Och tro det eller ej, men det blev väldigt bra! ;) Det var verkligen en skitrolig kväll, och det var riktigt roligt att se hur fint allt blir nu när dom håller på att renovera. Plus att det var riktigt roligt att se deras fräna TV! :D Jag skulle aldrig få nåt gjort om jag hade en sån TV!!! :D 
'
Idag vet jag inte vad det blir. Jag känner mig som sagt ganska överkörd, men orkar jag så får det nog bli ett träningspass. :) Men som jag känner nu så skulle jag snarare gissa på att det blir en väldigt lugn dag. ;) 
'
Hoppas allt är bra med er! :)
'

Vind i håret

Fredag! Yeeey! :D varje vecka är folk helt begeistrade över att det är fredag. Och det är ju inte så konstigt. ;) för mig innebär det att jag får se Marcus, så därför blir jag extra glad på fredagar,
och sen när man jobbar så är det ju början på helgen, vilket alltid är skönt! :) men samtidigt så är det en sån dag när folk blir helt frenetiska. Förra fredagen var jag iväg och handlade vid den absolut sämsta tiden någonsin. Strax efter 16. :P folk var ju helt jäkla galna!! Det var som att all vett och etikett hade flugit iväg någonstans, och kvar fanns bara stressade, egocentriska skal av människor. :S jag blev nästan förvånad hur illa folk betedde sig! :/ Så idag tänker jag gömma mig i min lägenhet under ett hemmabyggt tält med en "första-hjälpen"-låda, en ficklampa och bara be till Gud att alla dessa stressade människor inte når mig fram tills klockan 19 när alla börjar lugna ner sig. Typ... ;)

Igår blev jag väckt kl 9 av att dom blåste ihop löv här utanför. Jag hade sovit väldigt dåligt, så jag var lagomt road då kan jag säga! ;) men jag kom ändå upp, och jag drog iväg innan 12 till sats för att träna crosstraining (cirkelfys för den som inte vet det!). ;) passet gick bra, bortsett från att ryggen hindrade mig en del. :( men jag svettades ändå hur mycket som helst, och det var riktigt jobbigt och härligt. :D

Jag hade pulsklockan på mig, men glömde sätta på den i början, så jag satte på den några min senare. :P fast det gjorde inget. :) sån stor skillnad gjorde det nog inte ändå. ;) direkt efter passet gick jag till en crosstrainer (maskinen) och körde 30 min. :) när jag var klar fanns det inte en enda torr fläck kvar på min tröja, så jag fick ta av mig den och bara ha på mot min överdragströja när jag skulle hem. Så illa var det! :D men på ca 1tim 15min så hade jag förbränt 900kcal så det kändes bra! :D jag satte även igång min pulsklocka för att se hur mycket jag förbrände på vägen hem. Och tack vare den förjäkliga vinden, och mitt tempo, så kom jag upp i över 130 kcal!! :P så det är jag nöjd med. ;)

När jag kom hem var jag hungrig som en varg, och nästintill uttorkad. :P så jag slängde i mig nåt att äta, och lite senare kom Emelie och hämtade upp mig så vi åkte in till stan. Eftersom både var utsvultna så gick vi till den nya turkiska restaurangen "Mezze". Och jag blev skitnöjd! Emelies mat verkade också vara supergod, så det passade perfekt igår. :) när vi var mätta och belåtna, så gick vi en tur på stan. :) jag köpte lite saker på Ekolea, sen lyckades jag hitta två BHar på H&M. Så jäkla bra!! Den ena köpte jag mest för att den var mysig, och billig. Men den andra blev jag riktigt nöjd med. Hoppas bara att Marcus gillar den lika mycket som jag gör. ;) haha!

