Bitterljuvt

Jag älskar att resa. Jag älskar att träffa nya människor, lära mig nya saker och uppleva saker/platser jag aldrig fått göra förut.
'
Men nu längtar jag verkligen hem.
'
Jag har ju som sagt varit hemma under helgen, vilket har varit helt fantastiskt, om än något stressigt. Jag landade 10.30 på Göteborg City airport på fredagen och ca 30 min senare hämtade Marcus upp mig. (Jag sa åt honom att komma senare så han slapp vänta på mig)
'
Vi stannade i Brålanda och köpte smörgås, och drog sen hem. Fast problemet var att Marcus bil har fått för sig att handbromsen är i, trots att den inte är det, så den varnar för det hela tiden. Dumt! Så innan vi hann hem fick vi lämna in bilen på Lecab för felsökning, vilket tog tid. Så undertiden gick vi och tog en fika, tog en liten promenad och kollade på alla djur på Djurmagasinet. Dock fick vi stränga order från mamma att inte köpa några djur. ;)
'
När bilen äntligen var klar var klockan på tok för mycket, och jag var hungrig som en varg, så vi drog hem omedelbums. Eftersom ingen varit hemma på flera veckor så var kylskåpet helt tomt. Så vi drog till ICA och handlade godis och annat gott inför kvällen. Jag köpte ALLT jag fick tag på! Vi beställde även hem varsin rulle från pizzerian för båda var helt slut och ville inte laga mat. Vi satte på en film och somnade i soffan ihopslingrade som två maskar. UNDERBART!
'
Dagen efter (när vi båda sovit i 12 timmar) så vaknade jag av att klockan ringde. Marcus gick upp och gjorde frukost, vilket bestod av amerikanska pannkakor, sylt och grädde samt en skål med olika frukter och bär med vaniljkesella till för min del och ett glas vatten med pressad lime i. Supergott!
'
Sedan fick jag skynda mig in till stan för att möta Line för en snabbfika. Det var jätteroligt att träffa henne igen, fast det var alldeles för kort tid för att hinna prata om allt. :/ Men men! Man får ta det man får helt enkelt! ;) Efter jag träffat henne och köpt en massa saker så åkte jag och Marcus först upp till Uddeholm för att fira Marcus pappa (där vi åt tårta som Marcus fixat) för att sedan bli bjudna på mat hemma hos min mamma och pappa i Munkfors. Maten var suveränt god kan jag säga! Och vi fick en riktigt god efterrätt! Mormor och farmor kikade även dom förbi en sväng, så jag fick prata med dom. Pappa upptäckte googels funktion "gatuvy" och blev helt fascinerad. :P Jag hade köpt med Macarons i olika smaker, vilket gick hem hos alla utom mamma. :)
'
När vi kom hem senare på kvllen stannade vi till på Max för att äta "kvällsmat", och sen såg vi färdigt filmen.
'
Söndagen blev även den alldeles för stressig eftersom jag var tvungen att köpa en massa saker inne i stan. Marcus gjorde mig sällskap och vi åt mat på O´learys (Vansinning god mat!!!). Eftersom jag fullkomligt ÄLSKAR tzatsiki så beställde jag in det (Kunde inte hålla mig). Detta resulterade tyvärr i att jag luktade vitlök heeeeela dagen, vilket inte var så skoj för dom som satt bredvid mig på planet kan jag säga! :P
'
Vägen till flygplatsen kändes tung, för jag ville inte åka. Men vi kom fram i tid och det var inte fullt lika jobbigt att säga hej då till Marcus den här gången, för nu vet jag att jag är hemma för gott snart. Flygresan gick bra, trots att motorn började låta väldigt underligt när vi startade, så jag var helt säker på att vi skulle få nödlanda någonstans. Inte hjälpte det när killen bredvid mig började göra "kors"-tecknet över bröstet. Kan säga att mina handflator blev lite svettiga då! :P
'
Hotellet var bra, och dom var supergulliga när jag kom dit! Dom fixade mat åt mig i restaurangen trots att den stäng för dagen för jag var så fruktansvärt hungrig då. Det är service det! :)
'
Idag kom jag tillbaka till Perugia och jag känner mig helt död. Jag är trött, hungrig och känner mig lite ledsen över att jag inte fick mer tid hemma. Fast nu är det ju nedförsbacke! Bara 6veckor och 6 dagar kvar tills jag ska åka hem, vilket känns skitbra. :) Sverige är underbart (Fast kallt!!), min lägenhet är underbar, min familj är underbar, min pojkvän är underbar och jag saknar mitt underbara liv där hemma.
'
Missförstå mig rätt. Jag är så glad för den här chansen. Det är en otrolig upplevelse på alla sätt och vis, och jag har träffat så många roliga och fina människor. Garanterat kommer tiden här gå jättefort, och i slutet kommer jag säkert se tillbaka på den här tiden med ett leende på läpparna och en varm känsla i bröstet. Italien är så underbart vackert. Jag saknar bara min kärlek och min frihet i form av ett eget hem.
'
File:East bridge karlstad 20061022 002.jpg
'
Bild från en underbart vacker stad vid namn Karlstad <3

Tvättdag!

Tänk att det ska vara så svårt att få en tvättid här! Finns verkligen ingen möjlighet att ha nån som helst framförhållning! Varför kanske ni undrar nu? Jo, för i sann italiensk anda så kan man bara boka tvättid SAMMA dag som man ska tvätta. Inte direkt optimalt. Själva tvätten tar ca 2 timmar och sen har man en stor hög dyblöta kläder. Visst finns det torktumlare, men jag vågar inte chansa med mina kläder. Så ALLA mina kläder hänger ute på en ställning och har gjort det hela dagen. Fast dom är fortfarande blöta. Förhoppningsvis har dom torkat tills imorgon, för då åker jag till Rom och stannar över natten för att sedan flyga hem till Sverige. ;)
'
Annars idag har jag mest tagit det lugnt och sen gjort ett styrketräningspass på gymmet. Gött! :) Kommer ju inte bli nån direkt träning nu när jag är hemma, så jag fick passa på den lilla tid som är kvar nu innan jag åker. :)
'
Innan jag åker till Rom imorgon måste jag in till labbet en sväng. Frågan är då: Ska jag ta med mig min resväska, eller ska jag åka "hem" innan jag åker till tågstationen? Lättast skulle vara om jag tog med mig mina saker tror jag, men jag vet inte. :/ Måste ta ut pengar också, så jag har när jag kommer fram. Sen är ju frågan vilka kläder jag ska ta med mig också! :P
'
Det är mycket att tänka på nu! Jag har i alla fall bestämt mig för att INTE ta med datorn hem. Kommer bli otroligt tråkigt på hotellet imorgon, men jag får väl ta med en bok att läsa istället, och hoppas att jag kan lägga mig TIDIGT! :) Måste ju vara på flygplatsen ca 05.30, så jag borde lägga mig vid 21 om jag inte ska vara helt död hela helgen. :)
'
Fick förövrigt höra att min vän Daniel och hans kompis Ruth har köpt flygbiljetter till Sverige den 17/11!! :D Skoj att dom vill dit tycker ja! Dom frågade om jag inte ville med, men jag vet inte. :P Jag känner att jag borde utnyttja den lilla tid jag ändå har här och utforska Italien istället för att åka till en stad jag varit till så många gånger förut :)
'
'
Såhär fint är det på vägen till gymmet. :)
'
Nu är det onekligen läggdags! Hoppa allt är bra med er! <3

Nicki Minaj

Jag har inte brytt mig om Nicki Minaj förut, men den här låten har jag liksom fastnat lite för! :) Riktig pepplåt när man ska träna!
'