När vi var färdiga på stan åkte vi och köpte melon och vindruvor samt lite choklad och satt hemma hos mig och kollade på tv. Nog för att vi mest satt och pratade och skrattade, men mysigt var det i alla fall! :D

Nu har jag suttit och skrivit lite på mitt arbete, men det går trögt nu. :/ fast det är bara att bita i det sura äpplet och köra. ;)

Senare blir det återigen ett pass på sats, men idag ska jag köra själv. :) jag tänkte känna efter lite idag vad jag ska köra, för jag har inte bestämt mig än. :P men det löser sig! :D

Ha en fortsatt bra dag, och håll tummarna för att Marcus ringer och berättar att han är på väg hem. The sooner, the better känner jag nu, för jag ha verkligen saknat min snutt den här veckan. :(

Puss på er godingar! ;)


Misosoppa

Idag har jag varit nästan löjligt tråkig. :P jag har bara suttit här hemma och pluggat, och när jag tog nån paus, så var det för att äta. Spännande va? ;D haha!

Men jag tog mig ändå en powerwalk på en timme, och passade på att handla på hemvägen. Dock blev det inte så mycket införskaffat, mest mjölk och sånt som går åt, men en rolig sak jag köpte var misosoppa. :) jag gillar verkligen den soppan, så jag tänkte prova den från blue dragon. Man blandar bara påsens innehåll med vatten så är soppan köar. superenkelt! :) Och sen måste jag erkänna att den faktiskt blev väldigt god! :D jag hade i purjolök också, för jag tycker att det blir mycket godare då. ;)

För övrigt så hoppas jag att snutten hinner bli frisk innan helgen, och att vädret blir bra, för jag skulle verkligen vilja göra nåt skoj. :P kanske gå ut och äta brunch, eller göra iordning en riktig grillbuffé för den delen. Men om Marcus är sjuk så lär det inte bli nåt sånt. :( sen är det alltid tråkigt när han mår dåligt. Speciellt när han är borta och är sjuk. Jag tycker extra synd om honom då, för då får inte jag en chans att ta hand om honom. :( vilket jag såklart vill göra! :P Så det är inte bara för min skull som jag vill att han ska bli frisk. ;)

Nog för att jag ska träffa Emelie imorgon, så det är inte så synd om mig egentligen. ;) Bästismys är alltid skoj. :) och imorgon ska vi göra oss en tur på stan och sen äta nåt gott, så det ser jag verkligen fram emot. :)

Nu ska jag fortsätta kolla på tv! ;) ha en mysig kväll godingar. :)


Bonjour!

Hej alla glada! :D allt bra? Här flyter livet på i sin vanliga takt. ;) idag har jag pluggat, diskat, lagat mat och hämtat mormor vid busstationen. :) jag började inte förrän 13 idag, så imorse passade jag på att plugga lite, diska och pyssla med lite saker. Vädret var ju inte alls så bra som jag hade hoppats på, så istället för cykel så fick det bli bil idag. Och nej, jag har fortfarande ingen egen bil, utan jag fick låna mormors. ;) hon har varit på ålandskryssning med PRO, så då ställde hon bilen hos mig. :) perfekt timing liksom! :D

På jobbet var det som vanligt. Men idag var det lite mer att göra, så det fanns nåt att pyssla med i stort sett hela tiden. ;) sen kom det in en hel drös med gravida kvinnor, vilket känns extra kul nu när jag snart ska bli "moster" till Emelies och Henkes bebis. <3 :D och speciellt roligt var det idag, när jag fick känna på magen på en kvinna som var i v.38. Bebisen hade nämligen fixerat sig med huvudet upp och lite snett åt sidan. Så man kunde känna henne jätteväl! :D så det var fränt!! :D jag försöker ju smygtafsa på Emelie så fort jag får chansen, för jag har aldrig känt på en gravidmage ordentligt förut. :P sen blir det ju alltid lite extra speciellt när det är ens bästa vän som är med barn. :)

När jag kom hem upptäckte jag att dom hade tagit bort blommorna i trappuppgången och så hade nån klistrat upp några "Grande"-kondomer tillsammans med en lapp där det stod "nämen så trevligt för dig" på dörren till huset. :/ stiligt liksom!!! :P det märks att det har kommit hit nya människor. :P tråkigt med blommorna dock, för det piggade verkligen upp vår fula trappuppgång.