Ny mobil

Jag älskar verkligen lediga dagar! T.ex så tog batteriet i min mobil slut under natten när jag sov. Hade det varit en vanlig tisdag hade det varit katastrof, eftersom jag alltid använder mobilen som väckarklocka. Men idag gjorde det inget. Jag var ju ledig ändå, så jag hade inte direkt nån tid att passa. Jag hade bara gjort upp planer med Daniel, så jag skulle träffa honom inne i stan efter hans lektioner vid 14.
'
Fast han däremot försov sig 6 timmar, så vi träffades här istället och gick in till stan tillsammans. Väl där så köpte jag en ny mobil (Suuuuuuperfrän liten sak!... Eller inte). Jag har även ett italienskt mobilnummer nu: (+39)3313240647
'
Efter vi fixat allt till mig tog vi en fika på ett café där vi träffade några av Daniels vänner. Supertrevliga! Nån timme med mycket prat senare begav jag mig hemåt, åt mat och drog till gymmet. Fick bli ett snabbpass på en timme, men jag har ändå gått över 1 mil idag så jag får vara nöjd ändå. :) Nåt annat trevligt som hände idag var att min rumskompis Carmen kom tillbaka! :) Så jag gick med hennes vänner till matsalen idag för att äta. Riktigt intressant faktiskt! Carmen läser ju till lärare en annan tjej läste litteraturhistoria, en annan veterinär, den fjärde läste språk (engelska, spanska och portugisiska) och den sista läste till psykolog. Och så lilla jag då som läser biomedicinsk laboratorievetenskap. :P Udda blandning av intressen, men det funkade bra ändå! :)
'
'
Såhär ser min nya flashiga telefon ut. iPhone släng dig i väggen säger jag bara! ;) Skämtar bara! Älskar min "gamla" iPhone 4! :) Nu är det bara 2 dagar kvar knappt tills jag börjar min resa hemåt. Och jag är så exalterad så det fullkomligt vibrerar i hela mig! :D Längar så otroligt mycket efter min lägenhet, min familj och min snos såklart! Imorgon är det jobb och tvätt som står på schemat. :) Måste tvätta nu, för det känns lite halvroligt att springa runt naken nu när det är höst och allt. :P
'
Nu ska jag dra på en film eller nån superbra serie! :) Ha det bra sötnosar!

Pläd

Jag önskar mig en stooooor, mjuk pläd i julklapp! En mysig sak som jag kan vira runt mig i höstmörkret. Som kan hålla mig varm hela vintern.
'
Och jag tror att jag har hittat precs en sån på Jysk. Calli heter den! :) En sån vill jag ha. Eller en som är ännu större kanske?. :P Får fortsätta kika. :)
'
Jag älskar verkligen alla höstfärger! En dröm för mig skulle vara att få åka till New York på hösten och få gå runt i Central Park.
'
Update: Jag har hittat en annan filt på hemtex! 150*220 cm i microfleece! Ska bara bestämma mig för vilken färg jag vill ha. ;)

Våldgästen

Nu har jag precis våldgästat en stackars tjej här på studenthemmet. :P Fast i mitt försvar menade jag inte att våldgästa henne! Saken var den att när jag satt och åt i matsalen kom en kille som jag känner lite sådär fram till mig och började prata. Han ville att jag skulle äta med dom imorgon och han lovade även att hjälpa mig att hitta ett italienskt mobilnummer imorgon på dagen. :P Jag har nämligen inte kunnat fixat ett själv eftersom jag inte pratar italienska och dom i affären inte pratar engelska. Men imorgon ska det förhoppningsvis bli ordnat. Folk frågar hela tiden efter mitt nummer, så det ska bli skönt om jag får ett riktigt nu. Om dom har ett som passar till min iPhone vill säga!
'
Oj, vilket sidospår det blev nu... Åter till våldgästandet!
'
Vi pratade i alla fall en stund och innan vi gick därifrån sa han att om jag inte hade något för mig kunde jag kika förbi rum 21 senare, för några skulle sitta och umgås där och typ se på tv. Jag tyckte det lät skoj, men bestämde mig för att duscha först.
'
Så när jag var duschad och klar så traskade jag bort till rummet och knackade på. Någon skrek nåt som jag antar betydde "kom in", så jag klev försiktigt in. Och rummet var snudd på tomt. Den enda som fanns där var en tjej som hette Lizzie (Daniels kompis), och hon hade ingen aning om vem jag var. Piiinsamt!
'
Jag bad såklart om ursäkt för att jag störde, men hon sa att det var lugnt. Tydligen hade Daniel och dom gått till ett annat rum för att fira en tjej som fyllde år nån gång i det senaste. Jag kände mig sådär lagomt obekväm, men bestämde mig för att vara artig i alla fall och presentera mig och prata lite. Så efter att ha plågat henne i ett par minuter bestämde jag mig för att gå. Förhoppningsvis tyckte hon inte att det var allt för hemskt, och jag förklarade att jag skulle förstå om hon ville hämnas på mig genom att störa mig nån gång, och tipsade om att jag var otroligt morgontrött. Men det var hon också, så hon tyckte inte det var värt att gå upp 6 på morgonen för att få ut hämnd oavsett vad det gällde. :) Fast hon kanske bara sa så för att vagga in mig i nån sorts falsk trygghet? :P Det märks i alla fall!
'
Förövrigt fick jag ett annat erbjudande ikväll. En kille ville bjuda ut mig på drinkar. Och när jag förklarade att jag hade pojkvän sa han bara: "Och? Är du trogen av dig?"
'
Vad tror folk egentligen?! :P Jag berättade såklart att jag INTE tänkte vara otrogen mot min pojkvän och tackade artigt, men bestämt, nej till hans erbjudande om att träffas. Om jag hade någon sorts önskan om att träffa andra skulle jag väl inte vara tillsammans med nån. Och jag älskar verkligen min Marcus! Han är min snutt oavsett vart jag befinner mig i världen :) Nu är det bara några dagar kvar tills jag får se honom också. Underbart! :)
'
Resten av dagen har varit tämligen händelselös. Vi upptäckte att våra celler dött av någon mystisk anledning (antagligen var det fel på trypsinet vi använde när i splittade våra celler), så vi ta upp nya och avfrosta dom. Vilket gjorde så jag är ledig imorgon, för vi kan inte göra nåt förrän på onsdag. Gött! Då har jag äntligen tid att tvätta lite! :) Nu ska jag sova och drömma om nån bra kostym till Halloween. Drömmen är ju som alltid att få gå som Stålmannen, men den kostymen är så dyr! :/ Nån som har några tips? :)
'
'
Man måste ju bara älska dom röda kalsongerna! :)

Sista Eurochocolate dagen

Då var chokladveckan nästan slut. Sista dagen är idag så jag känner mig halvt tvingd att gå dit. :P Måste ju passa på att köpa hem ett lager nu. ;) Rummet är fortfarande alldeles för kallt, så igår sprang jag runt med två tröjor på mig. Hela vistelsen här påminner ganska mycket om Shanghai förra året.
'
-Rummet är litet, kallt och det finns ingen möjlighet att laga mat
-Folk kan inte engelska
-Det är svårt att få tag på "bra" mat till lunch
-Tjejer här tränar inte på gym, utan kör yoga (här spelar dom volleyboll också).
-Det är upp till killen att ta första steget om han är intresserad av en tjej.
-Gemensam dusch (fast tjejer har ett rum och killar ett annat)
-Folk vill inte gärna gå någonstans utan förlitar sig på bussar
-Segt internet
-Alla filmer/serier är dubbade
'
Sen finns det ju många skillnader också!
'
-Folk här är väldigt känslosamma
-Folk ser inte lika allvarligt på sitt jobb, utan är mer avslappnade
-När man väl får mat här är det MYCKET!!
-Här går det att få kött till maten ;)
-Folk är mer utåtriktade
-Mindre stad, men väldigt vacker!
-Många kyrkor
-Pizzerior ÖVERALLT!
-Killarna är mer mån om sitt utseende
-Folk här är inte pinnsmala
'
Men trots att det verkar lite negativt så måste jag ändå säga att jag har träffat underbara människor här och i det stora hela är även detta en fantastisk upplevelse, precis som det var i Shanghai.
'
Nej, nu måste jag göra nåt. :) Drömme hade varit att få gå ut och shoppa riktigt fina kläder, men det får vänta. :)
Hoppas ni får en bra dag! :)
'
'
Trädgården utanför studenthemmet. :) Det är höst här också! :)

Chocken!

Tji fick jag! Ödets ironi är för rolig ibland! Vilken humor Gud eller vem/vad det nu är som styr här i världen har!
'
Idag vaknade jag som vilken lördag som helst. Gick upp, la mig igen (det var kallt!), gick upp igen och åt frukost. Lyckades få på mig träningskläderna och drog till gymmet. Väl där körde jag över 1 timme styrketräning (rygg och biceps) och sedan 30 min kondition. Körde hårt även idag, så när det var över gick jag till omklädningsrummet för att hämta mina saker, flåsandes som ett djur och svettig som bara den. Kollade lite snabbt på mobilen och såg att jag hade 5 (!) missade samtal från mamma samt ett sms. Det första jag tänkte var: "Nu har lägenheten brunnit upp eller så har vi blivit rånade. Fan också!"
'
Precis innan jag skulle ringa upp kollade jag smset: "Grattis! Du har fått stipendium från gustaf janssons fond på ** ***kr! :D
'
Jag höll på att svimma när jag såg det. Jag ringde genast upp mamma och frågade om hon drev med mig. Vilket hon inte gjorde!! :D Så jag gjorde ett glädjetjut och hoppade som en galning upp och ner så alla kollade på mig med förvånade ansiktsuttryck.
'
Glädjen är obeskrivlig! Tydligen tyckte dom att jag mitt arbete var viktigt. Tydligen ville dom satsa på mig. Tydligen såg dom hur hårt jag har kämpat. Och jag som hade gett upp hoppet!
'
Nu är jag nyduschad och det är ett under att jag inte drunknade så som jag ler hela tiden. Snart kommer några vänner och hämtar upp mig så ska vi se om jag inte kan få tag på en äggkokare. ;) Tänk om man fick så här bra besked VARJE lördag!
'

Är en tönt

Jag skulle jättegärna vilja vara på partyhumör nu, men jag är det inte. Dagen på labbet blev betydligt längre och hårdare än vad jag trott tack vare Lorenzo, så hela min slappa, härliga dag som jag planerat blev förstörd. När jag väl kom hem var jag helt slut. Fick slänga i mig lite sallad, bara för att få i mig nåt och sen sa min kropp ifrån. Så ingen träning idag. :( Planen var att jag skulle med en tjej som heter Lili ut tillsammans med hennes vänner nu ikväll, men när jag kom från matsalen satt det en lapp på min dörr att dom gått iväg för att spela poker hos en vän och att hon ville att jag skulle möta upp dom runt midnatt ute. Fast det lockar inte.
'
För det första så känner jag mig sliten. För det andra ska jag fixa saker imorgon så jag borde ta det lugnt. För det tredje så är det kallt ute. För det fjärde vill jag absolut inte gå själv in till stan så sent. Snacka om att be om att bli rånad! :/ Hade jag bara haft några att gå dit med hade det inte varit några större problem. Men jag vill inte utsätta mig för nåt dumt bara för att få dricka en kväll! Då går jag hellre nån annan gång.
'
Fast jag skulle gärna ut nu när det är chokladfestivalen och allt, för jag tror att det är mycet folk ute. Men hittar jag ingen att gå med får jag väl hoppas att alla är lika festsugna imorgon så kan jag ju hänga på då istället? :P
'
'
Det nedlagda sjukhuset i Monteluce
'
'
'
'
'
Flytande kväve som "kokar" (-196C) på golvet. En vanlig dag på labbet alltså. ;)
'
'
Jag lekte paparazzi på bussen, men jag kunde inte låta bli. Vilken otroligt smart placering! Herregud... Snacka om att ha dödslängtan med tanke på hur alla kör här, speciellt busschaufförerna! :/
'
BTW så är jag grymt shoppingsugen nu! :P

Snart helg

Finns det något underbarare än att inse att man snart ska få vara ledig ett par dagar? :) Inga krav, ingen stress utan bara några dagar att göra precis vad DU vill? Fredag är ju en sån dag oftast. :) Dagen innan man kan ta helg. :) Idag skulle jag bara fixa några småsaker innan jag kunde ta helg. Easy breezy dag liksom. Problemet var bara att när jag kom till labbet imorse så visade det sig att Lorenzo var "sjuk". Jag tyckte han mest bara såg lika trött ut som oss andra, men han gick hem i alla fall... Fast vad vet jag? Han kanske var sjuk på riktigt. Han kanske var rent av döende i influensa eller nåt fast det inte syntes?
'
Oavsett så innebar detta i alla fall att jag måste göra både hans och mitt arbete nu. Och det har jag inte tid eller lust med idag. Men hellre att jag gör det än att Marta ska behöva ta på sig mer jobb. Stackaren jobbar på tok för mycket. Fast samtidigt hade jag hoppats på att få äta lunch i tid för en gångs skull och inte 4 timmar efter jag skulle ha gjort det. Men förhoppningsvis kan jag fixa det relativt snabbt och åka "hem" sen. :P
'
På tal om att åka hem! Om precis en vecka så har jag landat i Sverige. Fy vad jag längtar! Fast jag fick höra att jag kunde ha fått stanna hemma 5 dagar istället för 3 så det var synd. Tydligen fick jag ledigt den 31/10 och den 1/11 är en helgdag, så jag behöver inte vara här då. Jag kollade såklart om jag kunde boka om mina biljetter, men det gick inga flyg då tyvärr. Men men! Jag får i alla fall 3 underbara dagar med mig snutt, och det är mer än inget! :)
'

Utmattad

Nu har det inte varit lätt! Jobbet på labbet gick bra, även fast vi hade för få celler för att påbörja ett MTT test på våra knock-out celler (Där vi slagit ut generna som kodar för GST). Fast på ett vis är det bra, för det innebär att jag inte behöver åka dit på lördag. :) Men som vanligt drog det ut på tiden så jag fick ingen lunch, utan fick gå in till centrum och handla lite. Försökte skrapa ihop nog med grönsaker för att kunna göra en god sallad och efter mycket om och men så gick det! :) Fast det var inte lätt! Det går verkligen inte att få tag på avocado här. Och knappt ens gurka för den delen. :/
'
Men mätt blev jag! :)
'
Så efter jag slängt i mig mat började jag leta efter inspiration till att träna på internet. Kände mig allt annat än motiverad att gå iväg idag, men jag visste att jag borde försöka att ta mig iväg. Men efter att ha letat febrilt i en halvtimme utan större framgång blev jag irriterad och drog på mig träningskläderna och gick iväg till gymmet. Vilket kan betyda att det funkade även fast jag inte tyckte det? :/ Oavsett, så blev det styrketräning (ben och axlar) och sedan 10 min rodd och 20 min intensivträning på crosstrainern. Efter fick jag halvt springa hem och skynda mig att duscha för att hinna få mat i matsalen. Som tur är hann jag, så jag fick i mig mat. Pasta i spenat och kött. Jag valde pastan för jag trodde att spenaten var pesto, men ack vad lurad jag blev! :P Men det gick ner i alla fall. :)
'
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Heroes, sen ska jag nog sova. Är helt utmattad hela jag, och tydligen MÅSTE jag ut och festa med några andra från mitt studenthem imorgon så jag lär behöva mina krafter ;) Om jag nu kan röra mig imorgon vill säga. ;)
'
Om en vecka är jag i Rom och ska flyga hem om mindre än 12 timmar! Spännande!! Usch vad jag längtar!! Saknar min älskling så otroligt mycket nu. :( Bäst att sova så tiden går fortare. ;)
'
Nattinatt! <3
'