Nu har jag bara ätit mat (lagade iordning lax i ugnen, kokte potatis, ångkokade broccoli med min nya ånginsats, skar upp gurka och gjorde iordning en suuuupergod laxsås), och sen har jag bara hämtat upp mormor som sagt. :) jag hamnade i en rejäl matkoma efter maten, vilket tillsammans med min härliga träningsvärk, gjorde det smärre omöjligt att röra på sig. ;) så idag fick bli en vilodag! :D mormor hade förövrigt med sig både bullar, banankaka, sockerkaka, hemmagjord potatiskorv och köttbullar när hon kom igår. Gulligt va? :D önskar bara att jag hade en större frys, för det var precis på håret att jag fick plats med allt nu. :P

Nu ska jag fortsätta kolla på star wars! :D ha en mysig kväll godingar. :)


Svettigt

Åh vad trött jag är nu! Passet gick i alla fall bra, och det var precis lika jobbig som jag trodde att det skulle vara. ;) Daniel är en grym tränare. I både positiv och "negativ" bemärkelse. ;) och med "negativ" så menar jag att han är väldigt hård, och lägger alltid upp riktigt tuffa pass, och man måste alltid ge ALLT på dom passen. :P fast jag gillar honom ändå! :D tough love behövs ibland, speciellt när det gäller träning. Och målet med hans träning är att man ska maximera förbränningen, både under passet och dom kommande dygnen. Vilket såklart innebär att man måste kämpa. ;) Efter passet cyklade jag en stund, och sen körde jag lite extra hemma, så totalt gjorde jag över med 1000kcal, vilket känns bra! :) dock gjorde jag av med dom mesta på tabatan, för jag orkade inte köra lika hårt sen. :P

Nu sitter jag bara och myser i soffan och försöker samla energi till att skriva mer på mitt arbete. :P känns så skönt att redan ha avklarat veckans första träningspass, och bara kunna ta det lugnt nu. :)

Imorgon är det jobb som gäller igen, och förhoppningsvis så blir det bra väder så jag kan cykla igen. :) sen på kvällen ska jag nämligen hämta min mormor, så jag hinner antagligen inte med nån träning imorgon. Men cyklar jag så ligger jag ju ganska bra till ändå. ;) och det passar ju perfekt att cykla dit när jag bara jobbar eftermiddag. :) så håll tummarna för att solen skiner imorgon! ;)

Ha en mysig kväll godingar! :)


Proteinboll

Huvudet känns tungt och jag ser snart dubbelt. Men jag har fått en hel del gjort, och då är det fasen värt det! Nu sitter jag däremot med skräckblandad förtjustning och laddar inför dagens tabata-pass. Det kommer bli sååååå jäkla jobbigt, men det känns ju så jäkla skönt efter! :D så nu dricker jag en liten kopp kaffe med mjölk (jag dricker inte kaffe annars, men nu hade jag lite över, så då får det bli en liten kopp) och äter ett par proteinchokladbollar, ett litet grönt äpple som jag skalade och några jordgubbar. Mums! :D

Kom igen nu Ljunggren! Tagga!!! :P


Grupptryck

Jag ger med mig! :D Här får ni receptet på pajen! ;)

Räkpaj:

2,5dl vetemjöl
1dl kesella
50gram margarin

Blanda allt och ställ in degen i kylskåpet i minst 30 min. Sätt sedan ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i ca 15-20 min.

Fyllning:
1kg räkor med skal eller 200g skalade (man kan gärna ha på mer)
1st purjolök
1st pressad vitlöksklyfta
1 liten burk skivade champinjoner
0,5tsk salt
0,5krm cayennpeppar (jag brukar köra på känn)
2msk mjöl
2msk tomatpure
2dl grädde eller mjölk
(Ost att strö över pajen)

Fräs på purjo och champinjoner i en kastrull. Ha sedan i resten av ingredienserna och koka allt i 5 min. Häll sedan på pajen och strö över räkor och till sist osten. Grädda i ugnen tills osten smält. 😊

Bon appetit! 😃 ❤


Sorry!

Förlåt!! Men nu är det inte mitt fel att jag varit borta! :P blogg.se appen har nämligen legat nere, så jag har inte kunnat blogga. :P och jag sätter mig typ aldrig och skriver på datorn, för jag använde mobilen till mer eller mindre allt. :P

Så vad har hänt då?

Torsdagen spenderades till större delen på akuten, där jag var med Mona som sällskap. Vi var där i 5,5 timme ungefär, men det gick ganska bra ändå. :) egentligen skulle jag ha tränat, men när en kompis behöver hjälp/sällskap med en sån sak, då säger man liksom inte nej. :) och jag tror att hon uppskattade att jag var med ändå. :) vi verkade ha betydligt roligare än alla andra som var där i alla fall! ;D haha!

Sen när jag kom hem så plockade Emelie upp mig, så vi åkte och köpte mat vid happy kitchen, hyrde film och köpte lite godis. :) jag åt gyoza (kycklingdumplings), och det var skitgott! :D Så det var en riktigt mysig kväll! :) vilket det alltid är när vi ses. :)

Sen på fredagen skrev jag på mitt arbete, hämtade ut mitt paket från nordicfeel, handlade, städade, diskade och så tränade jag. :) Marcus kom också hem på kvällen så det var helt underbart att få se honom. :) så det blev mys hela kvällen! :D

Igår gjorde vi oss en tur till Ikea, där vi handlade en massa saker och sen drog vi hem. :) på kvällen åkte vi iväg på bio, där vi såg på filmen Oblivion. Jag tyckte att det var ganska bra, men inte sådär fruktansvärt bra. Kan vara för att jag inte är speciellt förtjust i Tom Cruise. :P Dock var den väldigt snyggt gjord! :D efteråt köpte vi med varsin smörgås från subway, och sen hände det inte så mycket mer. :P

Idag har jag bara handlat, lagat mat och tränat. :P jag har haft väldigt ont i ryggen idag, så jag har varit på väldigt dåligt humör hela dagen. Det var till och med så illa så jag nästan skällde ut en man på maxi när han körde på mig med sin kundvagn. Vilket inte alls är likt mig! :O men Marcus hjälpte mig så jag lyckades träna ändå. Jag trodde dock att det skulle bli ett riktigt skitpass, men det blev ganska bra ändå. Jag körde ben, axlar och triceps. Men magträningen gick inte alls bra, vilket var väntat. :/

När jag kom hem hoppade jag i duschen, medan Marcus ställde sig och skalade 1kg räkor. Han är så duktig min älskling! :D så när jag var färdig så fixade jag iordning resten, så vi har precis avnjutit världens godaste paj! Orkade jag, så skulle jag lägga ut receptet, men nu ska jag istället kolla på star wars. ;) Marcus åkte nyss, så det känns väldigt tråkigt. Speciellt när han har varit sådär extra underbar mot mig hela dagen. Nog för att det berodde på att han var rädd att jag skulle explodera på honom om han inte var det, men ändå! ;D på så vis skulle det nästan vara bra om jag hade ont i ryggen oftare! Haha, jag skämtar såklart. :)

Hoppas allt fungerar som det ska, så jag kan blogga på som vanligt. ;) ha en superhärlig kväll nu godingar! <3

Nedan kan ni förresten se en av dom miljoner små anledningar som gör att jag älskar Marcus mer än nåt annat. Jag bad honom skriva upp ketchup på handlingslistan. Vilket han gjorde. Fast på sitt vis. ;) Ni som har sett Simpsons kanske förstår skämtet, annars kan jag säga att det är ett internskämt som fick mig att vika mig dubbel av skratt. :D

Det finns verkligen inget som är så underbart som när man träffar nån med samma humor som man själv har. <3


Frikadeller

Idag har jag varit duktig! Började dagen med att skriva på min uppsats, sen städade jag lite här hemma innan jag bestämde mig för att ta en powerwalk till universitetet. :) jag skulle dit på en tandundersökning, och eftersom det var ganska fint väder så ville jag passa på att gå dit. :)

Undersökningen gick kanonfint, och jag blev lika vänligt bemött som första gången jag var där. :) eftersom undersökningen utförs av studeranden på tandhygienistutbildningen så tar det lite längre än en vanlig undersökning, för allt ska kollas av utbildad personal också innan man är färdig. Men dom tjejerna som har undersökt mig har varit kanonduktiga, och med tanke på att det är gratis, så är det lätt värt den extra tiden! :) så det kan jag varmt rekommendera. Och undersökning håller som sagt samma klass som vilken vanlig undersökning som helst. :)