Ögat

Usch vad trött jag blir! Jag har fått något i ögat som jag inte kan få bort! Så jag har gnuggat ända sen jag vaknade, och det blir inte bättre. :/ jag har försökt med allt, men det bara river och bråkar.
'
Tur att jag inte har så mycket jobb idag. ;)

Monteluce

Nu har jag bestämt mig! Efter en diskussion med dom på labbet så har jag beslutat mig för att INTE flytta. Kök i all ära, men jag tänker inte flytta till ett farligare område för det. Collegio Agraria vann helt enkelt. Just för att det är säkrare där. Så okej om mina grannar är högljudda, jag inte har kök och det är kallt på rummet (vilket jag hoppas bara är tillfälligt). Jag är i alla fall säkrare där. Och jag har närmare till både gym och simbassäng. PLUS att jag har matsalen i samma byggnad och en bra rumskompis. Och jag har ju faktiskt ett litet kylskåp inne på rummet! :) Finns alltså mycket positivt där!
'
Så nu ska jag köpa en äggkokare och kanske vattenkokare istället. :) Då kan jag äta ägg oh dricka te, vilket skulle göra att allt känns lite bättre. :) Saknar mitt te. :/
'

If i'd have my way

Men vad vill jag då? Jag vill så mycket nu samtidigt som jag inte vill nåt. Jag vill flytta, men jag vill stanna. Jag vill jobba, men jag vill leka. Jag vill träna, men jag vill vila. Jag vill hem, men jag vill stanna. Vad vill jag egentligen?
'
Är det värt att lämna allt här och gå igenom en massa besvär bara för att få ett kök? Har jag tid med ett kök? Bör jag offra bekvämligheten med matsal i huset mot ett kök? Kan ju inte ens hitta en avocado här, så vad ska jag laga för mat? Hmmm.... Och kan jag ta med min rumskompis? Tänk om jag lämnar min supergulliga rumskompis och får en riktigt tyrannosaurus Bitch i samma rum som mig istället?! :O Är det bättre att stanna här om folk kommer och hälsar på mig? Och gymmet ligger ju betydligt närmare nu. Och bassängen. Men jobbet är betydligt närmare det andra stället. BLÄ!!
'
Nu vet jag vad jag vill.
'
Jag vill ha så bra resultat som möjligt tills jag kommer hem. Jag vill gosa med Marcus omedelbums. Jag vill få upp flås och styrka och jag vill ha kvällsmat. Och eftersom jag redan gått över 1mil idag och sedan tränat, så tar jag och äter nu.
'
Sen vill jag duscha och se på nåt bra program. Vi börjar där så tar vi resten sen. :)
'

Horrible bosses

Har precis sett filmen "Horrible Bosses" och den var hur jäkla bra som helst! :D Den kan jag starkt rekommendera! Jag skrattade mycket och ofta, och det var verkligen en film i min smak. :)
'
Se den säger jag bara! :)
'
Tänk hur en bra film kan påverka humöret. Jag har inte mått bra idag, för jag har haft ont i magen hela dagen. :/ Började redan igår natt, så jag misstänker att det beror på maten från matsalen igår. :/ Så nu behövde jag verkligen få skratta lite. Och efter att ha skyfflat ner en massa yoghurt så mår jag bättre. Magen bråkar inte fullt lika mycket, vilket är bra. Fast jag har ju spenderat en hel dag i sängen. Inte direkt idealt kan jag säga!
'
Men jag ska inte klaga. Jag kunde ha det mycket värre. En kompis på Facebook skrev tidigare idag att han/hon kissade blod. Usch och fy! Gissar att det beror på urinvägsinfektion, och det är inte att leka med! :( Fick jag chansen skulle jag INTE byta, om jag säger så. :/ Tråkigt också att jag missade en dag på labbet! :( Fast idag skulle vi mest bara pyssla om våra celler, så det riktigt roliga börjar imorgon så jag har inte missat nåt viktigt. Vilket också är bra! Hoppas bara Lorenzo inte har hittat på några dumheter idag...
'

Som utlovat

'
Ett av världens äldsta universitet (Bakom trädet)
'
'
Kyrka inne i centrum
'
'
Konst urhugget från choklad (verkade vara nån tävling). Man kunde även köpa chokladen dom hackade bort. :)
'
'
Längs med hela huvudgatan trängdes folk för att komma åt chokladen. :P
'
Nu ska jag sova. Jag har en väldigt tuff vecka framför mig, och jag måste hålla mig alert. Men jag lovade att ge er bilder, och då ska ni få det också. ;)
'
Nattinatt!

2kg

Nej jag tänker inte skriva ett inlägg om min vikt. ;)
'
Idag var jag ute på en promenad. Egentligen hade jag tänkt att jag skulle simma, men jag orkade inte gå ur sängen tidigt nog, så det blev inget. :P Så för att kompensera tog jag en promenad. När jag strosade runt slogs jag av min nyfikenhet. Alla pratar nämligen om festivalen inne i centrum, så jag gick dit för att kika. Herregud säger jag bara!
'
Choklad ÖVERALLT! I alla dess former och storlekar. Folk var som galna! Det var helt fullt på gatorna och alla tryckte i sig choklad. Bankomaterna var tömda på pengar, och folk flockades runt varje stånd. :) Det var en intressant syn kan jag säga! Så självklart passade jag också på att handla när jag var där. :) Blev en liten chokladkaka sen köpte jag lite frukt så jag kan ha på rummet och en deo. :P Känner inte direkt för att frossa i choklad idag. :P
'
Istället ska jag ner och äta mat nu. Förhoppningsvis springer jag på tjejerna jag ätit med dom senaste dagarna, för jag har inte hört nåt från dom idag. :P Fast dom sitter säkert och fixar naglarna eller nåt. :P I alla fall hon från Rumänien. Hon berättade igår att hon hade tagit med sig 2 kg (!!!) nagellack hit. Och det var bara hennes favoritlack som hon tagit med. Helt galet ju! :D Men hon är grymt duktig, det måste jag erkänna. :P
'
Jag hade tänkt lägga in bilder från idag, men det får bli senare ikväll. Mina fingrar är kalla som is och internet är segt, så jag går och får i mig mat istället och hoppas att det blivit bättre när jag kommer tillbaka. :)
'
'
Visst ser jag ut som en ninja?! :) Det gäller att vara tuff om man ska klara sig i Italien, och med denna på huvudet kan inget stoppa mig! ;) Undrar om jag också kan sparka över mitt huvud? Får prova sen... ;)
'
Som sagt, bilder kommer senare ikväll om jag inte lyckats slå mig själv medvetslös innan dess. ;)
'
Ha det bra sötnosar!

Crosstrainer

Idag har det blivit ca 5km promenad, gympass och 20 stenhårda minuter på en crosstrainer. :P Det var jobbigt, men skoj! :P Så nu tar jag det bara lugnt och ska se på film. :) Har precis haft matsals-träff med två andra tjejer, en från Schweiz och den andra från Rumänien. Det är så sjukt roligt när hon från Rumänien pratar, för hon låter precis som alla i draculafilmer. Så direkt hon öppnar munnen förväntar jag mig att hon ska säga: "Aaaaaj vaaant tuu suck jur blaaad!" Som på vanlig engelska skulle vara: I want to suck your blood!.
'
Asroligt! :D
'
Jag är förövrigt jättesugen på att baka nu! Hittade massa roliga saker häromdagen, så nu är jag sprängdfylld med inspiration! Har jag möjligheten ska jag definitivt göra dessa nån gång framöver:
'
Påskpops
'
Är dom inte för söta?! :D Nu blir det film!!!

Suit up!

Nu är det dags igen. Träningskläderna ska på och jag ska bege mig ut i blåsten. :P Det lockar inte direkt, men det måste bli gjort. Långa dagar på labbet och brist på ordentlig mat har gjort så att träningen fått stå åt sidan lite den här veckan. Inte bra! Vill så gärna komma igång ordentligt nu igen efter operationen, och då är det bara att ge sig iväg.
'
Det finns inga genvägar. :)
'
Så idag trotsar jag vädret och min latmask och skuttar iväg. :) Imorgon står simning på schemat. Jag har för övrigt börjat kolla på serien Heroes igen, från första avsnitten. Och inte helt oväntat så är jag lika betagen nu som jag var första gången jag såg programet. :) Så himla bra serie! Jag såg bara första säsongen sist, för träning och skola kom i vägen. En av mina favoriter i serien är Hiro. Han är så mysig! Och klok! :)
'
"If I'm too scared to use my powers, then I don't deserve them."
'
'

Teckenspråk?

Nu är jag hemma efter en jättetrevlig kväll med Elena. :) Hon är verkligen en jättemysig tjej, och vi har riktigt skoj tillsammans. Problemet är ju bara att hon är döv. Bokstavligt talat. Fast ju mer vi umgås, desto lättare blir det. :) Så idag har jag suttit och ätit sushi (som var helt okej,förutsatt att jag inte blir matförgiftad) och vevat/flaxat med armarna så det såg nog ut som vi lekte charader eller nåt. :P Antagligen såg det jättedumt ut, men jag kände ingen på restaurangen, så varför bry sig? :) Huvudsaken var ju att vi kunde förstå varandra. :) När vi ätit upp funderade vi på att gå ut, men centrum svämmar nog över av folk snart, så vi avstod. :) Som jag fick skjuts hem istället. Och nu tänkte jag sätta på ett avsnitt av Heroes och sen sova. Imorgon ska jag bara vila och träna. Underbara ord ellerhur? :)
'
Såhär såg jag i alla fall ut ikväll:
'
'
Älskar verkligen min iCurl. :) Tar 3 sekunder så är håret lockigt sen. Hur enkelt som helst!

Eurochocolate

Idag började chokladfestivalen! :) Jag hade glömt bort det, men insåg det när jag kom in till stan, för där var det chokladstånd överallt, och fler var på väg upp. :P Så nu kommer det vara choklad och festiviteter överallt i över en vecka. :) Riktigt skoj! Jag köpte en chokladkaka på vägen hem som kom från Schweiz, och den var riktigt god! Inte så konstigt kanske. :P Dom vet onekligen hur man gör choklad!
'
Annars hade jag tänkt gå iväg och träna, men det blåser verkligen som fasen ute, så jag hoppar över det idag. :/ Istället tänkte jag mysa lite och sen fixa iordning mig inför kvällen. Jag håller verkligen tummarna för att jag får min sushi nu. :P Och att den är bra så jag inte blir matförgiftad eller nåt. :/
'
'
Sushi á la Happy Kitchen. Supergott! :)

VF

Såg nyss på VFs hemsida vilka det var som fått stipendium från den fonden jag sökte. För det mesta tyckte jag att det var bra personer som fått stipendium, fast jag tyckte mig se ett visst mönster. ;) Det som förvånade mig var att vissa av dom som fått det inte alls bodde i Munkfors. Och vissa av dom har redan tagit examen! :/ Motiveringen till att jag inte fick stipendium var att jag inte uppfyllde kraven för att få stipendiet. Och den enda anledningen som jag kunde se i så fall var just att dom som bodde i Munkfors skulle få företräde.
'
Tydligen måste det ha varit något annat.
'
Såhär står det om fonden på hemsidan: "Avser studier vid högre läroanstalt eller praktiska studier i Sverige eller utlandet. Företräde för personer bosatta inom Munkfors kommun."
'
Hur kan en universitetsutbildning på 4 år (magisterexamen) i biomedicinsk laboratorievetenskap, med biomedicinsk analytikerbakgrund inte uppfylla dom kraven?
'
Nu är det ju så att jag redan fått ett jättebra stipendium från Swedbank, så jag kan absolut inte klaga. Och jag tänker definitivt inte missunna alla dom som fått stipendium. Men det hade varit skönt med en "bonus" ändå. :P Jag vet att jag är löjlig, men är det inte typiskt? Mycket vill ha mer.
'
Fast jag tänker inte sitta här och vara bitter. :) Jag är i ett otroligt vackert land, jag har träffat jättetrevliga människor, jag har åter igen fått möjlighet att uppleva något fantastiskt som är få förunnat(Hur många får chansen att bo utomlands och jobba som jag gör först i Kanada 1 mån, sen Shanghai 3 mån och nu Italien 3 mån och få betalt för det liksom??), och framför allt så har jag världens bästa familj, pojkvän och vänner. <3
'
Så jag vill avsluta med att säga: Grattis alla stipendiater och lycka till med studierna! :) Nu ska jag gå och leka med mina celler. ;)
'

Avser studier vid högre läroanstalt eller praktiska studier i Sverige eller utlandet.
Företräde för personer bosatta inom Munkfors kommun.

Min goding

Fick ett sms nyss från Marcus. Han ville att jag skulle lyssna på en låt.
'

'
Jag har verkligen världens gulligaste pojkvän! <3 Ny favoritlåt kan jag säga! Kan inte sluta lyssna på den.
'
Älskar dig så!

Nu jäklar!

Nu är jag taggad som fasen! Mina celler växer och mår bra, och jag håller nu på att ta död på vissa av dom med PhSeZnCl. :P Det känns så bra! Jag får äntligen jobba självständigt, även fast min handledare ger mig instruktionera. Och hon är jättenöjd med mig! :) Hon sa idag att hon tycker att jag är så duktig på att arbeta, för på 4 dagar har jag gjort mer än dom andra hunnit med på 1 månad. :) Det är bra kritik tycker ja! Nu böjar vi även närma oss några preliminära resultat, vilket känns skönt. :)
'
Det enda som är kvar idag är att vänta tills kl 14 och sen tillsätta en solubilization buffer för att förstöra cellmembranen på cellerna inför morgondagens MTT test. :) Ska bli så spännande att få se resultaten! :D
'
Min rumskompis är så otroligt snäll också! Hon har en skön personlighet som matchar min rätt så bra verkar det som, och hon har fullt upp precis som mig. Så än så länge känns det riktigt roligt att bo ihop med henne! :) Och min nya kompis från Kongo ringde och undrade om jag ville med ut igår, men jag fick tacka nej. Jag var trött efter simningen och skulle upp tidigt. Men jag är glad över att han tänkte på mig! Och på fredag ska jag ut och äta mat med Elena, så vi kanske skulle äta sushi. Mums!
'
Så bortsett från att jag saknar mitt kök (är så sugen på att baka nåt skoj!), min familj och mina vänner så har jag det riktigt bra nu. :)
'

Fräser

Shit vilken dag det har varit! Jag har fått jobba helt själv idag, vilket var lite tufft. Generellt är det ju inte så svårt, men det gäller att se till att man får varje moment utfört på rätt sätt annars är det kört. Cellerna vi arbetar med är känsliga och det är väldigt lätt att kontaminera proverna. Så idag har jag fått hålla tungan rätt i mun. ;)Men det gick riktigt bra, förutom en massa kommunikationsproblem som gjorde mig så otroligt irriterad (Hatar när folk inte lyssnar, avbryter och höjer rösten) så jag bad en kille hålla käften så jag kunde få prata klart. Jag var helt säker på att han blev skitsur, men det visade sig att han inte ens reagerat på det, utan kom och bad om ursäkt för HANS beteende. :P Herregud vilka kulturkraschar det blir ibland! :D Men det var skönt att vi inte blev ovänner iaf. :)
'
När jag kom hem från labbet var jag helt slut. Jag var tom så trött att jag tog bussen hem! :P Så efter att ha pratat lite med Carmen, min rumskompis (supergullig tjej!!), så vilade jag i nästan 1 timme och drog sen iväg till simhallen där jag avverkade 1,5 km bröstsim. :) Jag känner mig supernöjd med det, för jag hade inte så mycket tid på mig. :) Sen har några andra saker hänt idag:
'
*Jag har fått prata med min sötis Emelie!
*Jag fick höra att jag inte fick stipendiet från Munkfors, enbart baserat på det faktum att jag inte bor i Munkfors kommun. :/ Skittrist eftersom jag är snudd på överkvalificerad för att få det annars.
*Jag har INTE malignt melanom (hudcancer), vilket är superbra!
*Jag har fått lära mig att pratar man nog mycket om sjukdomar och död med italienska män, så vill dom ta sig på pungen. Detta för att på något magiskt sätt be att det inte ska drabba dom. (???)
'
Och såklart det viktigaste: Världens bästa mormor fyller år idag! :D Grattis mormor!!! <3<3<3
'
'