Sen kanske jag är en otroligt tråkig patient för dom, för jag har aldrig haft några problem med mina tänder. :P jag har aldrig haft några hål, eller ens nån påbörjan till hål. Jag har inte ens haft plack eller nåt liknande heller dom senaste gångerna, så tydligen har jag otroligt bra munhygien! ;D något jag är väldigt glad, och även stolt över. :)

Efter undersökningen verkade vädret hålla i sig, så jag valde att ta en powerwalk hem också. :) på vägen hem sprang jag snabbt in på Ica och handlade lite, för det började eka tomt i kylskåpet nu. :P turligt nog hann jag dock ändå komma hem innan det började snöa (?!!) som fasen, för det hade verkligen inte varit roligt att gå hem i en sån snöstorm! Fast det lugnade ner sig ganska snabbt ändå, vilket var bra. Det känns liksom som om vintern borde vara över nu?! :/ oh well!

Väl hemma åt jag lite mellanmål och sen fortsatte jag städa lite. :) jag har fortfarande en del kvar att fixa, men det tänkte jag göra imorgon, för nu är det på tok för sent. :) men jag fick ändå lov att städa av spisen efter att jag hade lagat mat förut, för det såg verkligen ut som ett slagfält! :D tomatsåsen jag lagade iordning blev lite för varm, så det sprätte överallt. :P men maten blev god i alla fall! :D jag gjorde frikadeller på kalvfärs, kryddade med timjan och citron, i en hemmagjord tomatsås som jag åt tillsammans med fullkornspasta. :) jag hade gärna haft liiite mer smak på frikadellerna, för dom var lite "mesiga" i smaken, så nästa gång ska jag krydda ännu mer. ;) men i det stora hela så blev det bra. ;) och till efterrätt så åt jag ett par passionsfrukter. Mums!! :D

Nu ska jag fortsätta så på tv innan jag går och lägger mig. :) hoppas att ni har haft en bra dag! :D


Skåre ToR

Vilken dag! Först sovmorgon, sen god mat, solsken, cykeltur till jobbet (ca 7,5km enkel väg), jobb, skratt, cykla hem, dusch och nu bara mys. :) så jäkla härligt! :D

För övrigt stod det på google att det skulle ta 41 min att cykla från mig till skåre. Jo men ellerhur?! Pfft! Dummaste jag har hört. :P jag älskar verkligen min cykel, så det är omöjligt att inte cykla med glädje på den. ;) fast det var lite jobbigare på vägen hem, för jag hade världens motvind. Men ändå tog det bara 30s längre tid att cykla när jag kollade. Oh well! ;)

För den som är intresserad så kan jag förresten informera att dom har en kampanj på Tigi bed head 750ml schampo och 750ml balsam i ett pack för ca 350 kr på nordicfeel.se. Jag la in min order igår. ;)

Ha en mysig kväll godingar! :)


Äntligen!

Äntligen kom jag ut på en springtur! Jag hade tänkt köra tabata idag som sagt, men då hade jag nog dött. :P så det fick bli 4 km löpning istället, och jag tyckte det gick ganska bra ändå! :D jag har ju en tendens att ta i för mycket, för jag vill alltid pusha mig själv liiite hårdare. Fast idag lyckades jag hålla igen ganska bra ändå. :) jag ska inte ljuga, jag sprang ändå så jag tyckte att det var jobbigt, och jag fick verkligen upp flåset. Men det var inte så att jag ville lägga mig och dö efteråt i alla fall. ;)

Så nu sitter jag och njuter i soffan och skrattar åt Morgan och Ola-Conny. Dom har gjort ett nytt program, och idag (som är premiären) så är dom i San Francisco. :) och då är det ju riktigt kul att se, eftersom vi ska dit i juli. ;) frågan är bara om vi vågar åka dit nu när vi haft såna fiiiiina svenska ambassadörer där innan oss. ;P haha Herregud vad pinsamma dom är! Min kinesiska är nog fasen bättre än deras engelska!!! :D