Stygnfri

ÄNTLIGEN! Nu är det gjort! Stygnen är borta, och även om vi har fått åka runt till 4 olika sjukhus och spenderat halva dagen på att få nån att göra det, så är det äntligen finito! :) Så GÖTT! :D Fast nu håller jag på att svälta ihjäl, så jag måste göra nåt åt det. :P Måste egentligen iväg och handla mat också, så det är mycket nu. :) Helst hade jag velat träna, men eftersom jag precis tagit bort stygnen väntar jag nog tills imorgon istället.
'
Jag har förövrigt fått en ny rumskompis också! Kom hem och så var det en massa väskor och saker överallt, så det ska bli spännande att se vem det är. :)
'
Ååååh vad jag vill prata med mina föräldrar nu. :D
'

Nåt hände

För en liten stund sen hände nåt. Något som var så osvenskt, så jag tror knappt själv att det hände. Jag var i matsalen och satt och åt ensam. Jag brukar för det mesta sitta själv när jag äter här, för alla mina vänner bor på andra ställen än mig tråkigt nog. Så idag satt jag ensam som vanligt. Helt plötsligt kommer det upp en kille till mig och frågar om han fick sitta med mig. Jag såg nog ut som ett rådjur i strålkastarljuset från en bil, för jag var verkligen inte beredd på det scenariot. Men jag sa såklart att det gick bra. Tydligen ville han lära sig engelska. :P Så han satt och pratade med mig en lång stund. Jättetrevligt! Men det kändes som den där reklamen när bussen är helt tom, men mannen sätter sig ändå i sätet bredvid den enda personen på hela bussen. Så otroligt osvenskt!
'
Men då var han från Kongo också. :)
'
Han var i alla fall riktigt trevlig, och det var rätt så lätt att prata med honom. Och tydligen hade han en massa vänner här, för folk hälsade som galna på honom. :) Alltid trevligt att träffa nya människor tycker ja. :)
'
Skoj att nåt roligt hände så den här dagen inte behövde sluta lika kasst som den började. :)
'
'

Labbar?

Här blandas det lösningar, fixas medium och celler splittas! Eller vänta nu... Nej, det är precis vad som inte händer. Ibland blir jag genuint förvånad över hur dom organiserar saker här nere. Eller snarare, att dom väljer att INTE organisera saker. :/ Folk kan bara skita i att dyka upp på jobbet, trots att dom har saker som måste fixas. Folk sitter hela dagarna och bara väntar för dom är inte kapabla att fixa arbetscheman, eller lägga upp nån sorts plan för hur saker ska göras.
'
Tro fasen att cellerna dör eller inte växer som dom borde! :/
'
Idag upptäckte dom att deras frys som ska hålla -80 grader celsius låg på -25. I den frysen finns massor av celler, specialbeställda från olika företag i hela världen. Inte billiga saker alltså. Så dom kan vara helt förstörda, eller så har dom haft tur. Ingen vet. Sen upptäckte dom av UV-lampan vid cellodlingsbänken inte var på. Och om jag fattade det rätt var den nog även trasig. Också skitbra!
'
Idag är en sån där dag då jag känner mig väldigt trött. Humörmässigt, psykiskt och fysiskt. Kanske märks? Humörmässigt för att jag fick precis höra att jag inte fick hyra lägenheten, för dom ville bara hyra ut i 1 år (FASEN!) och för att jag bara sitter här och väntar på att få en ledig tid i cellodlingsrummet så jag kan arbeta (vilket innebär att jag kommer få sitta här en hel dag utan att göra ett dugg). Psykiskt och fysiskt för jag har sovit dåligt inatt, vilket min kropp känner av starkt.
'
Idag skulle jag även få komma till sjukhuset, för att ta bort mina stygn. Jo men visst! Det blir det nog inget med. Har jag tur får jag komma iväg tidigast imorgon. Kunde jag, skulle jag lätt åka dit själv. Men nu ligger sjukhuset en bit bort, och jag vet inte hur bussarna går, ller hur jag skulle få dom på sjukhuset att förstå vad jag ska göra där. Peka på stygnen och sen på en sax? :P Nej, idag behöver det hända något! Något bra. Något som kan få mig på bra humör igen.
'
Jag behöver semester...
'

Tråkdag

Idag är det söndag. Det blåser ute och är ganska så kyligt. Kyligare än det varit dom andra dagarna. Så imorse när jag vaknade efter en riktigt lång sömn så frös jag. Men jag kurade ihop mig och sen var det bättre. :P Idag känner jag liksom inte för att göra nåt. Jag skulle kunna tänka mig att gå och simma en stund, men jag antar att jag måste ta bort stygnen först. Tror andra kan tycka det är jobbigt om dom ser att jag har stygn på kroppen. Eller så bryr dom sig inte. Men jag vill inte chansa. Hade jag haft min baddräkt här hade jag lätt gått iväg, men nu har jag bara med min bikini. :/ Så idag blir det nog en slö dag med massa filmer. Synd at affärerna liger så långt bort annars hade jag nog köpt chips eller nåt annat gott och knaprat på idag. Det hade varit gott det! Men idag vill jag helst inte lämna rummet. :/ Usch vad jag saknar min lägenhet i Karlstad nu. :(
'
Egentligen hade jag tänkt tvinga ut mig, för jag trodde chokladfestivalen började igår. Fick det intrycket eftersom det var en massa fyverkeri i centrum igår. Eller snarare, jag hörde en massa smällar inne ifrån stan igår kväll, så jag drog slutsatsen att det var fyverkeri, men det kunde väl lika gärna ha varit en japansk invasion. Vem vet? Imorgon när jag kommer till labbet kanske hela stan är bortblåst? Jag kanske är den enda kvar? Alla andra har förvandlats till zombier och är ute efter människokött?
'
Njaaa... Det var nog fyverkerier ändå. :)
'
Fast för att vara säker på att inte jag också blir smittad får jag nog se ut såhär framöver:
'
'
Jag sa ju att jag kommer överanvända den där funktionen! :D BTW så hittade jag något riktigt roligt på facebook! Read and enjoy! ;)
'
'

Nystart!

Jag är så jäkla nöjd med mig själv! Idag har jag haft en superbra dag, och hunnit med exakt det jag ville. :) Jag vaknade imorse och var helt säker på att jag glöm ställa klockan på ringning, för det var ljust ute och jag kände mig rätt pigg. Men när jag kollade på mobilen såg jag att jag vaknat 30 min före larmet. Så jag kurade ihop mig ett litet tag till innan jag kelv upp. När jag fixat iordning mig och fått i mig frukost spatserade jag lite musikalaktigt in till stan och tog mini-metron till Piazza Umbria Jazz, där marknaden var. Metron var som att åka i ett litet växthus, speciellt eftersom det inte fanns nån förare! :D Men jag kom frm helskinnad. Jag hann kika på allt, och det var faktiskt större än jag trodde! Man kunde köpa allt från ankor, till kläder, mat och stekpannor. Fanns jättemycket! Och kläderna dom sålde ut var riktigt fina tro det eller ej! :P Men jag köpte bara en massa frukt och en pläd, som jag ska ha när jag sover :)
'
När jag åkte hem skyndade jag mig till matsalen och fick i mig mat. När den lagt sig tillätta i magen drog jag på mig mina träningskläder och gick ut. Med kartan i högsta hugget i äkta turiststil, så knatade jag iväg dit jag trodde jag skulle. Självklart gick jag vilse, men tack vare gulliga människor så hamnade jag rätt tillslut. :) Gymmet verkade jättebra, och jag var överlycklig när jag äntligen fick köra mitt styrketräningspass. :) Egentligen skulle jag vänta MINST 3 veckor och jag borde säkert ta bort stygen först, men sak samma! :) Jag fick träna, och passade även på att cykla nästan 1,5 mil. Klapp på axeln? Absolut! :) Så total idag så har jag kört ett styrketräningspass, cyklat nästan 1,5 mil och gått ca 1 mil. Det där med att börja lugnt finns liksom inte på min världskarta. ;) Det som förvånade mig mest var att det gick ganska lätt ändå, med tanke på att träningen har varit i stort sett obefintlig dom senaste veckorna. :P
'
Jag upptäckte även en funktion till kameran på datorn, så den kommer jag överanvända framöver, det kan jag lova er! ;) Förresten var det nog tur att jag tränade såpass idag, för jag hittade ett konditori, där dom sålde enorma typ wienerbröd med nutellafyllning. Jag vet inte vad det beror på, men italienare är galna i nutella! :P
Nu ska det bli filmmys!
'
File:Minimetrò primopiano.jpg

Birgitta

Jepp. Idag har jag haft namnsdag. Jag, farmor och mormor har alla namnsdag, så grattis på oss! :) Mitt mellannamn är ju Birgitta, för er som inte visste det. :) Så detta firades med pompa och ståt!
Eller, inte. :D Däremot så fick jag grattishälsningar från min familj och mina söta släktingar. :) Marcus däremot har inte sagt nåt. :P Fast det gör inget! Jag har aldrig koll på sånt där heller, så jag ska absolut inte klaga. Blev jätteförvånad när mamma skickade imorse, så jag visste inte om det själv ens. Fast det är roligt att busa med honom och kalla att jag är sur för att han missat det. ;)
Trots festiviteterna kring min stora dag (harkel) så har det varit en otroligt dryg dag. :/ Lorenzo tog en hel dag på sig att späda och tillbereda diverse lösningar, vilket ledde till att vårt enzym, som skulle starta hela processen som vi ville mäta, förstördes. Så det var en hel dag som gick till spillo. Och Marta hade fullt upp med examineringar av studenter, så vi kunde inte få nån hjälp där. Hon trodde igår att det skulle ta ca 1-1,5 timme. Men italienare som hon är så tog det istället 8 timmar. :P Men jag tycker om henne ändå! Hon är en sån otroligt vänlig själ! Jättegullig människa som jobbar hårt och alltid hjälper till om nån behöver. :) Vi hade egentligen också planerat att åka till sjukhuset med mig idag, så jag kunde ta bort stygnen på ryggen. Men som sagt, var vi alla upptagna, så det får väl bli på måndag istället. :) Det ska bli så skönt att få bort dom! Ska bli spännande att se mitt första riktiga ärr också! :)
Vädret har varit mindre bra idag. Det började störtregna och gick från att vara 28 grader varmt igår till endast 15 idag. Sen åskade det som bara tusan, och det var s simmigt här upp i "bergen", så det såg ut som det brann! Det var rätt häftigt att se måste jag erkänna! :)
När jag kom hem sent, var jag så åksjuk så jag kunde dö. Jag fick skjuts hem av Lorenzo och Luca, och eftersom jag redan var trött, vägarna är krokiga och Lorenzo körde väldigt snabbt och ryckigt så blev jag illamående. Så jag fick lägga mig och vila direkt jag kom hem. När jag vaknade gick jag ner och åt en pizza i matsalen och gick tillbaka till rummet och satte på en film. Det fick bli Avatar ikväll. Mycket bra film!!!! Jag såg den på bio, men har inte sett den sen dess, men ikväll var det dags. :)
Imorgon ska jag försöka ta mig iväg till den stora marknaden som dom har utanför staden varje lördag. Jag hoppas det är lika bra som alla säger, för jag ser verkligen fram emot det! Hoppas vädret går tillbaka till den där underbara sommarvärmen igen också, så jag kan få njuta liiite längre. :)
Ha en bra kväll snuttisar!

Msn

Jag brukar aldrig sitta vid msn. Men det kommer det bli ändring på nu. Efter flertalet försök med Skype, så har jag äntligen hittat ett sätt att få se min älskling. :) Vi kunde båda ha på kameran och prata med varandra hur länge som helst förut utan att det kostade nåt. Bra va?! :D

Jag vet att jag är lite tjatig, men jag älskar verkligen min Marcus. Han är så fantastisk! Det spelar ingen roll vart jag än är. Det räcker med ett leende från honom, så är jag hemma. Han får mig att må så otroligt bra. Han får mig att skratta som ingen annan, och trots några "fel och brister", eller hur man nu ska säga, så har han en av dom finaste personligheterna jag vet och han har ett sånt stort hjärta. Jag känner mig så otroligt älskad, och efter att ha pratat med honom nu så är jag helt varm inombords.

Men som sagt. Jag vet att han inte är perfekt. :) Och tur är väl det! :D Fy vad tråkig med nån som aldrig kan göra fel. :P Nån som är bäst på allt. Nej, jag tar heller min snutt ja! För i mina ögon är han perfekt på sitt alldeles egna operfekta sätt. :)

Annars har det inte hänt så mycket idag. :) Mest odlat celler. Lorenzos misstag igår resulterade i att cellerna var för få för att dra igång med vårt experiment, men vi ska ändå analysera lite tioler imorgon. :) Förresten kom dom och frågade om det stämde att jag letar nytt boende, för en av tjejerna på labbet hade 3 lediga rum i sin lägenhet så om det gick bra med hyresvärden kunde jag flytta dit. Så hon ska fråga så snart som möjligt. Vilket är jättebra om jag får det. Lägenheten ligger mitt i centrum, är rymlig, har kök, badrum och tvättmaskin och ligger nära en studentmatsal och simbassängen. Jag vågar inte få några förhoppningar än, men jag vill så gärna flytta dit! :P Hoppas turen är på min sida nu och att jag får det besked jag vill ha. :)

Nu måste jag verkligen sova! Ha en bra natt alla!


Snutten <3


Matsalen

Dagarna bara går och går, och jag måste erkänna att jag börjat fundera på vad det är jag vill se här innan jag åker hem. Det skulle ju kännas dumt att åka hit och inte se det som erbjuds liksom! Men samtidigt hade ju jag och Marcus tänkt åka hit och kolla runt över nyår och fira min födelsedag här, så då vill jag ju uppleva saker med honom. :P Jag vet att jag bara varit här 1½ vecka, men det är ju inge fel att börja fundera lite ändå. :)

Idag har det varit lugnt. Min kompis Lorenzo på labbet strulade till det med våra celler bara, men jag hoppas han lyckades lösa det tillslut. Han är en väldigt trevlig person, men jag måste nog säga att han är lite slarvig, om jag får säga så! Han lyssnar inte, gör massa fel och blir defensiv när läraren påpekar det. Han är väl stolt, som alla italienare antar jag. ;)

Jag är ensam på rummet nu också! Min rumskompis flyttade ut, för hon hittad ett ställe närmare stan tillsammans med 3 andra tjejer. Hon tyckte att det var för långt att gå in till stan (20-25 min) plus att hon var sur över att vi inte har kök. Så hon flyttade. :P Jag gråtar inga floder över det direkt, men jag hoppas att det inte kommer in nån ny jöns här nu bara. Ska jag få en nya rumskompis vill jag ha en pigg, glad och öppen person!