Annars så har jag haft besök av älskade mammsen idag, så jag har hjälpt henne fixa lite saker på datorn. Jag hjälper alltid mer än gärna till, speciellt när familjen behöver mig. Men det tog tid! :P Efter mycket om och men lyckades vi få till det ganska bra ändå tyckte jag, så det var värt den tiden. ;) sen är det alltid kul att få umgås med mamma också. <3 när hon sedan åkte hem, så kollade jag efter några artiklar, men jag hittade tyvärr inte det jag letade efter. :( men imorgon är en ny dag, så har jag tur hittar jag det då!! :D

Nej, en kopp te kanske? och lite kvällsmat? Det lät bra det!! :D Nu är bara frågan: varför ska Morgan ha en hjälm på sig? Det är ju inte direkt som att han har nåt därinne som han behöver skydda! :P haha nej, nu var jag elak... :D

Ha en mysig kväll godingar! ;)


Myror i benen

Det fick åter igen bli en lugn dag för mig. Så nu kryper det i hela kroppen! jag vill verkligen röra på mig nu!! :( Men det verkar vara påväg åt rätt håll nu i alla fall, så jag glädjen mig tills imorgon, då jag har tänkt dra iväg på tabata. :P

Idag har jag snosat en massa på Marcus, tvättat kläder, haft grillpremiär (hemmagjorda hamburgare), handlat mat, och städat lite. :) så jag har fått en del gjort ändå. ;) när vi var iväg och handlade förut, och skulle betala, så hittade vi en ledig kassa där det inte fanns nån kö. Vi blev såklart riktigt glada, och gick dig omedelbart. Marcus bruka alltid betala maten när vi handlar på söndagar, så jag gick bort och började packa i våra varor. Tidseffektiv liksom. ;) helt plötsligt frågar Marcus mig om jag hade min plånbok med (vilket jag inte hade). Tydligen hade Marcus plockat ur både sitt bankkort och sitt körkort ur plånboken och lagt i sin jacka. Turligt nog hade han med sig jackan, så den låg i bilen, men ändå!! Kan ju säga att jag tyckte det var ganska så pinsamt! :P och eftersom folk hade sett oss gå till den kassan, så strömmade det såklart dit andra. :P och där stod jag och kunde inte göra nåt. :/ dock löste det sig ganska bra ändå, och Marcus verkade mest tycka att det var lustigt att jag tyckte att det var så pinsamt. :P

Nu sitter jag däremot och tycker synd om mig själv och äter glass. :P jag köpte ben&jerrys "half baked", så den passade perfekt nu när Marcus åkte. ;) då får jag liksom nåt annat att tänka på än att han är ute och kör så sent på kvällen. :(

Imorgon är det ny vecka och nya tag, och jag har fullt upp. Så passa på att mysa nu godingar så återkommer jag! ;)

Xoxo


Lungor

Hej. Mina lungor är dumma. Så här händer det inte mycket kan jag säga. Snutten är hemma i alla fall, så vi åt god mat förut (räkor i en ört och vitlökssås serverat med färsk pasta och grillad sparris), och nu har vi varit ute på en över 2 timmar lång promenad. Fast vi gick i normalt tempo, för att det inte skulle bli för slitsamt för mina lungor. :) Jag hatar verkligen att jag inte får träna nu. :( men det går väl över snart. :/

Igår jobbade jag, vilket gick skitbra. :) många söta patienter, och bara en som var en riktig energitjuv, vilket jag ändå lyckades tackla ganska bra tycker jag. Så i det stora hela så tyckte jag att det var en väldigt bra dag. :) på kvällen kollade jag på Ice age 4, och jag skrattade verkligen hela filmen! :D sjukt rolig film. :) se den!!!