Där jag bor finns det en matsal, där vi studentar äter relativt billigt. Det är inte många som jobbar där, men en av dom är en kille som är ca 30 eller nåt. Han har börjat prata lite med mig, och sedan han började göra det har jag märkt att jag får mer mat än förut. Vilket jag tycker är jättebra! :) På tal om mat, så tycker dom att jag är jättekonstig som äter rå paprika. :P Dom reagerade på samma sätt när dom såg att jag gjorde det, som jag gjorde när Emelies kompis "Katten" (Henrik) begärde kall, rå potatis dagen efter nyår för att bota hans baksmälla. :P

Jag börjar bli bättre från min förkylning nu också, så egentligen hade jag tänkt gå och simma idag. Dock visade det sig att jag hade missförstått vart bassängen var, så jag hoppade över det idag. När jag kom hem fick jag däremot se att gymmet ligger närmare än jag trodde, så om det blir som jag tänkt imorgon så ska jag nog avlägga en visit där. Blir galen av att bara sitta på rumpan! Okej, jag går väl ganska långt varje dag, och staden ligger ju på ett berg, så det är bättre träning än vad man kan tro... Men ändå! Sånt räknas liksom inte.

Jag vill ha en utmaning!

Jag vill ha träningsvärk!

Jag vill köra skiten ur mig på ett riktigt träningspass!



Nu ska jag ta och skutta iväg till duscharna. Känns skönt att få spola av sig efter en riktigt varm dag!
Ha det bra allihopa!


Superbrun

Eller, nej inte än. Men några timmar i solen har jag faktiskt fått idag! Vädret är verkigen underbart här nere i Italien. :) I söndags hade jag fullt upp med artiklar och annat och igår var jag på jobbet hela dagen och kom inte hem förrän typ 19, och då var jag helt slut. Men det är skoj! Jag har även hittat ett gym som jag tror kan bli bra, så jag börjar hitta min rytm igen.:) Idag slutade vi vid 13, så jag har vandrat runt lite och sen lapat lite sol inne i centrum. Heeeelt underbart! :) Jag fick tom lite färg! :P

Men nu ska jag bara ta det lugnt, och förbereda lite inför morgondagen. :) Imorgon ska vi nämligen synkronisera cellerna så dom är på samma stadie i proliferationen, innan vi börjar behandla dom med PhSeZnCl. ;) Ganska simpelt steg, då vi ska mest byta medium till ett som inte innehåller fetal bovine serum. :P

Såhär ser våra celler ut! :)



Mer bilder och sånt får jag ta imorgon för jag orkar inte nu. :P

BTW så har jag köpt biljetter och bokat hotell så jag kan åka hem sista veckan i oktober. Gissa om jag längtar! ;)


Älskar dig min underbara snutt! :)

En ny dag

Precis som alla andra dagar här så skiner solen utanför fönstret. Folk börjar vakna till liv och röra på sig, efter kvällen socialiteter. Det var betyligt mindre aktivitet här imorse vid 9 när jag vaknade, men det är föga överraskande. Dom flesta här i Perugia går ut och dricker på torget på helgerna, och eftersom man kan få tag på riktigt billigt vin här som ändå smakar bra, så är det nog många som behöver lite extra sömn dagen efter. ;)

Idag har jag en massa jobb framför mig. Jag ska läsa en massa artiklar, skriva synopsis, träffa en kompis på fika och försöka reda ut en massa saker så jag äntligen kan komma in i en rutin här. Tyvärr är språket en ständig faktor, som sällan är till min fördel. Det spelar liksom ingen roll hur bra engelska jag än pratar om personen jag försöker kommunicera med inte kan engelska. Och nån svensk går det inte att få tag på här. :/ Jag skulle så gärna åka ut till ett område där dom tydligen ska ha fina "vandringsleder", för det ska tydligen vara superfint att gå runt där, och även kanske ta sig en springtur när jag blir friskare. Men för att ta sig dit måste man åka mini-metro, och det tar typ 30 min att åka dit som jag förstod det hela. Jag skulle behöva handla också, men det finns inte några stora matställen inne i stan. Då måste man åka en bra bit utanför stan, eller nöja sig med en halvstor, med betydligt mindre utbud. Jag kikade även igår på olika gym i närheten. Ett av gymmen som mina handledare går på skulle kosta ca 930kr i MÅNADEN (!) så det gick bort direkt. Fast det verkade fint där och så, för dom hade pool, gym, olika klasser mm. Men jag tänker då INTE lägga ut 3000 för ett gymkort. Istället hittade jag ett ställe som var betydligt billigare. Men det verkade krångigt att få kort där. Så jag tänkte fråga Marta om hjälp, eller nån annan för den delen som kan italienska.
Jag vet att jag kanske låter lite negativ, men jag kan försäkra er om att jag ändå är glad över att jag gjort det här. Det ör bara lite svårt i början innan man hittat sin plats, om ni förstår vad jag menar? Jag är så van allt hemma, och alla rutiner jag har där. Vilket leder till att det är lite svårt att acklimatisera sig till den nya, avvikande miljön. Men snart så! Precis som Ursula sa: "Therese kom gråtande till mig i början för hon tyckte allt var så hemskt, och sen i slutet grät hon för att hon inte ville åka hem". ;)

Allt kommer bli skitbra, bara jag får lite tid att vänja mig.





Pizzafeber

Ville bara informea er om att man kan köpa riktigt god pizzaslice tillsammans med en burk cola här för mindre än 20 kr. Vill man bara en en pizzaslice kostar det ca 9 kr. Så alla ni som suktar efter nåt gott att tugga på borde åka hit. ;)

Anledningen till att jag vet detta nu är på grund av att Esther och jag varit inne på liten shoppingtur inne i stan. :) Så nu har jag köpt ny hårspray och lite andra "bra-att-ha"-saker. :)



Första helgen

Japp då var man inne i första helgen i Perugia. Måste erkänna att även om det till och från känns lite drygt, så går det över förväntan ändå. :) Gårdagen blev faktiskt riktigt mysig, då jag duschade, kollade på film och mumsade på en twix ensam på rummet. Jag såg filmen "No strings attached", vilket var en bra film enligt mig! Fast jag är ju ganska så lättroad och långt ifrån nån hotshot-filmkritiker. Så lita inte för mycket på mig när det gäller film! ;) Jag kan ju tillägga att jag även såg filmen Bolt, och den tycker jag är superbra! Blir alltid lika rörd på slutet. :)

Precis efter jag gått och lagt mig och var på väg att somna kom Esther (hon jag delar rum med) hem. Hon såg att jag hade lagt mig, så hon smöööög in i rummet. Men när hon skulle sträcka sig efter en sak på en hylla rasade hela hyllplanet ner och slog ner det underliggande hyllplanet så en massa saker ramlade ner och det blev världens smäll! Jag höll på att få en hjärtinfarkt, och bokstavligen HOPPADE upp ur sängen och tände lampan. Jag var helt säker på att allt både hon och jag ägde var trasigt och att det skulle vara glas över hela golvet. Men som tur är hade allt klarat sig! Hon var lite skärrad bara, vilket jag också var men det är ju inte så konstigt. Så jag hjälpte henne med hyllorna och alla saker, och vi satte dit hyllorna igen. Fast det verkade inte så stabilt, så när jag tog i hyllan så ramlade dom ner IGEN! På mitt lillfinger. Det gjorde ont kan jag säga! Så jag började blöda som fasen från fingret, och fick skynda mig att hämta papper. Så inatt har jag sovit med fingret lindat och idag är det tejpat med kirurgtejp eftersom jag inte hade med mig några plåster. :P

Idag har jag inte gjort så mycket. Mest tagit det lugnt. Ska snart in till stan och kika, men just nu är allt stängt. Av någon anledning stänger allt mellan 13-15.30. Förutom alla matställen då. :/ Men solen skiner, och det är varmt, så jag tror jag kanske går ut lite tidigare ändå och sätter mig i solen ett tag. :) Kanske t.o.m ska börja läsa i nån av mina böcker? 

 


Om

Min profilbild Jeanette
RSS 2.0