Nu ska jag snosa ner mig i soffan och äta godis! ;)

Ha en bra helg godingar, och håll tummarna för att jag blir frisk snart! :P


Göttigt

Hej alla glada! :) hur mår ni där ute? ;)

Själv mår jag bra! :D idag har varit en väldigt slapp dag, där jag bara har pluggat större delen av dagen. Jag hade velat träna, men jag fick hoppa över det idag, så det blev bara en kort promenad förut. Inget ansträngande alltså. :/ lungorna vill liksom inte vara med. :( men förövrigt mår jag bra! :D jag fick min glossybox idag, så det var väldigt bra plåster på såren ändå. ;)

I den hittade jag 3st tandblekningsskenor från smile lab, mineral skimmer från da Vinci cosmetics, nail repair från trind, två ansiktskrämer (en dag och en nattkräm) från the body shop och en eyeliner från jelly pong pong. :)

Bortsett från eyelinern så blev jag superglad! :D jag använder ju inte eyeliner, så därför var jag inte lika nöjd med den, men dom övriga produkterna ska bli riktigt roligt att prova. :) annars då? Jo, jag sprang på min otroligt charmiga "granne", som bor i huset bredvid. Hon kom på cykel när jag hade hämtat ut mitt paket. Den människan är verkligen helt psykiskt störd! Hon svär jämt, säger sjuka saker, skriker och är rent av rasistisk. Jag förstår verkligen inte hur hon kan få bo själv, för hon lider ju onekligen av nån sorts allvarlig diagnos. :/ tänk bara om "fel" person hörde alla sjuka saker hon sa!! Dom skulle ju slå ihjäl henne. :/ väldigt otrevligt i alla fall.

Imorgon är det fredag igen, och jag ska in och jobba. :) förhoppningsvis blir det en lugn dag, med många glada miner. ;) haha! Sen ska jag träna, mysa och bara kolla på nån dum film. ;)

Sov gott godingar! ;)


Geordie shore

Nu mår jag sådär nästan löjligt bra! :P jag ligger nyduschad i soffan, med filten över mig och har på mig tjocka kläder och bara njuter av ljudet av min tv i bakgrunden. :) jag har även fått i mig supergod mat, och kört ett riktigt roligt pass! :) jag försökte köra relativt hårt idag, även om jag inte ville köra på tok för hårt, för lungorna är fortfarande inte helt okej. :(

Passet leddes av min PT, Susanna, vilket jag var otroligt glad för. :) hon hade som vanligt lagt upp ett bra och roligt pass, så efter 55 min så hade jag förbränt över 600 kcal, och då räknades stretchen in i tiden, så jag är nöjd ändå. :) förhoppningen är att jag ska kunna springa samt köra ett hårdpass imorgon, så idag blev det bara det passet. :P egentligen kände jag att jag hade lite mer kvar att ge, men det är dumt att stressa på kroppen allt för mycket. I alla fall när jag känner att det är nåt dumt som ligger och lurar. :P

När jag kom hem stekte jag på röd lök och paprika, tillsatte lövbiff som jag skar i tunna skivor och stekte på tills allt fått färg. Efteråt hällde jag på lite vatten, hade i en halv köttbuljongtärning, hade i lite sweet chilisås, soja och sesamolja. Allt fick koka en stund, och till sist kryddade jag med salt och lite svartpeppar. Så jäkla gott! Och enkelt! :D Till det hade jag ris, gurka och körsbärstomater. :) riktigt bra post-workout mat. ;)

Har ni inte ätit det nån gång, så gör det! Det är en ganska populär rätt i Asien, fast jag har gjort min egna variant på den. :) egentligen ska det vara entrecote, men lövbiff funkar riktigt bra det med. :) sesamoljan är dock väldigt viktig, för det är den som höjer smaken en nivå extra. :)

För övrigt så är jag sjukt dålig på att dosera mat, speciellt pasta, ris eller liknande. Så nu har jag ris till ett helt kompani, och kommer äta ihjäl mig på ris innan helgen är slut. Som tur är, så är ris väldigt gott, så jag tror inte jag behöver slänga nåt i alla fall. ;)

Nu ska jag kolla på mitt "idiot"-program, som jag följer lite sisådär. :P det heter geordie shore, och handlar om ett gäng ungdomar från Newcastle, och man får följa dom och se alla dumheter dom gör när dom bor allesammans i ett riktigt partyhus. Jag skrattar lika mycket varje gång! :) och det är ett perfekt program att kolla på när man inte vill tänka mer. ;) haha

Sov gott nu godingar! ;)


Proteinbar

Onsdag och solen skiner! :) jag sov ut idag, och det var helt underbart! :) jag behövde verkligen få sova utan att ha nån tid att passa. :P efter att jag hade ätit frukost så gick jag ut och satte mig på balkongen i solen. :) så jäkla mysigt! :D sen ringde pappa och ville ses, så han kom och hämtade upp mig förut, så drog vi iväg på lunch. :) vi åt vid Nya via appia och sen drog vi till maxi och handlade. Jag köpte bara ett par saker, men pappa insisterade på att betala åt mig. Gulligt va?! :D

När jag kom hem satte jag mig och skrev på mitt exjobb, och nu har jag ätit mellanmål. Idag fick det bli en proteinbar (skitgod, men mäktig!), vattenmelon och en kopp te. Fast nu blev jag väldigt trött igen, men jag har inte tid att vila. :P jag ska snart dra iväg på crosstrainingspass (inte maskinen alltså). Fast jag har redan en grym träningsvärk i benen och rumpan, så vi får se hur det går! ;) haha

Igår jobbade jag vid kronoparken hela dagen, och det var fullt upp hela förmiddagen!! :/ som tur är lugnade det ner sig till eftermiddagen, för annars hade jag nog dött! ;)

Hoppas att allt är bra med er! ;)



Fullproppad

Fasen vad mätt jag är nu!! :P varje gång vi äter tacos så blir jag så fruktansvärt mätt så det är på gränsen att jag nästan spricker!... :P jag försöker att bara ta liiite av allt, men det blir ändå alltid en gigantisk mathög av allt. ;) och eftersom det är så gott, så äter jag ju upp allt också. ;)

Vad har hänt annars då? Påsk var suveränt och sällskapet, maten och omgivningen var underbar. :) vi var i Munkfors först, sen körde vi till Hagfors för Marcus ville ställa in sin BMW M5:a igen. ;) den bilen är verkligen hans stolthet/bebis, så han är otroligt noga med att ta hand om den. :) det är knappt att folk får sitta i den! :D men det roliga var att jag fick köra den från karlstad till Munkfors! Marcus är sjukt noga med vem som får köra hans fina bil, och tydligen älskar han mig nog mycket för att låta mig köra den. <3 ;)

I Hagfors träffade vi Marcus mamma, sen åkte vi även tills hans pappa där vi träffade hans nya kvinnliga "bekantskap", samt Marcus farbror. :) så det var en skitbra dag! :D på kvällen var vi helt slut efter allt ståhej, så vi gick och la oss tidigt. :) igår gick vi ut på en långpromenad och myste, sen tog vi det mest lugnt. :) idag har vi tvättat, handlat mat, tränat och så träffade jag Mona en sväng. :) myspys alltså! Och Marcus har verkligen varit helt underbar den här helgen! :D han har behandlar mig som en prinsessa hela helgen, så det är nästan som jag funderar på om han slagit sig! ;D haha nej då. ;) han brukar allt skämma bort mig, men den här helgen har varit nåt alldeles extra. :) min lilla snygging!! <3

Nu sitter jag bara och laddar inför morgondagen då jag ska iväg på jobb. :) jag får bara hålla tummarna gör att jag inte blir sjuk nu, för lungorna verkar inte må så bra på mig. :( det känns som om dom är på tok för små, och det gör ont att ta djupa andetag. Vilken jag märkte väldigt väl när jag körde tabatan idag. Skit vad jobbigt det var!! Jag kände mig inte alls i form idag. Fast det verkade vara rätt så jobbigt för alla, så jag kanske bara är lite hård mot mig själv nu. :P bara jag är frisk imorgon och på fredag så är jag nöjd.

Jag fick förövrigt en superfin present av mammas kusin malin! :D det var en halsduk och ett armband. Jag blev jätteglad! :) färgerna passade verkligen mig. :)

Hoppas allt är bra med er! :)


Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0